Jump to content

Lakshmi Mittal, sponsor al fundaţiei lui Bill Clinton


dcp100168

Recommended Posts

Lakshmi Mittal sponsor al fundatiei lui Bill Clinton

Lakshmi Mittal, magnat al otelului, a donat intre un milion si cinci milioane de dolari fundatiei fostului presedinte american Bill Clinton. Compania detine Combinatul Siderurgic de la Galati, precum si alte intreprinderi in toata lumea, informeaza New York Times. Cotidianul aminteste ca Mittal, care ocupa locul patru in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, a facut o donatie importanta si Partidului Laburist din Marea Britanie. Dupa aceea, premierul din perioada respectiva, Tony Blair, i-a ajutat pe reprezentantii companiei sa convinga Romania sa ii vanda Combinatul siderurgic de la Galati.

Clinton a acceptat sa dezvaluie numele a peste 200.000 de donatori ai fundatiei sale, pentru ca sotia sa, senatoarea Hillary Clinton, sa poata deveni secretar de stat in administratia presedintelui american ales Barack Obama. Publicarea acestor nume a facut parte dintre conditiile fixate de echipa lui Obama. Nominalizarea lui Hillary Clinton in functia de secretar de stat, anuntata in 1 decembrie de viitorul presedinte, trebuie confirmata in Senat. Totusi, lista data publicitatii de sotul sau ar putea compromite aceasta nominalizare, din cauza unui posibil conflict de interese. Fundatia Clinton, care desfasoara campanii de lupta impotriva bolilor, saraciei si schimbarii climatice, a primit intre 75 si 165 de milioane de dolari de la guverne straine si de la organizatii finantate de state.

http://www.ziare.com/Lakshmi_Mittal_spo ... 54943.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.