Jump to content

Miniştrii Galaţiului


dcp100168

Recommended Posts

Miniştri vechi şi noi

"Guvernul" de Galaţi

Despre gălăţeni se poate spune că s‑au învăţat „cu nărav” să aibă omul lor în Guvern. Primul ministru care a avut legătură cu Galaţiul a fost Mircea Ciumara. În fapt, Ciumara a fost ales parlamentar PNŢCD în Circumscripţia Galaţi. Nu ne amintim să fi avut vreo intervenţie sau măsură care să ne vizeze ori favorizeze pe noi, gălăţenii. Ciumara a fost ministrul Finanţelor de două ori, în perioada 1996‑1997 în Guvernul Ciorbea şi în perioada 1999‑2000, în Cabinetul Isărescu.

În Guvernul Adrian Năstase, 2000‑2004, gălăţenii au avut nu mai puţin de trei miniştri. Primul a fost social‑democratul Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. În iulie 2004, Nica a demisionat din funcţia de ministru, pentru a se dedica activităţilor de campanie electorală, lăsând‑o în locul său pe cea care a fost secretar de stat în MCTI, Adriana Ţicău. Petru Lificiu a fost şi el ministrul Mediului în Guvernul Năstase, dar pentru o scurtă perioadă de timp: 2002‑2003. Dar l‑am avut şi secretar de stat la Sănătate pe doctorul Aurel Nechita.

În mandatul 2004‑2008, gălăţenii au avut, e adevărat, pentru scurte perioade de timp, doi miniştri şi cinci secretari de stat. Democratul Ene Dinga, originar din comuna gălăţeană Cosmeşti, a fost ministrul Integrării Europene în Guvernul Tăriceanu, timp de un an 2004‑2005. Liberalul Paul Păcuraru a condus timp de un an Ministerul Muncii (2007‑2008). Guvernul Tăriceanu a fost unul bogat în secretari de stat gălăţeni: Victor Paul Dobre, supranumit „ministrul dezastrelor”, secretar de stat în Ministerul Administraţiei, Cristina Pocora – secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Mariela Neagu, secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Şi‑au încheiat mandatul prin demisie democratul Mircea Toader, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi liberalul Alexandros Galiaţatos, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Dacă luni, Parlamentul Românei va vota Guvernul Boc în forma în care a fost propus, gălăţenii vor avea parte de un vicepremier, social‑democratul Dan Nica.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28951

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.