Jump to content

Transferurile Oţelului în iarna 2008-2009


dcp100168

Recommended Posts

Disponibilizări la Oţelul

Petre Grigoraş: "Doar nu o să stau după Vitaici să mai dea un gol de la 60 de metri"

Oţelul Galaţi a pus pe liber în această pauza competiţională patru jucători. Aceştia sînt Valentin Ioviţă, Romeo Stancu, Stevo Nikolici şi Frane Vitaic. Ultimul a înscris un gol de poveste în partida de la Constanţa, reuşind un şut excepţional de la 60 de metri, care l-a învins pe portarul Adrian Vlas. Cu toate acestea, tehnicianul Petre Grigoraş, a decis că nu mai are nevoie de serviciile sale: "După părerea mea, fotbaliştii străini care vin aici trebuie să fie cu o clasă peste ce am eu. Doar nu o să stau să mi se lungească urechile aşteptînd ca Vitaici să mai dea un gol de la 60 de metri", a spus antrenorul Oţelului la Sport Total FM. Antrenorul Oţelului a mai spus că încă nu s-a decis asupra jucătorilor care vor veni: "Nu pot spune nimic despre jucătorii pe care îi vom transfera, pentru că încă nu ne-am decis. Este criză şi la noi, situaţia este una precară. Oricum, nu ne dorim jucători cu nume. Vrem să aducem tineri, cum este acest Bourceanu, care este curtat de cîteva cluburi importante. Totuşi, el nu va pleca în această iarnă".

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/petre-g ... 14958.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Au plecat: Salif Nogo - Burkina Faso - (fundaş, ES Troyes AC), Valentin Ioviţă (fundaş, pus pe lista de transferuri), Romeo Stancu (mijlocaş, pus pe lista de transferuri), Frane Vitaić - Croaţia - (atacant, pus pe lista de transferuri), Stevo Nikolić - Croaţia - (atacant, pus pe lista de transferuri).

Link to comment
Share on other sites

sa zicem mersi daca mai ramane in Liga 1... am inteles ca indienii si-au cam luat mana de pe echipa... nu mai vor sa bage bani, oricum Otelu' era si va ramane pentru mult timp o echipa de mijlocul clasamentului, fara prea multe pretentii.

Link to comment
Share on other sites

Un fundaş de Liga a III-a, la Oţelul

Andrei Parfenie ar putea fi primul transfer al iernii la formaţia pregătită de Petre Grigoraş. Originar din judeţul Caraş-Severin, jucătorul vine de la Aerostar Bacău şi va fi testat în cele două cantonamente ale iernii. Parfenie are aproape 24 de ani, este fundaş stânga, dar poate juca şi ca stoper, şi a fost crescut la Şcoala „Gică Popescu”. În ligile inferioare, sportivul a mai trecut şi pe la CSM Reşiţa, FC Vaslui, Unirea Urziceni, Ceahlăul Piatra Neamţ, CFR Timişoara şi Dinamo II Bucureşti. „Îl vom vedea şi dacă se va plia pe jocul nostru îl vom păstra”, a comentat tehnicianul Petre Grigoraş.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=29269

Link to comment
Share on other sites

Otelul Galati va testa cinci fundasi, dintre care patru straini

Componenţii echipei Oţelul Galaţi s-au reunit, luni, antrenorul Petre Grigoraş având la dispoziţie 29 de jucători, acesta urmând să testeze în perioada următoare cinci fundaşi, dintre care patru sunt străini. Cei patru fundaşi sunt sârbul Rades Bulatovici, slovenul Amir Lulici şi bosniacii Enes Sipovici şi Emir Hadzurda, ambii în vârstă de 18 ani, componenţi ai echipei naţionale de juniori a Bosniei. Toţi cei patru joacă pe postul de fundaş central. De asemenea, Petre Grigoraş îl va testa şi un fundaş stânga venit de la Aerostar Bacău, Parfene.

La primul antrenament din acest an au participat 29 de jucători: Kolev, Grybauskas, Abraham - portari, Sârghi, Cojoc, Cârjă, Râpă (Oţelul II), Costin, Jelev, Sălăgean, Silviu Ilie, Parfene (Aerostar Bacău), Gado, Tismănaru, Iorga, Miron (Oţelul II), Paraschiv, Viglianti, Bourceanu, Andrei Schwartz (Oţelul II), Ioviţă, R. Stancu, Vitaici, Nikolici, Avram (Oţelul II), Tănasă, Pena, Elek, Dragoş Petrică (Oţelul II).

Deşi au fost anunţaţi că îşi pot căuta alte echipe, Ioviţă, Romeo Stancu, Nikolici şi Vitaici s-au prezentat la reunire şi au participat la primul antrenament al anului. "Le-am spus că sunt liberi să-şi găsească altă echipă, dar văd că ei nu vor să plece. Dacă vor să joace la Oţelul II, nu avem ce face, au contract încă cu noi", a declarat directorul general, Marius Stan.

http://www.sport365.ro/Otelul_Galati_va ... 83455.html

Link to comment
Share on other sites

Emir Hodzurda si Enes Sipovic vor semna cu Otelul

Antrenorul gruparii Otelul Galati, Petre Grigoras, a declarat, marti, ca fundasii nationalei de tineret a Bosniei, Emir Hodzurda si Enes Hipovic, vor semna angajamente cu formatia sa si vor evolua in prima faza la echipa a doua a clubului, transmite corespondentul NewsIn. "L-am luat pe fundasul Emir Hodzurda, care are 18 ani, masoara 1,95 si este fotbalist de picior stang, si pe colegul sau din nationala de tineret a Bosiniei, Enes Sipovic, care are tot 18 ani, 1,95 si este jucator de picior drept. Cei doi vor fi pastrati deocamdata pentru a evolua la Otelul II. Glumind putin, ne facem echipa de baschet la ce inaltime au cei doi", a spus Petre Grigoras. Tehnicianul a precizat ca Rados Bulatovic (24 de ani, fundas central de picior stang care masoara 1,97 si este legitimat la Mlados Apertin din Liga a II-a din Serbia) si Armin Lulic (23 de ani, fundas central, de picior drept, legitimat la Livar Gorica din Liga a II-a a Sloveniei) vor sustine probe de joc in primul stagiu de pregatire al galatenilor de la Targu-Ocna. Toti cei patru fotbalisti au venit la Galati prin intermediul aceluiasi impresar care l-a adus pe atacantul Vitaic.

Link to comment
Share on other sites

Otelul il testeaza pe “aviatorul” Parfene

Componentii echipei Otelul Galati s-au reunit, luni, antrenorul Petre Grigoras avind la dispozitie 29 de jucatori, acesta urmind sa testeze în perioada urmatoare cinci fundasi, dintre care patru sunt straini. Cei patru fundasi sunt sirbul Rades Bulatovici, slovenul Amir Lulici si bosniacii Enes Sipovici si Emir Hadzurda, ambii în virsta de 18 ani, componenti ai echipei nationale de juniori a Bosniei. Toti cei patru joaca pe postul de fundas central. De asemenea, Petre Grigoras va testa si un fundas stinga venit de la Aerostar Bacau, Parfene. “In acest moment, Parfene este doar in probe. Daca cei din Galati il vor opri in lot, atunci ne vom aseza la masa tratativelor”, a spus Doru Damaschin, presedintele Aerostarului. Interesant este ca antrenorul galatenilor este nascut in Bacau si a jucat multa vreme la clubul Aerostar, pe atunci Aripile.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009 ... rfene.html

Link to comment
Share on other sites

Căpitanul Paraschiv a refuzat Grecia

La reunirea lotului, antrenorul Petre Grigoraş s-a declarat mulţumit că, în ciuda situaţiei financiare precare, niciun jucător nu a părăsit corabia gălăţeană. Pe perioada vacanţei de iarnă au apărut mai multe zvonuri cum că cei mai buni jucători ai Oţelului din tur, Paraschiv şi Bourceanu, ar fi ofertaţi de granzii din Capitală. "Au fost simple speculaţii, pe adresa clubului nu a sosit nici o ofertă concretă. O echipă de prima ligă din Grecia s-a interesat de Paraschiv, dar au fost simple discuţii. Normal că nu ne puteam opune ca cineva să plece la mai bine, bineînţeles în schimbul unei sume de bani. Am considerat că este normal să discute întâi cu jucătorul iar, din câte am înţeles, Para i-a refuzat, a dat dovadă de mare caracter, a zis că se simte bine aici şi a decis să continue la Oţelul", a precizat Marius Stan.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

UTA: Ibeh aşteaptă transferul la Galaţi

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vizavi de clubul UTA, doar eliberarea lui Alin Chiţa de contract, ca urmare a faptului că n-a fost plătit pe lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Asta, în condiţiile în care alţi nouă fotbalişti ai Bătrânei Doamne au depuse memorii în acelaşi scop.

Ibeh aşteaptă eliberarea de contract pentru a semna cu Oţelul

Până vineri este aşteptat un răspuns al FRF vizavi de cererea lui Ibeh de-a deveni liber de contract. Nigerianul, al cărui caz a mai fost deja dezbătut la FRF, are şanse foarte mari de-a obţine rezilierea contractului cu UTA, iar următoarea sa mutare ar fi un angajament cu Oţelul Galaţi.

http://www.observator.info/sport-2/uta- ... programata

Link to comment
Share on other sites

Ibeh e liber de contract

Clubul UTA a fost informat de către FRF că fotbalistul John Ibeh a fost declarat liber de contract, în urma unei decizii a Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că UTA n-a achitat salariile lui Ibeh pe lunile septembrie, octombrie şi decembrie. Din informaţiile pe care le deţinem, Ibeh este în negocieri avansate cu Oţelul Galaţi, club care doreşte să-şi asigure serviciile sale. UTA studiază deocamdată posibilitatea unui apel la decizia primei instanţe în cazul Ibeh. Ibeh este al şaselea jucător al UTA-ei care devine liber de contract în ultima lună după Toc, Roszel, Huţan, Florin Dan şi Chiţa.

http://www.observator.info/sport-2/uta- ... e-contract

Tipul e valoare. Mi-aduc aminte că l-am remarcat de la primul meci în care l-am vazut, acum două sezoane, când UTA juca încă în A (si chiar le-am sugerat celor de la Otelul sa-l transfere ;) ). Are tot ce-i trebuie unui fotbalist de rasă. Doar cu "capul" nu stiu cum sta...

Link to comment
Share on other sites

John Ibeh va semna cu FC Otelul

Atacantul nigerian John Ike Ibeh, ultima data la UTA Arad, a sosit in aceasta seara la Galati si va semna in zilele urmatoare un contract cu clubul nostru. Ibeh, nascut pe 16 aprilie 1986, a fost declarat astazi liber de contract de catre Federatia Romana de Fotbal deoarece clubul UTA nu i-a mai achitat salariul pe ultimele luni de zile. Ibeh poate juca atat ca atacant, cat si ca mijlocas stanga, avand stangul ca picior de baza. "Ne bucuram de venirea lui Ibeh, un jucator bun care ne poate ajuta foarte mult. Vom semna in zilele urmatoare contractul cu el", a declarat directorul general al FC Otelul, Marius Stan. Ibeh a mai jucat la FC Amsterdam (2001-2003), Hapoel Tel Aviv (2003-2005) si la DWV Amsterdam (2005-2007).

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=1250

Link to comment
Share on other sites

Tipul e valoare. Mi-aduc aminte că l-am remarcat de la primul meci în care l-am vazut, acum două sezoane, când UTA juca încă în A

Cu adevarat, stie ca atacant. Dar trebuie sa aiba pe cineva la mijloc care sa-l serveasca.

Link to comment
Share on other sites

Vitaici da, Nikolici pa!

Cei doi ex-iugoslavi la care antrenorul Oţelului voia să renunţe în această iarnă şi-au decis ieri viitorul pe termen scurt. Conducerea clubului le-a cerut să ia în calcul o rămânere în vestiarul lui Petre Grigoraş doar în condiţiile reducerii la jumătate a salariului. Frane Vitaici n-a stat prea mult pe gânduri şi a acceptat această nouă variantă, în timp ce Stevo Nikolici a strâmbat din nas şi a ales să fie retrogradat la Oţelul II, în Liga a III-a. „Îl felicităm pe Vitaici că a luat această hotărâre şi, dacă va prinde zece din cele 17 meciuri ale returului, îşi va primi toţi banii. El a dat dovadă de un caracter aparte”, a precizat directorul general al grupării, Marius Stan.

http://new.viata-libera.ro/articol-Vita ... _pa_2.html

Link to comment
Share on other sites

Oţelul ia şi un junior-minune

După ce a pus mâna pe stângaciul nigerian John Ike Ibeh, conducerea clubului Oţelul îşi completează lotul şi cu un junior foarte talentat, care ar putea ajunge jucător de naţională în câţiva ani. Atacantul Adrian Hurdubei (18 ani) va sosi în aceste zile în cantonamentul de la Târgu Ocna al gălăţenilor şi va semna un contract cu clubul dunărean. Hurdubei, monitorizat intens de Steaua, Dinamo şi Sportul Studenţesc, este internaţional de juniori, are viteză şi tehnică şi vine de la Willy Bacău. Se pare că el va fi deţinut în coproprietate de cele două grupări.

http://www.viata-libera.ro/articol-Otel ... une_2.html

Link to comment
Share on other sites

Nikolici va fi pus pe liber

Bosniacul Stevo Nikolici i-a supărat rău de tot pe oficialii Clubului de Fotbal Oţelul după ce a refuzat o diminuare cu 50 la sută a salariului. Prin urmare, atacantului ex-iugoslav i se pregătesc bagajele, capii grupării gălăţene nefiind de acord ca jucătorul să se pregătească la echipa a doua, dar să-şi încaseze salariul întreg (n.r. – aproximativ 100.000 de euro pe an!). „Ne-am fi aşteptat ca el să accepte, ca şi Vitaici, o reducere a remuneraţiei, dar n-a făcut-o. Asta deşi n-a arătat mai nimic în turul campionatului. Pregătim documentele pentru a-i rezilia contractul”, a declarat directorul general al Oţelului, Marius Stan, pentru postul de radio Sport Total FM.

http://www.viata-libera.ro/articol-Niko ... ber_2.html

Link to comment
Share on other sites

Sipovici si Hodzurda au semnat pana in 2012

Cei doi fundasi originari din Bosnia-Hertegovina care se antreneaza cu echipa FC Otelul II Galati au devenit astazi "otelari" cu acte in regula. Enes Sipovici si Emir Hodzurda, ambii in varsta de 18 ani, au semnat contracte de cate trei ani si jumatate, avand oricand ocazia de a promova la formatia de seniori. Sipovici si Hodzurda, ultima data la FK Zeljeznicar Sarajevo, sunt fundasi centrali si masoara fiecare 1,95 metri!

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=1264

Link to comment
Share on other sites

Ibeh se antrenează cu Oţelul, dar nu exclude o revenire la UTA

Legitimarea lui John Ibeh la Oţelul Galaţi nu s-a produs încă, situaţia fostului jucător utist nefiind clarificată deocamdată. Anunţat ca achiziţie, Ibeh s-a antrenat doar sub comanda lui Petre Grigoraş în ultima săptămână, dar fără să semneze un contract, deoarece situaţia financiară a grupării gălăţene este delicată. Ibeh a anunţat că în următoarele zile va lua o decizie în ceea ce priveşte echipa pentru care va juca. Favorită este echipa din Galaţi, însă nigerianul n-a exclus nici o revenire la UTA în cazul în care situaţia clubului arădean se va remedia în cursul săptămânii.

http://www.observator.info/sport-2/ibeh ... re-la-uta-

Link to comment
Share on other sites

Vine ghanezul Agbleta Francis?

Asa dupa cum ne-a obisnuit in intersezon, patronul scolii de fotbal Caraimanul EuroAfrica Busteni, Petre Gavrila, cauta solutii pentru ca tinerii sai jucatori sa evolueze la echipe din esaloanele superioare ale fotbalului autohton. Asa se face ca jucatori de culoare precum Raymond Fenny, Aminu Yusif, Eric Amyah Yartey sau Agbleta Francis sunt foarte aproape de transferuri la grupari din diverse zone ale tarii. Mijlocasul ghanez Francis cocheteaza cu echipa de la malul Dunarii, Otelul Galati, unde ar putea fi inrolat in cel mai scurt timp, pana la finele actualei editii de campionat.

http://www.ziarulprahova.ro/articol~cat ... steni.html

Link to comment
Share on other sites

Dan Chilom, in probe la Otelul

Portarul Dan Chilom, in varsta de 24 de ani, se afla in pregatire cu lotul ros-alb-albastrilor in stagiul de la Targu Ocna. Liber de contract dupa ce ultima data a jucat la IFK Marienham, in Finlanda, Chilom ar putea pleca si in cantonamentul din Antalya cu FC Otelul Galati. O decizie in acest sens va fi luata vineri. Chilom a aparat in repriza a doua a partidei amicale FC Otelul - FCM Bacau, scor 0-0, si a fost inlocuit dupa ce a fost lovit de un adversar.

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=1272

Link to comment
Share on other sites

Nigerianul John Ike Ibeh va juca la Oţelul Galaţi

Fotbalistul nigerian John Ike Ibeh a devenit jucatorul Otelului. El a fost declarat astazi liber de contract si de catre Comisia de Apel a Federatiei Romane de Fotbal in urma litigiului avut cu UTA Arad si ulterior a semnat un contract pe trei ani si jumatate cu gruparea ros-alb-albastra. Ibeh, nascut pe 16 aprilie 1986 la Port Harcourt, in Nigeria, a mai activat la FC Amsterdam, Hapoel Tel Aviv si DWV Amsterdam. "Gata, s-au risipit emotiile, iar Ibeh este al nostru! Este un jucator valoros, va veti convinge de acest lucru", a declarat directorul general al FC Otelul, Marius Stan.

Link to comment
Share on other sites

Hurdubei rămâne, nu şi Parfenie

Un jucător cu multe plusuri este Adrian Hurdubei (18 ani), fosta vedetă de la Willy Bacău demonstrând uşurinţă în manevrarea balonului şi capacitatea de a scăpa de adversar. Un alt băcăuan testat în cantonamentul de la Târgu Ocna - fundaşul stânga Andrei Parfenie - nu pare să se ridice la pretenţiile echipei gălăţene şi astăzi va fi trimis acasă, la formaţia Aerostar din Liga a III-a.

http://www.viata-libera.ro/articol-Hurd ... nie_2.html

Link to comment
Share on other sites

"Bourceanu nu este de vanzare!"

In urma articolului aparut astazi in cotidianul Gazeta Sporturilor, conform caruia clubul FC Timisoara a facut o oferta de 1,2 milioane de euro pentru transferul mijlocasului Alexandru Bourceanu, directorul general al FC Otelul a tinut sa declare: "Nu sunt in tara, asa ca la mine n-a ajuns nicio oferta pentru niciun jucator de la Otelul. Chiar si in conditiile in care aceasta propunere oficiala de transfer va ajunge la noi, vom refuza categoric. Alex Bourceanu nu este de vanzare acum nici pentru 1,2 milioane si nici pentru 1,5 milioane de euro. Am inceput pregatirea de ceva vreme cu Bourceanu in lot si nu ne permitem sa ne descompletam echipa." Alexandru Bourceanu activeaza la FC Otelul Galati din vara anului 2008, el fiind transferat de la FCM Dunarea Galati.

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=1281

Link to comment
Share on other sites

Giurgiu revine la Otelul!

Mijlocasul Gabriel Nicu Giurgiu redevine jucatorul Otelului! Fotbalistul in varsta de 26 de ani si-a reziliat pe cale amiabila contractul cu Rubin Kazan, campioana Rusiei, si maine va ajunge in cantonamentul din Antalya al "otelarilor". Giurgiu va semna zilele urmatoare un nou contract cu FC Otelul Galati.

Gabriel Giurgiu: "Ma bucur mult ca revin la Otelul, echipa la care mereu m-am simtit foarte bine. Abia astept sa ma pregatesc din nou alaturi de fostii mei colegi si vreau sa ridicam echipa cat mai sus in clasament."

Gabriel Nicu Giurgiu a venit prima data la FC Otelul in ianuarie 2007 de la Universitatea Cluj-Napoca, iar in vara aceluiasi an a fost vandut la Rubin Kazan pentru 500.000 de euro. Peste alte sase luni a venit la Otelul sub forma de imprumut.

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=1298&page=1

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.