dcp100168 Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Gală internaţională de box profesionist la ConstanţaMunicipiul Constanţa va găzdui, la 23 august, o gală internaţională de box profesionist, meciul principal fiind confruntarea dintre Cristian Ciocan (Christian Hammer) şi norvegianul Leif Larsen, care se vor lupta pentru titlul european WBO la categoria grea, transmite corespondentul MEDIAFAX.Cristian Ciocan a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, că acesta este un meci foarte important pentru el şi că îşi doreşte să devină campion mondial. "Este un pas mare pentru mine, Larsen este un adversar foarte puternic. Important este să mă pregătesc bine, ţinta mea e să fiu campion mondial", a afirmat Cristian Ciocan.Printre suporterii săi se află şi Mihai Leu, fost campion mondial WBO la categoria semi-mijlocie, care speră ca Ciocan să devină primul român campion la categoria grea în boxul profesionist. "Îl ştiu pe Cristian Ciocan de mai mulţi ani, îl apreciez mult, se pregăteşte bine, viaţa lui este boxul. Sper să fie primul campion al României la categoria grea", a spus Mihai Leu.Deocamdată nu este cunoscut locul acestei gale, organizatorii având de ales între staţiunea Mamaia şi Constanţa. De asemenea, preţul biletelor oscilează între 20-25 de euro şi 70-75 de euro.Pe lângă partida dintre Cristian Ciocan şi Leif Larsen, spectatorii vor mai putea urmări şi alte meciuri, printre care Oktavian Lehadus - Liviu Ungureanu, Eddy Lehadus - Ionuţ Trandafir Ilie, Gokalp Ozekler - Istvan Szili şi Nuri Seferi - Garret Wilson.Cele mai importante meciuri ale galei vor putea fi vizionate pe Eurosport, iar partida dintre Cristian Ciocan şi Leif Larsen va fi difuzată şi de Pro TV.
dcp100168 Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 A doua gală de la Galaţi, 23 august 2013
dcp100168 Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Cristian Ciocan se află la un meci distanţă de a deveni challenger pentru Klitschko* Boxerul gălăţean a primit vestea propunerii unui meci cu rusul Denis Boytsov, iar învingătorul va putea boxa cu numărul 1 la categoria greaSuccesul categoric al lui Cristian Ciocan împotriva norvegianului Leif Larsen de luna trecută, în gala de box organizată la Galaţi, l-a propulsat pe acesta în atenţia tuturor. La convenţia anuală a forului mondial de box, de la Budapesta, unde cap de afiş a fost discuţia despre challengerul oficial pentru Vladimir Klitschko, s-a luat în calcul varianta ca meci pentru stabilirea viitorului adversar al numărului 1 la categoria grea, un eventual duel între Cristian Ciocan şi rusul Denis Boytsov.Cristian Ciocan (25 de ani), ajuns pe locul 29 în lume şi pe 11 în clasamentul WBO, a confirmat posibilitatea unui duel cu Boytsov până la finalul acestui an, miza fiind postura de challenger oficial al lui Klitschko.„Am primit şi eu vestea, am vorbit cu promotorul meu, care a fost la convenţia WBO de la Budapesta, şi s-a propus să fac un meci cu Denis Boytsov pentru a deveni challengerul lui Klitschko”, a spus Cristian Ciocan.Hammer versus Doctor SteelhammerBoxerul gălăţean, recunoscut drept Cristian Hammer, ar urma să boxeze împotriva unui fost coleg de-al său, rusul Denis Boytsov (27 ani), care e supranumit Doctor Steelhammer (Doctor Ciocan de Oţel).Boytsov, locul 20 în topul boxrec, a câştigat toate cele 33 de partide de până acum, iar 26 dintre victorii au fost obţinute prin KO. La fel ca Ciocan, el este campion mondial la juniori şi e stabilit în Germania.Ciocan a spus despre Boytsov că îl cunoaşte foarte bine, cei doi fiind colegi în trecut la clubul Universum. „Am fost colegi la Universum, îl cunosc, e foarte talentat, foarte puternic, dar ar fi un pas foarte mare pentru mine. Nu că e prea devreme, odată şi-odată trebuie să fac pasul acesta, dar acum în funcţie şi de ce oferte primim. Depinde unde se boxează, mi-aş dori să fie tot în ţară, să vedem dacă acceptă. E neînvins, e campion mondial la amatori ca mine, un adversar foarte greu, dar oricine poate fi învins”, a spus Ciocan despre posibilul său viitor adversar.Ultimul meci al lui Boytsov a fost în luna iulie, când l-a învins prin KO pe Aleksandr Nesterenko, adversar cotat mult mai slab decât Ciocan.Cristian Ciocan are 14 victorii la profesionişti din 17 partide, ultimele două succese fiind obţinute anul acesta, în gale organizate chiar la Galaţi, împotriva unor adversari puternici, Aleksei Mazikin şi Leif Larsen.viata-libera.ro
dcp100168 Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Gala lui Ciocan se poate alătura finalei SuperKombatOrganizarea la Galaţi a celui mai mare eveniment european de kickboxing din acest an, marea finală a circuitului SuperKombat, poate fi cuplată cu următorul meci de box al pugilistului gălăţean Cristian Ciocan, campion european WBO la categoria grea.Ciocan a spus că există interesl de a fi alăturate în zile consecutive, pe 20 şi 21 decembrie, meciul său de box cu finala SuperKombat. „Ar trebui să boxez pe 20 decembrie, cu o zi înaintea finalei K1 de la Galaţi. Sper să ajungem la o înţelegere, să facem ceva comun. Deocamdată suntem în tratative, eu m-aş bucura enorm să boxez din nou acasă. Publicul mă ajută foarte mult, mă simt bine aici”, a spus Cristian Ciocan.De altfel, cei din Primăria Galaţi agreează această variantă mai ales că s-ar putea organiza două gale de amploare cu costurile pentru una singură. În acest moment se aşteaptă o confirmare din partea EC Boxing, clubul lui Ciocan, cu care au existat până acum doar discuţii preliminare.Trei variante de adversar pentru CiocanPugilistul gălăţean are trei variante de adversar pentru următorul său meci de box. Cele mai mari şanse pare să le aibă legendarul boxer Evander Holyfield, în vârstă de 50 de ani. O altă variantă probabilă ar fi cubanezul de 40 de ani, Juan Carlos Gomez, care l-a învins în trecut pe Mazikin (cel pe care l-a învins şi Ciocan în gala din februarie) şi s-a luptat cu Vitali Klitsckho. A rămas doar în stadiul teoretic varianta unui meci cu Denys Boytsov pentru a deveni challangerul oficial al campionului mondial Vladimir Klitsckho.„Aştept meciul din decembrie, deja am început uşor pregătirile. Am nevoie de meciuri, de adversari tari şi poate că voi ajunge să boxez şi la nivelul lui Klitsckho, dar numai prin foarte multă muncă pot reuşi. Am trei opţiuni de adversar, Holyfield, Gomez sau Boytsov”, a spus Ciocan.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Cristian Ciocan va boxa cu un american redutabil, în Germania* Campionul european al greilor în versiunea WBO urmează să lupte cu Kevin Johnson, un pugilist care a rezistat 12 runde în faţa lui Vitali KlitschkoDeşi se estimase că sunt şanse mari ca pugilistul gălăţean Cristian Ciocan, deţinător al centurii de campion european la categoria grea în versiunea WBO, să susţină pe 20 decembrie al treilea său meci consecutiv în Galaţi, în cele din urmă EC Boxing, clubul german care se ocupă de „Hammer”, a anunţat că gala va avea loc foarte probabil la Hamburg. De asemenea, promotorul Erol Ceylan a spus că adversar îi va fi americanul Kevin „Kingpin” Johnson, negocierile fiind foarte avansate. „Managerii lui Johnson ne-au trimis propunerea de contract, astfel că totul este în regulă”, a spus Ceylan, care a precizat că autorităţile din Galaţi îşi arătaseră disponibilitatea de a găzdui şi acest meci, după cele din februarie şi august.Kevin Johnson are 34 de ani, a debutat la profesionişti acum 10 ani şi are în palmares 33 de partide: 29 victorii (14 prin KO), un egal şi trei înfrângeri. Cel mai important meci al carierei l-a susţinut în 2009, când era neînvins şi a luptat pentru centura de campion mondial cu celebrul Vitali Klitschko. I-a făcut faţă ucraineanului 12 runde, pierzând la puncte. Ultimul meci important, a cărui miză a fost desemnarea ca challenger pentru titlul mondial versiunea WBC, l-a avut în decembrie anul trecut, când a fost învins greu, la puncte, de unul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti din lume în acest moment la categoria grea, britanicul Tyson Fury.Ciocan: „Stilul american îmi convine”Cristian Ciocan, care şi-a reluat antrenamentele în Germania în urmă cu trei săptămâni, ne-a spus, ieri, că a urmărit câteva meciuri ale lui Johnson şi că îi convine stilul acestuia. „Ştiu că mă aşteaptă un meci foarte greu, dar susţinătorii de acasă să nu-şi facă griji, va fi bine. Pregătirile merg foarte bine, am deja trei săptămâni de antrenamente intense, mai am alte patru la dispoziţie şi voi fi în formă maximă. Am văzut câteva meciuri ale lui Johnson, e stilul american clasic de box, care mie îmi place. Am avut un adversar cu un astfel de still, britanicul Danny Williams, cel pe care l-am învins când am luat centura de campion european”, ne-a declarat Ciocan.Pugilistul gălăţean ne-a mai precizat că încă nu a fost stabilită miza meciului. „Posibil să fie pentru o centură intercontinentală, dar nu este exclus nici să fie doar un meci de numai 10 reprize, fără titlu în joc. Contractul încă nu a fost semnat, dar discuţiile sunt foarte avansate”, a mai spus „Hammer”.Cel mai probabil, meciul va fi televizat în România de către Eurosport.Cristian Ciocan (26 de ani) a devenit campion european WBO în luna septembrie a anului trecut, titlu pe care şi l-a apărat de două ori, la Galaţi. În februarie 2013 l-a forţat pe ucraineanul Mazikin să abandoneze după şase runde, iar în august l-a făcut KO pe norvegianul Leif Larsen, cu o lovitură votată în Statele Unite drept cel mai spectaculos KO al anului la categoria grea.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Cristian Ciocan va boxa pentru titlul intercontinental* Meciul pugilistului din Pechea contra americanului Kevin Johnson va avea loc pe 20 decembrie şi va fi televizat în direct de Eurosport şi ProTVDeţinător al centurii de campion european al categoriei grea în versiunea WBO, gălăţeanul Cristian Ciocan va avea pe 20 decembrie un meci important în drumul său spre vârful piramidei, în faţa unui adversar redutabil, americanul Kevin Johnson. Miza acestei partide urmează să fie titlul intercontinental, gala fiind programată în Germania, la Hamburg.Negocierile dintre promotorii celor doi pugilişti nu au fost deloc facile, una dintre probleme fiind un meci pe care americanul îl avea programat pentru astăzi în compania cubanezului Oladnier Solis şi al cărui eventual deznodământ nefavorabil lui Johnson ar fi pus în pericol disputarea confruntării cu Ciocan. În cele din urmă, meciul lui Kevin Johnson cu Solis, fost campion olimpic, a fost anulat şi s-a semnat contractul pentru gala de la Hamburg.La fel cum a fost şi la precedentul său meci, cel cu norvegianul Leif Larsen, când s-a impus printr-un KO spectaculos, Ciocan va începe meciul din postura de challenger, americanul Johnson fiind mai bine cotat mai ales din punct de vedere al experienţei.Kevin Johnson are 34 de ani, a debutat la profesionişti acum 10 ani şi are în palmares 33 de partide: 29 victorii (14 prin KO), un egal şi trei înfrângeri. Cel mai important meci al carierei l-a susţinut în 2009, când era neînvins şi a luptat pentru centura de campion mondial cu celebrul Vitali Klitschko. I-a făcut faţă ucraineanului 12 runde, pierzând la puncte. Ultimul meci important, a cărui miză a fost desemnarea ca challenger pentru titlul mondial versiunea WBC, l-a avut în decembrie anul trecut, când a fost învins greu, la puncte, de unul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti din lume în acest moment la categoria grea, britanicul Tyson Fury.De altfel, ca o confirmare a cotei ridicate pe care o au Ciocan şi Johnson, meciul de la Hamburg este cotat de boxrec.com, unul dintre cele mai reputate site-uri de specialitate din lume, la patru stele din cinci, o premieră pentru gălăţeanul care consideră evenimentul un pas necesar şi important în încercarea de a-şi croi drum spre o dispută pentru titlul mondial. „Johnson a putut să ducă 12 reprize cu Vitali Klitschko şi asta spune multe despre rezistenţa lui. Nu a pierdut decât trei meciuri până acum şi nici nu a fost făcut niciodată KO. Pentru mine este important că pe masă va fi titlul intercontinental, ceea ce reprezintă un pas înainte spre cel mondial”, a declarat Ciocan.„Hammer”, numele de ring al gălăţeanului, este în acest moment pe locul nouă în ierarhia mondială a versiunii WBO, categoria grea, iar o victorie în faţa lui Johnson l-ar propulsa spre un meci pentru a deveni challenger la centura supremă, cel mai probabil cu rusul Boytsov, care să se dispute în februarie, în România.viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 Cristian Ciocan revine în ringDupă ce i-a învins la Galaţi pe ucrainianul Oleksiy Mazikin şi pe norvegianul Leif Larsen, pugilistul gălăţean Cristian ”Hammer” Ciocan ( 26 de ani), campion european WBO categoria grea, încheie anul cu un nou meci. De data aceasta pugilistul originar din Pechea va boxa în Germania la Hamburg cu americanul Kevin Johnson, pugilist de 34 de ani, recunoscut pentru că i-a rezistat 12 reprize lui Vitali Kliciko. Înaintea meciului de vineri, palmeresul lui Cristian Ciocan este 17 meciuri, 14 victorii, 10 prin KO, 3 înfrângeri, în timp ce americanul Johnson are în palmares 29 de victorii, 14 prin KO, 3 înfrângeri, 1 egal, din 33 de meciuri. Gala de la Hamburg în care va lupta Ciocan va fi transmisă în direct începând cu ora 21.00, de Sport.ro, apoi de la ora 22.45, când se preconizează să intre în ring Ciocan, transmisia se va muta pe Pro TV. De asemenea gala va fi transmisă şi de Eurosport începând cu ora 22.00.sportgalati.com
dcp100168 Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 Diseară, la Hamburg, Cristian Ciocan boxează cu americanul Kevin Johnson* Campionul european la profesionişti, versiunea WBO, susţine un meci extrem de important în încercarea de a ajunge să lupte pentru centura mondială a categoriei grea * Partida gălăţeanului va începe la ora 22.45 şi va fi televizată în direct de ProTVPugilistul Cristian Ciocan va susţine în această seară o partidă care-i poate netezi drumul spre postura de challenger al lui Vladimir Klitschko pentru titlul mondial. Pentru prima dată în cariera sa la „profi” (17 meciuri - 14 victorii), gălăţeanul va înfrunta un american, pe redutabilul Kevin Johnson, care are 34 de ani, a debutat la profesionişti acum 10 ani şi are în palmares 33 de partide: 29 victorii (14 prin KO), un egal şi trei înfrângeri.Deşi iniţial a fost vorba de o dispută pentru in titlul intrecontinental, în cele din urmă va fi vorba de un meci de clasament, pe durata a 10 runde. Chiar şi aşa, miza este extrem de mare, mai ales pentru Ciocan, care se află pe locul 7 în ierarhia WBO şi are neaparat nevoie de victorie în această seară pentru a mai urca şi a avea astfel posibilitatea să lupte apoi, cel mai probabil anul viitor, într-o dispută al cărei învingător să devină challenger la titlul mondial.Partida Ciocan vs. Johnson va fi capul de afiş al galei ce va loc în Germania, la Hamburg. Evenimentul va fi televizat în România de sport.ro de la ora 21.00, iar meciul lui Ciocan va fi în direct pe ProTV şi Eurosport.Adversarul lui Ciocan este cotat la acelaşi nivel cu românul, dar americanul este văzut ca favorit prin prisma experienţei superioare. Johnson a susţinut cel mai important meci al carierei în 2009, când era neînvins şi a luptat pentru centura de campion mondial cu celebrul Vitali Klitschko. I-a făcut faţă ucraineanului 12 runde, pierzând la puncte. Ultimul meci important, a cărui miză a fost desemnarea ca challenger pentru titlul mondial versiunea WBC, l-a avut în decembrie anul trecut, când a fost învins greu, la puncte, de unul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti din lume în acest moment la categoria grea, britanicul Tyson Fury.„Fără îndoială, Johnson este cel mai puternic adversar de până acum, simplul fapt că i-a rezistat 12 runde lui Vitali Klitschko spune totul. Dar îi asigur pe toţi susţinătorii mei de acasă că totul va ieşi bine pentru mine. Am făcut o pregătire excelentă, sunt în formă maximă. Am coborât în greutate până la 110 kilograme şi voi mai da jos până la meci, este necesar pentru un plus de viteză în faţa unui adversar foarte tehnic. L-am studiat foarte atent”, ne-a declarat Ciocan la sfârşitul săptămânii trecute, înaintea celor şase zile de izolare totală, fără telefon sau internet, precedente meciului.„Cristi loveşte mai tare decât Kiltschko”Felix Păun, primul antrenor al lui Ciocan, este convins că pecheanul se va impune prin KO. „Am discutat cu Cristi, e într-o formă deosebită şi foarte încrezător în propriile forţe. Sunt sigur că va câştiga, chiar dacă are un adversar mai puternic decât cei întâlniţi până acum. Johnson e talentat, cu multă experienţă, dar Cristi îl va învinge. Cristi loveşte mult mai tare decât Vitali Klitschko, cu o singură lovitură poate să doboare pe oricine. Cred că Hammer al nostru se va impune înainte de limita, Johnson nu va putea rezistă un meci întreg”, a declarat Felix Păun.viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 Victorie pentru CiocanPugilistul român Cristian "Hammer" Ciocan l-a învins, vineri seară, la puncte, pe americanul Kevin Johnson, într-un meci la categoria grea, ce a avut loc la Hamburg."Mulţumesc. Mamă, ştiu că nu te-ai uitat. Te iubesc. Mulţumesc fanilor", a spus Ciocan la final, în limba română, după ce a mulţumit susţinătorilor şi în germană.Meciul a avut 10 reprize.Cristian Ciocan este deţinător al centurii europene WBO. Românul a câştigat centura WBO în septembrie 2012, când s-a impus în faţa englezului Danny Williams. Pe 22 februarie, el şi-a apărat centura învingându-l pe ucraineanul Oleksi Mazikin, iar la 23 august şi-a mai apărat o dată cu succes titlul, în faţa norvegianului Leif Larsen.
Mikka Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Un meci plictisitor desfasurat intr-o cantina studenteasca. Nu mai vorbesc de calitatea protagonistilor... Daca nu ma credeti:http://www.prosport.ro/alte-sporturi/box/ciocan-victorie-mare-in-fata-unui-american-mic-romanul-a-trecut-de-johnson-dupa-10-reprize-11803289
riaji Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 (edited) Adevarul e ca daca dai de maimutoi ca fratii Klitchko, facuti campioni pe considerente politice (si, deocamdata, degeaba fiindca Ucraina n-a pus botu` la momeala numita UE), nu-i mare branza sa ajungi in top cu astfel de meciuri. Din pacate si sportul asta a ajuns o rusine. Edited December 21, 2013 by riaji
dcp100168 Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 Victoria în faţa lui Johnson i-a adus lui Ciocan un salt spectaculos spre vârful ierarhiilor mondialeCristian "Hammer" Ciocan, pugilistul din Pechea, a obţinut, vineri seară, la Hamburg (Germania), o victorie extrem de importantă în drumul spre marele său vis, cel de a lupta pentru centura mondială a profesioniştilor de la categoria grea. Gălăţeanul, aflat pentru prima dată în carieră în faţa unui adversar american, s-a impus la puncte după 10 runde, Kevin Johnson nereuşind să-i pună probleme serioase. Meciul nu a fost foarte spectaculos, Ciocan având meritul de a-şi fi respectat planul de luptă cu care l-a dominat clar pe american.De altfel, primul său antrenor, Felix Păun, a remarcat în special progresul tactic arătat în acest meci de pugilistul pe care l-a format în sala din Pechea. „A boxat pragmatic şi asta arată cât de mult s-a maturizat. Progresul tehnic, dar şi tactic făcut de el în ultima vreme este uriaş. Avea tendinţa în trecutul nu chiar foarte îndepărtat să forţeze, «ori la la bal, ori la spital», acum a fost mult mai tehnic, fără riscuri exagerate, s-a maturizat mult. A încercat de câteva ori să lovească decisiv cu dreapta, l-a simţit pe Johnson că-l aşteaptă cu croşeul de stânga şi s-a adaptat imediat. Avea nevoie să întâlnească astfel de adversari, puternici, din primii 50 în lume, doar aşa progresul este real. Am foarte mare încredere în el, ştiu că poate ajunge la centurile tuturor versiunilor. Iată că am ajuns să ne gândim la ceva ce nici nu îndrăzneam să visăm pentru un român la categoria grea”, a declarat Felix Păun.Salt de 15 locuriKevin Johnson, pugilist care pierduse la puncte în faţa lui Vitali Klitschko disputa pentru titlul mondial din 2009 şi în urmă cu un an rezista 12 runde în faţa lui Tyson Fury, unul dintre cei mai cotaţi boxeri din lume, se afla înaintea partidei de vineri pe locul 30 în topul mondial al tuturor versiunilor întocmit de boxrec.com, cel mai apreciat site de specialitate din lume. Cristian Ciocan se afla doar o poziţie mai sus, iar după acest succes a făcut un salt semnificativ, de pe 29 pe locul 14, intrând cu adevărat în cercul restrâns al pretendenţilor la titlurile mondiale deţinute acum de Wladimir Klitschko. Pentru Cristian Ciocan, acesta a fost al treilea meci din acest an, în precedentele două apărându-şi cu succes centura de campion european în versiunea WBO, pe care o câştigase în septembrie 2012, când s-a impus în faţa englezului Danny Williams. În 22 februarie, el şi-a apărat centura învingându-l pe ucraineanul Oleksi Mazikin, iar la 23 august şi-a mai apărat o dată cu succes titlul, în faţa norvegianului Leif Larsen, ambele disputate la Galaţi.viata-libera.ro
dcp100168 Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Cristian Ciocan: „Mi-am propus trei meciuri şi în acest an”* Pugilistul gălăţean a reuşit să se impună de trei ori în 2013 şi îşi propune ca acest an să-l încheie cu tot atâtea victorii * Următorul meci va fi pe 18 aprilie, când îşi va pune în joc centura europeanăCristian Ciocan a încheiat un an formidabil, cu trei victorii la categoria grea - două prin K.O., cu Oleg Mazikin şi Leif Larsen (ambele la Galaţi), plus una la puncte, cu Kevin Johnson. Pugilistul născut în Pechea a făcut paşi importanţi în carieră, ajungând pe locul 14 în topul mondial la categoria sa şi pe cinci în versiunea WBO. Mai mult, în 2013, lovitura cu care Ciocan a închis meciul cu leif larsen, a fost desemnată de specialiştii şi publicul din SUA drept "cel mai spectaculos KO al anului". Boxerul gălăţean ne-a vorbit despre meciul cu Johnson (victorie obţinută pe 20 decembrie, în Germania), ce obiectiv şi-a propus pentru 2014, când va avea următorul meci şi ce părere are despre meciul consăteanului său, Lucian Bute, de pe 18 ianuarie, cu Jean Pascal.-Cum ai petrecut sărbătorile de iarnă după victoria cu Johnson?-A fost foarte frumos. Crăciunul l-am petrecut în Germania, iar acum sunt acasă alături de prieteni şi familie. A trebuit să rămân acolo după meci pentru că am făcut vizita medicală. Am primit foarte multe mesaje şi le mulţumesc tuturor celor care mă susţin.-Vorbeşte-ne puţin despre ultimul tău meci. Cât de greu ţi-a fost să te impui?-Kevin Johnson a fost un adversar foarte puternic, cu multă experienţă şi talent. Am învăţat foarte multe de la acest meci, simt că am mai făcut un pas înainte în carieră. Am boxat zece reprize, exact cum mi-am dorit. Toată lumea mi-a reproşat de ce nu l-am făcut K.O. pe Johnson, la fel cum s-a întâmplat cu Larsen. N-am vrut asta şi nu l-am căutat. KO-ul întotdeauna vine de la sine. Boxul e un sport mai complex decât atât. Eu am vrut să boxez, să prind cât mai multă experienţă şi a ieşit foarte bine. Am nevoie de meciuri, de reprize cât mai multe cu adversari tari, ca să pot ajunge la cel mai înalt nivel.-Cât de bine eşti cotat acum după succesul de luna trecută în faţa americanului?-Momentan sunt pe locul 14 mondial şi pe locul 5 la WBO. Sper să nu mă opresc aici, vreau să avansez cât mai mult.-Cât de mult te-a apropiat acest succes de un meci cu Vladimir Klitschko pentru titlul mondial?-Pas cu pas ne apropiem, dar vreau să fiu cu picioarele pe pământ, să fiu serios în continuare, fără grabă. Cu siguranţă o să vină şi ziua cea mare, când voi boxa pentru titlul mondial.-Au fost discuţii pentru un meci cu Boytsov pentru a deveni challenger oficial al lui Klitschko, dar a picat, iar între timp rusul a pierdut. Regreţi că nu te-ai luptat cu el?-Ar fi fost o oportunitate pentru mine, dar nu mai contează. Îl ştiu foarte bine pe Boytsov, ne-am antrenat împreună, am fost la acelaşi club. A pierdut în faţa unui australian, care la rândul său pierduse înainte chiar cu Kevin Johnson (n.r. ultimul adversar al lui Ciocan), prin K.O., în repriza a noua. Nu mă aşteptam ca Boytsov să piardă, dar acesta e boxul la categoria grea, orice pumn poate fi decisiv.-Ai avut trei meciuri în 2013, câte ţi-ai propus pentru 2014?-Mi-am propus tot trei meciuri şi pentru anul acesta. S-a stabilit deja ca pe 18 aprilie să fie următorul. Sper să reuşesc tot trei meciuri, am nevoie de cât mai multe pentru a avansa în carieră.-Apropo de meciul tău de pe 18 aprilie, s-a stabilit vreun posibil adversar?-Deocamdată nu ştiu nimic, în perioada următoare promotorii mei mă vor înştiinţa cu cine voi avea de boxat, dar data este fixă. Cu siguranţă, voi avea adversar foarte puternic şi foarte bine cotat, de la masa bogaţilor, cum a fost şi Kevin Johnson.-Unde te vezi la finalul lui 2014?-Sper să fie la fel de bun ca 2013, care pentru mine a fost un an excelent, cu trei victorii. Pentru 2013 mi-am propus să ajung în primii 30 pe plan mondial la categoria grea şi sunt pe locul 14. Asta înseamnă foarte mult pentru mine. Sper să mai boxez în România dacă s-ar putea, mă simt foarte bine aici, dar încă nu am luat legătura cu nimeni pe acest subiect.-Dacă în 2013 ţi-ai propus să ajungi în primii 30 şi ai ajuns pe 14, care e obiectivul pentru 2014?-Obiectivul este să ajung la masa bogaţilor, între primii zece boxeri din lume, şi să devin challenger oficial pentru titlul mondial. Deocamdată mă gândesc la meciul de pe 18 aprilie şi apoi vedem care va fi următorul pas.-Cum vezi meciul lui Bute cu Jean Pascal?-Îi urez lui Lucian mult succes pentru meciul de pe 18 ianuarie. Îi ţin pumnii şi cred că va învinge. Sunt sigur că şi-a ales o tactică bună pentru această confruntare. Lucian mai are multe de spus şi poate să-şi redeschidă drumul către titlul mondial dacă va câştiga cu Pascal.-Care sunt atuurile celor doi pentru acest duel?-Lucian are mai multe calităţi de partea sa. Are viteză, tehnică şi o foarte bună deplasare în ring, ceea ce poate fi decisiv la acest nivel. Pascal are forţă, e un boxer pe contră. Cred că Lucian va câştiga şi va ajunge din nou acolo unde merită.viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 Cristian Ciocan va boxa cu kazahul Airich, etapă în drumul spre un meci cu Kliciko* Următorul adversar al pugilistului din Pechea este un fost deţinător al centurii de campion european în versiunea WBO, aflată acum în posesia gălăţeanuluiPugilistul gălăţean Cristian Ciocan este aproape de meciul vieţii, confirmând că au fost demarate negocierile pentru o dispută pentru titlul mondial la categoria grea cu celebrul ucrainean Vladimir Kliciko în a doua parte a anului, dar până atunci mai trebuie să susţină cel puţin încă o partidă, anunţată de mult timp de EC Boxing, clubul german la care activează, pentru 11 aprilie.Între timp, a fost eliminată şi ultima necunoscută, cea a numelui adversarului, acest urmând să fie Konstantin Airich, conform presei germane, care citează agenţia online care a început deja comercializarea biletelor pentru gala din aprilie, www.fightcard.info. Gala va avea loc la Berlin şi va fi transmisă de canalul de televiziune Eurosport în 13 ţări, printre care şi România.Airich, un pugilist experimentat în vârstă de 35 de ani, este originar din Kazahstan şi rezident în Germania. Palmaresul său cuprinde 28 de partide la profesionişti, cu un bilanţ de 19 victorii (15 prin KO), două egaluri şi şapte înfrângeri (4 prin KO). Apogeul carierei sale a fost în ultima parte a anului 2011 şi începutul lui 2012, când a cucerit centura intercontinentală IBF şi apoi pe cea europeană WBO. Titlul continental l-a pierdut repede, pentru că nu şi l-a pus în joc, a devenit vacant şi peste şase luni intra în posesia lui Ciocan, după meciul din septembrie 2012 cu britanicul Danny Williams. Apoi, cariera kazahului a intrat în declin, urmând trei înfrângeri la rând şi o accidentare, care l-a obligat să nu aibă nici un meci în 2013. Astfel, partida cu Ciocan va fi prima sa confruntare după aproape un an şi jumătate de pauză forţată.Este cunoscut în lumea boxului profesionist ca un pugilist cu o forţă teribilă în lovituri, aspect subliniat şi de faptul că majoritatea victoriilor sale au fost prin KO şi pentru care este supranumit „Sandman”, omul care trimite adversarii în lumea viselor.Cristian Ciocan are un palmares de 15 victorii din 18 partide la profesionişti, cu care se află pe locul 15 în topul mondial general al categoriei grea şi pe 6 în cel al versiunii WBO.viata-libera.ro
dcp100168 Posted April 10, 2014 Author Posted April 10, 2014 Vineri seară, Ciocan versus Airich, duelul către KlicikoCristian Ciocan, pugilistul gălățean care a ajuns campion european WBO, va lupta, vineri seară, în Germania, împotriva kazahului Konstantin Airich. Meciul va fi transmis de Eurosport în 13 țări, printre care și România.Ciocan pornește ca favorit în confruntarea cu Airich, adversarul românului venind după o perioadă de un an și jumătate de inactivitate, din cauza unei accidentări. Înainte de această perioadă, Airich a pierdut ultimele trei partide. De partea cealaltă, Cristi Ciocan se află pe o pantă ascendentă a carierei. Pugilistul, născut în Pechea, a reușit trei victorii extrem de importante în 2013, cu Mazikin, Larsen și Johnson, la ultimele două pornind din postura de outsider.Ciocan a ajuns la 15 victorii din 18 partide la profesioniști, în timp ce Airich (35 de ani) a acumulat 29 de meciuri, 19 dintre ele fiind câştigate. De remarcat că 15 din cele 19 victorii s-au încheiat înainte de limită, reușind să se impună prin K.O.În cazul în care Ciocan va reuși să-l doboare și pe Airich, ar face un pas imens către un meci cu Vladimir Klitciko, liderul absolut al categoriei grea. Ciocan (26 de ani), aflat pe locul 15 în topul mondial al categoriei, e cel mai tânăr pugilist din primii 40 de sportivi din clasament. Astfel, românul reprezintă un adversar demn de luat în calcul de Vladimir Kliciko, cel care, prin intermediul promorilor săi, a luat legătura deja cu managerii lui Ciocan pentru a stabili un meci în acest an.presagalati.ro
dcp100168 Posted April 12, 2014 Author Posted April 12, 2014 Cristian Ciocan, victorie la puncte în fața lui AirichPugilistul gălăţean Cristian Ciocan a obţinut vineri noapte a 16-a victorie la profesionişti, într-o gală care a avut loc la Berlin. Ciocan s-a impus la puncte în faţa lui Konstantin Airich, pugilist originar din Kazahstan şi stabilit în Germania. Gălăţeanul nu s-a aflat cu adevărat în dificultate în niciun moment al meciului şi a lăsat senzaţia că şi-a dorit un meci cu cât mai multe runde, fără să forţeze o victorie prin KO. Pentru Cristian Ciocan, deţinător al centurii de campion european la categoria grea, versiunea WBO, a fost a 19-a partidă la profesionişti, bilanţul său fiind acum de 16 victorii şi 3 înfrângeri.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 Cristian Ciocan va boxa luna viitoare cu Vladimir KlitschkoPugilistul gălăţean Cristian Ciocan se află pentru scurt timp acasă, în vacanţă, antrenorul Felix Păun, cel care l-a descoperit şi format, spunând că acesta va boxa luna viitoare cu celebrul Vladimir Klitschko, dar în meciuri de antrenament. „Cristi are o vară plină de evenimente, următorul meci oficial urmând a-l avea la sfârşitul lunii octombrie. Până atunci, din 10 august, timp de două săptămâni, va fi partener de antrenament pentru renumitul Vladimir Klitschko făcând cu acesta sparring la Hamburg în fiecare zi. Ucrainianul urmează să-şi pună în joc cele patru centuri mondiale, în septembrie, în faţa bulgarului Kubrat Pulev”, ne-a spus prof. Felix Păun, antrenorul de la Box Club Bute din Pechea.La începutul acestui an s-a vorbit chiar despre posibilitatea unui meci în toamnă între Ciocan şi Vladimir Klitschko, pentru titlurile mondiale deţinute de ucrainean, după ce promotorii lui Klitschko îi contactaseră în acest sens pe cei ai gălăţeanului.viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 28, 2014 Author Posted August 28, 2014 Ciocan va lupta din nou pe 31 octombriePugilistul gălăţean Cristian Ciocan se află într-o scurtă vacanţă, acasă, la Pechea, după ce a fost pentru scurt timp sparring partner pentru Vladimir Klitciko, numărul unu mondial la categoria grea.Boxerul născut în Pechea va avea următorul meci stabilit pe 31 octombrie, dar nu-şi cunoaşte încă şi adversarul. ”Momentan sunt acasă la Pechea, într-o mini-vacanţă. Următorul meci este pe 31 octombrie, deocamdată nu ştiu adversarul, sper să fie un challenger pentru titlu. Chiar dacă sunt în vacanță, merg la sala de box. Deocamdată sunt pe locul cinci WBO, dacă primesc meciul va fi eliminatoriu pentru titlu. Sper ca la anul să aibă loc meciul cu Vladimir Klitciko”.În acest an, Ciocan a luptat într-un singur meci, învingându-l pe Konstantin Airich.presagalatibraila.com
dcp100168 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Cristian „Hammer“ Ciocan îl va reîntâlni pe Taras BidenkoBoxerul gălăţean Cristian Ciocan se va bate din nou pe 31 octombrie, anul acesta. El va lupta împotriva lui Taras Bidenko, cel care care l-a învins la puncte într-un meci disputat în urmă cu patru ani. „Taras este un boxer foarte tehnic, este mai bine cotat decât mine. Am boxat cu el în 2010, am fost învins la puncte şi acum vreau revanşa. Când m-a bătut, nu aveam experienţă, acum cu siguranţă îmi voi arăta adevăratele calitaţi şi îl voi învinge. Pentru mine acest meci este încă un pas spre lupta cu Klitschko, sper ca următoarea partidă să fie pentru titlul mondial“, ne-a declarat Cristian Ciocan.presadegalati.ro
dcp100168 Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Schimbare de adversar pentru Cristian Ciocan, meciul revanşei a fost anulat* Pugilistul gălăţean va boxa pe 31 octombrie în Germania cu un brazilian neînvins la profesionişti * Până la mijlocul acestei săptămâni, era stabilit ca “Hammer” să lupte cu ucraineanul BidenkoLui Cristian Ciocan i s-a schimbat adversarul cu doar două săptămâni înaintea galei de la Hamburg (Germania), în care trebuia să boxeze cu ucraineanul Taras Bidenko. Ar fi fost meciul revanşei pentru pugilistul născut la Pechea, după înfrângerea în faţa lui Bidenko de acum patru ani, când Ciocan era la începuturile carierei la profesionişti şi la un club de la care a plecat pentru că nu avea condiţii de progres.Însă, aproape în ultimul moment, cei de la EC Boxing, actualul club al gălăţeanului, au finalizat negocierile pentru a boxa cu un alt adversar, brazilianul Irineu Beato Costa Junior (34 de ani). Motivul îl constituie poziţia mult mai bună a brazilianului în ierarhia mondială comparativ cu Bidenko, iar o victorie în acest duel l-ar apropia şi mai mult pe Ciocan de un meci cu Klitciko pentru titlul mondial.“El este pe locul 13 în topul WBO, astfel că cine va câştiga acest meci va urca în frunte. Acesta este motivul pentru schimbarea adversarului, să-mi continui drumul cu paşi mărunţi spre momentul în care voi boxa pentru centura de campion mondial. Meciul cu Bidenko nu mă propulsa, singura motivaţie pentru mine era revanşa, să-i demonstrez că acum patru ani, când a avut decizie favorabilă la puncte, nu a fost victoria lui”, ne-a declarat Cristi Ciocan, joi, la o zi după ce i s-a comunicat schimbarea de adversar."E mare ca Larsen, stilul care-mi place"Faptul că totul s-a petrecut cu numai două săptămâni înaintea galei nu pare să-l afecteze pe pugilistul gălăţean. „Pentru mine nu se schimbă mare lucru. Sunt în cantonament de ceva vreme, foarte bine pregătit, astfel că pot boxa cu oricine. Chiar îmi convine, brazilianul e pe stilul care îmi place: masiv, cu forţă în pumni, cam ca Larsen (n.r. - Leif Larsen, norvegianul pe care Ciocan l-a făcut KO într-un meci disputat la Galaţi în august, anul trecut). Am schimbat deja doi parteneri de sparring, nu este asta o problemă, am colegi la club care se aseamănă ca stil cu brazilianul. Nu am apucat să-l văd pe înregistrări decât foarte puţin miercuri seară, în această seară (n.r. - joi) am programat ca împreună cu antrenorul să ne uităm şi să-l analizăm pe îndelete. Este neînvins, din 15 meciuri a câştigat 13 prin KO, nu va fi deloc un meci uşor”, ne-a mai spus, telefonic, Cristian „Hammer” Ciocan, la puţin timp după primul antrenament de joi.Irineu Beato Costa Junior se va afla la primul său meci la profesionişti în afara Americii de Sud, toate fiind disputate în Brazilia, cu o singură excepţie, un meci în Argentina. Este deţinător al centurii WBO Latino, iar Cristian Ciocan (locul 6 în topul WBO) o deţine pe cea de campion european.Partida este programată pe durata a 12 reprize, iar în congresul WBO de săptămâna viitoare este posibil să se decidă ca miza să fie centura intercontinentală a categoriei grea.Gala de la Hamburg, din 31 octombrie, va fi televizată în direct în România de posturile Eurosport, ProTv şi sport.ro.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Cristian Ciocan l-a învins categoric pe brazilianul Costa Junior şi este tot mai aproape de o confruntare cu KlitschkoPugilistul gălăţean Cristian „Hammer” Ciocan, deţinător al centurii de campion european la categoria grea, l-a învins la puncte pe brazilianul Irineu Beato Costa Junior, într-o partidă disputată vineri noapte, în Germania. Cristi Ciocan şi-a dominat categoric adversarul, astfel că decizia arbitrilor a fost unanimă.Pentru brazilianul Irineu Costa Junior a fost prima înfrângere la profesionişti, în al 16-lea său meci. Gălăţeanul, ajuns acum la a 17-a victorie, va urca în primele trei locuri la categoria grea în ierarhia versiunii WBO şi este tot mai aproape de a-şi vedea visul împlinit, un meci pentru titlul mondial cu celebrul Vladimir Klitschko.viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 27, 2014 Author Posted December 27, 2014 Ciocan va boxa cu Tyson FuryInvitat în ediția 39 de Lider Sporitv, Pro FM Lider FM, pugilistul gălăţean Cristian Ciocan a anunţat că este la doar un meci distanţă de duelul cu marele campion Vladimir Klitschko. Adversarul de care Ciocan trebuie să treacă pentru a boxa cu Klitschko este britanicul Tyson Fury. Partida cu Fury este programată pe 28 februarie, la Londra, în O2 Arena.Cristian ”Hammer” Ciocan: „În acest an, Moş Crăciun a venit la mine cu un cadou frumos, voi boxa cu Tyson Fury, iar meciul va fi eliminatoriu pentru Klitschko. Meciul va avea loc în O2 Arena din Londra. Nu îmi este teamă că voi boxa la el acasă, el o să aibă un plus, dar pentru mine este un avantaj. Va fi prima oră când voi boxa în Anglia, duminică plec în Germania, mă duc să pregătesc meciul aşa cum trebuie, nu vreau să dau greş. În O2 Arena va fi o atmosferă pe măsură pentru un meci pe măsură”.sportgalati.com
dcp100168 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Cristian Ciocan luptă cu Tyson Fury într-un challenger pentru titlul mondial* Meciul va avea loc pe 28 februarie, la Londra, pe arena O2 * Câştigătorul va deveni challanger la centura mondială deţinută de Vladimir KlicikoStabilit în Germania de şase ani, Cristian Ciocan are 17 victorii, dintre care 10 obţinute înainte de limită şi trei înfrângeri şi este clasat în acest moment pe locul 4 în ierarhia WBO la categoria grea.Despre meciul din 28 februarie, pugilistul spune că îl va aborda cu mare atenţie, chiar dacă are un avantaj moral datorită faptului că acum câţiva ani, pe vremea când ambii boxau la amatori, Ciocan a câştigat un titlu mondial, în vreme ce Fury s-a oprit în semifinale.„Este şansa vieţii mele. Ar fi un uriaş pas înapoi dacă voi pierde, dar sunt convins că voi câştiga, chiar dacă voi boxa în deplasare, acasă la adversarul meu. Presiunea mai mare va fi pe umerii lui. Chiar dacă eu am numai 1,88 metri, iar Tyson Fury are 2,06 metri, nu consider că e un handicap. M-am antrenat cu Klitschko şi, în general, toţi partenerii mei de antrenament au peste doi metri. Va fi un meci foarte greu, pe care îl voi câştiga. Îi aştept pe fanii mei din Londra să vină alături de mine. Sunt convins că voi ajunge challenger la titlul mondial şi voi aduce o centură importantă acasă. Ştiu că meciul meu cu Fury este privit ca unul dintre cele mai importante evenimente din istoria boxului românesc, însă vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Abia aştept să ciocnesc mănuşile cu Tyson Fury. O să mor cu el de gât", a declarat pentru tvr.ro sportivul originar din Galaţi.Britanicul Tyson Fury este neînvins la profesionişti, unde a câştigat 23 de partide (17 prin K.O.). Cele mai importante succese ale sportivului originar din Manchester au fost cele contra compatriotului său Dereck Chisora: în 23 iulie 2011 l-a învins pe Wembley printr-o decizie unanimă, iar în 29 noiembrie 2014 arbitrii au oprit partida de la Londra în repriza a 10-a, care a contat pentru titlurile BBBofC British, EBU (European) and WBO International Heavyweight.adevarul.roMeciul este programt să se dispute sâmbătă, 28 februarie, în jurul orei 22.15, şi va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 2.
dcp100168 Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Cristi Ciocan, ironizat de Tyson FuryCristian Ciocan dispută sâmbătă unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei sale. Pugilistul din Pechea boxează la Londra pe arena O2 împotriva britanicului Tyson Fury, meci care i-ar putea aduce centura WBO Internaţional la categoria grea.Cristian „Hammer Ciocan" - boxer profesionist: "Mulţi consideră că e prea devreme să lupt cu Tyson Fury, că nu era momentul acum. Dar eu mă simt în formă, sunt încrezător. Sunt în cea mai bună condiţie fizică şi sunt pregătit să câştig acest meci".De partea cealaltă, britanicul Tyson Fury a fost mai mult decât arogant la conferinţa de presă dinaintea partidei.Tyson Fury - boxer profesionist: "Nu cred că există vreo persoană în această încăpere, nici măcar el, care să creadă că Hammer mă poate bate. Publicul sigur nu crede aşa ceva şi, evident, nici eu nu cred. Are la fel de multe şanse să mă bată la puncte câte am eu să-l înving pe Usain Bolt la suta de metri".Campion mondial la amatori în 2006, Cristian Ciocan a debutat la profesioniști doi ani mai târziu, cu o înfrângere într-o gală din Germania, unde s-a stabilit. Ciocan nu a dezarmat și a continuat să boxeze. A câștigat mai întâi titlul Germaniei la profesioniști, iar în februarie 2013 centura WBO Europeană la categoria grea împotriva lui Danny Williams. Și-a apărat cu succes titlul de două ori la singurele meciuri disputate în România, la Galați, iar acum este numărul 3 mondial în versiunea WBO.digi24.ro
dcp100168 Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Cristi Ciocan a pierdut lupta cu FuryPugilistul gălăţean Cristian Ciocan a fost învins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de britanicul Tyson Fury, într-o partidă care a avut loc la Londra, în Arena O2, pentru centura WBO International.Primele patru runde au fost echilibrate, britanicul reuşind în a cincea repriză să domine şi cu un croşeu de dreapta să-l clatine serios pe Ciocan, care a fost numărat. În următoarele trei runde, Fury a lovit mai exact, iar după runda a opta Ciocan a abandonat lupta.Aeasta a fost a patra înfrângere pentru pugilistul din Pechea la profesionişti, prima din 2010 încoace.viata-libera.ro
Recommended Posts