Jump to content

Dispută pentru şefia Sindicatului Solidaritatea

Recommended Posts

Posted

Cutremur sindical în Combinat

* Războiul care mocnea în ultimele săptămâni la vârful conducerii Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor (SSM) a izbucnit ieri în cadrul consiliului de conducere al sindicatului şi s-a concretizat prin demisia din fruntea sindicatului anunţată de preşedintele executiv al SSM, Gheorghe Tiber.

Şedinţa de ieri după-amiază, la care au fost prezenţi peste 40 de reprezentanţi ai sindicatului de la nivelul uzinelor, s-a dovedit a fi una furtunoasă şi tensionată, în care spiritele sindicaliştilor s-au încins. Liderul SSM, Gheorghe Tiber, a spus la începutul şedinţei că la nivelul conducerii s-a produs o ruptură defintivă şi că el nu mai poate colabora cu prim-vicepreşedintele Ilinca Diaconu. Liderul SSM le-a spus celor prezenţi că în sindicat există trei tabere, una pro Tiber, una pro Ilinca şi una neutră, şi că a luat decizia de a-şi da demisia de la vârful conducerii sindicatului pe care o va depune la sindicat după terminarea concediului de odihnă.

Gheorghe Tiber a susţinut că atacurile care au avut loc la adresa sa pe "forumul" ziarului nostru (n.r. - secţiunea de comentarii de pe site, transformată într-un forum ad-hoc de către sindicalişti) ar fi unele neadevărate şi că acestea ar fi opera unora dintre oamenii administraţiei, a unor persoane de la alte sindicate şi chiar a unor lideri din sindicatul Solidaritatea. "S-a scris că am furat banii sindicatului, că sunt un dictator şi alte lucruri neadevărate. Voi răspunde la toate acuzaţiile nedrepte care mi se aduc. Mi-am luat concediu pentru că m-am săturat de presiunile făcute în ultimele săptămâni care vizau schimbarea mea din funcţie pentru că eram un om incomod pentru administraţie. Am decis să demisionez pentru că nu mă pot lupta şi cu unii dintre colegii mei din sindicat, care, cu voia sau fără voia lor, cred că fac anumite jocuri ale administraţiei. Cât despre plecarea mea, a lui Petrică Pălămidă şi a liderului de la Hundedoara la Bruxelles, la şedinţa FEM, unde am fost invitaţi de un sindicat francez, am ţinut acest lucru secret pentru a nu afla Ionel Borş şi pentru a nu fi astfel împiedicaţi să participăm. Am prezentat acolo un raport despre ce se întâmplă la Combinat şi am primit şi hârtiile, ieri, prin care se arată paşii care trebuie parcurşi pentru ca federaţia să se afilieze la FEM", a declarat Gheorghe Tiber.

Ţinta atacurilor liderului SSM a fost Ilinca Diaconu, căreia Tiber i-a reproşat o serie de lucruri, cum ar fi o relaţie prea bună cu conducerea şi o conducere ineficientă a sindicatului în ultimele două săptămâni. Ilinca Diaconu a dezminţit toate acuzaţiile care i s-au adus, reproşându-i la rândul ei lui Gheorghe Tiber că ar conduce în mod dictatorial sindicatul, că nu se consultă cu restul colegilor săi de sindicat, că statutul sindicatului i-ar conferi puteri depline şi că nu ar prezenta documente care să justifice modul în care s-ar fi cheltuit banii atunci când s-au cerut acest lucru.

"Despre plecarea la Bruxelles cred că era normal măcar să ne informeze şi pe noi, mai ales că nu era niciun secret, cum spune dânsul. Acest lucru s-a discutat înainte de a-şi lua el concediu şi urma să stabilim componenţa delegaţiei care va pleca. Noi am crezut că era în concediu, nu ştiam nimic despre persoanele care au plecat. Nu este adevărat că aş face jocul cuiva din conducere. Au fost cazuri când, din cauza declaraţiilor pe care le dădea el presei, când ne duceam să rezolvăm nişte probleme ale oamenilor, ni se reproşa ce spunea el. Nu a existat, în ultimele săptămâni, o colaborare normală şi transparentă cu domnul Tiber, care a făcut ce a decis el de unul singur, fără nici măcar să ne informeze şi pe noi. Nu este adevărat că aş colabora bine cu lideri din alte sindicate sau din conducerea combinatului ca să îl schimb pe dânsul din funcţie. Pe mine mă interesează binele salariaţilor. Sindicatul şi-a desfăşurat în condiţii normale actrivitatea cât a lipsit dânsul, nu au fost probleme, cum spune domnul Tiber", a spus Ilinca Diaconu.

Şi liderii sindicatelor de la nivelul uzinelor au luat cuvântul pentru a-şi spune părerea despre activitatea celor doi lideri din fruntea sindicatului, fiecare exprimându-şi punctul de vedere referitor la ceea ce se întâmplă la sindicat, părerile fiind împărţite. Până la închiderea ediţiei întrunirea nu se terminase, sindicaliştii continuând să-şi spună opiniile referitoare la ceea ce se întâmplă în sindicat şi ce ar trebui să facă pentru ca activitatea acestuia să nu sufere din cauza neînţelegerilor din cadrul conducerii.

FSS Metarom a transmis o notă de protest către FEM prin care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că unii lideri ai federaţiei Solidaritatea "Virgil Săhleanu" au fost în sală la şedinţa FEM, deşi federaţia nu era afiliată la FEM. Liderii FSS Metarom au solicitat lămuriri şi explicaţii referitoare la prezenţa celor trei reprezentanţi ai Federaţiei "Virgil Săhleanu" şi au afirmat că speră ca astfel de incidente să nu se mai repete.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Posted

Sindicatul cu picioare de lut

Desolidarizarea

Cei de la Solidaritatea îşi taie singuri craca de sub picioare. În prag de sărbători, Moş Crăciun le-a adus un scandal de mai mare frumuseţea ce poate însemna şi capătul de linie al celui mai vocal sindicat de pe platforma siderurgică. Liderii se contestă între ei şi se acuză, iar pentru prima oară după mulţi ani ies la lumină ambiţiile mărunte sau mai mari, orgoliile rănite şi se ivesc picioarele de lut ale întregii structuri. Actorii principali sunt cei doi lideri de sindicat care în urmă cu doi ani reuşeau să organizeze prima grevă generală în Combinat, cei care au urlat cât i-au ţinut rărunchii că drepturile salariaţilor nu sunt respectate: Gheorghe Tiber şi Ilinca Diaconu.

Vacanţa, dictatura, demisia...

Miza conflictului pare a fi în acest moment funcţia de conducere a sindicatului. Cel puţin asta susţine cel care ocupă încă fotoliul de preşedinte al structurii sindicale, Gheorghe Tiber. “Mici tensiuni au existat de mai multă vreme, conflictele fiind fireşti într-o astfel de organizaţie, însă ultimele două luni au pus capac. S-au format două tabere cu opinii diferite şi o a treia care se află undeva la mijloc. Mai exact, am fost acuzat de către o parte dintre cei din aparatul de conducere al sindicatului că sunt un fel de dictator şi că nu ţin cont de părerile şi de nevoile oamenilor. Am tot încercat să estompez aceste tensiuni, însă eforturile mele s-au dovedit inutile. Pe 5 decembrie am intrat în concediu, iar înainte de Crăciun am fost la Bruxelles, unde am avut o întrevedere cu lideri ai unor sindicate din Franţa, împreună cu alţi doi lideri ai noştri, domnul Mititelu de la Hunedoara şi domnul Pălămidă”, ne-a declarat Gheorghe Tiber.

Se pare că vizita celor trei în străinătate a aprins şi mai mult spiritele.

Pe când copiii siderurgiştilor dormeau iepureşte în aşteptarea Moşului, la sindicatul Solidaritatea se organizau şedinţe în care se lua în discuţie schimbarea liderului de sindicat. “Ei pretind ca eu să plec. Le-am spus că dacă asta este dorinţa lor îmi voi lua concediu şi dau preaviz. Însă nu voi preda sindicatul doamnei Ilinca”, a mai spus Tiber, care a continuat spunând că are senzaţia că fosta tovarăşă de luptă sindicală, Ilinca Diaconu, încearcă să-i ia locul.

”Mai rău decât slugile unui patron”

De cealaltă parte, Ilinca Diaconu recunoaşte că există tensiuni la nivelul conducerii sindicatului şi spune că responsabilitatea pentru această situaţie în aparţine preşedintelui Tiber. “Ultima plecare a domnului Tiber împreună cu Pălămidă şi Mititelu la Bruxelles a pus capac. Nu intenţionez să îi iau locul domnului Tiber, însă recunosc faptul că în perioada în care a fost plecat în străinătate am luat în calcul suspendarea sa din funcţie, pe perioada cât era plecat. Nu vreau să devin lider de sindicat la Solidaritatea, dar vreau explicaţii clare în legătură cu deciziile care se iau în cadrul acestei structuri. Domnul Tiber omite faptul că este angajatul sindicatului, nu noi suntem angajaţii săi. Şi noi vrem să ştim ce are de gând să facă. Pentru că, trebuie spus, în ultima vreme ne-a transformat în ceva mai rău decât slugile unui patron”, ne-a declarat Diaconu. Aceasta a continuat spunând că nici zvonurile potrivit cărora ar fi făcut o înţelegere cu patronatul nu sunt justificate şi a susţinut asta spunând că va fi prima care va pune mâna pe portavoce şi va reclama abuzurile conducerii, dacă acestea se vor produce. “Nici Borş şi nici Tiber nu m-au îndemnat în tot ce am făcut pentru acest sindicat”, a conchis Ilinca Diaconu.

În acest context, se pare că hotărâtoare va fi şedinţa pe care sindicatul o va organiza pe 14 ianuarie. Rămâne de văzut dacă până atunci sau poate după aceea se va schimba ceva la nivelul uneia dintre cele mai importante structuri sindicale din cadrul combinatului siderurgic ArcelorMittal.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29046

• 3 weeks later...
Posted

Lideri sindicali de lux

* Sindicalistii acuza ca presedintele executiv al Sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galati incaseaza din cotizatiile siderurgistilor un salariu lunar net de un euro pentru fiecare membru de sindicat, adica, in total, circa 200 milioane lei vechi.

Astazi are loc transarea conflictului dintre cele doua tabere din Sindicatul Solidaritatea de pe platforma Combinatului ArcelorMittal de la Galati. Mai multi lideri, in frunte cu prim-vicepresedintele coordonator Ilinca Diaconu, ii reproseaza presedintelui executiv al Solidaritatii, Gheorghe Tiber, stilul dictatorial de a conduce sindicatul, dar miza starii conflictuale nu este numai de natura relationala. Sindicalistii cer sa li se spuna si ce s-a intamplat cu banii adunati din cotizatii. Conform unor surse din sindicat, ar fi vorba de aproximativ 6 miliarde. Pentru sugerarea explicatiilor au fost date publicitatii documentele constitutive, respectiv "Protocolul de stabilire a conditiilor de colaborare/conlucrare a noului sindicat al siderurgistilor si dl Tiber Gheorghe", incheiat la data de 09.02.2004.

La art. 2 se prevede ca Gh Tiber va fi "ales/numit si va accepta ocuparea functiei de presedinte (copresedinte) executiv" iar la art 4 este prevazut si salariul lui Tiber: "Pentru exercitarea functiei de presedinte executiv, Sindicatul va asigura domnului jurist Gh Tiber un salariu lunar net in cuantum de cel putin 1 (un) euro/membru de sindicat, in afara celorlalte drepturi legale (indemnizatie de cazare, transport, diurna, etc.)". Cum Sindicatul Solidaritatea are acum 4.600 de membri, salariul net al lui Tiber ar trebui sa fie de 193 milioane de lei vechi. Dar au fost vremuri in care liderii Solidaritatii declarau ca sindicatul are 8.300 de membri! Tiber sustine ca nu ar fi incasat astfel de salarii, ca protocolul din februarie 2004 nu ar fi fost activat si ca pana in august 2008 a incasat salarii nete de 20 de milioane de lei vechi, iar din august si pana in prezent are un salariu lunar net de 35 milioane de lei vechi.

El sustine ca presedinta coordonatoare Ilinca Diaconu este "veriga slaba" si ea impreuna cu cei din tabara sa fac jocurile administratiei combinatului. Lui Tiber i se reproseaza si ca este patronul unui SRL, calitate incompatibila cu aceea de lider sindical. El a fost juristul principalei grupari sindicale de la fostul Sidex, Federatia Sindicala a Siderurgistilor, dar dupa ce in 2001 a parasit FSS si-a infiintat firma Tiberius Imperator Consulting SRL, J17/382/2003, care avea ca obiect principal de activitate consultanta pentru afaceri si management. Dar, pe langa "fabricarea de franghii si sfori", "productia de filme cinematografice", "coafura si alte activitati de infrumusetare" isi propunea si activitati sindicale, religioase sau patronale: "Activitati ale organizatiilor religioase" (9131), "Activitati ale organizatiilor economice si patronale" (9111) si "Activitati ale sindicatelor salariatilor" (9120).

Reprosuri similare i-au adus lui Tiber si liderii Sindicatului "Virgil Sahleanu", de la fostul Tepro Iasi, societate preluata de ArcelorMittal. In 2005, sindicalistii ieseni au dorit sa se asocieze intr-o singura federatie cu sindicatele din celelalte din celelalte trei societati detinute in Romania de ArcelorMittal. Principalul avantaj al unei astfel de federatii ar fi fost posibilitatea negocierii unui Contract Colectiv de Munca pe grupul intreprinderilor ArcelorMittal. Sindicalistii ieseni s-au retras din federatie, din cauza lui Tiber, care devenise presedintele Federatiei Solidaritatea Virgil Sahleanu: "Ne-am convins ca intre sustinerile domnului Tiber si realitate este o distanta foarte mare.

Desi scrisesem in statutul federatiei ca cel care ocupa o functie de conducere nu are voie sa fie patron, am descoperit ca dl Tiber avea societatea Tiberius Imperator Consulting SRL Galati. Dupa parerea noastra este un oportunist, un speculant, unul care nu doreste decat in interes personal sa isi foloseasca functia", ne declara la vremea aceea liderul sindicatului iesean, Constantin Rotaru. Astazi, multe dintre aceste acuzatii isi vor gasi explicatiile.

http://www.romanialibera.ro/a143575/lid ... e-lux.html

Posted

Urlete şi scântei la Solidaritatea

Marea schismă sindicală

Ieri după-amiază, o şedinţă ce fusese anunţată în urmă cu două-trei săptămâni şi care ar fi trebuit să limpezească măcar parţial apele la sindicatul Solidaritatea n-a făcut decât să le tulbure şi mai rău. La ora 15:00, sala de şedinţe a sindicatului s-a umplut şi fremăta în aşteptarea marelui deznodământ în scandalul iscat între lideri, înainte de finalul anului trecut, după ce viceliderul Ilinca Diaconu l-a acuzat pe preşedintele Tiber că e dictator şi că “papă” banii sindicatului.

Din păcate, imediat ce s-au pronunţat cuvintele “ordine de zi”, răcnetele şi înjurăturile au luat locul unui dialog din care să se poată înţelege măcar o iotă.

Doar un preambul

Pe de-o parte, liderul contestat de către o parte din sindicalişti a încercat să prezinte celor prezenţi în sală filme şi decupaje din ziare pentru a demonstra cine este vinovat de iminenta distrugere a sindicatului. Le-a fost de ajuns adversarilor săi, care au început să îi ceară socoteală pentru banii cheltuiţi, şi nu să le arate “desene animate”. De partea cealaltă, Ilinca Diaconu, recunoscută pentru puterea vocii sale, a spus că o interesează doar actele sindicatului şi justificări ale cheltuielilor făcute de către Tiber. E drept, a fost susţinută puternic de un grup vizibil organizat şi antrenat în acest sens. În fine, de aici şi până la un circ cum doar cei de la Solidaritatea ştiu să facă, nu a fost decât o azvârlitură de băţ. Speriat de “vocalizele” adversarilor, Gheorghe Tiber a scos telefonul mobil şi s-a făcut că sună sau a sunat la poliţie, cerând protecţie. În timpul convorbirii a ţinut însă şi microfonul aproape de gură, astfel încât cei din sală să ştie că dacă nu se potolesc intervine... organu’.

Val-vârtej

Pentru că atmosfera devenise întrucâtva apăsătoare, liderul sindicatului şi-a strâns hârtiile de pe masă şi a părăsit sala. Alături de grupul său de susţinători, a încercat să intre în încăperile unde sindicatul Solidaritatea îşi are sediul. Numai că... surpriză! Contestatarii săi făcuseră în aşa fel încât uşa cu pricina să fie încuiată. Şapte mii de uşi ferecate cu iarba fiarelor şi zece lacăte n-ar fi fost însă de ajuns pentru Tiber, care a izibit uşa cu piciorul, asigurându-şi o intrare dacă nu triumfală, măcar ră-sunătoare în sediul sindicatului.

Ajuns aici, preşedintele sindicatului a convocat o conferinţă de presă declarând că toate acuzele ce i se aduc sunt nefondate şi că are acoperire legală pentru tot ce a făcut. “Conflictul acesta care ne macină de câteva luni are mai multe conotaţii. În primul rând, cred că el este pus la cale de către anumite persoane din sindicat care sunt manipulate de către conducerea Combinatului. Apoi vorbim despre o răzbunare a oamenilor politici, oameni pe care am refuzat să îi susţin în vreun fel, deşi alţi lideri ai sindicatului au făcut-o. Aşadar, acestea sunt manipulări ale conducerii Combinatului şi ale clasei politice”, şi-a început Gheorghe Tiber discursul.

Îngropat de hârtii

Principalul element contestat în ceea ce-l priveşte a fost acela că ar fi distrus sindicatul din punct de vedere financiar. “În situaţia financiară a sindicatului Solidaritatea nu există nici un element de natură penală”, a spus cel care este încă şef al sindicatului, iar în susţinerea afirmaţiilor sale a prezentat câteva zeci de kilograme de hârtii ce conţineau acte contabile. “Toate aceste date ce au fost depuse şi poartă viza Direcţiei de Finanţe demonstrează cum stau cu adevărat lucrurile în ce priveşte situaţia financiară. În plus, toţi banii care au intrat şi care au ieşit din sindicat au fost verificaţi de către o comisie de cenzori propusă chiar de către cei din grupul de contestatari. S-a vorbit şi despre salariul meu şi că aş fi luat un euro pentru fiecare membru. Ce scrie aici?”, a întrebat Tiber, prezentând state de plată ce relevau că salariul său a evoluat de la 1170 de lei în 2004 la 1890 în 2006, pentru ca apoi să ajungă la 5000 lei impozabil în luna septembrie a anului 2008.

Discursul a continuat cu amănunte şi documente despre faptul că, de-a lungul timpului, cei care îl vor acum mătrăşit au scos bani de câte ori au avut nevoie din visteria sindicatului.

Următoarea luptă

Pentru că şedinţa de ieri n-a fost decât un fel de... spălare la faţă, trebuie spus că din punct de vedere legal lucrurile rămân ca şi până acum. Adică, Tiber - preşedinte, iar ceilalţi mai au pe lângă calitatea de vicepreşedinţi sau simpli membri şi calitatea de vrăjmaşi ai lui Tiber. Acţiunile sindicatului sunt blocate în acest moment. “Vom face o nouă adunare la care vor participa doar membri cu drept de vot şi în care vom cere stabilirea unei echipe interimare care trebuie să organizeze alegeri pentru noua conducere, suspendarea actualului statut, întocmirea unui nou statut şi angajarea unei firme de audit sau a unei comisii care să verifice evidenţele financiar - contabile”, a încheiat Tiber.

După tot acest episod rămâne un lucru cert: sindicatul care a condus prima grevă generală din istoria combiantului siderurgic e clădit după chipul şi asemănarea celor doi lideri: Gheorghe Tiber şi Ilinca Diaconu. Toate documentele şi acţiunile în instanţă pe care Tiber le-a făcut nu ar fi însemnat nimic fără atitudinea mobilizatoare a Ilincăi Diaconu. Unul fără celălalt sunt ca o moleculă de oxigen care încearcă să facă apă fără aportul altor două, de hidrogen. Va mai curge oare vreun strop de ploaie pe platfoma siderurgică?

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29338

• 2 weeks later...
Posted

Război şi pace la Solidaritatea

* Armistiţiul dintre cei doi lideri importanţi ai Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor (SSM), Gheorghe Tiber şi Ilinca Diaconu, pecetluit marţi în cadrul şedinţei consiliului de coordonare şi conducere al sindicatului, s-a dovedit a fi unul fragil.

În cadrul şedinţei consiliului extraordinar de coordonare şi conducere al SSM, desfăşurat marţi, s-a decis ca preşedintele Gheorghe Tiber şi primvicepreşedintele coordonator Ilinca Diaconu să facă un "armistiţiu" până pe data de 24 februarie, când s-a decis organizarea adunării generale ordinare a sindicatului. Potrivit declaraţiei făcute marţi de preşedintele comisiei de etică şi disciplină a sindicatului, Neculae Cucula, cei doi lideri ar fi îngropat securea războiului şi ar fi decis să colaboreze până la adunarea generală de pe 24 februarie, când ar urma să se prezinte situaţia financiară a sindicatului iar două comisii special constituite ar urma să prezinte un raport referitor la mijloacele fixe ale sindicatului, precum şi un raport referitor la modul în care au fost cheltuiţi banii sindicatului după analizarea documentelor financiar contabile.

La scurt timp însă, apele din interiorul sindicatului s-au tulburat din nou, preşedintele SSM Gheorghe Tiber susţinând că nu a făcut pace cu adversarul său, Ilinca Diaconu, ci doar un armistiţiu care ar dura până la adunarea generală ordinară, când lucrurile ar urma să se tranşeze odată pentru totdeauna. "Nu am făcut nicio pace cu Ilinca Diaconu, iar acuzaţiile aduse nu au fost uitate şi nici acoperite. În schimb, s-a decis ca toate problemele şi neînţelegerile să nu mai fie făcute publice până pe 24 februarie când, la adunarea generală, ar urma să se prezinte dovezi pentru a vedea clar cine a greşit şi să se ia măsurile care se impun. Practic, la adunarea generală ar fi urmat să se prezinte documentele financiar contabile, inclusiv bilanţul contabil pe anul 2008, din care s-ar fi văzut clar modul în care au fost cheltuiţi banii sindicatului. S-a hotărât să nu mai tragem unii în alţii până pe 24 februarie când lucrurile ar fi trebuit să se clarifice", susţine Gheorghe Tiber.

Armistiţiul fragil se pare că a fost rupt din cauza faptului că Ilinca Diaconu nu a renunţat să organizeze pe 29 ianuarie, începând cu ora 15.30, adunarea generală a sindicatului, care va avea loc la Club Sidex, acest lucru stârnind nemulţumirea lui Gheorghe Tiber. "Această adunare de pe 29 ianuarie nu este statutară şi orice hotărâre luată acolo va fi nulă. Deşi am trimis o adresă lui Ionel Borş în care i-am spus să nu îi scoată din producţie mâine (n.r., azi) pe liderii de sindicat, deoarece adunarea nu e una statutară, acesta nu a ţinut cont de solicitare şi a aprobat cererea Ilincăi Diaconu. După părerea mea, e o dovadă că acesta doreşte distrugerea sindicatului şi înlăturarea mea din funcţie, aşa cum am mai afirmat-o de câteva ori.

"Adunarea generală extraordinară este statutară"

Acest lucru îl susţine primvicepreşedintele coordonator al SSM, Ilinca Diaconu, care a mai declarat că nu ea a convocat această şedinţă, ci cei peste 600 de membri de sindicat care au semnat că sunt de acord cu realizarea întâlnirii. "Îi aşteptăm pe toţi salariaţii care doresc să participe la adunare să vină la ora 15.30 la Club Sidex. În ultimele zile am primit numeroase telefoane de la membrii noştri de sindicat care ne-au cerut să ţinem adunarea şi să clarificăm problemele existente în sindicat, mai ales suspiciunile legate de folosirea banilor sindicatului. Dacă Gheorghe Tiber susţine că adunarea e nestatutară e treaba lui, nu are decât să conteste hotărârile pe care le vom lua. Cât despre faptul că Ionel Borş m-ar fi favorizat şi ar fi aprobat cererea mea de scoatere a unor lideri de sindicat din producţie pentru a participa la adunarea generală este neadevărat. Şi asta pentru că Ionel Borş i-a aprobat şi cererea lui Gheorghe Tiber de scoatere a unor lideri de sindicat din producţie pentru a participa la consiliul de conducere al sindicatului care a avut loc marţi. Nu sunt omul conducerii Combinatului", susţine Ilinca Diaconu. Pe ordinea de zi a şedinţei care ar urma să aibă loc azi se află prezentarea documentelor contabile ale sindicatului, modificarea statutului sindicatului precum şi revocarea din funcţie a lui Gheorghe Tiber.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Posted

Lovitură de teatru sindicală

* 9 reprezentanţi de seamă ai Sindicatului Solidaritatea a Metalurgiştilor, în frunte cu prim-vicepreşedintele coordonator al sindicatului, Ilinca Diaconu, au fost excluşi ieri din sindicat în cadrul Consiliului extraordinar de coordonare şi conducere al sindicatului, a declarat preşedintele SSM, Gheorghe Tiber.

Preşedintele SSM, Gheorghe Tiber, ne-a declarat că şedinţa care a avut loc ieri după-amiază a fost una statutară, iar deciziile care au fost luate au fost legale, cea mai importantă fiind cea legată de excluderea din sindicat a unui număr de nouă lideri importanţi şi suspendarea unui număr de 11 lideri sau vicelideri până la Adunarea generală ordinară a sindicatului care va avea loc pe 24 februarie la Casa de Cultură a Sindicatelor. "Luarea unor măsuri drastice împotriva liderilor care, în ultimele săptămâni, prin acţiunile întreprinse, au încălcat statutul sindicatului şi au adus prejudicii grave imaginii sindicatului a fost cerută de unele consilii de conducere de la nivelul uzinelor. S-a analizat această solicitare iar în urma votului, care a fost secret, s-a decis excluderea din sindicat a unui număr de nouă lideri, printre care Ilinca Diaconu, Florin Isac, Ioan Berigic, Burghelea Iulia, Brătuleanu Gheorghe, Râcă Nicolae, Velica Ionel, Diaconu Ionel, Trofin Dănuţ. Un număr de 11 lideri sau vicelideri au fost suspendaţi din funcţie, urmând ca în Adunarea generală care va avea loc pe 24 februarie să se ia o decizie referitoare la ei. Prin tot ce au făcut în ultima vreme, Ilinca Diaconu şi susţinătorii acesteia, s-a dovedit că aceştia nu urmăresc binele acestui sindicat", ne-a declarat preşedintele SSM, Gheorghe Tiber. Acesta mai susţine că adunarea generală pe care Ilinca Diaconu a anunţat că o va face pe 5 februarie la Club Sidex este la fel de nestatutară ca şi cea pe care a făcut-o săptămâna trecută. "Şedinţa pe care Ilinca Diaconu o convoacă pe 5 ianuarie este tot o diversiune şi un scandal pe care încearcă să îl facă. Adunarea generală statutară va avea loc pe 24 februarie, potrivit deciziei luate de consiliul de conducere, iar cu această ocazie vor fi prezentate documentele contabile ale sindicatului, când se va vedea cine a minţit", a mai spus Gheorghe Tiber.

"Sunt încă prim-vicepreşedintele sindicatului"

Susţine Ilinca Diaconu, care mai afirmă că şedinţa de ieri, la care ea nu a participat, nu ar fi fost statutară, deci deciziile luate nu au suport legal. "Gheorghe Tiber a încercat să-i înlăture în mod ilegal şi nestatutar pe oamenii care au avut curajul să i se împotrivească şi să îi pună întrebări, inclusiv legate de modul de cheltuire a banilor sindicatului. Nu am fost excluşi, hotărârea luată ieri este ilegală, sunt încă prim-vicepreşedinte, şi pe data de 5 februarie va avea loc Adunarea generală extraordinară a sindicatului, la care aşteptăm să vină cât mai mulţi siderurgişti. Domnul Tiber trebuie să înţeleagă că oamenii nu-l mai vor", a spus Ilinca Diaconu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=1

Posted

Cine mai conduce Solidaritatea?

* Clubul Sidex a găzduit ieri după amiază adunarea generală ordinară a Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor (SSM), un nou episod al luptei care durează de două luni la nivelul conducerii sindicatului, între preşedintele Gheorghe Tiber şi primvicepreşedintele coordonator Ilinca Diaconu.

După ce primvicepreşedintele coordonator Ilinca Diaconu şi alţi 8 lideri de sindicat au fost excluşi marţi de consiliul extraordinar de coordonare şi conducere al SSM, fiind acuzaţi că au încălcat statutul sindicatului şi au defăimat imaginea acestuia, ieri după amiază a venit rândul acestora să îl revoce din funcţia de preşedinte pe Gheorghe Tiber în cadrul adunării generale ordinare a sindicatului desfăşurată la Club Sidex. Şedinţa, care a început cu o întârziere de circa 40 de minute pentru ca reprezentanţii cu drept de vot să vină la şedinţă, a fost deschisă de Ilinca Diaconu care le-a mulţumit celor prezenţi că au venit şi că nu s-au lăsat intimidaţi de mesajele primite pe telefonul mobil în care li se comunică că adunarea nu e statutară. "Pot să vă anunţ că avem cvorum, sunt prezenţi 85 de delegaţi cu drept de vot şi putem lua decizii statutare şi legale. Primul punct pe ordinea de zi era prezentarea actelor originale financiar contabile ale sindicatului de domnul Tiber care nu a venit să ni le prezinte deşi a fost invitat. Suntem aici pentru că dorim să aflăm adevărul şi să facem din acest sindicat unul democratic şi transparent, care să nu mai fie sub dictatura unui singur om", a spus Ilinca Diaconu. Sub îndrumarea unui notar şi a unui avocat, cei prezenţi au aprobat la solicitarea Ilincăi Diaconu anularea unor decizii luate de Gheorghe Tiber în ultimele săptămâni, cum ar fi trimiterea liderilor în producţie şi decizia de excludere şi suspendare a celor 19 lideri de sindicat. Următorul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea noului statut al sindicatului, al cărui proiect a fost redactat de liderul de la Alro Slatina, Ion Ioan, care a fost citit şi discutat pe articole de cei prezenţi. Întrebările oamenilor au fost multe, la fel ca şi nelămuririle, dar până la urmă statutul a fost aprobat. Ilinca Diaconu le-a spus celor prezenţi ca statutul este unul democratic şi va sta la baza activităţii sindicatului. După aproape trei ore de discuţii pe marginea noului statut, pe marginea căruia mulţi şi-au prezentat părerile, numărul celor prezenţi în sala s-a redus considerabil. Cel mai fierbinte punct pe ordinea de zi a fost cel legat de revocarea întregii conduceri a sindicatului, în frunte cu Gheorghe Tiber, şi alegerea unei noi conduceri. După numărarea voturilor celor care au candidat pentru una din funcţiile de conducere, Geta Toader, Ilinca Diaconu şi Florin Isac au fost aleşi copreşedinţi, în timp ce Ioan Berigic a fot ales secretar general al sindicatului. Fiecare din cei aleşi au promis să lupte pentru oameni şi să nu îi dezamăgească. La sfârşitul şedinţei sindicaliştii prezenţi au decis să se vadă de ce reprezentanţii sindicali ai uzinelor UPSRS şi UETU nu au venit la adunare. În timp ce majoritatea sindicaliştilor erau mulţumiţi de deciziile luate, în special schimbarea statului şi revocarea lui Gheorghe Tiber, au fost şi excepţii. Reprezentantul angajaţilor secţiei suflante dela UAF, a anunţat că îşi dă demisia deoarece mandatul pe care l a primit din partea celor 30 de angajaţi nu a fost îndeplinit; "Oamenii au cerut reducerea cotizaţiilor, a indemnizaţiilor primite de liderii de sindicat şi schimbarea întregi conduceri a sindicatului. acest lucru nu s a realizat deci eu îmi dau demisia", ne a spus Mihăilă Ion;

O adunătură care nu ştie ce face

Susţine liderul SSM , Gheorghe Tiber, care a mai declarat că nici această adunare nu a fost convocată conform statutului si toate hotărârile luate sunt ilegale; acesta susţine că Ilinca Diaconu a făcut o cerere de convocare a adunării la care să anexeze cele 600 de semnături din partea membrilor de sindicat şi că pentru ca şedinţa să fie statutară ar fi trebuit să fie prezenţi 99 de delegaţi cu drept de vot. Liderul SSM mai susţine că Ilinca Diaconu şi cei 9 lideri nu aveau drept de vot şi au fost excluşi in mod statutar marţi; "Aceşti oameni au demonstrat încă o dată că dau dovadă de neştiinţă şi nepricepere şi nu vor decât să distrugă sindicatul cu orice preţ, mai ales că nu au aşteptat şedinţa de pe 24 februarie când urmează sa se prezinte toate actele financiar contabile şi să se răspundă la orice întrebare. La ora 7 , în sala mai era doar 40de oameni care au votat noua conducere. Eu sunt preşedinte al sindicatului şi tot ce s-a decis ieri nu e statutar şi nici legal până când instanţa nu se va pronunţa. Voi face o sesizare conducerii grupului ArcelorMittal pentru faptul că administraţia s-a amestecat în activitatea sindicatului şi voi reclama şi la forurile sindicale europene şi îi voi face sesizare penală lui Ionel Borş. Deşi i-am trimis acestuia lista cu liderii de sindicat care trebuie scoşi din producţie, nu a ţinut cont de ea iar unii lideri au fost învoiţi pentru a participa la aşa zisele adunări. Mai mult, deşi doar preşedintele sindicatului poate solicita punerea la dispoziţie a Clubului Sidex pentru organizarea unor activităţi ale sindicatului Solidaritatea, Ilincăi Diaconu i-a fost pusă la dispoziţie sala de către conducere deşi nu a existat o solicitare din partea mea", susţine Gheorghe Tiber, care îşi reafirmă declaraţia că se doreşte înlăturarea lui cu orice preţ deoarece este un om incomod pentru conducere. Purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, nu a comentat pe marginea declaraţiei făcute de Gheorghe Tiber referitoare la amestecul conducerii în activitatea sindicatului. În condiţiile în care sindicatul Solidaritatea are doua conduceri, fiecare din cele două tabere contestând-o pe cealaltă, este greu de crezut că războiul sindical s-a terminat iar apele s-au limpezit în sânul sindicatului , la fel de greu fiind de spus ce înţeleg siderurgiştii, simpli membri de sindicat, din această luptă.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=1

• 3 weeks later...
Posted

Bollywood sub furnale

Un nou episod din telenovela

Gâlceava din interiorul sindicatului Solidaritatea pare a avea punctul culminant chiar astăzi. Începând de la ora 9:00 vor fi deschise lucrările adunării generale a sindicatului amintit mai sus. Mai bine spus, este vorba despre Adunarea Generală organizată de către liderul contestat Gheorghe Tiber. Facem această precizare pentru că în interiorul aceluiaşi sindicat mai există o grupare, cea coordonată de către Ilinca Diaconu, care a organizat deja o astfel de şedinţă, despre care spune că a fost statutară şi că a generat deja efecte.

Cum episoadele trecute ale acestei "idile cu năbădăi" nu au făcut altceva decât să încurce şi mai mult iţele scandalului, este de aşteptat ca efectele să fie aceleaşi şi de această dată. "Adunarea Generală va avea loc chiar dacă adversarii noştri au încercat să dezinformeze sindicaliştii, cărora le-au spus că întrunirea nu va mai ave loc. Încearcă prin metodele lor să împiedice desfăşurarea în condiţii optime a acestei adunări", a declarat Tiber, care a continuat spunând că la şedinţa cu pricina vor participa 111 delegaţi (n.r. cei care au drept de vot), dar că sunt aşteptaţi să ia parte toţi sindicaliştii Solidarităţii, cu excepţia celor excluşi şi suspendaţi.

Şedinţele nu sunt singurul câmp de bătălie pentru cei doi lideri controversaţi, Ilinca Diaconu şi Gheorghe Tiber. La finele săptămânii trecute, reprezentaţii celor doi s-au confruntat şi în instanţă, acolo unde unii contestă legalitatea deciziilor luate de către ceilalţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_n ... vela_.html

Posted

Scandal şi metamorfoză

Gheorghe Tiber a schimbat numele Sindicatului Solidaritatea

Mutare neaşteptată în încrâncenata partidă dintre liderii sindicatului Solidaritatea. Deşi adunarea generală organizată de către gruparea Tiber era un act despre care ştia toată lumea, ceea ce s-a petrecut în această şedinţă constituie o lovitură ce poate provoca pagube greu de recuperat în tabăra adversă. Statutul a fost modificat, listele cu cheltuielile făcute de către lideri în scop personal au fost prezentate şi, cel mai important, numele sindicatului s-a schimbat. Dacă până acum gruparea sindicală se numea Solidaritatea, de acum înainte va purta numele Sindicatul Lucrătorilor din Metalurgie.

Reacţionarii

Lucrările adunării generale au fost deschise, marţi, la ora 10:00, în sala mică de la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezenţa a peste 100 de oameni, delegaţi cu drept de vot şi simpli sindicalişti. Cum era de aşteptat, un grup format din cinci - şase persoane, adepţi ai mişcării adverse, a încercat să ia parte la şedinţă. Planul lor nu a putut fi însă dus la bun sfârşit pentru că Gheroghe Tiber angajase o mână de agenţi de pază care să vegheze pentru liniştea sa şi a şedinţei adunării generale. "Reacţionarii" au fost îndepărtaţi cu vorba bună şi şi-au spus părerile în afara sediului Casei de Cultură, în faţa reprezentanţilor mass-media. Oamenii au susţinut în continuare aceleaşi acuze la adresa lui Tiber, spunând că au fost induşi în eroare şi manipulaţi de către acesta, că Tiber şi-ar fi însuşit fără drept bani şi bunuri ale sindicatului şi că timp de câţiva ani s-a comportat asemeni unui dictator.

Acuze şi justificări

După ce şedinţa a fost declarată statutară fiind consideraţi prezenţi 88 din cei 109 membri ai adunării generale s-a trecut la şedinţa propriu-zisă. Gheorghe Tiber a prezentat o situaţie a cheltuielilor făcute de către sindicat, a arătat cine şi ce extrageri a făcut din contul

sindicatului şi a explicat cu lux de amănunte faptul că o parte din contestatarii săi au solicitat şi primit sume mari de bani folosind diferite pretexte. Pentru toate cele spuse, preşedintele sindicatului a prezentat şi copii după documente. Lucrările au continuat cu propunerile de modificare ale statutului.

Botez de Dragobete

Una dintre cele mai importante modificări, care pare a fi cheia succesului în războiului dintre gruparea Ilinca şi gruparea Tiber este aceea că numele sindicatului a fost schimbat. Adunarea Generală a decis ca sindicatul să poarte titulatura Sindicatul Lucrătorilor din Metalurgie. Ingineria nu a fost făcută doar de dragul schimbării. Se pare că acest lucru îi va fi de folos lui Gheorghe Tiber în momentul în care va solicita, la rândul său, Judecătoriei, să ia act de modificările făcute în statut şi de deciziile Adunării Generale. Sau, cine ştie ce alte dedesubturi ascunde acest lucru? O altă modificare demnă de a fi amintită este aceea că s-a propus şi adoptat o măsură care prevede organizarea unui referendum pentru alegerea preşedintelui sindicatului. Acest lucru înseamnă, după spusele lui Gheorghe Tiber, că preşedintele acestei structuri, oricare ar fi acesta, trebuie ales de către toţi membri de sindicat şi trebuie să întrunească multe sufragii pentru a putea conduce structura sindicală. „Nu este normal ca un sindicat să poată fi condus de către un om ajuns printr-o conjunctură în această poziţie. Normal este să fie cunoscut şi ales de o largă majoritate, să fie preferinţa celor mai mulţi dintre membri”, a spus preşedintele Solidarităţii.

Războiul este, însă, departe de un rezultat. Urmează ca Judecătoria să ia act de modificările statutului. Rămâne acum de văzut dacă acest lucru se va întâmpla cu statutul modificat de către gruparea Ilinca sau de către gruparea Tiber. Iar acest lucru va stabili cine şi ce conduce…

http://www.viata-libera.ro/articol-Gheo ... tea_2.html

Posted

Toate luptele astea intre sindicate mi-e teama ca arata un singur lucru:

Ca ii doare mai mult de muschii lor decit de cei pe care chipurile ii reprezinta...

Cu scindarea asta vor fi probabil 13-14 sindicate pe platforma... In medie unul la mia de lucratori. Ii doare pe ei la basca de muncitori...

Posted

Lupta pentru şefie

Războiul de la Solidaritatea a ajuns în instanţă

Judecătoria Galaţi va analiza astăzi, 27 februarie, notificarea făcută de către sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi în legătură cu deciziile luate de către Adunarea Generală la şedinţa din 5 februarie. Este vorba despre dosarul prin care gruparea ce o susţine pe Ilinca Diaconu încearcă să legalizeze măsurile luate în acea şedinţă, cele mai importate fiind înlăturarea lui Gheorghe Tiber de la şefia sindicatului şi modificarea statutului.

Acesta pare a fi momentul în care iţele poveştii se vor încâlci şi în instanţă, pentru că aceasta nu va fi singura solicitare de acest fel înaintată de către acelaşi sindicat, deoarece urmează ca grupul condus de către Gheorghe Tiber să înainteze aceleiaşi instanţe o solicitare similară în zilele următoare.

Iar diferenţele propuse de către cele două grupări sunt total opuse. Ca să nu mai spunem că vor interveni cu siguranţă unii în dosarele celorlalţi, invocând propriul interes.

Amintim faptul că şi unii şi ceilalţi au făcut luna aceasta şedinţe pe care le-au intitulat Adunări Generale, prin care au încercat să îşi asume conducerea sindicatului.

Cum anticipam recent în „Viaţa liberă”, bătălia s-a mutat în instanţă şi sunt puţine şanse ca lucrurile să ajungă rapid la un deznodământ.

http://www.viata-libera.ro/articol-Razb ... nta_2.html

• 2 months later...
Posted

Solidaritatea versus Solidaritatea, la Curtea Constitutionala

Lupta de la nivelul conducerii Sindicatului Solidaritatea al Metalurgistilor (SSM), care s-a mutat in ultimele luni in justitie a continuat ieri la Judecatoria Galati si a capatat o noua turnura. Desi teoretic ar fi trebuit sa se ajunga la discutarea pe fond a cauzei, Gheorghe Tiber a invocat o exceptie de neconstitutionalitate, si anulme ca adeversarii sai, respectiv Ilinca Diaconu si sustinatorii ei, nu aveau calitatea sa depuna cereri de interventie in mod personal in dosar deoarece fusesera exclusi din sindicat. Dupa ce Gheorghe Tiber ainvocat aceasta exceptie de neconstitutionalitate, acelasi lucru l-a facut si avocata grupului care o sustine pe Ilinca Diaconu, invocind faptul ca nici Gheorghe Tiber nu avea calitatea de a depune cerere de interventie in mod personal in dosar, argumentul fiind diferit. In nurma analizarii celor doua solicitari, judecatorii le-au admis pe amindoua si au decis stramutarea dosarului la Curtea Constitutionala, care le va analiza si va da un verdict referitor la cele doua execeptii de neconstitutionalitate. Tinind cont de decizia judecatorilor procesul in care Gheorghe Tiber si Ilinca Diaconu vor incerca sa convinga instanta ca dreptatatea este de partea lor, respectiv ca au dreptul legal de a conduce sindicatul Solidaritatea, este departe de a se finaliza rapid, cel putin 5 luni urmind sa treaca pina cind Curtea Constitutionala se va pronunta, dupa care dosarul se va intoarce pentru a fi judecat pe fondul cauzei la Judecatoria Galati.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

• 4 weeks later...
Posted

Altă adunare generală la Solidaritatea

Deşi se află în plină campanie de proteste împotriva celor din conducerea ArcelorMittal Galaţi şi a deciziei acestora de a închide Uzina Cocso-Chimică, reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea continuă lupta şi în interiorul sindicatului. După ce credibilitatea lor s-a rupt în două, iar jumătate a rămas la preşedintele Gheorghe Tiber, cealaltă jumătate atribuindu-se Ilincăi Diaconu, acum se încearcă pentru prima dată de la apariţia conflictului o conciliere. Printr-un comunicat semnat de Gheorghe Tiber se anunţă o nouă adunare generală în 17 iunie, la ora 10:30, întrunire la care ar putea participa ambele părţi. "În această adunare generală pot participa dacă doresc toţi liderii sau viceliderii care au fost suspendaţi sau excluşi, dar dreptul lor de vot sau de a candida va fi stabilit abia după clarificarea situaţiei lor, aspect care se află pe ordinea de zi a acestei adunări. Încercăm prin această adunare generală să tranşăm odată pentru totdeauna problema, fără să mai aşteptăm decizia instanţei pentru că poate trece mult timp până se vor clarifica lucrurile astfel. Mai există un punct pe ordinea de zi cu privire la oportunitatea continuării sau dizolvării Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, în contextul actual. Odată trebuie rezolvat, nu mai putem continua astfel", a declarat Gheorghe Tiber, liderul grupării sindicale.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii părţii adverse au susţinut că nu au informaţii despre adunarea generală, dar că o decizie urmează a fi luată după ce vor fi informaţi oficial în legătură acest lucru. "Nu am primit încă nici o informare cu acest lucru, aşa că nu vă pot spune dacă vom lua parte sau nu. Chiar şi dacă o primim, depinde de cine este semnată, pentru că dacă e semnată de domnul Tiber, nu ştim pe cine mai reprezintă dumnealui", ne-a spus Ilinca Diaconu, reprezentantul celeilalte grupări din Solidaritatea.

Rămâne de văzut dacă această nouă adunare va însemna şi deblocarea crizei din sindicat, însă fiind bine cunoscute temperamentele celor doi lideri, este puţin probabil ca sfârşitul serialului să fie aici.

http://www.viata-libera.ro/articol-Alta ... tea_2.html

Posted

Scandal ca la uşa cortului

Un simplu fax a declanşat ieri, în jurul orei 14:00, un scandal monstru în cadrul Sindicatului Solidaritatea, scandal ce s-a lăsat cu îmbrânceli, scaune şi mese distruse, dar şi cu ameninţări. Conform preşedintelui sindicatului de pe platforma siderurgică, Ilinca Diaconu, un grup de aproximativ 10 angajaţi ai combinatului, au intrat în biroul în care se aflau mai mulţi membri ai Solidaritatea, împreună cu Ilinca Diaconu, solicitând pe un ton agresiv să li se înapoieze faxul. De aici şi până la dezastru nu a mai fost decât un pas. "Ieri, în jurul orei 14:00, ne-am trezit în birou cu un grup de cocsari, unii dintre ei miroseau chiar şi a alcool, care au început să ţipe la noi, să le dăm un fax, care era folosit de ambele tabere şi de care noi aveam foarte mare nevoie pentru că aşteptam să primim de la colegii de la Slatina o hârtie de la Monitorul Oficial, legată de procesele pe care le avem în instanţă. Imediat, domnul Tiber a sunat la poliţie, aceasta din urmă constatând că faxul se află în biroul nostru, că nu l-a luat nimeni acasă. Nu s-a întâmplat nimic atunci, poliţia a plecat, iar noi am intrat într-o şedinţă, în jurul orei 14:00. Atunci, un grup de aproximativ 10 cocsari au intrat în biroul nostru, cerând să le dăm faxul. Văzând că nu reuşesc să ne provoace, au început să ţipe la noi, că am închis Cocseria, că suntem trădători, iar unii dintrei ei au început să-i ameninţe şi să îi bruscheze pe unii din colegii noştri din birou. La un moment dat am simţit un gust de spray în gură, deodorant sau nu ştiu ce fel de spray, dar această situaţie a pus capăt discuţiei. Cred că această situaţie a pus capăt unei nenorociri care putea să se întâmple acolo", a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea, Ilinca Diaconu. Totodată, avocatul Ilincăi Diaconu, Lăcrămioara Stavire, susţine că tot acest incident a fost regizat chiar de către Gheorghe Tiber. Drept urmare, aceasta a depus o plângere penală împotriva lui Tiber şi a celor care au provocat scandalul.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2

Eu, unul, sunt tare plictisit de oamenii ăştia şi nu reuşesc să înţeleg de ce sunt băgaţi atâta în seamă...

• 2 weeks later...
Posted

Adunare Generală amânată

Programată să aibă loc ieri, Adunarea Generală a Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, convocată de liderul sindicatului, Gheorghe Tiber, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. În sală nu a fost un număr suficient de participanţi şi s-a decis ca următoarea şedinţă să aibă loc pe data de 27 iunie.

• 2 weeks later...
Posted

Excluşi a doua oară din acelaşi sindicat

Conflictul din interiorul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal se îndreaptă cu paşi strâmbi către final. După ce vreme de câteva luni cele două grupări din interiorul sindicatului s-au denigrat, s-au scuipat, s-au bătut şi şi-au împărţit într-un partaj forţat faxul, telefoanele şi alte bunuri, o decizie în ce priveşte această dispută pare a se fi luat sâmbătă, în cadrul unei noi adunări generale. Altfel spus, preşedintele Gheorghe Tiber a iniţiat o nouă întâlnire între reprezentanţi sindicatului, întâlnire în cadrul căreia au fost dispuse adoptarea unor decizii uşor de anticipat, care nu reprezintă mari noutăţi şi care au mai fost adoptate şi anunţate în trecut. Potrivit unui comunicat de presă semnat de către Gheorghe Tiber, la şedinţa de sâmbătă s-a decis (din nou) excluderea din sindicat a 20 de membri care fac parte din grupul condus de către Ilinca Diaconu, cu precizarea că "aceste persoane nu mai reprezintă salariaţii Combinatului care sunt membri ai Solidaritatea şi nici acest sindicat, motiv pentru care orice publicare a unor opinii ale acestora în numele Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor nu poate produce decât confuzie în rândul salariaţilor şi al opiniei publice". Cu toate că nu este pentru prima dată când excluderea celor 20 este adoptată într-o astfel de şedinţă, trebuie precizat că, până acum, acest grup a continuat să funcţioneze şi să îşi asume decizii ale sindicatului. Iar lucrul acesta s-a întâmplat pentru că între gruparea coordonată de Ilinca Diaconu şi cea condusă de Gheorghe Tiber există un proces care nu s-a finalizat şi care aşteaptă o rezolvare la Curtea Constituţională. Ar mai fi de spus şi că pentru completarea posturilor rămase vacante au fost aleşi un nou vicepreşedinte, în persoana lui Florin Cerchez şi un nou secretar general contabil - Petrică Pălămidă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Excl ... cat_2.html

• 2 months later...
Posted

NUP pentru aripa frântă a Solidarităţii

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a decis neînceperea urmăririi penale într-unul dintre cazurile reclamate de către Gheorghe Tiber, liderul sindicatului de la Solidaritatea, împotriva adversarilor săi din acelaşi sindicat. Mai precis, potrivit unei copii a rezoluţiei procurorilor se arată că Ilinca Diaconu, Florin Isac, Teodor Georgeta şi Ioan Berigic, acuzaţi de către Tiber că ar fi vinovaţi de înşelăciune, de falsificarea şi folosire instrumentelor oficiale, dar şi de împiedicarea dreptului de liberă organizare sau asociere sindicală, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni etc, niciuna dintre acuzaţii nu se confirmă. Războiul rămâne însă deschis în continuare, pentru că reprezentanţii sindicatului aflaţi în conflict au avut şi au în continuare multe acuze de aruncat unii spre alţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-NUP_ ... tii_2.html

Posted

Războiul NUP-urilor la Solidaritatea

După ce reprezentanţii grupării Ilinca Diaconu din cadrul sindicatului Solidaritatea au prezentat rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale pentru infracţiuni pe care le reclamase Parchetului liderul sindicatului, Gheorghe Tiber, acesta din urmă a intervenit spunând că la rândul său a fost ţinta unor acuzaţii penale pentru care procurorii au decis neînceperea urmăririi penale. Mai exact, în acest sens Tiber ne-a pus la dispoziţie nu mai puţin de cinci decizii ale procurorilor prin care se confirmă NUP-ul. Trebuie precizat însă că vorbim atât despre plângeri depuse de către conducerea Combinatului, cât şi despre reclamaţii făcute de către gruparea Ilinca Diaconu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Razb ... tea_2.html

• 1 month later...
Posted

Victorie pentru Tiber

Preşedintele sindicatului, Gheorghe Tiber, a făcut ieri publice documente despre care a spus că reprezintă confirmarea faptului că gruparea condusă de Ilinca Diaconu şi care activa în cadrul aceluiaşi sindicat nu mai are legitimitate. Mai precis, Tiber a prezentat o sentinţă civilă emisă în 1 octombrie 2009 de către Judecătoria Galaţi care stabileşte ca fiind legale modificările făcute prin Adunarea Generală a sindicatului în care s-a stabilit că preşedinte este Gheorghe Tiber, vicepreşedinte Florin Cerchez, iar secretar general contabil este Jenică Păun. Potrivit aceleiaşi surse, sentinţa a devenit definitivă şi irevocabilă pe 19 octombrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vict ... ber_2.html

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Slugile si snapanii lui bors ionel (isac,berigic,radauceanu,danaila,tanase si compania)sug,ling si mananca tot ce cade de la masa tatucului lor.Loialitate,seriozitate,devotament si solidaritate fata de cei care zic ca-i reprezinta au inlocuit-o cu brio cu vanzator de neam,slugarnici,lingusitori,perversi si profitori,care doar pentru a fi ei in frunte accepta fara cartire a face jocul murdar in detrimentul salariatilor care zic ca-i reprezinta al taticului lor bun si drag care-i creste cum poate si el cu singura tzatza.Purcelusii sug,molfaie si tropaie crzand ca impresioneaza pe cineva.Sa se spanzure toti de gatul lui Ilinca.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.