Jump to content

Aurel Nechita - posibil secretar de stat la Sănătate


dcp100168

Recommended Posts

Aurel Nechita - posibil secretar de stat la Sănătate

Vasile Puşcaş, fostul negociator-şef al României cu Uniunea Europeană din perioada 2000-2004, este primul nume din eşalonul doi devenit oficial prin decizie a premierului Emil Boc. Puşcaş a fost numit la conducerea Departamentului pentru Afaceri Europene, organism din cadrul Guvernului aflat în subordinea vicepremierului Dan Nica. Filialele PSD şi-au prezentat luni seară conducerii partidului propunerile pentru cele 27 de posturi de secretari de stat. O mare parte a celor propuşi sunt foşti parlamentari. Astfel, Doru Laurian Bădulescu este susţinut pentru a deveni secretar de stat la Mediu, în vreme ce la Cultură şi-a găsit un loc fostul consilier de la Cotroceni al lui Ion Iliescu, Octavian Ştireanu. Printre cei care au ratat Parlamentul dar ar putea intra în eşalonul doi se află Mirela Adomnicăi, fost deputat de Suceava, în cărţi pentru Turism, Vladimir Mânăstireanu, fost deputat de Tulcea, luat în calcul pentru un post la relaţia cu Parlamentul, sau Răzvan Bobeanu, fost deputat de Neamţ, cu şanse la Ministerul Tineretului şi Sportului. Lor li se adaugă Aurel Nechita, fost deputat de Galaţi în legislatura trecută, care ar putea ajunge la Sănătate.

http://www.gandul.info/politica/vasile- ... 28;3688256

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ai noştri, la vârf

Aurel Nechita, din nou la Ministerul Sănătăţii

Aşa cum anticipa încă de vineri cotidianul „Viaţa liberă”, dr. Aurel Nechita a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Numirea a fost publicată în Monitorul Oficial de sâmbătă. Dr. Aurel Nechita nu este la prima experienţă ministerială, în perioada martie-decembrie 2004 a fost secretar de stat pentru Asistenţă Medicală în Ministerul Sănătăţii. Aurel Nechita a candidat pentru un al doilea mandat de deputat şi, cu toate că a obţinut cel mai mare număr de voturi din Colegiu, a ratat Parlamentul în favoarea unui candidat cu mai puţine voturi.

Cine este noul ministru secretar de stat

Dr. Aurel Nechita este de 34 de ani în slujba sănătăţii oamenilor. S-a născut pe 14 aprilie 1951, în Lugoj, a absolvit CNVA Galaţi, apoi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, unde a obţinut diploma de doctor-medic, specializarea Pediatrie cu nota zece. Nechita a obţinut specializarea şi în cardiologie şi diabetologie. În 1992, a urmat o specializare în management sanitar, la Paris, specializare pe care a realizat-o şi la Bucureşti, în 2004. A devenit Doctor în Ştiinţe Medicale, cu teza de doctorat „Aspecte particulare de diagnostic şi tratament în aritmiile cardiace la copil”.

Începând din 1987, timp de 14 ani, a condus Spitalul de Pediatrie. A fost apoi, timp de trei ani, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Din 1999 este membru PSD, iar în perioada 2000 - 2003, dr. Nechita a fost consilier judeţean. Zece luni, din martie şi până în decembrie 2004 dr. Nechita a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. În mandatul 2004-2008, dr. Nechita a fost deputat de Galaţi. Începând cu 2004, este decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, reales în 2008. Din 2005 este profesor universitar doctor la Facultatea de Medicină.

Din 2005, dr. Aurel Nechita este vicepreşedinte al Societăţii Române de Pediatrie şi membru al: Asociaţiei Române de Management Sanitar şi Sănătate Publică, Societăţii Române de Cardiologie, Societăţii Române de Fiziologie, Societăţii Române de Diabetologie, Societăţii Europene de Cardiologie. Medicul deţine numeroase premii şi distincţii conferite de-a lungul timpului de importante personalităţi şi instituţii pentru activităţi deosebite atât în domeniul sănătăţii, cât şi în politică şi societate. Dr. Nechita are numeroase cărţi, articole, lucrări ştiinţifice şi volume publicate la edituri recunoscute pe plan naţional şi internaţional (peste 100 de lucrări prezentate la congrese medicale internaţionale şi naţionale). Dintre publicaţiile de specialitate semnate în calitate de autor aminitim: “Pediatrie - vol. I”, “Pediatrie - vol. II - Tehnica îngrijirii copilului sănătos şi bolnav”, “Puericultură”, “Pediatrie”, “Fiziologie clinică”, “Fiziologia aparatului respirator”.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=29248

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.