Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ca să vă meargă bine

Superstiţii de Revelion

* Se spune că o dorinţă pusă în gând la miezul nopţii dintre ani are toate şansele să se împlinească...

* Ideal ar fi să aveţi prin casă crenguţe de vâsc. Găsiţi să cumpăraţi din piaţă! Şi dacă tot le aveţi, sărutaţi-vă cu persoana iubită la miezul nopţii, sub ramura cea norocoasă. Tradiţia spune că astfel veţi avea noroc în dragoste tot anul.

* Nu agăţaţi pe perete calendarul înainte ca noul an să înceapă şi nu întoarceţi fila de calendar înainte ca ziua sau luna să se încheie, pentru că aduce ghinion.

* Nu uitaţi ca în noaptea dintre ani să aveţi bani la dvs. în buzunar sau în mână, ca să fiţi plin de bani tot anul!

* Bătrânii spun că nu trebuie să aruncaţi nimic din casă în prima zi din noul an şi e bine ca ceva sau cineva să vă intre în casă, nu să iasă!

* Ţăranii obişnuiau pe timpuri ca în prima zi din an să execute câteva mişcări cu plugul, coasa, sapa prin ogradă. Ca să aibă spor tot anul! Ca să păstraţi tradiţia, faceţi ceva, cât de mic, care are legătură directă cu munca dvs. pentru a vă merge bine la serviciu tot anul.

* Este strict interzis ca pe 1 ianuarie să: spălaţi, faceţi curăţenie, plângeţi, împrumutaţi bani, măturaţi grâul cu care aţi fost semănat, ca să nu sărăciţi.

* Lenjeria intimă roşie este obligatorie pentru doamne şi domnişoare. De ce? Pentru că e sexy, frumoasă şi aduce noroc!

* Pe vremuri, tinerele fete erau sfătuite de bătrânele satului ca în ajunul Sfântului Vasile, seara, să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc şi o ramură de măr, apoi un ban ca punte, lăsându-le astfel în noaptea Anului Nou până dimineaţa, pentru ca bărbatul sortit să li se arate în vis.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29091

Posted

Bine c-am luat lenjeria roshie... :d Restul vine de la sine. By the way, acum 3 minute am dat jos "din corcodush" calendarul...de pe perete...pus de mama, desigur. :mrgreen: Mama lor de superstitii...le stiam pe majoritatea...

Posted

Eu nu cred in superstitii. Superstitiile sunt cam prostesti. In plu italienii sigur o incalca pe asta: Bătrânii spun că nu trebuie să aruncaţi nimic din casă în prima zi din noul an şi e bine ca ceva sau cineva să vă intre în casă, nu să iasă!

La ei e obiceiul ca de indata ce incepe ziua noului an sa arunce lucrurile uzate moral pe fereastra.

Hai sa ne mai modernizam mentalitatile fratilor. Nu mai suntem in evul mediu sa credem in niste superstitii prostesti.

Posted

Nici eu nu cred in superstitii, dar uneori sunt distractive. Oricum, ca idee, am observat ca de fiecare data cand am avut bani multi de revelion in buzunar, am dus-o prost din punct de vedere financiar in anul ala. Am incercat anul asta sa fac invers, si tin doar niste maruntis. Sper sa imi mearga mai bine :)