Jump to content

Revelion în capitalele lumii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Revelion în capitalele lumii

Şampanie, distracţie, jocuri de lumini, dar şi superstiţii, gânduri despre trecerea timpului. Cum petrec marile capitale ale lumii? În Tokio, noaptea de Anul Nou e petrecută de localnici cu rugăciuni pentru prosperitate şi sănătate, la altarele şi templele din metropolă. În Rio de Janeiro, peste un milion de persoane se adună pe celebra plajă Copacabana pentru a aduce un tribut Zeiţei Mării, Lemanjá. Sigur, niciun popor nu petrece ca noi, dar, totuşi, fiecare cu Revelionul lui.

Cape Town

În superba metropolă sud-africană e fascinant în preajma Anului Nou: concerte live, artificii şi, în plus, o atmosferă cu adevărat caldă şi primitoare în toate restaurantele. Cape Town Minstrel Carnival, care atrage an de an peste 80.000 de participanţi, turişti şi localnici deopotrivă, rămane însă, de departe, cea mai frumoasă experienţă. Acest carnaval a câştigat încrederea şi susţinerea fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela. Cape Town Minstrel Carnival (Kaapse Klopse) înseamnă spectacole, muzică şi mâncare bună.

Edinburgh

Superba capitală scoţiană găzduieşte unul dintre cele mai mari şi mai spectaculoase festivaluri de Anul Nou: Hogmanay, unde un bilet all inclusive costă 45 euro. Hogmanay reprezintă o sărbătoare ce datează de aproape patru secole, care ţine patru zile, din 29 decembrie şi până pe 1 ianuarie, şi la care participă aproximativ 15.000 de persoane. Pe lângă tradiţionala incendiere a bărcii vikinge, acest festival oferă participanţilor numeroase concerte, o mostră de dans celtic, artificii şi celebra cursă de câini - Dogmanay.

Londra

An de an, peste 400.000 de persoane se strâng în centrul Londrei, pentru a celebra Noul An, şi asta pentru că metroul funcţionează până la 4,30 dimineaţa. De la miezul nopţii, toate cursele sunt gratuite. Cele mai populare destinaţii de Revelion sunt Trafalgar Square şi London Eye, aceasta din urmă fiind vestită pentru spectacolele cu laser din anii trecuţi. O altă variantă excelentă de a întâmpina Noul An o constituie şi o plimbare cu vaporul pe Tamisa, care include cină, şampanie, live jazz şi muzică disco.

Paris

E un vis să petreci Revelionul în Oraşul luminilor. Champs Elysées şi Turnul Eiffel sunt două ţinte cheie pentru noaptea dintre ani. Dacă plănuim să începem seara în Champs Elysées, până la miezul nopţii vom ajunge în apropierea Arcului de Triumf. Oriunde ne-am duce însă, vom întâlni numai parizieni veseli puşi pe petrecere.

Rio de Janeiro

În capitala carnavalelor din întreaga lume, Anul Nou e sărbătorit în stil pur brazilian. Peste două milioane de persoane, adunate pe celebra plajă Copacabana, celebrează Zeiţa Mării Lemanjá, asistă la artificii pe ritmuri de samba şi se plimbă din petrecere în petrecere, de la un concert la altul, pe toată lungimea plajei. Brazilienii sunt o naţie... fierbinte, care ia distracţia foarte în serios. Aşa că, dacă nu ai de gând să te distrezi la maxim, mai bine stai acasă.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29091

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.