Jump to content

Nume amuzante

Recommended Posts

Posted

Inspirat atat de topicul "Alt nume pentru strada Brailei" cat si de un articol mai vechi din Monitorul de Braila, mi-a venit ideea sa deschid acest topic al numelor ciudate.

Hai sa vedeem alte nume ciudate.

Ce scop are topicul? Sa ne amuzam de numele caraghioase.

La noi in Braila exista denumirea " Piata 2 cocosi" de fapt oficial se numeste Piata Nicolae Chercea. Alte nume ciudate: statia "La Gospodina" iar alte 2 statii poarta nume de insecte: Albina si Libelula.

Deci in Galati o prima zona cu nume ciudat ese "2 babe" care oficial se numeste 9 Mai.

Hai sa mai vedem si alte denumiri.

Posted

Sincer sa fiu "lucrez" la un material despre denumirele celebre de prin Galati (gen Ultimul leu, Distrugatorul, Bandajatu', Doua babe si multe, multe altele)... Daca stiti de prin cartierele voastre denumiri de carciumi, bordeluri, in general locuri care s-au intiparit in memoria oamenilor sub denumiri pitoresti, as fi bucuros sa le aflu, eventual si cu povestea lor...

Posted

Daca e sa-mi mai amintesc de cate unele care mi-au ramas prin minte: in centrul Brasovului, pe langa Biserica Neagra era o terasa/carciuma cu foarte populara denumire de "Gaura dulce" :oops: Chiar era trecuta pe firma... Era de fapt numele "popular" al locatiei, care dupa Revolutie si l-a trecut pe firma :lol:

Posted

,, :lol: Bandajatul'' pe undeva pe la spitalul judetean;

Imparat si proletari cred undeva prin 39;

geamuri multe pri piata mare ;

trei furnale cred tot prin piata mare. :roll:

• 2 weeks later...
  • 11 months later...
Posted

Undeva în spate la 2 babe era odată la un parter de bloc un magazin de „ apartament ” ce se numea „ Moaca ”. Acum nu mai este.

• 4 months later...
Posted (edited)

De "Cacaciosu'" din Port...ati auzit? Tapul Carpatin care, nu are nimic in comun cu alimentara. Sau ce ziceti de asta,vice-primarul brailei, Stoica Ciuperca...stie cineva care e numele de familie?

Edited by AdiTZA
  • 5 months later...
Posted

”Barul vacarilor” vis-a-vis de Parma(acum e sediu de banca) , ”Print si cersetor” in micro 39 , ”Scanduri multe” in micro 18.

• 3 months later...
Posted (edited)

In sat sivita este un magazin/bar "2 catei" :))

Mai mult pe la sate/comune sunt tot felu de denumiri cat mai ciudate posibile...

Edited by cosx25