George Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Inspirat atat de topicul "Alt nume pentru strada Brailei" cat si de un articol mai vechi din Monitorul de Braila, mi-a venit ideea sa deschid acest topic al numelor ciudate. Hai sa vedeem alte nume ciudate. Ce scop are topicul? Sa ne amuzam de numele caraghioase. La noi in Braila exista denumirea " Piata 2 cocosi" de fapt oficial se numeste Piata Nicolae Chercea. Alte nume ciudate: statia "La Gospodina" iar alte 2 statii poarta nume de insecte: Albina si Libelula. Deci in Galati o prima zona cu nume ciudat ese "2 babe" care oficial se numeste 9 Mai. Hai sa mai vedem si alte denumiri.
VicentiuA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ar mai fi intersectia de la Ultimul Leu, unde pe vremuri era un restaurant sau bar unde iti lasai si ultimul leu pe bautura
VicentiuA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 In Tiglina I langa piata era un bar numit Distrugatorul ... unde la fel, se adunau betivii
Mikka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Sincer sa fiu "lucrez" la un material despre denumirele celebre de prin Galati (gen Ultimul leu, Distrugatorul, Bandajatu', Doua babe si multe, multe altele)... Daca stiti de prin cartierele voastre denumiri de carciumi, bordeluri, in general locuri care s-au intiparit in memoria oamenilor sub denumiri pitoresti, as fi bucuros sa le aflu, eventual si cu povestea lor...
riaji Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Om bogat, om sarac - actualul hotel Magnus din Micro 20 si-n Micro 21 o bodega cunoscuta drept Bunicuta.
dcp100168 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Era un complex dincolo de campusul studenesc caruia i se spunea "Trei paduchi", dar nu stiu de ce...
catilina22003 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nu stiu daca are relevanta in context, dar oriucum, suna "interesant": in Arad exista o mare intersectie numita Bou' Rosu
Mikka Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Daca e sa-mi mai amintesc de cate unele care mi-au ramas prin minte: in centrul Brasovului, pe langa Biserica Neagra era o terasa/carciuma cu foarte populara denumire de "Gaura dulce" :oops: Chiar era trecuta pe firma... Era de fapt numele "popular" al locatiei, care dupa Revolutie si l-a trecut pe firma
chirac Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ,, Bandajatul'' pe undeva pe la spitalul judetean; Imparat si proletari cred undeva prin 39; geamuri multe pri piata mare ; trei furnale cred tot prin piata mare. :roll:
gabighinea Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 nume de firma, inregistrat cu acte in regula la ORC: SC LA MISTERILE ORFICE SRL-jur ca am scris corect
Mikka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 @gabighinea:super tare!Stiu ca ORC e o mina de aur in domeniu..PS Bine ai venit!
gabighinea Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 @gabighinea:super tare!Stiu ca ORC e o mina de aur in domeniu..PS Bine ai venit!multam, e bine acasa
AndreiM Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Undeva în spate la 2 babe era odată la un parter de bloc un magazin de „ apartament ” ce se numea „ Moaca ”. Acum nu mai este.
abs Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Intr-o comuna din Galati era un locat... "La Barul satului"...uniti primele doua cuvinte.
AdiTZA Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 (edited) De "Cacaciosu'" din Port...ati auzit? Tapul Carpatin care, nu are nimic in comun cu alimentara. Sau ce ziceti de asta,vice-primarul brailei, Stoica Ciuperca...stie cineva care e numele de familie? Edited May 10, 2010 by AdiTZA
ady Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 ”Barul vacarilor” vis-a-vis de Parma(acum e sediu de banca) , ”Print si cersetor” in micro 39 , ”Scanduri multe” in micro 18.
Legumix Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 RC4 - actualul magazin Elvila (la sidex sunt/erau 3 Regulatoare de Circulatie...cel de-al patrulea era la Intersectie.
bonybon2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Era un bar in comuna independenta cred ca doi chiloti ii zicea
LaurX82 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 (edited) In sat sivita este un magazin/bar "2 catei" Mai mult pe la sate/comune sunt tot felu de denumiri cat mai ciudate posibile... Edited February 4, 2011 by cosx25
Recommended Posts