Jump to content

"Stranierii" gălăţeni refuză să rămână acasă


dcp100168

Recommended Posts

"Stranierii" gălăţeni refuză să rămână acasă

Peste 150 de gălăţeni care au fost trimişi în ţară din cauza crizei financiare şi-au reînnoit paşapoartele, cu scopul de a pleca în căutarea unui nou loc de muncă, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit şefului Serviciului Paşapoarte din cadrul Prefecturii Galaţi, comisarul-şef Aurelian Păduraru, foarte mulţi dintre aceştia nu vor să mai piardă timp cu formalităţile şi doresc să plece imediat ce îşi găsesc un nou loc de muncă în străinătate. “Cererile de paşapoarte din luna decembrie nu îi au ca solicitanţi pe gălăţeni care au plecat să îşi petreacă sărbătorile în străinătate, ci mai ales pe aceia care muncesc în străinătate şi se pare că şi-au pierdut locul de muncă din pricina crizei economice modiale”, a declarat comisarul-şef Aurelian Păduraru. În decembrie peste 150 de gălăţeni au trecut pe la serviciul paşapoarte pentru a-şi reface actele. “Dacă în ultimele zile dinaintea Crăciunului din 2007 primisem 88 de cereri de eliberare a paşapoartelor, pe 22 decembrie 2008, la ghişeul nostru se înregistraseră 156 de solicitări de eliberare a paşapoartelor”, a explicat Aurelian Păduraru. Aproximativ 12.000 de gălăţeni sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tot mai multe persoane sunt în căutarea unui job în străinătate

Peste o sută de gălăţeni s-au arătat interesaţi de găsirea unui job în străinătate, potrivit directorului executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Tofan, transmite corespondentul AMOS News. "Numărul gălăţenilor care s-au interesat de joburile în străinătate în anul 2009 este de 108, iar numărul ofertelor primite până la acesta dată este de 34. Domeniile pentru care s-au primit oferte sunt: agricultură, îngrijire persoane hoteliere, gastronomie”, a spus Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi. Aproximativ 12.000 de gălăţeni sunt plecaţi la muncă în străinătate. În judeţul Galaţi, la ora actuală, sunt disponibile doar 13 locuri de muncă, plus încă două locuri pentru persoane cu grad de handicap. În prezent, la AJOFM Galaţi sunt înregistraţi 14.538 de persoane, din care 2.658 someri indemnizati şi 11.880 şomeri neindemnizati. La nivelul judeţului, rata somajului la decembrie 2008 era de 6.6%.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.