Jump to content

Odaia Manolachi şi poşta-closet

Recommended Posts

Posted

Uite-aşa se trăieşte la ţară! Cine-a pus cârciuma-n drum...

Cutie poştală, confundată cu un closet

Localnicii din satul Odaia Manolachi, judeţul Galaţi, au ajuns la disperare, din cauza unor indivizi certaţi cu legea� bunului-simţ. Oamenii sunt necăjiţi că toate plicurile pe care le pun în cutia poştală din sat, pentru a fi expediate, sunt "aghesmuite" de beţivii care ies din cârciumă. Poştăriţa este şi ea indignată şi spune că îi este scârbă să ridice corespondenţa, chiar dacă foloseşte mănuşi.

Plicurile "parfumate"

De aproape un an de zile, sătenii din Odaia Manolachi se plâng că plicurile lor nu mai ajung la destinatar, şi fac cale întoarsă chiar de la cutia poştală din sat, pe motiv că sunt "degradate, ude şi urât mirositoare". După ce pun plicurile în cutie, pentru a fi expediate, indivizi necunoscuţi îşi fac nevoile chiar peste corespondenţa care urmează să fie ridicată de factorul poştal. Sătenii s‑au săturat şi cer sprijin pentru rezolvarea situaţiei "jenante". "Noi plătim şi plicul, şi timbrul, şi tot nu putem să trimitem o scrisoare", ne‑a spus Aristide Anghele, în vârstă de 69 de ani. "Poştăriţa ni le aduce înapoi şi spune că nu are cum să le trimită mai departe, pentru că i le refuză poşta� Uitaţi‑vă, în ce hal sunt, ude, aproape că nici nu se mai vede scrisul! Ce să mai spunem de miros� Nu am reuşit să aflăm cine îşi bate joc de noi, dar credem că sunt beţivii care ies, seara, de la cârciumă!", ne‑a mai spus Aristide Anghele.

Manevre cu mănuşi

Poştăriţa Ecaterina Ţocu este, la rândul ei, la fel de nemulţumită. Femeia ne‑a povestit că, în fiecare dimineaţă când ridică plicurile din cutie, trebuie să fie pregătită cu mănuşi. "Nici nu pot să bag mâna în cutia poştală, fără mănuşi, pentru că ştiu că toate plicurile sunt ude! Şi apoi, mai duc din greşeală mâna la gură, mai mănânc un măr ceva� Am mai găsit şi pietre sau hârtii, aruncate de copii, dar sunt sigură că nu copiii îşi fac nevoile în cutia poştală! Eu cred că sunt oameni tot de aici, din sat, care - după ce ies seara de la bar - urinează fără ruşine peste corespondenţă!", a mai spus factorul poştal. Curios este cum de reuşesc răufăcătorii să "boteze" plicurile, fiindcă această cutie poştală nu are prevăzută decât o mică fantă, prin care încape doar un plic! "Cred că fac mai întâi în sticlă, şi după aceea toarnă în cutie!", şi‑au dat cu părerea oamenii din sat. "Vrem şi noi să trimitem o scrisoare, în mod civilizat, pe la pensii sau pe unde mai avem şi noi nevoie, şi nu putem din cauza acestor huligani!", s‑au mai plâns localnicii. Cutia poştală - care, de altfel, este nou‑nouţă pe dinafară, frumos vopsită în roşu - se află la răscrucea unor drumuri din sat, foarte aproape de şcoală, de bar şi de discotecă. Mai mult, patronul celor din urmă este chiar un consilier (!), dar acesta spune că nu‑l interesează ce se întâmplă în afara locaţiilor de care răspunde�

Sperăm că, până la urmă, cineva din satul Odaia Manolache � de la poliţie, Primăria Vânători, şcoală şi aşa mai departe � va reuşi să găsească ac de cojoc pentru aceşti răufăcători. Fiindcă orice naş îşi are naşul, iar aceşti oameni de bună‑credinţă nu sunt obligaţi să suporte �apucăturile" proaste ale unora, la nesfârşit�

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22051

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.