Jump to content

Angajaţii Combinatului, obligaţi să-şi ia concediu de odihnă


dcp100168

Recommended Posts

Angajaţii Combinatului, obligaţi să-şi ia concediu de odihnă

Angajaţii combinatului siderurgic gălăţean ArcelorMittal Galaţi au scăpat cel puţin pe termen scurt de varianta şomajului tehnic, dar vor fi obligaţi să-şi ia o parte din concediul de odihnă în acestă perioadă, a declarat, marţi, Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi. După ce au anunţat că ar putea recurge la trimiterea unei părţi a personalului în şomaj tehnic odată cu începerea noului an, reprezentanţii combinatului declară că nu vor recurge deocamdată la altă măsură. "Angajaţii ArcelorMittal Galaţi îşi vor lua, prin rotaţie, o parte din concediul de odihnă. Această măsură a fost decisă în vederea adaptării operaţiunilor noastre la condiţiile pieţei oţelului. Posibilitatea de a se recurge la şomaj tehnic va fi analizata numai în cazul în care criza financiară va continua să afecteze industria siderurgică", a declarat, marţi, Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi. Potrivit reprezentanţilor sindicali, majoritatea angajaţilor îşi vor lua concedii de odihnă de câte zece zile, prin rotaţie. "Acestă măsură va fi pusă în aplicare de luni, 12 ianuarie. Singurii care vor exceptaţi vor fi lucrătorii de la Uzina Cocso Chimică. Ni s-a spus că, în acest moment, varianta şomajului tehnic este exclusă", ne-a declarat Adrian Adăscăliţei, prim vicepreşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor (FSS) - Metarom, cea mai puternică organizaţie de profil din cadrul combinatului, ce reuneşte peste 8.000 din cei 13.700 de angajaţi.

Link to comment
Share on other sites

Siderurgiştii vor intra în concediu prin rotaţie

* Siderurgiştii ArcelorMittal Galaţi vor intra în concediu de odihnă, prin rotaţie, câte 10 zile, începând de luni, 12 ianuarie, cu excepţia salariaţilor din Uzina Cocso-Chimică şi a celor din Laminorul de Tablă Groasă. Conducerea ArcelorMittal Galaţi a explicat că această măsură a fost aplicată în vederea adaptării operaţiunilor companiei la condiţiile din piaţa oţelului.

Siderurgiştii din combinatul ArcelorMittal Galaţi vor intra, începând de luni, în concediu de odihnă prin rotaţie, excepţie făcând salariaţii din cadrul Uzinei Cocso-Chimice şi cei din Laminorul de Tablă Groasă nr.2 al Uzinei Laminate Plate. "Nu vom avea şomaj tehnic în combinat. Totuşi, de luni, 12 ianuarie, toţi angajaţii ArcelorMittal Galaţi vor intra în concediu de odihnă, prin rotaţie, câte zece zile. Excepţie fac muncitorii din Uzina Cocso-Chimică (UCC) şi cei din Laminorul de Tablă Groasă (LTG) nr. 2 al Uzinei de Laminate Plate. Cei din UCC vor lucra non-stop, iar cei din LTG 2 cu intermitenţe, în funcţie de programul stabilit de conducere", a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea. În UCC lucrează 1.300 de cocsari, iar în LTG 2 circa 300 de laminorişti. Aceştia vor rămâne la lucru în perioada concediilor de odihnă, estimată să dureze până la sfârşitul lunii februarie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... l=2#coment

Link to comment
Share on other sites

Director general trimis în concediu

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a decis ca toţi angajaţii săi să intre, prin rotaţie, în concediu de odihnă, decizia vizându-l şi pe directorul general al unităţii, Augustine Kouchuparampile. „Toţi angajaţii combinatului, în afara celor care lucrează la uzina cocso-chimică, vor intra prin rotaţie în concediu de odihnă, timp de zece zile, începând cu 12 ianuarie“, explică Adrian Adascăliţei, preşedintele FSS Metarom Galaţi.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -concediu/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.