Jump to content

Recommended Posts

Posted

La Galaţi

Peste 500 de liceeni bursieri

* CNVA‑ul, în top

529 de liceeni gălăţeni au fost decretaţi bursieri pentru semestrul I al anului şcolar 2008‑2009 de către o comisie specială a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Dintre aceştia, 210 au burse de merit cu un cuantum de 42 de lei şi 319 au primit burse de studiu în valoare de 32 de lei. Cele mai multe burse (mai bine de o cincime) au fost obţinute de elevii de la Colegiul „V. Alecsandri”, unde 158 de liceeni beneficiază de bani de la stat. Urmează apoi cele două licee din Tecuci, „Spiru Haret” ‑ cu 95 şi „Calistrat Hogaş” ‑ cu 88 de burse. Tot un loc fruntaş ocupă şi Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogicul), cu 76 de burse. La destul de mare distanţă urmează Liceul „Racoviţă”, „Cuza” şi „Kogălniceanu”, cu 28, 25 şi, respectiv, 16 bursieri. Cele peste 500 de burse de merit şi de studiu sunt acordate separat de programul „Bani de liceu”, în care sunt incluşi peste 4.000 de liceeni.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29159

Posted

Se dau note mici in LMK. Cand eram eu se intampla sa nu se acorde premiul I nimanui pentru ca nu existau medii peste 9.5. Nu stiu acum ce face acea comisie de specialitate, dar eu banuiesc ca doar incadreaza mediile trimise de licee intr-un barem general.. si nu e surprinzator ca un liceu umanist ca "Pedagogicul" sa aiba medii mari.

• 4 weeks later...
Posted

Si la LVA este la fel :-J

10 se pune foarte usor. Au la matematica 10 pe linie cum Dumnezeu si noi ne chinuim pentru un amarat de 5-6 la matematica ...

Am vecina cls a 9a la LVA si zicea ca la logica au toti 10(la mine dam lucrari pana si acolo si cea mai mare medie e 9 :|, dar avem si cu 6 la logica). La geografie la fel, aproape 10 pe linie, nu...noi avem cativa de 10(3-4) restul note mai mici. La mate 9 sau 10..!? m-am crucit cand am auzit! Si cand i-am zis ca la biologie ne da o data pe luna lucrare a inceput sa rada...

Ehh...vedem mai tarziu cine ajunge mai departe :d!

Posted
Si la LVA este la fel :-J10 se pune foarte usor. Au la matematica 10 pe linie cum Dumnezeu si noi ne chinuim pentru un amarat de 5-6 la matematica ...Am vecina cls a 9a la LVA si zicea ca la logica au toti 10(la mine dam lucrari pana si acolo si cea mai mare medie e 9 , dar avem si cu 6 la logica). La geografie la fel, aproape 10 pe linie, nu...noi avem cativa de 10(3-4) restul note mai mici. La mate 9 sau 10..!? m-am crucit cand am auzit! Si cand i-am zis ca la biologie ne da o data pe luna lucrare a inceput sa rada...Ehh...vedem mai tarziu cine ajunge mai departe !

Eu am terminat in LVA si nu e adevarat ce spui. Eu am avut numai 5 si 6 la matematica.. si alea erau note muncite :)) La logica nu am avut 10 din cate tin minte. La geografie eram olimpic, deci meritam 10-le. La restul obiectelor alternam. Oricum, depinde si de profesor, dar nu este adevarat ca se dau notele pe nemeritate. Cat despre "ajunsul mai departe" cred ca se vede dintotdeauna in Galati :d

Posted

10 se pune foarte usor. Au la matematica 10 pe linie cum Dumnezeu si noi ne chinuim pentru un amarat de 5-6 la matematica ...

Am vecina cls a 9a la LVA si zicea ca la logica au toti 10(la mine dam lucrari pana si acolo si cea mai mare medie e 9 :|, dar avem si cu 6 la logica). La geografie la fel, aproape 10 pe linie, nu...noi avem cativa de 10(3-4) restul note mai mici. La mate 9 sau 10..!? m-am crucit cand am auzit! Si cand i-am zis ca la biologie ne da o data pe luna lucrare a inceput sa rada...

Ehh...vedem mai tarziu cine ajunge mai departe :d!

Ce te-a retinut sa fii eleva de CNVA si sa ai si tu 10 la logica si la geografie?? Sau la matematica numai 9 si 10? Lasa crucelile pentru lucrurile sfinte si nu te mai uita in gradina vecinului...si poate-asa o sa reusesti sa ajungi...mai departe ;)

Posted

nu am vrut la Lva pentru ca:

1. mi se pare liceu de fite si intr-o oarecare masura este asa;

2. nu prea mai e liceul de altadata adica eu una stiu ce spun...stiu ca destui sunt care se duc acolo asa, "la caterinca" cum se lauda ei, bine, nu zic ca cei care sunt mari olimpici la Lva nu sunt buni, din contra stiu ca au profesor foarte bun la chimie si fizica si stiu ca acolo se munceste extrem de mult la unele obiecte insa uneori lasa de dorit, poate de aceea sunt atatia bursieri, pentru ca li se pun multe note mari cam degeaba.

La multe licee note ceva mai mari si profesori fara atatea pretentii sunt abia in cls a 12a cand elevii invata pentru bac.

Posted
nu am vrut la Lva pentru ca:

1. mi se pare liceu de fite si intr-o oarecare masura este asa;

Uite, mie asta mi se pare o mare fatarnicie: sa cataloghezi in necunostinta de cauza. "Fitele" se creeaza pe parcurs si poate ca uneori sunt fondate ;)

2. nu prea mai e liceul de altadata adica eu una stiu ce spun...stiu ca destui sunt care se duc acolo asa, "la caterinca" cum se lauda ei, bine, nu zic ca cei care sunt mari olimpici la Lva nu sunt buni, din contra stiu ca au profesor foarte bun la chimie si fizica si stiu ca acolo se munceste extrem de mult la unele obiecte insa uneori lasa de dorit, poate de aceea sunt atatia bursieri, pentru ca li se pun multe note mari cam degeaba.

La multe licee note ceva mai mari si profesori fara atatea pretentii sunt abia in cls a 12a cand elevii invata pentru bac.

Analizand apoi media celor care reusesc sa ocupe locuri fara taxa in Invatamantul Universitar de Stat, as putea concluziona ca acea "caterinca" a fost facuta cu cap. Nu spun ca nu exista si padure fara uscaturi...

Pretentiile profesorilor sunt raportate la nivelul elevilor.

Unde zici tu ca lasa de dorit?? La ce obiecte??

Posted

Tare gluma... Sa zicem ca am terminat mai de mult si nu mai stiu cum e acum, insa am niste rezerve fooooaaaarte mari...

In tot liceul nu am avut niciodata 10 la matematica, si cu toata astea la admitere (ce vremuri, se mai dadaeu si examene pe atunci!) am avut 9.33 la mate (mutumesc domnului profesor Mocanu). :d