dcp100168 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Gălăţeanul Nony BorşanCompozitor cu acte în regulăDupă cum arată, ar putea fi ales ca următorul actor care să joace în seria James Bond. Creatorii de modă s-ar bate pentru el, dacă i-ar fi plăcut să fie model. Nony Borşan are, însă, de când era mic, o singură pasiune: muzica. Studiază pianul de la şase ani şi chitara de la 11 ani. În clasa a IX-a, pe vremea când era elev la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, a compus primul cântec. Şi pentru că muza nu l-a mai părăsit în toţi cei patru ani de liceu, a decis să dea la Conservator, la secţia Compoziţie muzică uşoară. Deşi concurenţa a fost foarte mare, Nony se numără în prezent printre cei patru studenţi de la clasa lui Anton Şuteu.De la „Zoom” la EurovisionLa numai 20 de ani neîmpliniţi are deja o carieră muzicală destul de frumoasă. Când era în clasa a VII-a, a fost remarcat de Adrian Ordean, care l-a cooptat în trupa „Zoom”, cu care a scos un album şi un videoclip difuzat pe toate posturile de specialitate.Acum, pe lângă faptul că este student bursier, are o mulţime de proiecte: s-a înscris la Eurovision cu piesa „Don’t cry” şi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele preselecţiei. În vară, vrea să participe la Cerbul de Aur cu o compoziţie proprie – „To believe” – melodie cu care a impresionat comisia la examenul pe care l-a dat la Conservator.Angajamente la Cat MusicÎn februarie, dacă lucrurile merg aşa cum a plănuit, vom avea parte de o surpriză muzicală din partea lui Nony: „Nu vreau să spun prea multe. Este vorba de un proiect pe care-l voi lansa alături de cei trei membri ai formaţiei constănţene „Play and Win” (cei care au compus piesa „Hot” pe care o cântă Inna şi semnatarii melodiei pe care am înscris-o la Eurovision). Pot să mai spun doar atât, că am semnat deja un angajament cu Cat Music. Alte amănunte, la timpul lor”, ne spune tânărul, cu un zâmbet enigmatic şi plin de speranţă.Prezenţa plăcută, dar şi talentul său l-au impus şi în lumea bună din cartierul rezidenţial Corbeanca – unde a fost angajat la un club pentru a susţine, săptămânal, concerte la pian. „Cum în afară de TVR nu există alte televiziuni care să deţină un pian (iar la TVR ajungi doar dacă eşti un monstru sacru), am ales şi eu să cânt în locuri selecte, dar care au măcar pian”, ne mărturiseşte un pic necăjit Nony.Astăzi este ziua lui - Ionel este numele său de botez – şi-i urăm mult succes. Sperăm ca Sfântul Ion să-i aducă un cadou la care râvneşte foarte mult - calificarea în semifinala de la Eurovision (jurizarea pieselor se va face mâine, de către o comisie de specialişti). Îi ţinem pumnii.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29157
Recommended Posts