Jump to content

Hamza şi Butunoiu, consilierii lui Dan Nica


dcp100168

Recommended Posts

Boc a numit patru consilieri de stat ai vicepremierului si un consilier personal la Cancelarie

Premierul Emil Boc a numit marti patru consilieri de stat in aparatul de lucru al vicepremierului Dan Nica si un consilier personal la Cancelaria Primului Ministru, potrivit deciziilor publicate miercuri in Monitorul Oficial. Astfel, Daniel Ionel Butunoiu, Laura Monica Ion, Andrei Rizoiu si Cornel Hamza au fost numiti consilieri de stat in cadrul aparatului de lucru al vicepremierului Dan Nica. Cornel Hamza, viceprimar comuna Ivesti, a candidat din partea PSD+PC in colegiul din Ivesti, judetul Galati, dar a pierdut madatul. Si Butunoiu a fost candidat in cadrul colegiului 2 din Galati, din partea Aliantei PSD+PC. Catalin Teodor Vatafu a fost numit consilier personal in cadrul Cancelariei Primului Ministru. Vatafu a fost consilier personal al lui Theodor Stolojan pe probleme de politica externa si secretar III in Ministerul Afacerilor Externe in perioada 2003-2006. Boc a mai semnat decizia de eliberare din functie, la cerere, a vicepresedintelui ANSVSA, subsecretarul de stat Mircea Chertes.

http://www.frontnews.ro/politic/institu ... arie-19263

Link to comment
Share on other sites

Dan Nica îşi recompensează oamenii

Gălăţenii atacă Guvernul

După ce nu mai puţin de şapte parlamentari au primit funcţii de conducere în cadrul grupurilor parlamentare sau comisiilor de specialitate, încet, dar sigur, se îngroaşă şi rândurile gălăţenilor de la Guvern. Cel care a „deschis uşa” a fost preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, actualul vicepremier. În prima şedinţă de Guvern din acest an, alţi doi gălăţeni au fost numiţi, oficial, consilieri de stat în aparatul de lucru al viceprim-ministrului. Este vorba despre viceprimarul comunei Iveşti, Cornel Hamza, şi consilierul local tecucean Daniel Ionel Butunoiu.

De unde până unde?

Ambii gălăţeni, Cornel Hamza şi consilierul local tecucean Daniel Ionel Butunoiu, sunt cunoscuţi după ce au candidat la alegerile parlamentare, în colegiile pentru Camera Deputaţilor 3 şi, respectiv, 2.

Preferat de 8.189 de votanţi în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, Daniel Ionel Butunoiu este, probabil, cel mai tânăr consilier de stat şi cu siguranţă primul tecucean care ajunge membru al aparatului de lucru guvernamental. A împlinit pe 2 ianuarie 34 de ani, este căsătorit, soţia sa este medic şi are doi copii. A absolvit Academia Militară şi a lucrat la Tecuci, ca ofiţer, până în 2001, când unitatea s-a desfiinţat şi şi-a dat demisia. Din 2001 s-a apucat de afaceri; în prezent deţine două firme de producţie (prefabricate din beton şi produse metalurgice), la care lucrează 130 de angajaţi. Este la al doilea mandat de consilier local. Numele său a devenit cunoscut după alegerile din 2004, când organizaţia judeţeană PSD Galaţi a decis să-i excludă din partid pe fostul primar al Tecuciului, Gheorghe Lazăr şi pe Ghiţă Hulea, pentru „rezultate dezastruoase în alegeri”. La acea dată, Delegaţia Permanentă a decis numirea unei structuri de conducere interimare, conduse de Laurenţiu Chirvăsuţă, preşedinte executiv fiind numit Daniel Butunoiu. Anii au trecut, Laurenţiu Chirvăsuţă este acum senator PSD, iar Daniel Ionel Butunoiu, consilier de stat. Conform legii, în termen de 15 zile, acesta va trebui să opteze pentru una din cele două funcţii – ales local sau consilier de stat. „În principiu, mă aşteptam la această numire, pentru că sunt de părere că tinerii trebuie promovaţi în funcţii din care să poată să aibă un cuvânt de spus. Vreau să reuşesc din noua funcţie să fac astfel încât să întoarcem Bucureştiul cu faţa către Galaţi şi Tecuci. Nu mi-am propus de la început să obţin o astfel de funcţie, însă cred că numirea mea este şi o formă de recompensă a muncii depuse până acum. Cred că este timpul oamenilor serioşi, care vor să facă ceva pentru comunitate, că ne-am săturat de somnoroşi prin Parlament”, ne-a declarat Daniel Ionel Butunoiu.

Nu la fel de deschis, deşi la fel de onorat pentru numirea sa, s-a declarat ieri cel de-al doilea consilier de stat, Cornel Hamza, actual viceprimar al comunei Iveşti: „Nici nu ştiu ce să fac… Este greu de luat o decizie, despărţirea de colectiv, dar şi provocarea este mare… Lumea din jurul meu mă felicită şi îmi spune însă că ar trebui să mă bucur. Voi avea 15 zile să mă gândesc şi să iau o decizie; până la urmă, ar trebui să ţin cont şi de cei 7.200 de oameni care m-au votat. Numirea mea mi-o explic şi prin faptul că au fost candidaţi, ca mine, care au obţinut cel mai mare număr de voturi, însă nu au reuşit să obţină mandat de parlamentar şi, într-un fel, e normal să îţi susţii oamenii, pentru că vei avea şi pe viitor nevoie de ei”. Cornel Hamza a împlinit pe 17 decembrie 54 de ani, este căsătorit şi are doi copii, o fată, învăţătoare şi un băiat, angajat la Agenţia de Mediu Galaţi. În 1992 a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti, după care s-a angajat învăţător şi apoi, profesor. Din 2000 până în 2005, când a fost demis, Hamza a fost director coordonator al Şcolii Generale „Hortensia Papadat-Bengescu” din Iveşti. La vremea schimbării sale din funcţie, au fost voci care au afirmat că acesta a politizat unităţile de învăţământ, voci care au contestat şi modalitatea în care acesta a candidat pentru postul de director. Totuşi, popularitatea lui Hamza nu a scăzut, având în vedere activitatea politico-administrativă: acum este la al cincilea mandat de consilier local şi la al doilea mandat de viceprimar al comunei. ”Voi lupta în continuare, deşi niciodată nu voi călca pe cadavre”, a spus Cornel Hamza.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29216

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.