Jump to content

Dosarul "Oţelul Galaţi" de la Oradea a fost clasat


dcp100168

Recommended Posts

Dosarul "Otelul Galati" a fost clasat

Pe 24 noiembrie anul trecut s-a dispus de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea scoaterea de sub urmarire penala a lui Alexandru Satmareanu, Sándor Lajos si Ionel Codoban in dosarul deschis pentru asa-zisele induceri in eroare dupa transferurile lui Cosmin Vatca, Daniel Stan si Ramses Gado la Otelul Galati, precum si al lui Dorin Mihut la Dinamo Bucuresti. Valurile facute la aceea vreme prin deschiderea acestui dosar s-au linistit dupa doi ani la fel de repede cum au si inceput, fara ca invinuitilor sa li se dovedeasca vinovatia. Mai mult, impresarul Ionel Codoban este decis sa mearga mai departe pentru a afla de unde i s-au tras aceste acuzatii si de ce.

"Am contactat o casa de avocatura pentru ca mi se pare normal ca cineva sa raspunda pentru toate acuzele care mi-au fost aduse. Vreau sa stiu si eu pe ce baza au fost emise mandate de perchezitie la hotel si acasa si pe ce baza s-a emis mandat pentru ascultarea telefonului propriu. Prin avocatii mei sper sa avem acces la dosar pentru a studia si a analiza ceea ce a determinat organul de cercetare penala punerea mea sub acuzare", a declarat Ionel Codoban.

Impresarul oradean spune ca actiunea sa nu este una de vendeta, in ciuda acuzelor grave si a faptului ca a avut de suportat consecinte din aceasta cauza:

"Mi-au fost afectate relatiile de afaceri in domeniul fotbalului. Unii jucatori si conducatori au avut retineri in a lucra cu mine din aceasta cauza. Acuzatia a fost foarte grava, complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Am fost acuzat ca am prejudiciat clubul cu 20 de miliarde de lei vechi, motiv pentru care m-au tinut cu un dosar care pana la urma nu a scos nimic la iveala. Mi-a afectat reputatia, plus ca am si eu familie si parinti. Cum s-au simtit acestia cand au vazut de ce sunt acuzat? Eu nu am facut altceva decat sa-mi exercit cu corectitudine profesia, in primul rand fata de jucatorii cu care am contract, sau cu clubul cu care colaborez", a mai spus Codoban.

Totodata, acesta a readus in atentie faptul ca, la acea data, jucatorii transferati la Galati si Dinamo aveau memorii depuse la club si urmau sa o faca si la federatie pentru a deveni liberi de contract.

"Eu am avut o relatie deosebit de corecta din toate punctele de vedere cu FC Bihor prin transferurile efectuate. Clubul a beneficiat de 120.000 de euro in situatia in care jucatorii aveau depuse memorii la club si puteau deveni liberi de contract fara ca FC Bihor sa incaseze un leu din transferul lor. Apoi, nu trebuie uitat faptul ca din banii pe care au fost transferati au fost achitate restantele financiare fata de ceilalti jucatori. Clubul era in situatia de a pierde toti jucatorii fara sa ia vreun ban pe ei."

Ionel Codoban nu a uitat nici de faptul ca in sezonul 2006- 2007 s-a decis ca FC Bihor sa scape de toti jucatorii care erau sub contract de impresariat cu el.

"Faptul ca jucatorii pe care i-am transferat mai apoi joaca in Liga I, nu i-am transferat pentru ca asa a vrut Codoban. Din cunostintele mele, s-a luat o decizie la nivel de conducere sa se faca tot posibilul sa se scape de jucatorii lui Codoban. Acestia au plecat si au adus beneficii clubului si toti sunt multumiti. Au fost transferati Patrascu (ajuns intre timp la lotul de tineret), Oros (convocat de Piturca in lotul largit al Romaniei) si Cisteian, si unii, in mod surprinzator, au afirmat ca au avut merite in acest sens. Nu este adevarat. Patrascu a plecat la Constanta, desi clubul nu a fost de acord initial, dar ii promisesem domnului Bosanceanu ca-i voi da un jucator dupa ce nu am fost de acord cu plecarea lui Oros, pe care, cu toata opozitia celor de la FC Bihor l-am transferat la Brasov cu Cistean si s-au incasat pe ei peste 100.000 de euro. Sa nu se uite ca atunci cand a venit Oros la Oradea s-a dat pe el 25.000 de euro."

Comision mai gras de la Brasov decat de la Galati

Codoban nu a ascuns faptul ca pentru transferurile lui Oros si Cistean la Brasov comisionul incasat a fost "mai gras" decat cel primit de la Galati.

"Ca sa-i linistesc pe unii care nu au avut somn din aceasta cauza, comisionul incasat pentru jucatorii dusi la Brasov a fost mai mare decat pentru jucatorii transferati la Otelul Galati", a afirmat impresarul.

In apararea lui Satmareanu

"Coleg de dosar" cu Satmareanu si actualul vicepresedinte al FC Bihor Sándor Lajos (lasat singur in acea perioada pentru a semna acte, la fel cum s-a intamplat si in vara lui 2008), Ionel Codoban nu a ascuns prietenia care il leaga de fostul presedinte al clubului oradean si i-a luat apararea. "Am fost acuzat impreuna cu Satmareanu. A fost usor sa se faca acest lucru fara temei. Au uitat ca Satmareanu a facut onoare FC Bihorului pentru care a jucat. Are cateva titluri nationale in palmares cu Dinamo si convocari la nationala. Pe langa ca a transferat din contul sau personal 100.000 de euro pentru a ajuta clubul, in loc sa-i apreciem munca, pentru ca ne-a dus pana la barajul pentru promovare si sa-i restituim banii, i-am oferit cadou un dosar penal."

http://www.realitateabihoreana.ro/conte ... ost+clasat

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.