Jump to content

Falimentele Galaţiului


Mikka

Recommended Posts

O mana de societati falimentare datoreaza statului 230 milioane de lei

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi avea de recuperat la sfârşitul anului trecut aproximativ 230 de milioane de lei de la doar 18 contribuabili. Este vorba despre societăţi gălăţene care au de plătit, fiecare, la stat datorii a căror valoare sunt cuprinse între 6 şi 30 de milioane de lei. Potrivit lui George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, cea mai mare restanţă de plătit către bugetul general consolidat o au societăţile Ecological European Brakes SRL şi Contec. De asemenea, printre cei cu datori mari către stat se numără C.F. Oţelul (cu 13 milioane de lei), Termsal Tecuci (funizorul de agent termic din Tecuci, cu 12 milioane de lei), Seromgal (9,3 mil de lei) şi Zătun (6,5 mil de lei). ”Fără excepţie, toţi aceşti contribuabili se află fie în procedura de faliment, fie în cea de insolvenţă conform Legii nr. 85/2006, fie au devenit insolvabili cu sau fără bunuri urmăribile de către organul fiscal teritorial, procedurile specifice de executare silită a creanţelor bugetare fiind reduse, conform prevederilor legale, în cazul acestora” a explicat Marinescu. Acesta ne-a mai spus că în primele 11 luni ale anului trecut au fost atraşi cu la bugetul statului peste 200 de milioane de lei, adică cu 15% mai mult decât în perioada similară a lui 2007. Pentru a-şi recupera creanţele, Finanţele au emis anul trecut aproximativ 60.000 de somaţii de plată cu o valoare de peste 500 de milioane de lei, iar sechestre au fost puse pe bunuri a căror valoare depăşeşte 118 milioane de lei. De asemenea, peste 22.000 de conturi bancare cu o valoare de peste 200 de milioane de lei, au fost puse propriri.

http://www.actiunea.net/index.php?optio ... &Itemid=26

De la CF Otelul - ura si la gara! Nu cred ca mai au CE sa recupereze... Tzeapa a fost data!

Link to comment
Share on other sites

Normal ca nu au ce sa recupereze.. culmea e ca au datorii enorme de foarte multi ani, si nu s-a spetit nimeni sa-i traga la raspundere pe cei de acolo. Si cand te gandesti ca mai voiau si bani de la comunitatea locala :d

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.