Jump to content

Condamnaţi la 41 de ani de închisoare


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Condamnaţi la 41 de ani de închisoare

Cinci gălăţeni care au păgubit un număr de 13 firme din întreaga ţară cu circa 700.000 de lei au primit pedepse grele, ce merg până la 17 ani de închisoare, şi au fost obligaţi să restituie întreaga sumă de bani.

Tribunalul Galaţi a finalizat dosarul care viza un grup infracţional, ce se folosea de nume şi calităţi mincinoase, dar şi de file cec fără acoperire pentru a achiziţiona mărfuri de la diverse societăţi prin intermediul firmei SC Crossroad SRL Galaţi. Escrocheria a mers circa trei luni de zile, în perioada noiembrie 2006 - ianuarie 2007, înainte ca cei cinci escroci să fie identificaţi şi reţinuţi. Aceştia sunt Crăiţă Georgeta, Gheorghe Dan Valentin, Bacău Ioan, Crăiţă Jamal şi Roşca Iulian, prejudiciul total cauzat de aceştia totalizând 693.112 de lei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată a acestora sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Tribunalul Galaţi a decis că faptele comise de cei cinci gălăţeni sunt extrem de grave, iar pedepsele aplicate au fost pe măsură.

Cea mai mare sancţiune penală a primit-o Crăiţă Georgeta, considerată creierul întregii afaceri. Acesta a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru înşelăciune, la care se adaugă o a doua pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Interesant de amintit este că femeia fusese condamnată la alte trei pedepse cu închisoarea în alte dosare penale, pentru care s-a dispus suspendarea condiţionată. Măsurile au fost revocate iar instanţa de judecată a adăugat la pedeapsa de 13 ani rezultată din ultimul dosar penal încă 4 ani de închisoare prin contopirea pedepselor de 3 ani închisoare, 3 ani închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare. Adică, în total, Crăiţă Georgeta va avea de executat 17 ani de închisoare, cu trei ani mai puţin decât pedeapsa maximă prevăzută pentru înşelăciune.

După faptă şi răsplată

Gheorghe Dan Valentin a fost condamnat, la rândul său, la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, dar judecătorii au decis că în cazul lui se impune schimbarea încadrării juridice a faptei din înşelăciune în tentativă la înşelăciune, pentru care a mai primit 6 ani închisoare. Prin contopire a rezultat o pedeapsă de 7 ani de închisoare, exact cât a primit şi Bacău Ioan. Acesta din urma va avea de executat în final 8 ani închisoare ca rezultat al contopirii pedepselor. Crăiţă Jamal va avea de executat o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare, ca şi Roşca Iulian, fiecare dintre aceştia primind 2 ani şi 6 luni pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi 4 ani pentru înşelăciune. Deocamdată, în spatele gratiilor rămân doar Crăiţă Georgeta, Gheorghe Dan Valentin şi Bacău Ioan, după ce Tribunalul Galaţi le-a menţinut starea de arest, în timp ce Crăiţă Jamal şi Roşca Iulian se bucură încă în libertate, întrucât au posibilitatea să atace cu apel decizia la Curtea de Apel. Instanţa de judecată şi-a făcut treaba, dispunând obligarea escrocilor la returnarea contravalorii mărfurilor ridicate prin manevre frauduloase, numai că se pune problema dacă cele 13 firme păgubite vor avea de unde să recupereze banii. În această situaţie sunt SC Celarom SRL Bucureşti (53.361,10 lei), SC Europlastic SRL Bucureşti (83.186,02 lei), SC Mindo SA Dorohoi (17.440,16 lei), SC Pava Impex SRL Doiceşti (55.080 lei), SC Sirius International 2002 SRL Bucureşti (54.645,93 lei), SC Astral Impex SRL Arad (73.135,27 lei), SC Garden Center Grup SRL Bucureşti (81.969,98 lei), SC Losan Melapal SRL Ghimbav (186.631,91), SC Baxi Romania SA Bucureşti (46.318,22 lei), SC Vertical CIA SRL Bucureşti (53.198,76 lei), SC Viroti Comimpex SRL Bucureşti (14.119,35 lei), SC Fic Internaţional SRL Bucureşti (18.932,90 lei), SC Ager Business Tech SA Bucureşti (82.540,07 lei).

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.