Jump to content

Gălăţeanca Irina Popa, în semifinala Eurovision România


dcp100168

Recommended Posts

După Mamaia, Moscova?

Gălăţeanca Irina Popa atacă Eurovisionul

* După ce a câştigat în vara anului trecut Trofeul Mamaia, solista s-a calificat în semifinala Eurovision România

Televiziunea Română a făcut publice piesele calificate în selecţia naţională Eurovision 2009. Un juriu de specialitate format din 11 membri (compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizatori/producători de divertisment Radio/TV, regizori muzicali Radio/TV) a ales 24 de piese dintre 177 de melodii validate. Printre melodiile care se vor întrece pentru Eurovisionul de la Moscova se află o piesă de mare sensibilitate: „I feel your presence”, muzica, Adrian Ordean, text, Harko Boti, interpretată de gălăţeanca Irina Popa. Tânăra artistă a câştigat cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Naţional Mamaia 2008 cu piesa “Pentru dragostea ta”, compusă de Adrian Ordean.

Duminică am sunat-o pentru a o felicita şi am prins-o exact când filma videoclipul de promovare a piesei. Irina Popa ne-a mărturisit că are nevoie de tot sprijinul gălăţenilor pentru a ajunge în finala Eurovision România şi, de ce nu, pentru competiţia de la Moscova. Ca şi la Mamaia, Irina Popa a ajuns la Eurovision tot dintr-o fericită întâmplare. Terminase piesa lui Adrian Ordean „I feel your presence”, şi pentru că este într-adevăr foarte bună, compozitorul i-a propus să o trimită la Eurovision. Primul succes nu s-a lăsat aşteptat, melodia fiind selectată din cele aproape 200. Irina Popa s-a ţinut de cuvânt şi cântă cu trupă în spate. E de la sine înţeles că Irina Popa face parte din categoria artiştilor care pot cânta excelent live sută la sută! Irina nu ştie încă în care dintre cele două semifinale va concura.

Atenţie!

Pe 27 şi 29 ianuarie 2009, TVR 1 şi TVR Internaţional vor transmite în direct cele două semifinale, în care se vor prezenta câte 12 piese din cele calificate. În cele două semifinale, publicul şi juriul vor alege câte şase cântece care, pe 31 ianuarie, se vor confrunta în marea finală pentru a reprezenta România, la etapa internaţională a concursului din 16 mai, de la Moscova. Deci Irina Popa are nevoie de sprijinul nostru pentru a ajunge în finală. Vă puteţi convinge singuri de calitatea piesei şi interpretarea de excepţie a Irinei Popa ascultând melodia „I feel your presence” pe site-ul TVR1, la secţiunea Eurovision 2009. Din păcate, alţi doi artişti gălăţeni, Maria Magdalena Dănăilă şi Nony Borşan, nu sunt printre semifinalişti anul acesta deşi suntem siguri, ar fi meritat.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=29254

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Votaţi Irina Popa, în semifinala Eurovision 2009!

Mâine este ziua cea mare pentru tânăra artistă gălăţeană Irina Popa. Interpreta care a câştigat trofeul celei de-a 38-a ediţii a Festivalului Naţional Mamaia 2008 se bate pentru a reprezenta România la concursul Eurovision 2009 de la Moscova. Irina Popa este singura dintre artiştii gălăţeni care a reuşit să se califice în semifinala Selecţiei Naţionale pentru prestigiosul concurs. Ea va interpreta o piesă de mare sensibilitate: „I feel your presence”, muzica Adrian Ordean, text Harko Boti.

Joi, 29 ianuarie, începând cu ora 20.15, TVR 1 şi TVR Internaţional va transmite în direct semifinala. Modalitatea de jurizare va fi: 50 la sută televot, 50 la sută juriu de specialitate. Fiecărei piese i se va aloca un număr de telefon care se va afişa pe tot parcursul piesei. Telespectatorii vor putea vota o singură dată, o singură piesă, prin telefon.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vota ... 009_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.