VERONICA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ''Nici un barbat sau femeie din lume nu merita lacrimile tale, iar acela care le merita nu te va face sa plangi!" spunea G.G.Marquez. De multe ori trecem pe langa unii oameni si nici nu le dam atentie sau nici macar o privire in ochii unde se spune ca putem "vedea" sufletul omului ! Putini insa au aceasta putere !!! Un barbat si o femeie !!! Se intalnesc si ... si pot trai o iubire ! Nelamurirea mea consta in intrebarea daca e o iubre bolnava sau nu!! Luam si traim o iubire bolnava pentru ca nu stim sau nu putem sa ne raportam ca adulti la o relatie la acelasi nivel unde fundamentul consta in responsabilitati reciproce, dorinte si alegeri asumate, comunicarea nevoilor, toleranta si respect, rabdare, ascultare si intelegere. Cum spune un psiholog , "sunt doi indivizi care pot trai singuri dar aleg sa traiasca impreuna" ! Deci e alegerea noastra , noi decidem ! In trecutul celuilalt poti descoperi multe si poti alege daca vrei sa iubesti sanatos sau nu . Sunt multe ganduri ascunse , multe dorinte si ezitari, temeri si frustrari ucigatoare de suflet si de iubire sanatoasa !!! Am putea intelege si accepta ca partenerul de cuplu pe care-l cautam cu atata dorinta nu este prietenul pe care ni-l dorim, nici fratele sau sora , nici parintele ce ne-a lipsit? E doar un alt suflet adult ca tine care ofera si asteapta afectiune, intelegere, respect si care impartaseste din viata lui tie deoarece simte bucuria de a trai alaturi de tine. Exista iubirile sanatoase ? Cineva spune ca da insa nu cred pana nu am sa traiesc si eu ... si pentru asta trebuie sa lucrez si sa lucrezi la a te cunoaste pe tine insuti!Cunoaste-ti propria persoana, fa un efort si raporteaza-te cu maturitate la experienta trecuta si cu responsabilitate la prezent si la viata viitoare."Te iubesc !" nu este suficient !!!! Nu scuza sau explica totul !!! O iubire bolnava poate imbolnavi pe cei din jur iar ranile ei pot durea mai rau decat credem sau sa te faca imun la sentimentul de a mai putea iubi. Iubiti sanatos!
riaji Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Cu toate astea, "te iubesc" poate fi sanatos in unele cazuri de iubire bolnava, cata vreme duce spre 'insanatosire'...
catilina22003 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 ''Nici un barbat sau femeie din lume nu merita lacrimile tale, iar acela care le merita nu te va face sa plangi!" spunea G.G.Marquez. De multe ori trecem pe langa unii oameni si nici nu le dam atentie sau nici macar o privire in ochii unde se spune ca putem "vedea" sufletul omului ! Putini insa au aceasta putere !!! Un barbat si o femeie !!! Se intalnesc si ... si pot trai o iubire ! Nelamurirea mea consta in intrebarea daca e o iubre bolnava sau nu!! Luam si traim o iubire bolnava pentru ca nu stim sau nu putem sa ne raportam ca adulti la o relatie la acelasi nivel unde fundamentul consta in responsabilitati reciproce, dorinte si alegeri asumate, comunicarea nevoilor, toleranta si respect, rabdare, ascultare si intelegere. Cum spune un psiholog , "sunt doi indivizi care pot trai singuri dar aleg sa traiasca impreuna" ! Deci e alegerea noastra , noi decidem ! In trecutul celuilalt poti descoperi multe si poti alege daca vrei sa iubesti sanatos sau nu . Sunt multe ganduri ascunse , multe dorinte si ezitari, temeri si frustrari ucigatoare de suflet si de iubire sanatoasa !!! Am putea intelege si accepta ca partenerul de cuplu pe care-l cautam cu atata dorinta nu este prietenul pe care ni-l dorim, nici fratele sau sora , nici parintele ce ne-a lipsit? E doar un alt suflet adult ca tine care ofera si asteapta afectiune, intelegere, respect si care impartaseste din viata lui tie deoarece simte bucuria de a trai alaturi de tine. Exista iubirile sanatoase ? Cineva spune ca da insa nu cred pana nu am sa traiesc si eu ... si pentru asta trebuie sa lucrez si sa lucrezi la a te cunoaste pe tine insuti!Cunoaste-ti propria persoana, fa un efort si raporteaza-te cu maturitate la experienta trecuta si cu responsabilitate la prezent si la viata viitoare."Te iubesc !" nu este suficient !!!! Nu scuza sau explica totul !!! O iubire bolnava poate imbolnavi pe cei din jur iar ranile ei pot durea mai rau decat credem sau sa te faca imun la sentimentul de a mai putea iubi. Iubiti sanatos!"Dragostea in timpul holerei" Marquez - exemplu de iubire bolnava? hmm.. patologica, si aproape morbida si libidinoasa, dar personajul nu devine sublim, tocmai pentru faptul ca iubeste?
catilina22003 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Nu stu daca-i chiar "sanatos" locul postarii..dar aducandu-l pe Marquez in discutie..nu m-am putut abtine sa nu scriu si eu cateva cuvinte O zi faina!
Recommended Posts