Jump to content

Un nou prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunal

Recommended Posts

Posted

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi

Veronica Dumitrache - un prim-procuror fermecător

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi are un nou prim‑procuror, care a intrat oficial în pâine, la data de 1 ianuarie a.c. E o funcţie deosebit de importantă pentru un tânăr procuror, dar dacă trecem în revistă etapele profesionale parcurse de Veronica Dumitrache, cea care ocupă de câteva zile, de la absolvirea, în 1996, a Facultăţii de Drept - Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, probele succesive de foc pe care le‑a trecut, atunci obţinerea acestui post pare normală.

Muncitoare, operativă, rezistentă la stres

După absolvirea facultăţii a susţinut un examen la Bucureşti, a luat examenul şi a ajuns judecător la Judecătoria Tecuci. Asta până în 2002 când s‑a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Ulterior a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, unde era nevoie de procurori ca de aer. Aici a dat bătăliile grele cu munţii de dosare, remarcându‑se, aşa cum afirmă şefii dumneaei, printr‑o extraordinară capacitate de muncă, operativitate şi calitate în soluţionarea cauzelor ce i se încredinţau şi, nu în cele din urmă, prin rezistenţă la stres.

Un examen dificil

În decembrie 2008, a susţinut un alt examen la Institutul Naţional al Magistraturii pentru a putea ocupa postul pe care a şi fost instalată în prezent. A reuşit, obţinând mandatul de prim‑procuror pentru o perioadă de trei ani, evident, cu posibilitate de prelungire. "Examenul de la Bucureşti, ne spune Veronica Dumitrache, a fost unul destul de greu prin complexitatea probelor pe care a trebuit să le trec, dar şi prin exigenţa comisiei de examinare."

Viitorul nu o sperie

Noului prim‑procuror nu îi este teamă de munca actuală: "Despre noua funcţie vă pot spune că îmi impune alte responsabilităţi, dar, fiind călită în bătăliile cu munţii de dosare de la Parchetul local, n‑o să‑mi fie prea greu. M‑am descurcat foarte bine şi acolo şi nu am fost copleşită de situaţie şi datorită tinereţii şi coeziunii colectivului de muncă, pentru care nu am decât cuvinte de laudă. Aici, acum, am parte, cel puţin deocamdată, de dosare mai puţine, dar mai complexe (de multe dosare de anchetă), iar faptul că vin de la Parchetul local Galaţi mă ajută foarte mult în a aprecia şi coordona cu realism munca de la această instituţie aflată permanent sub asediul dosarelor ce vin în avalanşă."

Dar de ce a dorit dna Dumitrache să devină procuror după ce a fost judecător? "În perioada în care am fost judecător, studiind dosarele mi s‑a părut foarte interesantă urmărirea penală făcută de procuror. Dar, cum ştiţi, fiecare profesie are specificul şi farmecul ei..."

Deci, Veronica Dumitrache nu se sperie de dificultăţile noii posturi, e convinsă că va face treabă bună.. Mult succes în noua funcţie şi din partea noastră!

Pentru că în spatele fiecărei funcţii, oricât de înaltă, se află un om, am încercat să aflăm mai multe, în această direcţie, despre Veronica Dumitrache (care, de altfel, e foarte înaltă şi la propriu!). Are 34 de ani, vârstă pe care şi‑o mărturiseşte cu mândrie, fiind unul dintre cei mai tineri prim‑procurori din ţară. Timpul liber şi‑l petrece cu fiul ei de opt ani, elev în clasa a II‑a, iar în puţinul răgaz care‑i mai rămâne citeşte şi ascultă muzică, se întâlneşte cu prietenii. Ca orice om obişnuit, am spune, cu diferenţa că Veronica Dumitrache a reuşit, printre altele, să ia şi nota 9,55 la examenul pentru postul pe care‑l ocupă, performanţă care nu‑i de ici, de colo.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29308

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.