Jump to content

Mai multe căsătorii decât divorţuri


dcp100168

Recommended Posts

Galatenii fug de Starea Civila!

Galatenii nu se mai iubesc precum odinioara. O spun datele furnizate de Directia Judeteana de Statistica. Acestea arata ca numarul celor care se casatoresc este mult mai mic in comparatie cu numarul celor care divorteaza. Îmbucurator este faptul ca tot mai putini galateni aleg sa se desparta dupa ce au trecut pe la Starea Civila. În primele trei luni ale acestui an doar 590 de cupluri s-au grabit sa spuna DA în fata ofiterului Starii Civile, fata de aproape 1.000, câte s-au casatorit anul trecut. Se pare însa ca cei mai multi asteapta zilele de vara sau de toamna. Cei care prefera sa aiba parte de ceremonia civila într-un alt cadru decât cel clasic trebuie sa bage adânc mâna în buzunare deoarece taxa este destul de mare. In afara de Casa Casatoriilor, doar în trei locuri din oras se mai oficiaza cununii civile: la Gradina Botanica, la Muzeul de Arte Vizuale si la Biserica Precista.

De remarcat este faptul ca a scazut considerabil si numarul divorturilor, chiar s-a înjumatatit. Daca anul trecut, în primele trei luni, au divortat 405 cupluri, anul acesta au trecut pe la Tribunal din aceasta cauza doar 247 de cupluri. Statisticile scot în evidenta faptul ca lipsa banilor sau plecarile în strainatate reprezinta principalele cauze ale divorturilor din ziua de azi. Sa speram totusi ca în acest an galatenii se vor iubi mai mult si vor renunta la divorturi în favoarea unei casatorii linistite.

Cresteri semnificative s-au înregistrat si la capitolul “nascuti vii”. Numarul acestora a crescut în primul trimestru al lui 2008 cu aproape 100 fata de perioada similara a anului trecut. Din pacate pe un trend ascendent se afla si mortalitatea, nu însa si cea infantila.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Sincer...nu as zice... mereu cand trec pe acolo e full. Desigur, nu contrazic statisticile, insa cred ca un motiv pentru care nu mai merge lumea la starea civila e ca nu sunt niciodata parcari libere acolo.. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Divorţuri vs. căsătorii

La instanţă sau la starea civilă?

E adevărat că nu e sfârşitul anului să ne apucăm de făcut statistici, dar, la Judecătoria Galaţi, numărul foarte mare al divorţurilor ne‑a atras atenţia. Şi, cum suntem curioşi din fire, ne‑am apucat de numărat cazurile de divorţ înregistrate de la începutul acestui an la instanţa gălăţeană. După ce am terminat numărătoarea, am constatat că numărul gălăţenilor care au vrut, până la începutul lunii septembrie, să pună capăt căsătoriei este aproximativ similar cu cel de anul trecut. Divorţul pare aşadar o constantă. În 2007, în aceeaşi perioadă (1 ianuarie ‑ 31 august) se înregistraseră 1.079 de divorţuri, faţă de 1.048 de cazuri noi, înregistrate anul acesta. Dacă facem media ne ies cam 135 de divorţuri pe lună în 2007, şi cu doar trei mai puţin în 2008. De aceea spuneam că diferenţele sunt nesemnificative şi doar finalul anului ne poate arăta dacă gălăţenii se liniştesc sau bat recordul în 2008. Ca să depăşească anul trecut, ar trebui să se înregistreze mai mult de 1.532 de cazuri de divorţ, câte s‑au numărat la finalul lui 2007.

Mai multe căsătorii

Ei, şi dacă tot ne‑am apucat de statistici, am apelat şi la cea a Primăriei Galaţi, cu privire la căsătoriile încheiate anul acesta, tot până la 31 august. Bucurie! Se căsătoresc mai mulţi gălăţeni decât divorţează. Anul acesta s‑au înregistrat 1.618 căsătorii. Şi, cu siguranţă, mai urmează multe astfel de evenimente fericite, ţinând cont că restaurantele din oraş sunt rezervate până în 2009 inclusiv. Cârcotaşii ar putea spune că să te căsătoreşti, ca mai apoi să divorţezi, este un trend. În condiţiile actuale, cine i‑ar putea contrazice?

Taxe... şi bani aruncaţi

Atunci când te căsătoreşti achiţi la Primărie (în cazul în care oficierea are loc la Starea Civilă) o taxă de 60 de lei. Nu discutăm de taxele suplimentare care se plătesc dacă vrei să spui celebrul "DA" în altă parte sau de restul cheltuielilor de nuntă. La divorţ, taxa de timbru care este obligatorie la înregistrarea dosarului la instanţă este de 39 de lei. Nici aici nu ne legăm de onorariul pe care trebuie să îl achitaţi avocatului, plus cheltuielile de partaj. Aşa că faceţi singuri calculele şi vedeţi dacă e mai ieftin să divorţezi sau să te căsătoreşti. Că una fără alta oricum nu merge.

Ia motivul, neamule!

După integrarea României în UE, unii sperau că nu se va mai pleca atât de masiv peste hotare. În fond, şi căpşunele noastre sunt bune de cules... Dar nu s‑a întâmplat aşa. Românii au continuat să plece, iar plecările lor au ajuns, din ce în ce mai des, motiv de divorţ. Da! Plecările la căpşuni în Spania sau la alte munci în Italia au ajuns să dezbine familii. Zilnic, măcar două dintre procesele de divorţ care se află pe listele de la Judecătoria Galaţi sunt din această cauză. Fie că unul dintre soţi a plecat la muncă în străinătate şi şi‑a găsit o altă jumătate acolo, fie că nu mai vrea să se întoarcă în ţară, iar partenerul de viaţă e atât de patriot încât nu doreşte, nici în ruptul capului, să plece de pe glia natală... Tot plecare se cheamă şi tot la divorţ se ajunge.

Iar dacă nu pleacă prin vecini, românii (sau o parte din ei...) îşi petrec o bună parte din timp cu... Bachus. Şi să nu vă gândiţi că doar bărbaţii sunt "îndrăgostiţi" de el. Mai nou, femeile împart aceeaşi activitate (a se citi pahar) cu soţii lor. Şi, tot Bachus dă un alt motiv de divorţ gălăţenilor: violenţa în familie.

Indiferent de motive, numărul divorţurilor este foarte mare, judecătorii gălăţeni având motive serioase de îngrijorare atunci când se confruntă cu mai bine de 30 de divorţuri zilnic.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26693

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

E normal sa scada si divorturile,de moment ce cuplurile nu sunt "inregistrate" nicaieri.Nu se casatoresc,ci traiesc in concubinaj,deci nici nu divorteaza,ci se despart.Ce stiu insa statisticile despre iubire,sau iubirea despre statistici?Logic langa Ilogic,nu prea merge nu?

Link to comment
Share on other sites

Cronica divorţurilor

Gălăţeni mai tari ca Bahmu' şi Prigoană

Dana şi Ciprian au reuşit să bată recordul la divorţuri. A nu se înţelege că i‑au depăşit deja la numărul de divorţuri şi căsătorii pe Bahmu' şi Prigoană. NU! Ei au bătut recordul la durata căsătoriei. Cei doi tineri (Ciprian a împlinit 19 ani, iar Dana urmează să facă această vârstă în curând) s‑au căsătorit anul acesta în aprilie. După doar 2 luni şi 15 zile de convieţuire au depus actele de divorţ. "De‑a lungul timpului ne‑am dat seama că nu ne potrivim. Suntem deja despărţiţi în fapt (n.a. ‑ nu mai locuiesc împreună) de ceva timp şi e mult mai bine ca fiecare să‑şi vadă de‑acum înainte de viaţa lui. Nu putem face asta însă decât dacă divorţăm. De aceea am apelat la judecată să ne desfacă mariajul", se arată în motivarea cererii de divorţ. Nu mică le‑a fost mirarea judecătorilor gălăţeni atunci când au văzut dosarul cu pricina. La primul termen de judecată s‑a încercat împăcarea celor doi tineri, dar fără niciun rezultat. Ei vor cu tot dinadinsul să divorţeze. "Nu are rost să mai continuăm. Nu ne potrivim. Nici măcar nu mai locuim împreună, de ce am mai încerca", a insistat Ciprian la primul termen de judecată. Judecătorii gălăţeni vor avea din nou dosarul pe masă peste o lună, când va fi următorul termen. Până atunci... nimeni nu poate şti! Nu e treaba noastră să tragem concluzii pe marginea destrămării unei căsnicii, fie ea şi de doar două luni şi câteva zile. Dar dacă astăzi tinerii se căsătoresc la nici 19 ani şi divorţează după două luni, putem spune că situaţia stabilităţii familiei în România pare destul de gravă. Şi astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite la toate instanţele din România...

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27322

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

2008 la Judecătorie. Gălăţenii, mai... căsătoriţi
* 2.476 de cupluri gălăţene au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile, în timp ce doar 1.482 au divorţat
Pe rolul Judecătoriei Galaţi au fost multe divorţuri, cam 20 zilnic, şi am tot scris anul trecut despre ele, evidenţiindu-le pe cele cu motivaţii hilare. Chiar dacă au fost multe astfel de dosare, se pare că numărul lor a fost mai mic decât cel înregistrat în 2007. Anul trecut (1.482 de cauze) s-au înregistrat cu 45 de divorţuri mai puţin decât în 2007 (1.527 de cauze). Dacă facem media, ne ies cam 127 de divorţuri pe lună în 2007, şi cu patru mai puţin în 2008. Conform celor de la Judecătorie, multe dintre aceste dosare au fost soluţionate destul de repede, deoarece divorţurile au fost de comun acord. După ce am vorbit şi cu reprezentanţii Oficiului de Stare Civilă, am constatat că anul trecut a avut semne bune: numărul căsătoriilor (2.476) a fost mai mare decât al divorţurilor. Am putea oare spune că familia şi-a reintrat în drepturile de odinioară?
http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29346

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Goana după bani distruge tot mai multe cupluri: s-a ajuns la un divorţ la două căsătorii

În primul semestru al acestui an, două mii de cupluri din Galaţi şi Brăila au divorţat, principala cauză fiind imposibilitatea de a câştiga decent dintr-o slujba în ţară. Aproape jumătate dintre gălăţenii şi brăilenii care divorţează sunt „stranieri” plecaţi să-şi câştige pâinea în alte ţări.

Deşi mai puţine decât anul trecut, divorţurile continuă să aibă ca principală motivaţie situaţia financiară a partenerilor, care nu reuşesc să facă faţă împreună problemelor băneşti. Cel mai frecvent recurg la această soluţie orăşenii, cuplurile de la ţară care au ajuns în faţa instanţei constituind doar un sfert din totalul perechilor care au divorţat în 2009. Cei care fac acest pas sunt în primii ani de căsnicie sau sunt persoane cu vârste cuprinse între 35-40 de ani, care au deja copii.

1.000 de divorţuri la Galaţi

Statisticile arată că, în primele şase luni ale acestui an, o mie de gălăţeni au spus „adio” partenerilor, în faţa instanţelor, cuplurile care au divorţat fiind cu 400 mai puţine decât cele destrămate în urmă cu un an. Chiar dacă trendul este descendent, stiuaţia este îngrijorătoare având în vedere că, în acelaşi timp, a scăzut şi numărul celor care decid să-şi pună pirostiile. Este vorba despre 2.100 de căsătorii faţă de 2.600 înregistrate anul trecut.

O situaţie similară este şi la Brăila, unde, prin hotărâri judecătoreşti definitive s-au pronunţat peste 800 de divorţuri în primul semestru al acestui an, faţă de peste 1.200 câte au avut loc în aceeaşi perioadă a lui 2008. În acelaşi timp, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 1.100 de căsătorii, în scădere cu o sută faţă de câte au avut loc în urmă cu un an.

Sutele de persoane care au plecat la muncă în străinătate nu au conştientizat că banii nu aduc fericirea. “În peste 80% dintre cazuri, unul dintre partenerii implicaţi într-un proces de divorţ este plecat la muncă în străinătate, acesta fiind de altfel şi principalul motiv de despărţire”, declară Isabela Amariei, avocat în Baroul Galaţi.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... torii.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Jumătate din căsătoriile gălăţenilor eşuează

Din datele puse la dispoziţie de Direcţia Judeţeană de Statistică, după raportarea numărului total de căsătorii la cel al divorţurilor, putem observa că peste jumătate dintre mariaje eşuează. La 1.130 de căsătorii, câte s-au înregistrat în primele şapte luni ale anului, avem 752 de divorţuri.

În primele trei luni ale anului, căsătoriile au urmat un ritm descendent, în vreme ce în următoarele patru luni au luat un curs crescător . Astfel, în ianuarie, februarie şi martie au fost 121, 101 şi, respectiv, 75 de căsătorii, iar în aprilie, mai, iunie şi iulie s-au înregistrat 112, 182, 201 şi, respectiv, 388 de oficieri. Încheierea căsătoriilor în lunile de vară se dovedeşte a fi mult mai prielnică decât în cele friguroase.

Numărul gălăţenilor care şi-au dat seama că nu se potrivesc cu partenerul de viaţă şi au cerut să divorţeze se păstreză relativ constant în primele şapte luni ale anului în curs. În ianuarie, s-au despărţit doar 56 de familii. Februarie a fost luna cu cele mai multe divorţuri din acest an - 148. Pentru martie, aprilie, mai, iunie şi iulie, rata divorţurilor s-a menţinut constantă, în jur de 100 de familii destrămându-se lunar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Potop de nunţi la Galaţi

Gata postul! Să înceapă distracţia, nunţile şi alaiurile cu claxoane prin oraş! Uzina de căsnicii, adică Starea Civilă din Galaţi, trece în acest weekend pe supraproducţie de familii. În condiţiile în care într-o sâmbătă obişnuită sunt, în medie, 40 de nunţi, astăzi sunt programate 61!

Pentru că sediul stării civile nu oferă prea mult romantism şi nici spaţiu, cinci cupluri au ales să îşi oficializeze relaţia la Grădina Botanică şi, respectiv, la Biserica „Sf. Spiridon”.

Duminică, alte 29 de perechi de îndrăgostiţi sunt aşteptate să răspundă cu „Da” la întrebarea ofiţerului stării civile „De bunăvoie şi nesilit/ă de nimeni iei în căsătorie pe…”. Şi în această zi, două dintre perechi au preferat Grădina Botanică, respectiv Biserica „Sf. Mina” pentru legarea destinelor.

Mai emoţionant însă este faptul că majoritatea mirilor şi a nuntaşilor sunt veniţi din Italia, Spania, Marea Britanie, Norvegia sau din alte ţări pentru a se căsători sau pentru a participa la nunta celor dragi. Vi se pare că 180 de „Da”-uri sunt multe? Aflaţi că anul trecut, imediat după postul Sfintei Marii au avut loc 87 de nunţi sâmbătă şi 32 duminică!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

221 de „case de piatră” în iunie, la Galaţi

Numărul perechilor care au spus „Da” la oficiile de stare civilă din judeţul Galaţi, în decursul lunii iunie din acest an, a fost de 221, cu 64 mai multe faţă de luna precedentă, reiese din datele Direcţiei Judeţene de Statistică Galaţi.

Totodată, în iunie 2012 s-au consemnat şi 79 de divorţuri, înregistrate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi la primăriile teritoriale ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.202/2010 (accelerarea soluţionării unor procese prin mica reformă în justiţie). Astfel, au fost cu 4 divorţuri mai puţine faţă de luna mai 2012 şi cu 30 mai puţine faţă de luna iunie 2011.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

100 de nunţi în weekend la Galaţi

Record absolut de nunţi pe 2012 în acest weekend la Galaţi! După ce, săptămâna trecută, în cele două zile, s-au oficiat, 90 de căsătorii, în următoarele două zile, Galaţiul se va putea mândri cu alte 100 de cupluri care îşi unesc destinele civil şi religios. Astfel, sâmbătă, 25 august, sunt programate 73 de cununii, iar duminică, 25 august, alte 27 de nunţi.

Anul trecut, cel mai mare număr de cununii civile oficiate în municipiul Galaţi a fost de 120 şi s-a înregistrat chiar în primul weekend de după Sfânta Maria mare.

Cât priveşte locurile deosebite în care mirii se gândesc să se căsătorească, în continuare rămâne preferinţa clară pentru Grădina Botanică, unde sâmbătă vor avea loc nu mai puţin de cinci cununii, iar duminică, alte patru! Mirii nu ocolesc şi alte locuri pitoreşti, precum parcul Casei Cuza, cel al Consiliului Judeţean sau Parcul Eminescu - locuri în care, în general, se realizează fotografiile şi filmările de după oficierea căsătoriei.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Anul trecut ca și anul ăsta de fapt a fost un fel de....: îl iei în căsătorie pe? o iei în căsătorie pe? constat că bla bla și afară !

Problema cea mai mare este locul de la starea civilă.. locația e de tot râsul!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Mai puţine căsătorii şi naşteri la Galaţi, în perioada crizei

* După o evoluţie pozitivă în anii de boom economic, numărul gălăţenilor care au spus "Da" în faţa ofiţerului Stării Civile a scăzut anual cu câteva sute, după startul recesiunii, la fel ca şi numărul nou-născuţilor, relevă statisticile din ultimii zece ani

De la recensământul din 2002 până la cel realizat la sfârşitul anului 2011, populaţia stabilă a municipiului Galaţi a scăzut cu 67.657 de persoane, oraşul nostru înregistrând cea mai mare scădere din ţară a numărului de locuitori în ultimul deceniu, au relevat datele preliminare ale celui mai recent recensământ, comunicate zilele trecute de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit acestor date, numărul de locuitori a coborât de la 298.861, în anul 2002, la 231.204, astăzi. Primăria a pus această scădere în special pe seama plecărilor masive din combinatul ArcelorMittal Galaţi, care au debutat chiar în 2002 şi în urma cărora mulţi dintre foştii siderurgişti s-au întors la ţară. În mod evident, aceasta nu a fost singura cauză. Eşecul administraţiei Nicolae de a atrage investitori de anvergură în oraş şi reducerea drastică a pieţei muncii după instalarea crizei economice au avut consecinţe nefaste asupra evoluţiei populaţiei, tot mai puţini gălăţeni având resursele necesare întemeierii unei familii.

Căsătoriile şi naşterile, mai puţine cu până la 35 la sută

În prima parte a anilor 2000, numărul căsătoriilor a avut la Galaţi o creştere constantă, care a coincis cu perioada de creştere economică pe care o traversa ţara. Astfel, numărul perechilor care au spus "Da" în faţa ofiţerului Stării Civile a urcat de la 2.174, în anul 2002, la 2.500 pe an, în perioada 2006-2007, sinonimă cu boom-ul economic. Numărul de căsătorii s-a menţinut la un nivel ridicat (2.476) şi în 2008, dar în toamna acelui an a izbucnit criza economică şi gălăţenii care s-au încumetat să-şi întemeieze o familie au devenit tot mai puţini. În 2009 au fost oficiate 2.100 de căsătorii, iar în următorii doi ani şi mai puţine (1.767, respectiv, 1.620), iar anul acesta, până la sfârşitul lunii august, au fost doar 1.086 de căsătorii, conform cifrelor furnizate de Primăria Galaţi.

Natalitatea a avut o evoluţie oarecum similară. După ce a crescut de la 4.266 de naşteri, în anul 2002, la peste 4.400 pe an, în perioada 2004-2005, cu un vârf de 4.690 în 2003, şi a revenit la circa 4.200 pe an în perioada 2006-2009, numărul naşterilor a scăzut sub 4.000 în anii de criză profundă. Astfel, în 2010 la Galaţi s-au născut 3.868 de copii, iar în 2011 doar 3.315, pentru ca anul acesta, până la finele lunii august, să se nască numai 2.261 de bebeluşi.

Şi în cazul căsătoriilor, şi în cazul naşterilor, constatăm scăderi de până la 35 la sută în ultimii ani.

Instabilitatea politică, motiv de divorţ

Nu e o glumă! Dinamica populaţiei este legată ombilical de realităţile politice şi economice ale ţării, spune Răzvan Dinică, profesor de sociologie la Departamentul de Filosofie-Sociologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. "Dacă aţi urmărit situaţia maritalităţii şi a natalităţii, aţi putut observa că evoluţia acestor doi indicatori este strâns legată de evoluţia economică a ţării, pentru că aceasta influenţează în mod direct bugetele familiilor care se creează, nivelul de calitate a vieţii acestora. Natalitatea şi maritalitatea sunt influenţate şi de nivelul de stabilitate politică, ce generează nivelul de încredere a populaţiei că situaţia se va reglementa, că lucrurile vor reveni la normal. În momentele de stabilitate politică, chiar dacă situaţia economică nu e roză, se constată dacă nu o creştere a maritalităţii şi a natalităţii, cel puţin o menţinere la acelaşi nivel", explică profesorul Răzvan Dinică. "În schimb, în perioadele de criză economică, de instabilitate politică, de nesiguranţă, creşte procentul de divorţialitate, ceea ce duce la scăderea natalităţii", continuă acesta.

Vârsta la care spunem "Da" a crescut cu aproape zece ani

Un alt element care poate explica scăderea maritalităţii şi a natalităţii este faptul că tinerii amână tot mai mult întemeierea unei familii. "Faţă de anul 1989, când vârsta medie la care se căsătoreau fetele era 18,2 ani, iar vârsta medie la care să căsătoreau băieţii era 21,2 ani, acum aceste vârste au urcat la 26,9-27,2 ani în cazul fetelor şi la peste 30 de ani în cazul băieţilor. Crescând aceste vârste, scade perioada de fertilitate", spune profesorul de sociologie Răzvan Dinică.

Migraţia are exact acelaşi efect. "Migraţia peste hotare antrenează, în general, populaţia tânără, aflată la vârsta de a întemeia o familie prin căsătorie şi la vârstă fertilă", explică oficialul de la Departamentul Filosofie-Sociologie al Universităţii "Dunărea de Jos". Aceste perechi obişnuiesc să amâne căsătoria sau conceperea unui copil până la expirarea contractului de muncă sau până când reuşesc să facă economii suficiente. "Aţi observat, probabil, că vara, când aceste familii se întorc în ţară, există o creştere a numărului de căsătorii şi de naşteri", încheie profesorul Răzvan Dinică.

Numărul deceselor a fost constant şi repetitiv

Mortalitatea a fost constantă în ultimii zece ani, menţinându-se în jurul pragului de 3.000 de decese pe an. Ca un amănunt straniu, numărul anual de decese s-a repetat de două ori în acest interval: în 2002 şi în 2005, când au fost câte 3.055 de morţi, şi în 2007 şi 2009, când au fost câte 3.088.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

De la bal la… tribunal

Oficiile de stare civilă din judeţul Galaţi au înregistrat 330 de căsătorii în decursul lunii iulie 2012, cu 109 mai multe decât în luna precedentă, reiese din cele mai recente date ale Direcţiei Judeţene de Statistică Galaţi.

A crescut, cu 31, şi numărul divorţurilor, ajungându-se în decursul lui iulie la un total de 110, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Luna martie a acestui an a înregistrat de două ori mai multe căsătorii decât februarie

Primăria Municipiului Galaţi informează că în cursul lunii martie, la Oficiul de Stare Civilă Galaţi, au fost înregistrate 85 de căsătorii, aproape dublu faţă de luna februarie, când au fost înregistrate 44 de căsătorii. Astfel,  cel mai tânăr mire are 20 de ani şi este la prima căsătorie, iar cea mai tânără mireasă are 19 ani şi este, de asemenea, la prima căsătorie. Surprinzător sau nu, cel mai în vârstă mire are 78 de ani şi este la a doua căsătorie, iar cea mai în vârstă mireasă are 74 de ani şi este, de asemenea, la a doua căsătorie.

Media de vârstă a mireselor din luna martie a fost de 33 de ani, pe când media de vârstă a bărbaţilor care s-au căsătorit în luna martie este de 32 de ani, în creştere cu 2 ani faţă de luna februarie.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Topul mariajelor în luna aprilie. Miresele întineresc, mirii se maturizează

În weekendul care tocmai s-a încheiat nu mai puţin de 16 cupluri au spus „Da”, devenind oficial, o familie. Dacă tot s-a încheiat postul, îndrăgostiţii pot să recupereze decalajul matrimonial înregistrat în luna aprilie, când, potrivit Primăriei Galaţi, la Oficiul de Stare Civilă Galaţi au fost înregistrate 57 de căsătorii, cu 70 la sută mai puţine decât în luna martie.
Revenind la luna aprilie, cel mai tânăr mire avea 21 de ani, iar cea mai tânără mireasă 20, ambii fiind la prima căsătorie. Veteranii au fost un mire de 68 de ani şi o mireasă de 64 de ani, ambii la a doua căsătorie. Miresele întineresc, mirii se maturizează putem spune, dat fiind că media de vârstă a mirilor a fost în luna aprilie de 34 de ani, în creştere cu doi ani faţă de luna martie, în vreme ce media de vârstă a mireselor a fost de 31 de ani, în scădere cu doi ani faţă de luna martie.
În privinţa diferenţei de vârstă, recordurile au fost de 12 ani - 67 de ani soţul şi 55 soţia, respectiv, 11 ani - 33 de ani soţul şi 22 de ani soţia. La polul opus, două mirese au fost cu şapte, respectiv şase ani mai în vârstă decât aleşii lor.
În ceea ce priveşte experienţa matrimonială, 47 dintre soţi erau la prima căsnicie, nouă la a doua şi unul la a treia, în vreme ce 49 de soţii erau la prima căsătorie şi opt la a doua.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Număr-record de căsătorii la Galaţi în mai 2013

În cursul lunii mai, la Oficiul de Stare Civilă Galaţi au fost înregistrate 99 de căsătorii - aproape dublu faţă de luna aprilie (când au fost înregistrate doar 57 de căsătorii), anunţă comunicatul de presă emis de Primăria Galaţi. Avem astfel cel mai mare număr de căsătorii înregistrat într-o singură lună, de la începutul anului.

Cel mai tânar mire are 22 de ani şi este la prima căsătorie.

Cea mai tânără mireasă are 18 ani şi este, de asemenea, la prima căsătorie.

Cel mai în vârstă mire are 74 de ani şi este la a doua căsătorie.

Cea mai în vârstă mireasă are 66 de ani şi este la a treia căsătorie.

Media de vârstă a mirilor din luna mai a fost de 32 de ani, în scădere cu 2 ani faţă de luna aprilie.

Media de vârstă a mireselor din luna mai a fost de 29 de ani, în scădere cu 2 ani faţă de luna aprilie.

Soţie de 43 de ani şi soţ de 35

13 cupluri căsătorite în luna mai au aceeaşi vârstă: 25 (două cupluri), 26, 28 (două cupluri), 29 (trei cupluri), 30 (trei cupluri), 36 şi 43 de ani.

Cele mai mari diferenţe de vârstă între soţi: 21 ani (soţul are 58 de ani, iar soţia 37); 13 ani (soţul are 35 de ani, iar soţia 22); 12 ani (în trei cazuri - 74 de ani soţul şi 66 de ani soţia, 34 de ani soţul şi 22 de ani soţia, ca şi 35 de ani soţul şi 23 de ani soţia).

Cele mai mari diferenţe de vârstă între soţi în cuplurile în care soţia e mai în vârstă decât soţul: 8 ani (35 de ani soţul şi 43 de ani soţia), 6 ani (28 de ani soţul şi 34 de ani soţia).

După numărul de mariaje: 83 dintre soţi sunt la prima căsnicie si 16 la a doua. Aceiaşi 83 de soţii sunt la prima căsătorie, 15 la a doua şi una la a treia.

A doua lună consecutiv cu mai mulţi bebeluşi

În luna mai 2013 au fost înregistrate 225 certificate de naştere, cu 31 mai puţine decât în luna aprilie.

Dintre copiii născuţi, 102 au fost fete, 123 băieţi, mai fiind a doua lună consecutiv când sunt mai mulţi băieţi decât fete.

Dintre fete, 77 au două prenume, trei au câte trei prenume şi 22 un singur prenume.

Părinţii au folosit 79 de prenume feminine, în diferite combinaţii.

Cele mai întâlnite prenume feminine: Maria - 21, Elena - 13, Alexandra - 9, Andreea - 9.

Nume feminin mai puţin întâlnit: Arsenia.

Armando, Teofil, Viktor – la masă!

Dintre băieţi, unul are trei prenume, 86 au două prenume şi 36 unul singur.

Părinţii au folosit 55 de prenume masculine, în diferite combinaţii.

Cele mai întâlnite prenume masculine: Andrei  15, Gabriel  11, Ştefan  11, Alexandru - 7.

Prenume masculine mai puţin întâlnite: Armando, Teofil, Viktor.

Vârsta medie a mamelor copiilor născuţi în mai: 28 de ani.

Vârsta medie a taţilor copiilor născuţi în luna aprilie: 30 de ani.

151 au părinţii căsătoriţi.

74 au părinţii necăsătoriţi.

19 dintre nou născuţi nu au paternitatea asumată (nouă fete şi 11 băieţi).

Mame mici - copii mulţi

Cele mai tinere mame: una are 15 ani, una are 16 ani, trei au 17 ani, cinci au 18 ani, patru au 19 ani (dintre mamele care au sub 20 de ani, doar una este căsătorită – 19 ani –, toate tinerele fiind la primul copil, cu excepţia uneia de 18 ani, care este la a doua naştere; trei dintre cei 14 copii născuţi de mame sub 20 ani au paternitatea neasumată).

Cele mai vârstnice mame au 47 de ani (două, căsătorite, la primele naşteri).

Cel mai tânăr tată are 20 ani (mama are 21 ani) şi nu este căsătorit cu mama copilului.

Cel mai vârstnic tată are 54 de ani şi este căsătorit cu mama copilului, care este la a patra naştere.

Cele mai frecvente vârste ale părinţilor: mame – 25 de ani (18 nou-născuţi), 28 de ani (18 nou-născuţi), 29 de ani (15 nou-născuţi); taţi – 34 de ani (20 nou născuţi), 32 de ani (14 nou-născuţi), 30 de ani (14 nou-născuţi).

137 de copii sunt primii născuţi.

59 – al doilea născut.

15 – al treilea născut.

8 – al patrulea născut.

6 – al cincilea născut.

Speranţă de viaţă superioară lunii aprilie

În luna mai au fost înregistrate decesele a 258 de persoane, cu 26 mai puţine decât în luna aprilie.

129 femei şi 129 de bărbaţi.

Speranţa de viaţă a fost de 74 de ani la femei şi 66 la bărbaţi.

Una din persoanele decedate avea sub un an.

Situaţia deceselor la Galaţi în luna mai şi cele mai frecvente vârste: 83 de ani (13 decese), 82 de ani (12 decese), 89 de ani (11 decese), 62, 65 şi 80 de ani (câte 10 decese).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Record de căsătorii la Galaţi

Luna trecută a fost „vârf de sarcină” pentru angajaţii Stării Civile Galaţi, care au oficiat nu mai puţin de 192 de căsătorii. Potrivit biroului de presă al Primăriei, numărul căsătoriilor din luna iunie este dublu faţă de cele din mai (99).

În total, în primele şase luni ale anului au fost celebrate 526 de căsătorii.

Revenind la căsătoriile oficiate în luna iunie, biroul de presă al Primăriei comunică „este cel mai mare număr de căsătorii înregistrat într-o singură lună, de la începutul anului”. Cel mai tânăr mire are 21 de ani, iar cea mai tânără mireasă, 18, în timp ce la cealaltă extremă se află cel mai în vârstă mire, de 78 de ani şi cea mai în vârstă mireasă, de 64 de ani.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

În luna august au mers în faţa ofiţerului de stare civilă mai multe cupluri decât în primele cinci luni ale anului la un loc

* Cel mai tânăr mire are 21 de ani, iar cel mai în vârstă are 75 şi este la a doua căsătorie. În total, de la începutul anului, s-au oficiat peste 1.000 de căsătorii.

În cursul lunii august, la Oficiul de Stare Civilă Galaţi au fost înregistrate 333 căsătorii, tot atâtea câte s-au înregistrat în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai la un loc (334 de căsătorii). Este cel mai mare număr de căsătorii înregistrat într-o singură lună, de la începutul anului.

Cei mai tineri miri au 21 de ani (două cazuri) şi sunt la prima căsnicie, iar cea mai tânără mireasă are 18 ani şi este, de asemenea, la prima căsătorie. Cel mai în vârstă mire are 75 de ani şi este la a doua căsătorie, în vreme ce cea mai în vârstă mireasă are 65 de ani şi este, de asemenea, la a doua căsătorie.

31 de cupluri căsătorite în luna august au aceeaşi vârstă: 23, 24, 25 de ani (cinci cupluri), 26 de ani (şase cupluri), 27 (trei cupluri), 28 (două cupluri), 30 (două cupluri) 31, 32 (trei cupluri), 33 (trei cupluri) 35 (două cupluri), 37 şi 40 de ani.

Cele mai mari diferenţe de vârstă între soţi: 25 de ani (soţul are 52 de ani iar soţia 27); 23 ani (soţul are 48 de ani iar soţia 25); 20 de ani (43 de ani soţul şi 23 de ani soţia), 18 ani (42 de ani soţul şi 24 de ani soţia), 16 ani (40 de ani soţul şi 24 de ani soţia). Cele mai mari diferenţe de vârstă între soţi în cuplurile în care soţia e mai în vârstă decât soţul: 11 ani (31 de ani soţul şi 42 de ani soţia), 9 ani (27 de ani soţul şi 36 de ani soţia), 8 ani (36 de ani soţul şi 42 de ani soţia).

După numărul de mariaje, 294 dintre soţi sunt la prima căsnicie şi 39 la a doua. De asemenea, 293 dintre soţii sunt la prima căsătorie şi 40 la a doua. 18 bărbaţi aflaţi la primul mariaj s-au căsătorit cu femei aflate la al doilea şi 17 femei aflate la prima căsnicie s-au căsătorit cu bărbaţi aflaţi la a doua. În 22 de cupluri căsătorite în luna august, ambii soţi erau la al doilea mariaj.

În primele opt luni ale anului au fost celebrate 1.074 de căsătorii.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Mai multe căsătorii decât divorţuri

În primele 6 luni ale acestui an, la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Galaţi au fost înregistrate 556 de căsătorii şi 23 de divorţuri pe cale administrativă. „Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul căsătoriilor a crescut cu 26, iar numărul divorţurilor administrative a scăzut cu 34”, se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Galaţi. Divorţul pe cale administrativă presupune ca o famile să nu îşi despartă destinele pe rolul instanţelor judecătoreşti, apelând la avocaţi. Soţii pot depune o cerere la Serviciul de Stare Civilă Galaţi, unde solicită desfacerea căsătoriei pe cale administrativă, trebuind să depună anumite acte şi să achite taxa de 500 de lei, stabilită prin hotărâre de Consiliu Local.
monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Tot mai mulţi gălăţeni se căsătoresc

Numărul perechilor care şi-au unit destinele anul acesta în faţa ofiţerului Stării Civile a crescut comparativ cu numărul celor care şi-au întemeiat o familie anul trecut.

Astfel, conform datelor oficiale, în cursul acestui an la Starea Civilă au fost înregistrate un număr de 2035 de căsătorii, comparativ cu anul 2014, când numărul lor a fost de 1804.

Dacă unele perechi au trecut prin faţa ofiţerului Stării Civile pentru a se căsători, alte familii au apelat la serviciile ofiţerului pentru a divorţa pe cale administrativă, adică fără să mai apeleze la ajutorul avocaților, ci doar plătind o taxă stabilită de Consiliul Local. În anul 2014 au fost înregistrate 53 de divorţuri pe cale admnistrativă în timp ce în acest an numărul lor a fost de 43, în scădere.

Şi numărul naşterilor a crescut în anul 2015, acestea ajungând la 4241, în timp ce în anul 2014 numărul nou-născuților a fost de 3728. În ceea ce privește decesele, în anul 2015 au fost înregistrate 3324 de decese, iar în anul 2014 numărul lor a fost de 3223.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.