Jump to content

Dragu Togan trebuie repus în funcţie


dcp100168

Recommended Posts

Abuzurile, plătite cu bani grei

Dragu Togan trebuie repus în funcţie

Fostul secretar al Consiliului Judeţului, Dragu Togan, a câştigat în instanţă lupta împotriva preşedintelui instituţiei. Ca urmare a hotărârii pronunţate de către Tribunal, Dragu Togan va trebui să fie repus în funcţie de către actuala conducere a CJ. Mai mult, conducerea instituţiei este obligată să-i acorde funcţionarului despăgubiri egale cu salariile indexate şi majorate, cărora li se adaugă toate celelalte sporuri. În plus, Togan va trebui să încaseze şi o despăgubire de 40.000 de lei cu titlu de daune morale. Amintim faptul că, în anul 2007, Togan a fost revocat din funcţia de secretar ca urmare a unor neînţelegeri cu fostul preşedinte, Eugen Durbacă. Togan a cerut la începutul anului 2008, să fie repus în funcţie. A fost însă refuzat şi pentru că s-a crezut nedreptăţit a acţionat în instanţă reclamând abuzul fostului preşedinte Durbacă şi al altor trei persoane despre care a spus că au participat la debarcarea sa. Se pare că eforturile sale au dat roade!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29371

Link to comment
Share on other sites

Eugen Durbacă, obligat să plătească daune de 40.000 de lei

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi a fost găsit singurul responsabil de demiterea din funcţia de secretar general al instituţiei a lui Dragu Togan şi a fost obligat la achitarea a 40.000 de lei cu titlu de daune morale, dar şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi a celorlalte drepturi de care acesta din urmă ar fi beneficiat.

Tribunalul Galaţi a finalizat ieri procesul prin care Dragu Togan cerea 4 milioane de lei şi reîncadrarea în funcţia de secretar general al Consiliului Judeţului. Dragu Togan i-a dat în judecată pe Eugen Durbacă, care la acel moment ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Ţaţără Sorina, şefa Serviciului Gestionare a Resurselor Umane, Bojoc Sorina Iulia - director executiv în cadrul Direcţiei Juridice, Nedelcu Alina Georgeta - consilier juridic şi Căpăţână Cătălina - consilier juridic. Totul a pornit de la dosarul 5.064/121/2007, aflat pe rolul secţiei comerciale a Tribunalului Galaţi şi care privea validarea unui mandat de consilier judeţean. În decizia judecătorească s-a consemnat că Togan ar fi reprezentat instituţia la proces, lucru pe care nu îl putea face pentru că legea îi interzice. Fostul secretar al Consiliului Judeţului a susţinut la acel moment că era doar o eroare materială, care putea fi uşor îndreptată.

Togan şi-a redobândit funcţia de secretar al CJ Galaţi

Eugen Durbacă a precizat în cadrul procesului că, înainte de a fi semnate de el, actele de destituire a lui Dragu Togan au trecut pe la celelalte departamente, care şi-au dat avizul de legalitate. Pentru a face lumină odată pentru totdeauna în această poveste, judecătorii au analizat zilele trecute ce s-a consemnat în hotărârile amintite mai sus, întrucât până acum declaraţiile părţilor erau contradictorii. Ieri decizia Tribunalului Galaţi a căzut ca o ghilotină. Magistraţii au apreciat că singurul vinovat de situaţia creată este Eugen Durbacă, pe care l-au obligat să plătească 40.000 de lei cu titlu de daune morale către Dragu Togan, dar şi să achite o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat. Cererea vizându-i pe Ţaţără Sorina, Bojoc Sorina Iulia, Nedelcu Alina Georgeta şi Capăţână Cătălina a fost respinsă ca nefondată. Cea mai importantă parte a deciziei vizează reîncadrarea lui Dragu Togan pe funcţia de secretar general al Consiliului Judeţului Galaţi. Hotărârea nu este, deocamdată, definitivă, părţile având posibilitatea să o atace cu recurs la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Consiliul Judeţului Galaţi a câştigat procesul cu Dragu Togan

După ce Tribunalul Galaţi i-a dat dreptate fostului secretar al Consiliului Judeţului şi a obligat instituţia să îl reîncadreze pe funcţie, dar şi să-i plătească 40.000 de lei cu titlu de daune morale şi toate salariile indexate, majorate şi recalculate şi a celorlalte drepturi de care acesta din urmă ar fi beneficiat, Curtea de Apel a întors soluţia şi a respins toate pretenţiile lui Dragu Togan. Decizia pronunţată de justiţie în cazul Dragu Togan demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că hotărârea pronunţată iniţial de primul complet de judecată nu este literă de lege pentru instanţa superioară. Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea, toate pretenţiile formulate iniţial de fostul secretar al CJ Galaţi şi admise parţial de Tribunalul Galaţi, au fost respinse ca nefondate, hotărârea fiind irevocabilă.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.