Jump to content

Gălăţeni la LicArt


dcp100168

Recommended Posts

Pentru a doua oară

Adrian Buţa - semifinalist la LicArt

La două luni de la demararea Festivalului Naţional de Artă pentru Liceeni – LicArt - s‑au înscris deja on line peste 600 de liceeni cu aproape 1800 de creaţii la secţiunile poezie şi fotografie (categoriile alb‑negru, portret, diverse). La sfârşitul lui decembrie au fost desemnate creaţiile semifinaliste ale lunii: 18 poezii, 33 fotografii alb‑negru, 29 fotografii portret şi 36 de fotografii diverse. Printre semifinalişti se numără pentru a doua oară gălăţeanul Adrian Valentin Buţa – elev al Colegiului Economic "V. Madgearu", care a fost selectat pe luna decembrie cu fotografia alb‑negru "Glasul morţii". El mai are o lucrare ajunsă în semifinală, în luna noiembrie, intitulată "Ger ascuns". Adrian Buţa are dreptul de a înscrie în concurs, în luna ianuarie, câte două creaţii la categoriile respective.

Orice licean talentat din Galaţi se poate înscrie în concurs la secţiunile poezie şi fotografie doar pe adresa http://www.licart.ro. De asemenea, pe site se poate găsi şi regulamentul pentru secţiunea teatru.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29357

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Şapte lucrări finaliste din Galaţi, la Festivalul LicArt

A trecut jumătate din perioada de înscrieri la LicArt. Mai sunt doar trei luni şi vor fi date publicităţii numele celor ce vor participa, la Bucureşti, la Marea Finală. Până atunci, luna ianuarie şi-a desemnat creaţiile semifinaliste: 18 poezii, 37 fotografii alb-negru, 42 fotografii portret şi 59 de fotografii diverse. În prezent, de la Galaţi sunt selectate şapte lucrări la secţiunea fotografie, realizate de cinci concurenţi. Trei lucrări îi aparţin lui Adrian Valentin Buţa de la Colegiul Economic care s-a înscris în concurs încă din prima lună. În ianuarie, de la Liceul de Artă „D. Cuclin s-au calificat Adina Elena Dublea şi Raisa Hagiu. De la Grupul Şcolar „Gh. Asachi” a fost selectată Bianca Galiano. Cei cinci au dreptul să înscrie în concurs, în luna februarie, câte două creaţii la categoriile respective.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sapt ... Art_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

S-a dublat numărul semifinaliştilor gălăţeni la Festivalul LicArt

Dacă pentru luna ianuarie Galaţiul avea doar şapte lucrări semifinaliste la Festivalul de Artă pentru Liceeni, în februarie, numărul acestora s-a dublat. În prezent sunt 11 participanţi care s-au calificat cu 16 lucrări.

Pentru prima dată printre lucrările semifinaliste se numără şi o poezie – „Febră”, scrisă de Sorina Ramona Mihalea, de la CNVA.

La secţiunea fotografie s-au calificat, de la acelaşi liceu: Irina Bobeică (cu lucrarea „Bei?”), Iuliana Maria Voicu („Strings”) şi Valentina Giorgiana Broască („Toată lumea mi se părea o portocală”). De la Liceul de Artă „D. Cuclin”, se regăsesc pe lista semifinaliştilor Alina Elena Dublea cu trei lucrări („Un mare hop”, „Vino”, „Smile and shine”), Alexandra Silvestru cu două lucrări („Green Fairy” şi „Peisaj de iarnă”), Raisa Hagiu („Evantaiul secret”), Valentina Mihăilescu („Văzduh”) şi Mădălina Panaite („Supravieţuitor”). De la Colegiul Economic, Adrian Buţă a rămas cu trei lucrări în concurs („Glasul morţii” „Ger ascuns” şi „Srăbunul mării”), iar de la „Asachi”, Bianca Galiano cu lucrarea „Respirând amândoi împreună”.

Aveţi posibilitatea să vedeţi toate lucrările accesând linkul http://www.licart.ro/getparticipants.ph ... det=galati.

http://www.viata-libera.ro/articol-S-a_ ... Art_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Până pe 30 aprilie

Ultima lună de înscrieri la Festivalul de Arte pentru Liceeni

Perioada de înscriere la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni - LicArt 2009 se apropie de sfârşit. Ediţia a opta s-a bucurat până acum de un record de participări. În primele cinci luni, s-au înscris peste 1600 de elevi, şi asta numai la secţiunile poezie şi fotografie. Până pe 30 aprilie, pe site-ul festivalului www.licart.ro continuă înscrierile la cele doua secţiuni pomenite mai sus, dar şi la teatru, secţiune pentru care se aşteaptă înregistrările cu piesele jucate de elevi (regulamentul este publicat pe site). La scurt timp după ultima zi de înscriere, 30 aprilie, organizatorii vor anunţa finaliştii pe site. De la Galaţi, în luna martie s-au mai calificat încă patru elevi: Adrian Buţa de la Economic, cu două lucrări, „Tuse” şi „Absenţa”, Alexandra Silvestru de la Liceul de Artă, cu o nouă fotografie - „Aproape de nori”, Partricia Moraru, de la „Racoviţă”, cu „Beauty” şi Bianca Galiano, de la „Asachi”, cu „Fiecare are undeva jumătatea sa”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ulti ... eni_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Alexandra Silvestru

O singură finalistă din Galaţi la Festivalul LicArt

Juriul a stabilit care sunt cei 30 de nominalizaţi la secţiunea poezie şi cei 28 de la secţiunea fotografie (categoriile alb-negru, portret şi diverse). De pe site-ul festivalului - http://www.licart.ro se poate observa că, deşi au fost mai multe creaţii semifinaliste din Galaţi, doar una s-a calificat în finala care se va desfăşura la începutul lui septembrie la Bucureşti. Este vorba de Alexandra Silvestru, de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, care s-a calificat cu fotografia „Aproape de nori”, pe care o puteţi vedea mai sus. Îi dorim succes.

http://www.viata-libera.ro/articol-O_si ... Art_2.html

2_04ea8929ce6dc67e2fd3724773e19a91_thumb

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Gălăţeanca Alexandra Silvestri, la finala LicArt

Marea Finală a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni se va desfăşura luni şi marţi (7-8 septembrie) la Bucureşti, la Palatul Copiilor, unde se vor întâlni cei 105 liceeni nominalizaţi ai celei de-a 8-a ediţii LicArt. Doar unul singur dintre concurenţii ajunşi în finală este din Galaţi. E vorba de Alexandra Silvestri, de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, care s-a calificat la secţiunea fotografie.

Luni, 7 septembrie, de la ora 16.00, va avea loc finala secţiunii de teatru. Tot luni, în holul sălii va fi vernisată expoziţia cu cele 50 de fotografii selectate pentru finală. Desigur, va avea loc lansarea volumului colectiv cu poeziile nominalizate. Actorul Marius Manole va recita poeziile finaliste, în ziua de marţi, după care va urma decernarea premiilor. Seara se va termina cu un recital cu Florin Chilian.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... Art_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

LicArt, la ediţia a 9-a

* Astăzi încep înscrierile la Festivalul de Artă pentru Liceeni

LicArt – Festivalul Naţional de Artă pentru Liceeni - a ajuns la a 9-a ediţie. Începând cu 1 octombrie, orice licean se poate înscrie on-line, la adresa www.licart.ro, la secţiunile poezie şi fotografie (cu cele trei categorii ale sale: alb-negru, portret şi diverse). Tot pe site se pot găsi şi detalii pentru înscrierea la secţiunea teatru. După 9 ani, festivalul, organizat de Clubul „Nouă ne pasă”, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, a ajuns o manifestare de amploare, la care participă mii de liceeni din toată ţara. Anul trecut s-au înscris la cele trei secţiuni peste 2.200 de liceeni, cu peste 8.000 de creaţii. În fiecare lună, liceenii pot înscrie una sau mai multe creaţii, accesând site-ul amintit. Tot în fiecare lună se vor alege creaţiile semifinaliste. Dintre acestea vor fi selectate creaţiile nominalizate, ale căror autori vor fi invitaţi la Bucureşti, la Marea Finală.

http://www.viata-libera.ro/articol-Asta ... eni_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Două gălăţence, în semifinala LicArt

Festivalul artelor pentru liceeni – LicArt are din ce în ce mai mulţi adepţi la noi în judeţ, foarte mulţi tineri înscriindu-şi lucrări. Din nefericire, în a doua lună de înscrieri, doar două eleve au fost declarate semifinaliste la secţiunea fotografie. Este vorba de Ivona –Maria Popescu („Liceul „Racoviţă”) cu fotografia intitulată „Domniţe” şi Mădălina Mirela Panaite (Liceul de Artă) cu „Dimineaţa sa”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doua ... Art_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 months later...

Două finaliste din Galaţi la LicArt

După şase luni, 1.712 concurenţi şi 9.310 creaţii înscrise la secţiunile poezie şi fotografie, Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni - LicArt şi-a desemnat nominalizaţii pentru marea finală ce se va desfăşura pe 22 şi 23 mai, la Bucureşti, la Centrul Cultural pentru UNESCO. Din Galaţi au fost selectate două finaliste la secţiunea fotografie. Paula Mărgărint, de la Colegiul „Mihail Kogălniceanu”, s-a calificat printre cei 12 finalişti la secţiunea portret, cu lucrarea „Hold On”, iar Bianca Galiano, de la Grupul Şcolar „Gh.Asachi”, se află printre cei mai buni elevi la fotografie cu temă diversă, cu lucrarea „Hard Work”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doua_finaliste_din_Galati_la_LicArt_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Niciun gălăţean printre câştigătorii LicArt 2010 :(

Castigatorii Finalei LicArt – editia a 9-a, 2010

Secţiunea teatru

Premiul pentru cea mai bună trupă de teatru de liceeni - 4000 RON - Trupa Alexandru Giugaru - Colegiul Naţional „Cuza Vodă”, Huşi - spectacolul „Doctor fără voie” de Moliere

Secţiunea poezie

Premiul I – laptop Acer - Valeriu Andrişcă - Colegiul Naţional "Grigore Moisil", Oneşti

Premiul II - 800 RON - Ramona Ţăruş - Grup Şcolar "Dr. Mihai Ciucă", Săveni

Premiul III - 600 RON - Maria-Patricia Birtocean - Colegiul Naţional "Silvania", Zalău

Secţiunea fotografie

Tematică diversă – Aparat foto DSLR Olympus E420 Dual zoom + trepied + incarcator universal + blenda - Mihai Florentin Trofin - Grup Şcolar Economic-Administrativ, Piatra Neamţ

Portret – Aparat foto DSLR Olympus E420 Dual zoom + trepied + incarcator universal + blenda - Răzvan-Alexandru Chirilă - Colegiul Naţional "A.T.Laurian", Botoşani

Alb negru – Aparat foto DSLR Olympus E420 Dual zoom + trepied + incarcator universal + blenda - Alexandru Chiţu - Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza", Focşani

Premiul pentru fotografie populară - Un trepied + un cooler de laptop - Beatrice Manolache - Colegiul Naţional “Roman Vodă”, Roman

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

S-a deschis a X-a ediţie LicArt

Radu Herjeu, iniţiatorul concursului LicArt, anunţă deschiderea oficială a celei de-a zecea ediţii. Începând cu 1 octombrie, orice licean din România se poate înscrie online, la adresa www.licart.ro, la secţiunile poezie şi fotografie (cu cele patru categorii ale sale: alb-negru, portret, verde şi diverse).

Pentru secţiunea teatru, cei interesaţi pot găsi pe site condiţiile şi termenele pentru înscriere. Pentru secţiunile poezie şi fotografie liceenii care îşi fac cont pot înscrie câte o creaţie în fiecare lună. După cele 6 luni de înscrieri, vor fi alese creaţiile nominalizate, ale căror autori vor fi invitaţi la Bucureşti, la Marea Finală.

În ediţia precedentă s-au înscris peste 2000 de liceeni, cu peste 9000 de creaţii, iar premiile au depăşit 20.000 de lei. „Sperăm ca ediţia a zecea să ofere mai mult, fiind una jubiliară”, ne scrie Radu Herjau.

http://www.viata-libera.ro/articol-S-a_deschis_a_X-a_editie_LicArt_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Cinci finalişti gălăţeni în prima lună la Festivalul LicArt

După prima lună de înscrieri la Festivalul LicArt, au rămas în concurs 123 de creaţii (poezii şi fotografii), dintre cele 1.290 trimise. Printre semifinalişti se află şi cinci elevi gălăţeni:

· Bianca Galiano de la Grupul Şcolar „Gh. Asachi”,

· Ingrid Nemţoc şi Alexandru Cucu de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”,

· Mădălina Mirela Panaite de la Liceul de Artă „D. Cuclin”,

· Ioana Andrada Tudorie de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

În continuare, puteţi posta poezii sau fotografii pe site-ul www.licart.ro.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cinci_finalisti_galateni_in_prima_luna_la_Festivalul_LicArt_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Şapte lucrări gălăţene, în semifinale la LicArt

După a patra lună de înscrieri la Festivalul pentru Liceeni LicArt au fost selectate ca semifinaliste 7 lucrări aparţinând elevilor gălăţeni (o poezie şi şase fotografii).

Ioana Andrada Tudorie, de la CNVA, a reuşit să înscrie în semifinală două lucrări - „Resemnarea” şi „Vis alb”.

Colegul său Vlad Gheorghiu a reuşit aceeaşi performanţă cu două dintre fotografiile sale – „I did it again” şi „Innocent Madness”.

Mădălina Panaite, de la Liceul de Artă, a fost selectată cu o frumoasă fotografie intitulată „Hibernare”.

Bianca Galiano, de la Grupul Şcolar „Asachi”, a ajuns iar printre semifinalişti cu o nouă lucrare – „Bucurie”.

Spre deosebire de lunile anterioare, când am avut semifinalişti doar la secţiunea fotografie, acum avem înscris în semifinală şi un poem – „Între noi” – scris de Daniela Ionică, de la CNMK.

Înscrierile continuă până la 31 martie, urmând ca marea finală să se desfăşoare la începutul verii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sapte_lucrari_semifinaliste_la_LicArt_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Încă şase lucrări din Galaţi în semifinala LicArt

Galaţiul s-a calificat în februarie cu şase lucrări în semifinala Festivalului pentru Liceeni – LicArt. Toate aceste creaţii vor intra în jurizarea finală ce va stabili nominalizaţii ediţiei a X-a.

Până atunci, liceenii talentaţi mai au doar o singură lună în care-şi pot posta creaţiile pe site-ul www.licart.ro, pentru concursul de poezie, fotografie şi teatru.

Printre semifinaliştii lunii februarie se numără şi elevi gălăţeni. Daniela Andreea Ionică de la CNMK este singura selectată la secţiunea de poezie) cu „Manifest pentru tăcere”.

La fotografie avem cinci lucrări semifinaliste: două semnate de Diana Barbu de la CNMK („Puritate” şi „Solitude”) şi câte una semnată de Claudia Balaban (CNVA) – „Timpul trece, amintirile rămân”, Bianca Galiano (Gr. Şc. „Asachi”) – „Stup” şi Mădălina Panaite (Liceul de Artă) – „Prea tânără”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Inca_sase_lucrari__din_Galati__in_semifinala_.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Patru finalişti din Galaţi la LicArt

După ultima lună de înscrieri la Festivalul Artelor pentru Liceeni – LicArt, patru elevi gălăţeni se pot lăuda cu lucrări care vor intra în jurizarea de la Marea Finală ce se va desfăşura la Bucureşti, între 27-29 mai.

La secţiunea „Poezie”, singura finalistă din Galaţi este Daniela Andreea Ionică, de la Colegiul „Mihail Kogălniceanu”, cu poemul „Între noi”.

La „Fotografie” sunt nominalizate trei lucrări: „Libertate” de Mădălina Mirela Panaite, de la Liceul de Artă, „Invaders must die” de Simona Valentina Ţîru, de la Grupul Şcolar „Radu Negru” şi „Ceea ce e unic” de Ioana Andrada Tudorie, de la CNVA.

Lucrările pot fi vizualizate la adresa: http://www.licart.ro/getfinalist.php.

http://www.viata-libera.ro/articol-Patru_finalisti_din_Galati_la_LicArt_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Au început înscrierile la LicArt 2014
Unul dintre cele mai mari şi mai longevive concursuri de artă destinate elevilor de liceu a ajuns, anul acesta, la ediţia cu număul 14. Este vorba despre Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni (LicArt), care se desfăşoară între octombrie 2014 şi 31 martie 2015.
Tinerii cărora le place să facă fotografii sau să scrie poezii sunt invitaţi să se înscrie la competiţie, pe site-ul pe www.licart.ro. Ei pot câştiga unul dintre numerosele premii puse la bătaie, a căror valoare a depăşit, anul trecut, 15.000 de lei.
Secţiunile la care liceenii se pot înscrie sunt poezie şi fotografie (alb-negru, portret şi diverse).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.