Jump to content

Concurs interjudeţean de matematică la Brăila


dcp100168

Recommended Posts

Concurs interjudeţean

Tudor Profir, cel mai tare matematician

* Colegiul "Alecsandri" a înregistrat încă un palmares deosebit, obţinând şi Marele Premiu la gimnaziu, prin elevul Tudor Profir, de la a VI-a * Şase premii au revenit gălăţenilor * Alte premii au revenit unor elevi de la Colegiul "Madgearu"

A şasea ediţie a Concursului interjudeţean de matematică "Petru Moroşan - Trident", desfăşurat zilele trecute la Colegiul Naţional "Gh. Munteanu-Murgoci" din Brăila a reunit 800 de concurenţi din 14 judeţe. Au participat nu doar elevi din Brăila, Galaţi şi alte judeţe învecinate, ci şi din Arad, Suceava sau Olt. Organizatorii competiţiei au fost Colegiile Naţionale "Murgoci" şi "Nicolae Bălcescu", Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria şi Consiliul Local Municipal, Colegiul Economic "Ion Ghica", Grupul Şcolar "Edmond Nicolau", Prefectura.

Câteva zeci de diplome, între ele foarte multe menţiuni, au plecat la Galaţi, cei doi vicepreşedinţi ai competiţiei - profesorii Dan Negulescu de la "Murgoci" şi Viorel Botea de la "Bălcescu" - subliniind buna relaţie care există între Brăila şi Galaţi, prin participarea numeroasă la competiţie şi rivalitatea constructivă dezvoltată astfel.

Şase premii au revenit gălăţenilor. Marele Premiu la gimnaziu a fost obţinut de Tudor Profir, clasa a VI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", laureat al Premiului I la categoria sa de vârstă. Menţionăm că suma de bani reprezentând valoarea Marelui Premiu, 500 lei, a fost oferită de familia Ganga. Eleva Georgiana Arhip, clasa a VIII-a la Colegiul Alecsandri", a obţinut Premiul III. La categoria M1, eleva Oana Mădălina Răşcanu, a XII-a la Colegiul "Alecsandri", a obţinut Premiul III. Următoarele premii sunt de la categoria M2: Roxana Ciorbă, a IX-a la Colegiul Economic "Madgearu" - Premiul I; Andreea Anghel, a XI-a la Colegiul "Madgearu" - Premiul III, Irina Năstase, a XII-a la Colegiul "Madgearu" - Premiul II. Premianţii au fost recompensaţi cu câte 200 lei premiile I, 150 lei premiile II, 100 lei premiile III, iar elevii de liceu cu menţiuni au primit cărţi.

Această ediţie a competiţiei a avut şi un moment de mare tristeţe, comemorându-se trecerea la cele veşnice - în toamna lui 2008 - a profesorului Mircea Ganga, cel care a fost ani la rând preşedintele concursului.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29412

Link to comment
Share on other sites

Această ediţie a competiţiei a avut şi un moment de mare tristeţe, comemorându-se trecerea la cele veşnice - în toamna lui 2008 - a profesorului Mircea Ganga, cel care a fost ani la rând preşedintele concursului.

Ce pacat, nu stiam ca s-a stins M. Ganga. Cred ca cei mai multi dintre noi au invatat dupa manualele lui de matematica. Dumnezeu sa-l ierte :(

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.