Jump to content

Etapele de acordare a pensiilor majorate

Recommended Posts

Posted

Etapele de acordare a pensiilor majorate

Punctajul mediu anual corespunzător sporului la vechimea în muncă acordat pentru activitati desfăşurate în grupele I şi/sau II de muncă se adaugă la punctajul mediu anual cuvenit sau aflat în plată în luna anterioară etapei de plată. Cum am mai scris, plata sumelor rezultate în urma aplicării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se face eşalonat, în etape, astfel:

- octombrie 2008, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis până în anul 1990, inclusiv;

- februarie 2009, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1991 - 1996, inclusiv;

- iunie 2009, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1997 - 31 martie 2001;

- octombrie 2009, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1.04. 2001- 30.09.2008.

http://new.viata-libera.ro/articol-Etap ... ate_2.html

Posted

Initial - prin '77, parca - in grupa 1 intrau foarte putine categorii, la care poate era cuvenita o atentie sporita: minerii si cei din subteran, scafandri, echipajele aeronavelor, lucratorii de pe platformele de foraj, angajatii din LEPROZERII :o

Apoi, dupa revolutie mai ales, s-a fortat la maximum incadrarea in aceste grupe (1 si 2)

Nu pot sa inteleg ce a fost in capul guvernantilor cand au introdus aceste grupe de munca - in forma asta. Nu am nimic cu cei care beneficiaza de ele, sa nu fiu inteles gresit, nu e vina lor. Dar, de exemplu, pe platforma Sidex cred ca toata lumea a avut "grupa" - de la cei indreptatiti, pana la tot felul de sefi, inclusiv angajatii ICPPAM (institut de proiectare ?!) etc. Cred ca si jucatorii de la Otelul aveau "grupa". Sau divizie... :d

La fel si in SNG, Cristea Nicolae... Aprope pe oriunde se dadea cu ciocanul (mai mult la misto, da' orisicum...) 3/4 aveau grupa 2 si restul 1.

Normal era sa fie atunci mai bine salarizati (si oricum, erau), sa li se asigure accesul la tratamente medicale de specialitate, protectie etc. Acum cred ca e prea tarziu sa se mai poata schimba ceva...

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.