Jump to content

Concurs şcolar de colectare a deşeurilor


dcp100168

Recommended Posts

Elevi din 5 orase se intrec in colectarea de deseuri pentru 8.000 de euro

Asociatiile Eco Tic si MaiMultVerde lanseaza programul de educatie si informare ecologica Verdis care se va derula in 20 de scoli din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi si in cadrul caruia elevii vor fi incurajati sa colecteze cat mai multe deseuri electrice si electronice, hartie si plastic intr-o competitie cu premii in valoare totala de 8.000 de euro.

Prima etapa a programului va consta intr-o competitie locala, la nivelul fiecarui oras ales, intre cele patru scoli. Fiecare scoala va avea de parcurs mai multe etape: reciclarea cat mai multor deseuri de echipamente electrice si electronice in containerele oferite de Asociatia Eco Tic, reciclarea unei cantitati cat mai mari de hartie si ambalaje de plastic, cu ajutorul unei firme de reciclare din localitate si derularea unei campanii de informare cat mai eficienta pentru populatia din localitate, fiecare scoala utilizand propriile resurse. La sfarsitul acestei etape, prin centralizarea rezultatelor, se va stabili scoala castigatoare din fiecare oras. Fiecare scoala finalista va primi la sfarsitul acestei etape o sponsorizare de 1.000 euro. Cele cinci scoli finaliste vor intra intr-o noua competitie, de data aceasta inter-judeteana. Fiecare scoala va avea pentru aceasta etapa de indeplinit doua obiective: crearea unui Caiet Verde al scolii, pe de o parte, si organizarea unei actiuni de ecologizare sau plantare de o zi, pe de alta parte. La final, se va acorda un premiu (o noua sponsorizare de 3.000 de euro) scolii castigatoare si se va organiza un eveniment de inchidere a proiectului la Bucuresti, cu elevi din toate cele cinci scoli participante la ultima faza.

Derulat sub sloganul "Colecteaza si castigi un mediu sanatos", programul isi propune sa ii convinga pe elevii de gimnaziu si de liceu de beneficiile colectarii selective si ale reciclarii deseurilor. "Intr-o tona de minereu gasim 5 grame de aur pur, intr-o tona de deseuri electronice gasim 150 de grame, pentru a caror extragere nu poluam natura. Deseurile au o valoare mai mare decat ne imaginam si sper ca proiectul Verdis sa ii convinga pe tineri ca efortul lor nu este doar simbolic", a declarat Doru Mitrana, Director Executiv MaiMultVerde.

http://www.frontnews.ro/social-si-econo ... euro-20656

Din Galati participa Colegiul National A.I. Cuza, Scoala 9 Calistrat Hogas, Scoala 22 Dimitrie Cantemir si Scoala 3 I.L. Caragiale.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hihi, o data cu lansarea acestui concurs s-a desfasurat si concursul "castigi recicland". Uitati "creatiile" noastre:

http://i39.tinypic.com/21mrdc6.jpg

Locul 5: clasa mea :d

http://i44.tinypic.com/2zgywsh.jpg

locul 2: tot Cuza :d

http://i43.tinypic.com/2lw2jyo.jpg

Locul 1: liceul pedagogic, era...superba masina aceea!

Alte creatii:

http://i40.tinypic.com/es0sh5.jpg

http://i43.tinypic.com/xc2hoi.jpg

etc, etc...etc :d

au fost cam 28 de creatii

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hey hey am rugamintea daca se poate ca saptamana asta(pana pe 31 martie) sa ajutati orasul Galati, si liceul Cuza. Avem nevoie urgenta de aparate electrocasnice pentru reciclare deoarece doar asa putem castiga concursul.

Pana pe 31 martie Liceul Cuza primeste orice fel de obiect electrocasnic ce merge a fi dat spre reciclare-deci, in stare nefunctionabila(fier de calcat, masina de spalat :d, televizoare, monitoare, boxe, calculatoare, telefoane, etc...).

Deci...am aceasta mare rugaminte daca se poate sa aduceti sau macar sa scrieti un mesaj privat cu o adresa concreta (in cazul in care aveti electrocasnice dar va e greu sa le deplasati de acasa pana la liceul Cuza), si noi(elevii din Cuza) vom veni cu siguranta in una din zilele urmatoare, pana pe 31, cand e data limita.

Va rog/rugam, incercam sa gasim cat mai mult sprijin pentru ca, daca vom castiga, trecem pe urmatoarea faza si daca vom castiga intreg concursul liceul Cuza va primi premii in bani si becuri economice(pentru o lume mai buna!!).

In cazul in care aveti contact cu bancile si puteti vorbi cu cineva "tare" de pe la vreo banca, dati-mi de veste.Transportul am mai spus, il facem noi...doar sa fim siguri ca primim electrocasnice.

Maine voi "cutreiera" cu inca cativa colegi niste banci din apropierea cartierului meu, poate-poate iese ceva.

V-as fi recubnoscatoare sa ne/ma ajutati!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şcoala nr. 22 a câştigat prima etapă

Scoala cu clasele I-VIII nr. 22 "Dimitrie Cantemir" din Galati a castigat prima etapa a proiectului de colectare selectiva, reciclare si educatie Verdis, lansat in luna ianuarie 2009 de asociatiile MaiMultVerde si ECO TIC. Cele patru scoli implicate in concurs la nivel local Colegiul Naţional Al.I. Cuza, Şcoala 9 Calistrat Hogaş, Şcoala 22 Dimitrie Cantemir şi Şcoala 3 I.L. Caragiale au adunat in primele patru luni ale competitiei 28 320 kg hârtie, 2531 kg plastic, 3498 kg DEEE.

Castigatorii acestei prime etape sunt: Bucuresti - Scoala cu clasele I-VIII nr. 149, Brasov - Colegiul National „Andrei Saguna”, Cluj - Scoala cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu“, Galati - Scoala cu clasele I-VIII nr. 22 „Dimitrie Cantemir” si Iasi - Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 „Carmen Sylva“. Urmatoarea etapa a concursului va fi una interjudeteana (Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Galati) si se va desfasura in luna mai.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Premii pentru colectarea selectiva a deseurilor

Proiectul de educatie ecologica si colectare selectiva a deseurilor, derulat sub sloganul ''Colecteaza si castigi un mediu sanatos'', a ajuns la final, in cadrul acestuia fiind' colectate selectiv 110 tone de deseuri, o cantitate record pentru acest tip de initiative. Fericitii castigatori ai programului sunt - locul I Scoala "Carmen Sylva" din Iasi, cu 4.560 kg de DEEE (premiul de 1.500 de euro), locul II Scoala "Nicolae Titulescu" din Cluj cu 4.194 kg de DEEE (premiul de 1.000 de euro), locul III Scoala Generala 149 Bucuresti, cu 790 kg de DEEE (premiul de 500 de euro), iar mentiunea a fost atribuita Scolii nr. 22 "Dimitrie Cantemir" din Galati, cu 260 kg de DEEE.

Asociatiile Eco Tic si MaiMultVerde au lansat, la inceputul acestui an, programul de educatie si informare ecologica Verdis, destinat unor scoli si licee din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi. Elevii scolilor participante la program au fost incurajati sa colecteze cat mai multe deseuri electrice si electronice, precum si cantitati cat mai mari de hartie si plastic in cadrul unei competitii cu mai multe etape si cu premii in valoare totala de 8.000 de euro.

http://www.green-report.ro/stiri/ppremi ... eseurilorp

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Şcolile gimnaziale 20 şi 33 din Galaţi, campioane la reciclare

88 de echipe din grădiniţe, şcoli şi licee din România au câştigat premiile locale ale programului naţional de educaţie de mediu Patrula de Reciclare. În fiecare judeţ şi în Bucureşti, Asociaţia RoRec acordă două categorii de premii: pentru „Cea mai activă Patrulă” şi pentru Patrula care a colectat „Cea mai mare cantitate de baterii”. Prin tradiţie, câştigătorii locali au fost onoraţi pe 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului. Unităţile de învăţământ câştigătoare pot alege să primească aparate electrice pentru uz didactic sau finanţarea parţială a unei excursii educative. Premianţii ediţiei din judeţul Galaţi sunt: Cea mai activă Patrulă - Şcoala Gimnazială nr.33, Galaţi, iar Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii - Şcoala Gimnazială nr.20 Galaţi.

Premiile locale recompesează eforturile şi reuşitele profesorilor şi copiilor din timpul anului şcolar. Premiile naţionale ale ediţiei se decid la finalul lunii august şi depind de implicarea Suporterilor – firmele, instituţiile şi persoanele care vor preda la reciclare deşeuri electrice, în contul Patrulei din judeţul lor. Se califică pentru premiile naţionale primele 3 patrule locale din fiecare judeţ care au colectat cele mai mari cantităţi de DEEE peste pragul de minimum 50g DEEE/locuitor.

La ediţia precedentă, copiii din Patrulele judeţelor Bihor, Covasna, Sibiu şi Vâlcea au câştigat premiile naţionale, datorită solidarităţii pe care le-au dovedit-o comunităţile lor. Cursa pentru premiile naţionale continuă până la 31 august 2015 - copiii predau ştafeta celor mari. Orice instituţie, firmă sau cetăţean poate creşte şansele Patrulelor din judeţul său (respectiv Bucureşti) la aceste premii, dacă scapă legal şi responsabil de aparatele electrice vechi sau defecte din gestiune sau din gospodărie, prin serviciul gratuit de colectare DEEE - TelVerde 0800 444.800.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Nouă şcoli şi grădiniţe din Galaţi, premiate cu 120.000 de lei pentru colectare selectivă

După succesul înregistrat în urma derulării primei ediţii a concursului ”Fii Activ! Colectează selectiv!”, Primăria municipiului Galaţi şi Consiliul Local au decis continuarea acestei competiţii şi în anul şcolar 2018-2019. Programul a fost derulat de municipalitate prin intermediul Serviciului Public Ecosal şi a vizat în principal conştientizarea elevilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, dar şi creşterea gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile.

Rezultatele estimate în urma derulării concursului ”Fii activ! Colectează selectiv” la nivelul şcolilor din municipiul Galaţi au fost atinse, cantitatea de materiale reciclabile colectate fiind una considerabilă. Perioada în care s-a desfăşurat concursul a fost  1 octombrie 2018 -  1 februarie 2019. La această ediţie s-au înscris în concurs 34 de unităţi de învăţământ cuprinzând 12.227 de elevi, iar cantitatea de deşeuri care s-a strâns a fost de 116.690 kg.

Premiile care au fost acordate în cadrul evenimentului organizat pe 18 februarie 2019 de către Primăria municipiului Galaţi se ridică la suma totală de 120.000 de lei. Premiul I, în valoarea de 25.000 lei a fost adjudecat de Grădiniţa cu program prelungit “Codruţa”. Premiul al II-lea – de 22.500 lei – a ajuns la Grădiniţa cu program prelungit „Prichindel”, iar premiul al III-lea  – de 20.000 lei – la Grădiniţa cu program prelungit nr.1.

Au fost şi şase menţiuni, astfel: Menţiunea 1 – 15.000 lei – Grădiniţa cu program prelungit “Licurici” Menţiunea 2 – 12.500 lei – Grădiniţa cu program prelungit nr.9; Menţiunea 3 – 10.000 lei – Şcoala Gimnazială „Iulia Haşdeu”; Menţiunea 4 – 7.500 lei – Grădiniţa cu program prelungit „Motanul Încălţat”; Menţiunea 5 – 5.000 lei – Grădiniţa cu program prelungit „Camil Ressu”; Menţiunea 6 –   2.500 lei – Grădiniţa cu program prelungit „Elena Doamna”.

„Din perspectiva conştientizării importanţei colectării selective, Primăria municipiului Galaţi implementează un set de acţiuni menite să conducă spre o creştere a gradului de  colectare selectivă a materialelor reciclabile şi o diminuare a cantităţilor de deşeuri municipale şi asimilabile, colectate şi trimise spre depozitare”, a transmis instituţia.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.