Jump to content

Magazinele Second Hand, afaceri înfloritoare la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Second Hand-urile, la modă în Galaţi!

* Odată cu criza financiară, patronii de magazine s-au adaptat. Au aruncat hainele de fiţe şi au adus "Haine import Germania" şi nu numai. Acum, ei se declară mai mult decât mulţumiţi de profitul obţinut.

Atât cartierele mărginaşe, cât şi zone centrale din Galaţi au fost deja invadate de magazine cu haine second-hand. Totul se întâmplă după ce patronii şi-au dat seama că oamenii nu ar mai arunca banii pe haine de când Galaţiul a fost atins de criza financiară. "Este într-adevăr o afacere care merge. Aşa cum până acum a mers în America şi Europa, aşa a început să meargă şi în România, respectiv Galaţi. Există haine pentru cei mai săraci dintre oameni la un leu, doi lei. Poate nu excelează la calitate, însă oricine îşi poate permite să se îmbrace", a declarat Valentin Teodorescu, patronul unui magazin cunoscut cu haine second-hand din Galaţi. Există însă şi "SH-uri" de fiţe pentru cei mai avuţi. Aceştia trebuie să scoată din buzunar până la 40 de lei pentru kilogramul de haine purtate. Ceilalţi însă pot cumpăra un kilogram începând cu 12 lei negociabil. "La noi hainele de calitate ajung la 30-40 lei kilogramul. Sunt haine de cea mai bună calitate aduse din Italia", a continuat Teodorescu. SH-urile gălăţene nu se bazează însă pe haine dintr-o singură ţară occidentală. Germania şi Anglia sunt doar câteva din cele vizate de patronii gălăţeni. "Noi aducem haine din Anglia, iar kilogramul de haine este între 12 şi 15 lei. Vânzările merg foarte bine mai ales în ultimele două luni", a declarat Constanţa Pavlenco, vânzător în cadrul unui magazin de specialitate. Principalul motiv pentru care gălăţenii tind către "shopping-ul" în astfel de magazine este lipsa banilor. "Sunt îmbrăcată din cap până în picioare de la acest magazin. Hainele sunt de calitate şi mai mult oricum nu-mi permit la pensia pe care o am", ne-a declarat o bătrână. Vânzătorii de la tarabele din împrejurimi sunt invidioşi însă pe cei de la SH-uri, mai ales în zilele când se primeşte marfă. "Lucrez de trei ani lângă acest SH, iar oamenii ştiu fiecare zi a lunii în care se primeşte marfă. Fie că sunt doctori sau oameni săraci, se înghesuie aici cum nu mi-a mai fost dat să văd de pe vremea lui Ceauşescu când stăteam la coadă la carne", ne-a declarat Viorica Gheorghiu, vânzător la o tarabă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Amenzi nou-nouţe pentru magazinele second-hand

Haine foarte uzate, pătate, deteriorate, deşi actualele norme cer ca second-hand-urile să-şi sorteze produsele şi să le arunce pe cele care pot fi catalogate drept deşeuri. Astfel, dintre cele 14 second-hand-uri verificate, opt au fost sancţionate cu suma de 16.000 de lei. "Există în legislaţie prevederi prin care aceste magazine trebuie să facă o sortare şi să le elimine pe cele care intră în categoria deşeurilor. De asemenea, trebuie să existe o evidenţă lunară a acestei sortări. În timpul verificărilor, la nouă operatori economici am găsit aceeaşi situaţie: deşi aveau documente care atestau că au eliminat deşeurile, am găsit la vânzare astfel de produse - lenjerie pătată, ciorapi rupţi, geci deteriorate, lenjerie de damă cu elastic îmbătrânit. Toate aceste produse care intrau, în mod clar, în categoria deşeurilor, noi le-am retras din comercializare. Rolul acestor haine pe care le cumpărăm la mâna a doua este acela de a mai fi purtate o vreme şi atunci trebuie să îndeplinească anumite condiţii", ne-a spus şeful Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Mărioara Gătej.

Nici măcar minimul cerut

Potrivit noilor reglementări, hainele second-hand se supun aceluiaşi regim ca şi cele noi. În primul rând, trebuie să fie etichetate, inspectorii de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Galaţi cerând măcar minimul necesar: compoziţia fibroasă şi instrucţiunile de folosire, dar nu au primit nici măcar atât. În al doilea rând, acestea trebuie să aibă documente din care să reiasă că au trecut prin dezinsecţie şi dezinfecţie, tipul de operaţiune şi substanţa, numele unităţii care a efectuat operaţiunile şi dacă este autorizată să facă asta. "Dacă n-am avut probleme la capitolul documentaţie care să ateste că produsele au trecut prin operaţiunile de dezinsecţie şi dezinfecţie, la etichetări am întâmpinat probleme. Pe etichete ar trebui trecute exact informaţiile care se găsesc pe etichetele produselor noi. Noi nu am împins legea până aici, dar am cerut minimul, adică informaţii legate de compoziţia fibroasă şi instrucţiunile de folosire şi nu le-am găsit. De asemenea, responsabilii a două societăţi din Tecuci nu ne-au putut prezenta evidenţa de intrare - ieşire a produselor şi nici a sortărilor", a punctat Gătej.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Salut! Scuze de raspunsul intarziat. Sunt pe Str Brailei cate vrei si cate nu vrei! Din statia de troleu 102 de la M19, iesi pe Brailei la Neacsu, si intre Neacsu si spitalul judetean pe partea dreapta am vazut cateva. Apoi mai e de la Tiglina I spre Centru alte cateva tot pe partea dreapta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Din cauza sărăciei, tot mai mulţi gălăţeni se îmbracă de la second-hand

* În ultima perioadă, vânzările comercianţilor de haine purtate au explodat pe piaţa gălăţeană. Sărăcia îi împiedică pe mulţi să îşi cumpere lucruri noi

Cele mai multe magazine second-hand sunt situate în Piaţa Centrală şi în toate cartierele muncitoreşti. Aceste afaceri au invadat oraşul nostru o dată cu instalarea crizei financiare. Magazinele second-hand au oferte pentru toate buzunarele. Cei care vizitează SH-urile pot găsi aproape orice de la bijuterii, lenjerie intimă, încălţăminte, îmbrăcăminte, blănuri, poşete, până la rochii de mireasă şi rochii de seară. Preţul produselor variază de la un leu, până la cinci lei sau 10 lei, în funcţie de calitatea produsului dar şi de magazine. În plus, sunt şi SH-uri care oferă reduceri de până la 20-30%. De pildă, la unul dintre magazinele SH din Piaţa Centrală, gălăţenii pot găsi chiar şi blănuri şi geci din piele, la preţuri mai mici ca cele practicate în magazinele de lux. Totul este, spun unii, să ştii când vine marfa “nouă”, căci atunci oferta este variată. „Cumpăr de mulţi ani haine de la acest magazin şi nu îmi este ruşine. Nu am un salariu prea mare şi nu îmi permit să mă îmbrac cu haine noi. Calitatea materialulului este foarte bună. Găsesc uneori şi produse din piele, la preţuri derizorii”, ne-a spus Liliana T., de 34 de ani, casnică. Vânzătoarele nu mai prididesc să facă faţă numeroşilor clienţi, dar nu se plâng. “Vin şi cumpără de aici persoane de tot felul. Avem clienţi fideli care se îmbracă doar de aici. Ofertele sunt variate, iar preţurile sunt accesibile oricărui buzunar. Primim câteodată marfă cu etichetă, nou-nouţă”, ne-a spus Viviana R., vânzătoare la un magazin second-hand din Piaţa Centrală.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... rasul.html

Link to comment
Share on other sites

„Cumpăr de mulţi ani haine de la acest magazin şi nu îmi este ruşine. Nu am un salariu prea mare şi nu îmi permit să mă îmbrac cu haine noi. Calitatea materialulului este foarte bună. Găsesc uneori şi produse din piele, la preţuri derizorii”, ne-a spus Liliana T., de 34 de ani, casnică.

? Casnicii au salariu... Chiar daca e mic, dar au.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ceea ce nu shtie multa lume, e cum se fac aceste magazine second hand...ca daca vine cineva si le purica putin mai tare s-ar putea sa se desfiinteze... hainele sunt luate din afara de la biserici de la oameni si sunt promise saracilor..si ghiciti ce? ajung de vanzare in romania....

Link to comment
Share on other sites

hainele sunt luate din afara de la biserici de la oameni si sunt promise saracilor

Asta ar fi problema cea mai mica... Insa nu prea inteleg cum au voie sa comercializeze o serie de produse de genul lenjeriei intime... Iar mirosul care te izbeste cand treci pe langa un asemenea stabiliment nu prea te duce cu gandul la operawtiuni de dezinfectie sau alter de~...

Link to comment
Share on other sites

Cand am fost in iasi la sora mea am intrat in 2 magazine second hand..iar hainele aratau bine,erau curate parca nici nu erau purtate.Am cateva hainute din astfel de magazine.Unele dintre ele m-au tinut mai mult decat cele cumparate de la kenvelo sau alte magazine cu renume.

Link to comment
Share on other sites

Partial de acord cu Mikka si total cu Fiona.

Nu inteleg de ce la un SH se comercializeaza lenjerie intima, caci lenjerie intima gasesti relativ ieftina si noua... Am avut odata pe cinva in chirie care aducea Haine Second-Hand cu tirul... apoi le distribuia prin diferite magazine. Ce am remarcat este faptul ca erau intradevar unii saci de miroseau hainele a hoit, dar erau si saci in care unele haine aveau si etichete, ba mai mult erau si impaturite frumos . Recunosc, de acolo mi-am luat si eu niste tricouri parca..Si din acele tricouri mai am si acum. Dar in mare luam cate un sac " mai ieftin " zicea tipul.. le luam pentru sters mobila in fabrica .

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

SH-urile, afacere de mare succes

Deşi greu de crezut că încă mai există afaceri profitabile, gălăţenii au umplut buzunarele patronilor de magazine second-hand, tot mai multe la număr în ultimii ani. Motivul pare să fie acela că tot mai puţini oameni îşi permit să mai arunce sute ori chiar mii de lei pentru a-şi schimba garderoba.

„O pereche de pantaloni a ajuns să coste o sută de lei, poate chiar şi mai bine. Cum aş putea să dau atâţia bani să îmi cumpăr haine când am salariu de 850 de lei din care trebuie să întreţin o familie? Am aceleaşi haine de zece ani, poate şi mai bine. Nu puteam nici să stau aşa, unele din ele s-au stricat. Cu 50 de lei m-am îmbrăcat din cap până în picioare”, ne-a spus un bărbat de 48 de ani din Galaţi.

Cu toate astea, şi între magazinele second-hand există concurenţă, multe dintre ele practicând oferte reale pentru a-şi atrage clienţii. „Nu vă închipuiţi că dacă deschideţi acum un asemenea magazin va scoate automat profit. În primul rând, omul nu intră dacă nu este îngrijit magazinul, nu contează dacă sunt haine deja purtate.. cu toţii avem orgoliu. În al doilea rând noi practicăm diverse oferte, iar pentru clienţii fideli preţurile sunt mult negociabile”, ne-a spus Adrian M., patronul unui astfel de magazin. La fel ca şi în cazul magazinelor mari, cei mai descurcăreţi dintre patronii de SH-uri au reuşit să îşi extindă afacerea şi chiar să creeze un lanţ de astfel de magazine. Secretul este, spun patronii, să ştii de unde să cumperi marfa. „Dacă omul a cumpărat ceva ieftin şi de calitate vine şi a doua oară garantat”, a continuat Adrian M.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=14

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Vrei să faci bani? Deschide-ţi un second-hand!

* Investiţia iniţială este mai mică de 5.000 de lei, iar vânzările lunare depăşesc 10.000 de lei * Aveţi nevoie de un importator bun de haine la mâna a doua şi de un spaţiu, fie el şi închiriat * N-o să vă umpleţi de bani din prima, dar pe termen lung lucrurile vor începe să meargă

Atunci când intri într-un magazin de haine second-hand n-ai zice că îi treci pragul unui om de afaceri care face un profit serios! Totuşi, aşa stau lucrurile. Fără surle şi trâmbiţe, patronii de second-handuri îşi văd liniştiţi de afaceri. Fac bani, după puterea şi priceperea fiecăruia. Sunt deschise, în Galaţi, în momentul de faţă, câteva zeci de magazine de profil, dar loc pe piaţă este din belşug. Motivul: gălăţeni săraci sunt deja cu zecile de mii, iar numărul lor este în continuă creştere.
Ceea ce ştiu cu siguranţă patronii de second-handuri care au intrat deja în afaceri este că gălăţenii, oricât de săraci ar fi, tot trebuie să se îmbrace. Iar dacă magazinele pe care şi le-au deschis vin cu cele mai ieftine soluţii, cum ar putea da greş? Am făcut un calcul superficial legat de investiţiile iniţiale, de cheltuielile de funcţionare, de numărul angajaţilor şi de profitul pe care îl puteţi obţin lunar dintr-un magazin de haine second-hand. Nu-i lucru uşor nici să-ţi deschizi unul, nici să-l menţii în funcţiune, dar bani se fac. Dovadă stă faptul că niciunul dintre patronii cu astfel de magazine nu vrea să dea detalii cu privire la investiţiile sale. Piaţa e încă ofertantă, aşa că ce interes ar avea să-i înveţe şi pe alţii?

Te îmbraci din cap până-n picioare cu 20 lei

Vineri la prânz am trecut prin vreo şapte magazine second-hand, ca să vedem oferta. Am intrat, mai întâi, prin cele de pe strada Traian, apoi prin cele de pe strada Tecuci, din Ţiglina I, de pe strada Siderurgiştilor şi din zona Maşniţă. Marfa diferă, la fel şi preţurile.
Un lucru au în comun toate aceste magazine: cu ceea ce îţi cumperi de aici îţi poţi încropi o ţinută de vară cu vreo 12 lei! Sigur că nu vor fi haine de cea mai bună calitate sau în ton cu tendinţele acestei veri, dar pentru cine n-are altă soluţie merge! Spre exemplu, preţul unei perechi de blugi pleacă de pe la 4,5 lei şi ajunge la 25 de lei. Tricourile costă între 3 şi 17 lei, iar lenjeria de corp se vinde cu 15 lei kilogramul. Pantofii de piele, foarte uzaţi, ce-i drept, se dau la 13 lei perechea. Per total, la minim, vreo 20 de lei ţinuta, cu tot cu încălţări.
Gălăţenii care vor să îşi cumpere doar haine noi, pe de altă parte, vor cheltui măcar 50 de lei pe o pereche de blugi, vreo 15 lei pe un tricou, încă 5 lei pe lenjerie şi cel puţin 15 lei pe încălţări, indiferent cât de ieftine le găsesc.
Ceea ce înseamnă, deja, vreo 80 de lei, de patru ori mai mult decât cheltuieşte un gălăţean care şi-a făcut cumpărături doar la second-hand. Un indiciu mult mai grăitor decât calculul nostru este faptul că prin magazinele second-hand sunt aproape în permanenţă măcar doi, trei gălăţeni aflaţi în căutare de chilipiruri.

Bagi un euro şi scoţi doi!

Nu este absolut necesar să mergeţi în Germania, Franţa, Italia, Anglia, Austria sau Scoţia ca să cumpăraţi haine second-hand. Le puteţi procura de la importatorii din întreaga ţară, la preţuri foarte mici.
Spre exemplu, la o simplă căutare pe bizoo.ro, am găsit importatori care vând haine aduse din Austria la preţul de 3,7 lei kilogramul, în Botoşani. Prin Argeş, importatorii aduseseră saci cu haine din Aglia şi Scoţia la doar 1,5 lei kilogramul, iar la Satu Mare se vindeau haine doar puţin uzate, italieneşti, la 5 lei kilogramul. Ideal ar fi să găsiţi un distribuitor care să vă lase să vă alegeţi. Să fie la distanţă cât mai mică de Galaţi şi să dea ieftin. Dacă încercaţi la Bucureşti, veţi cheltui vreo 300 de lei pe benzină, dacă plecaţi cu o dubă cu consum de 12-15 la sută, ca să aduceţi marfa de început. Aceasta ar trebui să vă coste nu mai mult de 500 de lei. Pe spaţiul închiriat la parterul unui bloc n-aveţi motiv să daţi mai mult de 1.000 de lei, iar utilităţile - apă şi curent - ar mai putea ajunge la încă 400 de lei pe lună, în funcţie de anotimp. Salariul unei vânzătoare, cu tot cu dările aferente, ar mai fi vreo 1.500 de lei lunar.
Aţi investit, până acum, mai puţin de 4.000 de lei.
Sigur că vă trebuie, dacă nu o firmă cu coduri CAEN ca 4771, 4772, 4765, 4751 etc, măcar un PFA, ca să puteţi comercializa.
Nu veţi obţine 10.000 de lei sau peste din prima lună, dar dacă scopul principal este să scoateţi bani şi din piatră seacă, magazinul de haine second-hand va începe să va aducă profit în cel mai scurt timp.

Cumperi şi vinzi, om de afaceri te numeşti

Veţi mai plăti şi impozit pe profit şi alte dări, dar, pe măsură ce cunoaşteţi din ce în ce mai bine branşa hainelor la mâna a doua, vă puteţi găsi importatori de la care veţi lua haine mai bune şi mai ieftine. Vă veţi crea clientela proprie, iar lucrurile vor începe să meargă destul de bine. Per total, dacă obţineţi lunar un profit de 3.000 sau 4.000 de lei - mai ales având în vedere că aţi investit mai puţin de 5.000 de lei - puteţi spune că sunteţi oameni de afaceri în devenire, care au creat deja cel puţin un loc de muncă şi mai pleacă acasă şi cu ceva bani în buzunar.

Nu se află, nu iei amendă. Curăţarea hainelor diminuează profitul

Potrivit HG 163/2007, hainele care ajung la vânzare în magazinele second-hand trebuie igienizate. După senzaţia pe care am simţit-o pe pielea mâinilor, după ce am ieşit din unele magazine de profil din oraş, legea aceasta nu se prea aplică. Dacă ar curăţa hainele cum trebuie, probabil unora dintre patroni nu le-ar mai ieşi profitul la final de lună.

Oamenii cumpără

"Da, mi-am cumpărat haine din magazine de tip second-hand şi am fost mulţumit de calitatea lor. Şi cred că aş mai face astfel de cumpărături, dacă aş găsi ceva de calitate. De obiceri, urmăream poduse de firmă aflat într-o stare foarte buna", ne-a declarat Marius Lipan, fotograf freelancer.
"Mi-am cumpărat foarte multe haine din acest tip de magazine şi au fost, în mare parte, de foarte bună calitate, de la firme mari şi cunoscute. Merg cel puţin o dată la două luni prin magazinele second.-hand, ca să văd ce a mai apărut. Îmi cumpăr în mare parte tricouri. Singura problemă este că trebuie să ai răbdare să cauţi până dai peste ceva de calitate", ne-a declarat Elena Mocanu, în vârstă de 21 de ani, studentă.
"Da, mi-am cumpăra haine de la second-hand, dar ai nevoie de foarte mult timp ca să găseşti ceva. Mai ales că nu ai luxul mai multor mărimi şi trebui să dai peste ceva care ţi se potriveşte. Apoi, mai este şi problema curăţeniei. Multe magazine ţin hainele în condiţii mizere şi nu-ţi vine să răscoleşti din cauza mirosului", ne-a declarat Luiza.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Gălăţenii nu mai au bani nici pentru magazinele second hand

* "Săracii nu mai au demult bani să cumpere de la noi, acum cumpără profesorii, funcţionarii, în general cei cu studii superioare...", spun patronii magazinelor de haine la mâna a doua

Poate cel mai bun indiciu al faptului că gălăţenii o duc din ce în ce mai prost este reprezentat de apariţia nenumăratelor magazine ce vând haine la mâna a doua, importate din Anglia, Germania, Franţa sau Statele Unite ale Americii. La o privire de la distanţă, s-ar spune că lucrurile sunt roz pentru cei care administrează astfel de afaceri, care teoretic ar trebui să înflorească, mai ales în timpul unei crize economice prelungite. Lucrurile nu stau însă tocmai aşa.

Vânzări dezastruoase

Dan Maftei şi-a deschis afacerea cu haine la mâna a doua în urmă cu 15 ani. Ultimii doi-trei ani au reprezentat pentru el o piatră de încercare. "Chiar făceam o socotelă cu un prieten, care are o afacere similară. În primele şase luni ale acestui an, vânzările au scăzut cu mai bine de 70 de procente faţă de perioada similară a anului precedent. Din punctul meu de vedere, este destul de grav că oamenii nu mai au bani nici măcar pentru haine de acest gen", a explicat acesta. De altfel, în încercarea de a-şi salva afacerea, patronul, la fel ca şi ceilalţi care au acest tip de marfă, a încercat să vină şi cu un alt gen de oferte. "Am adus inclusiv haine noi-nouţe, solduri din magazinele din străinătate. De asemenea, am adus şi parfumuri. Să vedem ce-o fi de-aici încolo", ne-a explicat Dan Maftei.
Carmen Tofan administrează acelaşi tip de afacere din 2004. "Chiriile au crescut exponenţial, în ultimii ani, însă nu putem spune că vânzările au crescut. Din contră, cei mai mulţi dintre noi se chinuie să supravieţuiască", ne-a spus aceasta.
"În momentul în care am deschis afacerea, preţul unui kilogram de haine era de 1,5 euro. Acum cumpărăm chiar şi cu trei euro, clienţii sunt din ce în ce mai puţini, iar chiriile din ce în ce mai mari", ne-a mai declarat Dan Maftei.

Profilul clientului, surprinzător

În momentul în care te gândeşti la profilul unui client al magazinelor ce vând haine second hand, ai putea crede că acesta are o condiţie materială precară. "SH-ul nu se mai adresează demult oamenilor săraci. Aceştia nu mai au bani să-şi cumpere haine nici măcar de aici. În general, cei care ne trec pragul lucrează fie în administraţie, fie sunt profesori, arhitecţi, oameni cu studii superioare în general, oameni care nu mai reuşesc să facă faţă preţurile din vremurile de acum", ne-a spus Dan Maftei.
De altfel, după mai bine de zece minute de aşteptare, în magazin a intrat şi o clientă, doamna Maria. "Când spui că te duci la un magazin cu haine second hand, oamenii se uită destul de strâmb la tine. Pe de altă parte, dacă spui că îţi cumperi haine vintage, totul este ok. Până la urmă, asta este, aceasta este realitatea noastră", ne-a spus clienta.
Andreea are 25 de ani, este doctorandă şi frecventează destul de des magazinele de acest gen. "Sunt foarte multe lucruri pe care le găseşti într-un magazin second hand şi nu le găseşti altundeva pe piaţă. Sunt pantaloni de firmă nou-nouţi, spre exemplu, pe care îi cumperi cu 10 lei. Am găsit CD-uri, cărţi, pe care nu le-am găsit în anticariate. Plus că multe din lucrurile aflate la vânzare sunt de o calitate mult mai bună decât ceea ce se găseşte pe piaţa românească", a spus aceasta.
"Cred, pur şi simplu, că gălăţenii au ajuns la fundul sacului, de nu mai trec nici măcar pragul unui magazin second hand", a conchis Dan Maftei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.