Jump to content

Bursa locurilor de muncă, la Roma


dcp100168

Recommended Posts

Bursa locurilor de muncă, la Roma

Autorităţile şi reprezentanţi ai diferitelor companii din România, în principal din sectorul construcţiilor, vor pune la dispoziţia lucrătorilor români din Italia un număr de 1.500 posturi din ţară, printr-o bursă a locurilor de muncă pe care Guvernul o va organiza la Roma peste zece zile. Oferta va include atât salarii atractive, cât şi acordarea de tichete de masă şi cazare asigurată, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu. "Vrem să îi stimulăm pe muncitorii români din străinătate să revină în ţară", a spus Tăriceanu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, va fi prezent astăzi, 23 februarie, la Bursa locurilor de muncă pentru români de la Roma. "Dacă această Bursă se va dovedi un succes, dacă vom avea un număr mare de interlocutori şi vom înregistra un număr semnificativ de persoane care vor accepta oportunităţile de muncă oferite, vom organiza acţiuni similare şi în Spania, Franţa sau în oricare ţară în care există comunităţi importante de români", a declarat ministrul.

Peste 200 de români, care lucreaza în Italia, au venit, sâmbătă, la prima oră, la deschiderea bursei. Nemulţumirea multor români aflaţi la muncă în Italia dar care şi-ar dori să se întoarcă acasă este că salariile câştigate în străinătate sunt mai mari, comparativ cu România, acesta fiind principalul motiv pentru care nu se întorc la muncă în ţară.

La bursa de la Roma, adresată doar lucrătorilor din construcţii, au fost oferite aproximativ 7.500 de locuri de muncă, 1.500 de către şapte angajatori care s-au deplasat în Italia, iar 6.000 de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Majoritatea locurilor de muncă oferite direct de către angajatori sunt în Brasov, Oradea, Timişoara, Cluj, Bistriţa, iar salariile promise românilor de aici variază de la 400 până la 1.500 de euro.

Link to comment
Share on other sites

Angajatorii care au oferit locuri de muncă pentru românii plecaţi la muncă în Italia, în cadrul Bursei organizate sâmbătă la Roma, au adunat peste 500 de CV-uri de la lucrătorii români de acolo, a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii, Akos Derzsi. De asemenea, el a precizat că la Bursa locurilor de muncă de la Roma au participat în total peste 700 de persoane. Secretarul de stat a declarat că în cazul în care Guvernul va decide să mai organizeze astfel de evenimente, acestea vor viza mai multe sectoare de activitate, nu doar construcţiile.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.