Jump to content

Petru Lificiu - şef la ANRE


dcp100168

Recommended Posts

Petru Lificiu (PDL) preia conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie

Gălăţeanul Petru Lificiu, deputat PDL în vechea legislatură, ministru al Apelor şi Protecţiei Mediului în Guvernul Năstase şi ex-preşedinte al Partidului Ecologist Român, a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Numirea în funcţie a fost reglementată prin decizie semnată, miercuri, de premierul Emil Boc. Atribuţiile de preşedinte al Autorităţii au fost exercitate până în prezent de către vicepreşedintele Nicolae Opriş, în locul lui Gergely Olosz, care a demisionat la începutul lunii octombrie.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Lificiu a fost retrogradat vicepreşedinte ANRE

Reorganizare şi eficientizare în viziunea Cabinetului Boc nu înseamnă doar oameni daţi afară din administraţie, ci şi rotaţia cadrelor pe scara ierarhică. Potrivit documentelor publicate ieri în Monitorul Oficial al României, gălăţeanul Petru Lificiu a coborât o treaptă pe scara ierarhică.

Astfel, decizia privind eliberarea din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, este urmată de o înscăunare: decizia pentru numirea lui Petru Lificiu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, în cadrul aceleiaşi instituţii.

Nu l-am putut contacta telefonic pentru a afla diferenţa de sarcini şi activitate. Cert este că, financiar, există o deosebire. În luna aprilie, Lificiu, în calitate de preşedinte câştiga net 4.693 de lei, iar un vicepreşedinte câştigă 3.961.

Nu e prima dată când Lificiu trece dintr-o funcţie în alta. Reamintim că în cabinetul Adrian Năstase, Petru Lificiu, pe atunci membru PSD a devenit secretar de Stat în Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului, apoi ministru şi ulterior, după desfiinţarea ministerului în urma restructurării guvernului, a devenit secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului (2003-2004). Ales în 2004 deputat PSD, s-a înscris în PER, apoi a trecut la PDL. A ratat mandatul de parlamentar, dar a fost numit la conducerea ANRE.

http://www.viata-libera.ro/articol-Lificiu_in_sus_Lificiu_mai_jos_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.