Jump to content

Universitatea "Dunărea de Jos" se adaptează la piaţa muncii


dcp100168

Recommended Posts

20 de facultăţi nu vor mai scoate şomeri de lux

20 de facultăţi din România au intrat într-un program de adaptare la cerinţele pieţei muncii. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi Centrul Educaţia 2000+ vor desfăşura, pe parcursul anului 2009, proiectul “Adaptarea educaţiei universitare la cerinţele pieţei muncii”, prin care se va implementa un model de acordare a ofertei educaţionale la cerinţele companiilor. “Proiectul se realizează în contextul în care există discrepanţe între oferta universitară şi nevoile de competenţe şi calificări de pe piaţa muncii”, a anunţat Mihai Korka, managerul de proiect din partea ARACIS. Într-o primă fază, proiectul are în vedere desfăşurarea unei ample cercetări în patru domenii de studii, drept, inginerie mecanică, ştiinţele comunicării şi tehnologia informaţiei. Programele vor fi evaluate de către 55 de cadre didactice universitare. “Se ştie că 21% dintre absolvenţii de facultăţi nu se angajează în primele 18 luni la nici un loc de muncă. Ceea ce învaţă ei în universităţi nu se cere. Totodată, ei nu ştiu să comunice şi nu ştiu să lucreze în echipă”, a explicat managerul de program ARACIS. Începând cu anul universitar 2009-2010, în facultăţi ar urma să fie implementate noile programe şcolare reviziute. Costul total al proiectului finanţat de UE în cadrul schemei de finanţare PHARE 2006 este de 450.000 de euro.

Universităţile reformate

1. Universitatea Politehnica din Bucureşti

2. Universitatea Transilvania din Braşov

3. Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi

4. Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi

5. Universitatea din Bucureşti

6. Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative

7. Universitatea “Titu Maiorescu” Bucureşti

8. Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca

9. Universitatea din Craiova

10. Universitatea din Oradea

11. Universitatea “Al.I. Cuza” Iaşi

12. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

13. Universitatea “Constantin Brâncoveanu” din Piteşti

14. Universitatea Politehnica din Timişoara

http://www.cotidianul.ro/print.php?id=70899

Link to comment
Share on other sites

eu termin anul acesta o facultate de profil tehnic la ,,Dunarea de Jos''.marele meu noroc este ca am muncit in vanzari chiar daca am facut facultatea la zi,mi-a afectat media dar bruma asta de experienta ma va ajuta foarte mult.cei care au stat numai acasa au invatat,au medii mari va fi vai si amar de ei pentru ca nimeni nu angajeaza fara experienta mai ales in Galati pentru ca orasul asta a nostru nu este dinamic pentru ca am avut numai politicieni retardati la conducere si nu au fost in stare sa atraga fonduri pentru dezvoltare.totul a fost numai taxa de protectie.deci generatia asta care va termina este una compromisa in mare parte.statul a pierdut multi bani pentru ca nu este ieftin ca sa investesti intr-un student la stat de la o facultate tehnica.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.