Aiyana Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Se dă următoarea situaţie:Tatăl şi fiul se întorc dintr-o excursie cu maşina. Pe autostradă, cei doi fac accident, iar tatăl moare.Fiul ajunge la spital, pe masa de operaţie. Intră doctorul în cameră, se uită la el şi spune:“Nu pot să-l operez, el este fiul meu.”Cum vă explicaţi?Vă dau un sfat. Încercaţi să gândiţi propria voastră variantă înainte de a citi comentariile, în cazul în care cineva dinaintea voastră a răspuns corect. În final, postaţi propria voastră părere asupra problemei, indiferent cât de incredibilă ar fi. Vă voi da răspunsul mâine seară.
riaji Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Primele 2 idei care-mi vin in minte in graba: Taica-su adevarat era doctorul de la spital sau taica-su din masina nu murise de fapt si se intorsese la munca, mai putin pentru fiu-su
Aiyana Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Mai las suspansul o saptamana, ca vad ca lumea gaseste greu topicelul
riaji Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Tatăl şi fiul se întorc dintr-o excursie cu maşina. O a treia varianta: tatal din masina nu este de fapt al fiului cu care se intoarce, ci este tata al altui copil, iar fiul este copil al altui tata, implicit al doctorului care refuza sa-l opereze
riaji Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Doctorul...ar putea fi mama baiatului?! La asta nu m-am gandit Sau doctorul ar putea fi vreun guru, iar 'fiul' lui de pe masa de operatie sa faca parte din cultul sau Aiyana, cred ca se poate abera foarte mult pe subiectul asta (cel putin eu as putea abera foarte mult..).. cred ca mai bine ne-ai da un indiciu, cat de mic.
Aiyana Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Eu am crezut ca de fapt accident fac tatal si fiul lui X si X e doctorul... dar raspunsul corect e al lui Flieder Mama este doctorul.
riaji Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Ahaaa.. deci ala in alb, de respira greu..., il stii.. era ma-sa ma
Aiyana Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 In acest test sunt 5 intrebari la care trebuie sa raspunzi rapid. Nu te gandi prea mult, raspunde imediat. OK? Hai sa vedem cat de inteligent esti:D Intrebarea nr. 1 Partici la o cursa de alergari si il depasesti pe cel de pe locul doi. Pe ce pozitie te afli? Raspuns: Daca ai raspuns ca esti primul ai gresit:). Daca il depassesti pe cel de pe locul doi ii iei locul decii esti pe locul 2:) Pentru a raspunde la urmatoarea intrebare incearca sa nu te mai gandesti asa mult ca vezi ce se intampla:D Intrebarea nr. 2 Esti tot la curse si il depasesti pe cel de pe ultima pozitie. Pe ce loc esti? Raspuns: Daca ai raspuns ca esti penultimu ai gresit din nou:(. Zi-ne si noua cum poti sa-l depasesti pe ultimu? Intrebarea nr. 3 Tatal Nadiei are 5 fete: 1: Nana 2: Nene 3: Nini 4: Nono Care-i numele celei de-a cincea fata? Raspuns: Nunu? Normal ca nu:)). Numele ei e Nadia. Mai citeste odata intrebare:D Intrebarea nr. 4 La aceasta intrebare trebuie sa ai putine cunostinte de matematica. Nu uita sa faci totul din cap fara pix si hartie sau calculator. Aduna 1000 cu 40. Mai aduna 1000. Acum aduna 30. Aduna inca 1000. Acum aduna 20. Aduna inca 1000. Si mai aduna 10. Cat e totalul? Raspuns: Ti-a iesit 5000? Gresit:D. Raspunsul corect e 4100. Nu crezi? Mai calculeaza odata sau ia calculatorul:D Intrebarea nr. 5 O persoana muta vrea sa cumpere o periuta de dinti. Imitand actiunea spalatului pe dinti reuseste sa-l faca pe vanzator sa-si dea seama ca e vorba de o periuta si reuseste s-o cumpere. Acum daca avem un orb care vrea sa cumpere o pereche de ochelari de soare cum ar trebuie sa se exprime? Raspuns: Orbul poate sa deschida gura si sa ceara pur si simplu:))
dcp100168 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 La întrebarea 2, ultimul poate fi depăşit Se întâmplă frecvent la multe dintre cursele atletice pe distanţe lungi disputate pe stadion...
Mikka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 La întrebarea 2, ultimul poate fi depăşit Se întâmplă frecvent la multe dintre cursele atletice pe distanţe lungi disputate pe stadion... Korect. Si la Formula 1 si in multe alte sporturi.
AndreiM Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Într-o încăpere sunt 2 mame, 2 fiice și-o nepoată. Câte persoane sunt în încăpere?
Aiyana Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Într-o încăpere sunt 2 mame, 2 fiice și-o nepoată. Câte persoane sunt în încăpere? 2?
dcp100168 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Cel puţin 3 - sunt 3 generaţii. Evident pot fi si 5... Pentru 4 mi-e lene sa calculez L.e. Nu pot fi 5 $
Aiyana Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 3 Doamne: mama, fiica(mama), nepoata(fiica). Am gandit asa si am scris altfel.
Aiyana Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 A. Intr-un vechi papirus sta scris ca in timpul faraonului Tutankamon, un scrib a observat cum un melc a plecat din fundul unei fantani spre lumina. Melcul urca in fiecare zi 3 stanjeni si coboara noaptea cu unul; daca adancimea fantanii e de 7 stanjeni, in cate zile ajunge melcul la marginea fantanii?B. De catva timp Victor a inceput sa-si faca insemnari cu privire la obiceiurile prietenilor sai. Iata cateva din observatiile sale privind grupul de prieteni:a. Toti inginerii mananca cu doctorul.b. Nici un pletos nu se poate abtine de la a scrie versuri.c. Vasile nu a fost niciodata amendat pentru nerespectarea regulilor de circulatie.d. Tuturor verilor doctorului le plac salata de fructe.e. Nimeni care nu e inginer, nu face versuri.f. Nimeni care nu e var cu doctorul, nu ia masa cu doctorul.g. Toti cei cu parul neglijent au fost mustrati.Ii place oare lui Victor salata de fructe?C. Anton are prieteni numai printre prietenii lui Barbu, iar printre cei cu care Costel nu este prieten se aflau toti prietenii lui Anton si unii dintre prietenii lui Barbu. In schimb, toti prietenii lui Dan sunt printre prietenii lui Costel, dar nu si ai lui Barbu. Au oare Anton si Dan prieteni comuni?D. Niste marinari povestesc ca intr-o insula indepartata traiesc la un loc doua triburi. Cand copii din aceste doua triburi sunt mici, ei nu se deosebesc unii de altii. Se stie insa ca in timp ce copii din tribul A spun totdeauna adevarul, cei din tribul B nu-l spun niciodata. Intr-o zi sosi un calator, care vazand un grup de copii intreaba pe unul dintr ei: Din ce trib esti? Deoarece nu intelese raspunsul copilului, intreaba pe un copil din celalalt trib: Ce a spus primul copil? “A spus ca este din tribul B” a raspuns acesta.Deduceti din ce trib este al doilea copil.E. Avem o tigaie mica in care putem praji deodata numai doua chiftele. Stiind ca prajitul fiecarei chiftele dureaza 5 minute pe fiecare parte, care este cel mai scurt timp in care pot fi prajite 3 chiftele in conditiile date?
Aiyana Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 La E) 20 de minute? Nu Pe asta am gresit-o si eu.
AndreiM Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Păi ai 10 minute la primele 2.. presupunând că le pui în același timp, și că le întorci în același timp! plus alte 10, a treia . Mai mult mă depășește! Dacă ai greșit-o și tu, ți-am zis că mințile luminate gândesc la fel.
Aiyana Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Pe celelalte le stii? Nu e corect sa raspunzi selectiv In rest, astept si alte opinii de la minti luminate...
Recommended Posts