Jump to content

Flanco a închis magazinul de la BR-uri


dcp100168

Recommended Posts

Cine strânge taraba şi de ce

Criza financiară atinge magazinele din Galaţi

La prima vedere, nimic nu s-a schimbat. Însă Galaţiul se uită din ce în ce mai des cum prin vitrinele pline, cu doar o lună-două în urmă, acum bate vântul…

Astfel, magazinul de electronice şi electrocasnice „Flanco”, de la BR-urile de la Agenţia de Voiaj, de pe strada Brăilei, a strâns taraba în urmă cu aproximativ o săptămână, exact în perioada în care Flamingo (grupul de firme care a preluat Flanco), retailer-ul de produse electronice, electrocasnice şi IT&C, a anunţat că va închide 15 magazine mici, pe fondul diminuării consumului: „Am putea închide, cu aproximaţie, 15 magazine, până la sfârşitul lunii ianuarie. Este vorba de unităţi cu suprafeţe mici de vânzare, între 100 şi 200 de metri pătraţi. Vor fi închise în special magazine Flamingo Computers, dar şi din reţeaua Flanco”, a declarat, pe 20 ianuarie, agenţiei Mediafax, directorul executiv al grupului, Jiri Rizek.

Şi „Electrocenter”-ul din vecinătatea magazinului Flanco a închis porţile. Nici o grijă, rămân magazinele Altex, Flanco (din Ţiglina sau din galeriile Real), raioanele de profil din hypermarketuri sau alte magazine mai mici de electronice şi electrocasnice. Vom avea, în continuare, de unde cumpăra televizoare, combine, laptop-uri, computere, imprimante, dvd playere sau alte gadget-uri „esenţiale” vieţii unui consumist neafectat de criză. Poate nu cu aceleaşi promoţii, sau poate cu altele mai avantajoase. Criza decide.

Mult zgomot pentru… ce?

În altă ordine de idei, contactat telefonic, omul de afaceri gălăţean Petrică Herăscu ne asigură că „…magazinele Alcom nu sunt afectate de criză şi nu se vor închide. Noi aveam o singură problemă: cea legată de obţinerea autorizaţiilor de extindere. Alcom-ul de la Maşniţă a fost închis în vara anului trecut pentru că nu mai putea funcţiona aşa” (N.R. fără posibilitatea de extindere).

Înţeleasă ca un adevărat taifun economic, criza se comportă în România – cum altfel?! – atipic. Consumatorii obişnuiţi renunţă, într-adevăr, să mai facă credite pentru locuinţe, dar nu deznădăjduiesc – gălăţenii achiziţionează mai departe bunuri de uz casnic de parcă Apocalipsa economică ar fi doar un fel de amânare de la cumpărarea lucrurilor serioase…

http://www.viata-libera.ro/articol-Criz ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

stai asa, kata, vezi ca vin din urma tare de tot magazinele cu frunza de cinepa pusa in loc de firma.

alea cu iarba "numai pentru colectie" si cica nu "pentru consum".

si uite asa, pustimea din galati iese seara, mai tirziu, pe la colt de cazino sa isi "sporeasca" "colectia". ierbarul, cum ar veni.

politia e fumata deja, ce sa mai observe ea chestii dintr-astea ...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.