Jump to content

356 de lei pentru o noapte în apartamentul lui Ceauşescu


dcp100168

Recommended Posts

356 de lei pentru o noapte în apartamentul lui Ceauşescu

Fostul dictator Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit ieri 91 de ani. Puţini gălăţeni ştiu însă că fostul preşedinte n-a mai apucat să primească în dar un apartament de lux, amenajat special în incinta Hotelului Faleza. Apartamentul a fost gata abia în 1990, iar acum poate fi închiriat de oricine pentru mai puţin de 100 de euro pe noapte.

Apartamentul are două dormitoare, ambele cu paturi matrimoniale. Salonul este suficient de mare cât să găzduiască o masă rotundă. Baia este mare, luminoasă şi extrem de curată. Ea aminteşte însă de moda anilor '90 în materie de amenajări interioare. Dacă familia prezindenţială s-ar fi plictisit în cameră şi ar fi vrut să admire panorama oraşului de la Dunăre, ar fi fost suficient doar să deschidă o uşă. Terasa este circulară şi se întinde pe toată circumferinţa apartamentului. Familia Ceauşescu nu a stat niciodată în acest apartament. Nici n-ar fi avut cum, pentru că el a fost terminat abia în 1990. În schimb, acolo au stat alţi foşti preşedinţi ai României: Emil Constantinescu şi Ion Iliescu.

În urmă cu 10 ani au venit regele Mihai şi regina Ana, care au stat chiar 4 zile în acest apartament. Pe la recepţia de la Hotelul Faleza au mai trecut Varujan Vosganian, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor şi Carol Dina. Printre artiştii celebri care au dormit în apartamentul prezidenţial se numără Corina Chiriac, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu sau trupa Asia. Cei de la hotel spun că oricine poate solicita apartamentul prezidenţial pentru doar 356 de lei pe noapte. Alte vremuri...

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.