Jump to content

Băsescu sugerează îngheţarea salariilor şi a pensiilor


dcp100168

Recommended Posts

Bomba Băsescu: Îngheţarea salariilor şi a pensiilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Radio România Actualităţi, că nu va reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să se îngheţe salariile şi pensiile, prioritatea fiind folosirea resurselor publice pentru punerea în mişcare a economiei. "Nu voi reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să îngheţe salariile şi pensiile, să vedem ce se întâmplă (în economie, n.r.)", ne-a liniştit preşedintele. El a adăugat că, în opinia sa, priorităţile sunt legate de dirijarea resurselor spre începerea de lucrări care să genereze locuri de muncă, de plata datoriilor Guvernului către agenţi, de reducerea aparatului birocratic, care este "sufocant şi ineficient".

Traian Băsescu a menţionat că o capcană legată de întocmirea proiectului bugetului pe 2009 este încercarea Guvernului de a îndeplini în acest moment promisiunile electorale, în condiţiile în care acestea au fost asumate pentru patru ani. El a adăugat că ar înţelege însă dacă Guvernul va dori să demonstreze că se ţine de cuvânt în ceea ce priveşte promisiunile electorale legate de creşterile de salarii şi pensii, însă cu un moratoriu de şase luni vizavi de aceste venituri, pentru a vedea cum reacţionează economia.

Link to comment
Share on other sites

Este ceea ce-si dorea Basescu de un an.. Insa PNL-ul a facut o demonstratie de forta in campania de la locale, si-a sporit procentele (alaturi de PSD) iar pana la urma tot PDL-ul a luat-o in freza, atat la alegerile locale si generale ca rezultate, cat si prin faptul ca a ramas cu datoriile promise de PNL-isti. Pe de o parte, e normal sa incerce procedeul de inghetare, inca de pe acum, dar sa vedem daca vor fi si PSD-istii de acord.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.