Jump to content

Medic condamnat şi apoi achitat


dcp100168

Recommended Posts

Anestezist condamnat, la Galaţi

În 2006 o pacientă murea în Spitalul Judeţean. Nu era nici prima, nici ultima. În urma decesului, familia a cerut anchetarea cazului şi, până la urmă, au ajuns cu o plângere la Parchet, iar procurorii gălăţeni au anchetat cazul. S-a ajuns la concluzia că moartea pacientei a survenit în urma umplerii cavitaţii toracice cu 3800 ml de lichid, după ce cateterul pus de doctorul anestezist s-a deplasat cu şapte centimetri(!). Tot în urma anchetei desfăşurate de procurorii gălăţeni s-a aflat că Radu Trandafir, medic primar ATI în Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, a fost cel care a pus cateterul.

După mai multe luni de la decesul femeii, doctorul a fost acuzat de omor din culpă şi trimis în judecată la Judecătoria Galaţi. Instanţa care a judecat dosarul pe fond a ajuns la aceeaşi concluzie cu cei de la Parchet şi l-a condamnat pe doctorul Trandafir la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare şi i-au interzis să mai profeseze pe o perioadă de trei ani după ispăşirea pedepsei.

Doctorul a atacat sentinţa la Tribunalul Galaţi, unde judecătorii au hotărât că pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a profesa nu îşi are rostul. Judecătorii au mai constatat că pedeapsa de doi ani şi şase luni este graţiată conform Legii 543/2002, şi au decis că doctorul Trandafir nu trebuie să meargă după gratii. Prin hotărârea Tribunalului s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei de doi ani şi şase luni închisoare. Tot judecătorii de la Tribunal au diminuat şi daunele morale cerute de familia victimei, de la 40.000 de lei la 20.000 de lei.

Doctorul implicat în acest caz nu a fost mulţumit nici de această hotărâre şi a făcut recurs la Curtea de Apel Galaţi. Dosarul are termen la Curtea de Apel pe 20 februarie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Anes ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare chiar corect sa atace in continuare.

Daca tot i-au redus pedeapsa, probabil ca urmatorul pas va fi ca mortu' sa sara cu banul la dom' doctor. Sau tot neamul persoanei omorate va plati pentru marea onoare facuta raposatei de a fi fost hacuita de dom' doctor...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.