Jump to content

Animalele fără stăpân din Galaţi

Recommended Posts

Posted

Ma numesc Daniela si sunt iubitoare de animale , din acest considerent ajut cu tot ce imi sta in putinta aceste animale abandonate,haituite din orasul nostru si din imprejurimi,dar singura este foarte greu sa lupti cu mentalitati si oameni care se cred civilizati ,dar uita ca aceste animale sunt obligatia noastra a tuturor,ele nu si-au dorit nici sa fie in strada,nici sa se inmulteasca etc.tot noi oamenii suntem raspunzatori de aceasta situatie.Am inceput demersurile pentru constituirea unei asociatii de protectia animalelor,in paralel ma ocup si cu gasirea unei solutii de vanzarea apartamentului de bloc si cumpararea unui teren in afara orasului,pentru a putea adaposti o parte din animalutele salvate.Va rog sa ma spijiniti cu ce puteti ca sa pot duce la final proiectele incepute.

• 1 month later...
Posted

Bun gasit tuturor !Am revenit sa va povestesc drama prin care trec eu acum .Pisicile mele ,cam multe ce-i drept ,sint salvate din situatii cumplite ,puteti vedea citeva in blogul meu de mai jos .Le-am tratat ,le-am crescut cu drag ,iar apoi le-am castrat .Insa nu le-am mai vaccinat ,caci am crezut ca daca stau in casa si nu ies pe afara nu se vor imbolnavi . In urma cu aproape 3 saptamini una din pisicute s-a imbolnavit si dupa simptome am crezut ca a lins ceva detergent pe la baie ,asa ca a fost tratata la cabinet pentru intoxicatie. A treia zi dimineata inca 4 erau lesinate pe jos si mi-am dat seama ca e boala contagioasa .Le-am bagat pe toate in transportor si am plecat cu ele la doctor .Timp de o saptamina , le-am dus zilnic la cabinet pentru injectii si perfuzii ,dar din pacate doar doua au scapat cu viata .Diagnosticul este : rinotraheita + panleucopenie .Celorlalte 13 pisicute ,care nu au ajuns in faza critica ,dar care sint si ele atinse de boala ,le dau antibiotice ,enteroguard si diarsanyl .Cu toate eforturile mele nu reusesc sa le scap de panleucopenie si va trebui sa merg la un laborator pentru a le face analize .As vrea sa le vindec ca apoi sa le fac vaccinurile .Sint disperata ,de cind a dat ciuma asta de boala peste ele , ma trezesc noaptea de citeva ori si le controlez sa vad daca respira ,daca au temperatura ,e cumplit , n-am crezut ca voi trece prin asa ceva .Am cheltuit pina acu pe medicamente si la doctor 800 ron ,din care 3 imprumutati de la cunostinte .Uneori simt ca sint la capatul puterilor ,dar trebuie sa continui lupta asta ,caci alfel pot sa mai pierd din ele si mi se rupe sufletu cind vad cum se chinuie mititelele .Va rog din suflet ,daca este cineva care iubeste animalele si are posibilitatea sa ma ajute ,i-as fi recunoscatoare si poate vreodata si eu voi putea sa ajut .Datele mele de contact sint pe blogul meu .Multumesc !

Posted

crengutza draga....cu 800 am hranit intr-o zi un camin intreg de copii cu dizabilitati 4 pranzuri...[mic dejun,pranz,cina,si iar un pranz...]

imi sunt dragi animalele,le iubesc,dar uneori ne intereseaza mai mult de ele decat de durearea unor copii fara vina..si ei sunt la fel de neajutorati[unde mai pui ca nu ii duce nici mintea..]si traiesc cu un colt de paine toata ziuya..sau cu o zeama luuuunga facuta cu morcovi si patrunjel adus de bucatarese de acasa... :cry: 155.gif206.gif207.gif

Posted

Mariav ,ma bucur sincer ca ajuti copii necajiti si te felicit ,si mie mi-s dragi si mi se rupe sufletu cind aud de copii bolnavi sau abandonati .Daca as avea o putere ,o posibilitate as ajuta si copii acestia loviti de soarta si animalele nenorocite fara stapin .As vrea tare mult sa intelegi , ca asa cum tu ai ales sa te ocupi de copii ,eu am ales sa fac cite ceva pentru animale ,care sint si ele suflete nevinovate .

Posted
....si traiesc cu un colt de paine toata ziuya..sau cu o zeama luuuunga facuta cu morcovi si patrunjel adus de bucatarese de acasa... :cry:

Vorbim despre caminele de copii unde bucataresele si restul personalului pleaca acasa cu sacosa plina??? :o Pardon, Maria, le vad cu ochii mei zilnic.

Posted

O cunostinta lucra acu vreo 2 ani in urma la un orfelinat de copii cu probleme ,undeva pe faleza parca spunea ca este,si venea acasa cu adidasi ,pantofi ,penare ,caiete si dulciuri .Copii primeau ajutoare de sarbatori si pentru citiva lei isi vindeau lucrurile chiar celor care lucrau acolo .E cumplit dar adevarat .Iar eu cred ca un om caruia nu-i este mila de un animal aflat in suferinta ,nu poate pretinde ca iubeste oamenii.

Posted

pai tocmai de asta am ales sa fac mancarea cu ajutorul unei bucatarese de tura pe care sincer am apreciat-o ca venea la munca cu sacosa plina si nu pleca cu ea...sunt oameni si oameni...poate intr-adevar fiecare vede o scuza in a nu ajuta ca vz draga doamne se fura..peste tot se intampla asa..

dar atat timp cat mie mi s-a dat un necesar de cumparat pt ziua aceea ca ele sa nu mai faca lista cu ce le trebuie la nusce casierita...

sau sa auzi copilul cum bate in usa bucatariei cerand un colt de paine ca el nu se saturase la 12...si ca bucatareasa nu avea de unde fiindca chiar am rugat-o sa imi arate camara...

m-a apucat groaza...

in fine...

as vrea ca oamenii sa fie mai iubitori,indiferent ca ofera dragostea cainilor sau copiilor!asa ca nu intru in polemica cu nimeni...

ideea de baza era ca eu am facut cu aceeasi bani 50 de copii fericiti ca au burtile pline si ma rog la dumnezeu sa ne dea putere sa mai putem face asta si alta data! :roll:

Posted

,,Viatza e tot viatza - fie ca este intr-o pisica ,intr-un ciine sau intr-un om. Din aceasta privintza nu exista diferentza intre animal si om .Ideea de diferentza e o conceptzie umana pentru avantajul propriu . '' spunea un filozof ...

Posted
@mariav10 : Indiferent ca este vorba despre copii sau animale, tot lipsite de aparare sunt. Care e diferenta?

mda... si un musuroi de furnici in calea apelor tot lipsite de aparare sunt. saracele furnici...

cand vei avea copil (al tau, sange din sangele tau) vei intelege care e diferenta. si daca erai crescuta la orfelinat ai fi inteles care e diferenta. din punctul meu de vedere copiii sunt mai importanti decat animalele.

@mariav10: nota 10. felicitari pt fapta ta.

Posted

Mootoo ,dar cine are dreptu sa decida ca furnicile n-au nici o importanta ?Chestia cu ,,cind o sa ai copilu tau ,bla bla ...'' asta e egoism . Eu am copilu meu ,l-am crescut mare ,frumos si destept ,asa face toata lumea isi iubeste copilu propriu ,nu-i nimic senzational in asta .Senzational cred sincer ca e ,fara lipsa de modestie ,cind ajuti pe cel ce nu e al tau .Despre mila pentru animale nu pot sa-ti explic prea mult pentru ca asta e un dar ,pe care-l ai sau nu -l ai ,e simplu. Despre nota aia care-ai dat-o as putea sa-ti spun sa evaluezi mai bine ,da mai bine nu ,ca oricum nu conteaza ...

Posted

ce sa mai evaluez? sa cheltui 800 de lei pt niste orfani e un gest mai mult decat nobil decat acela de a cheltui 800 de lei pt niste animale, la care se adauga si nelinistea din somnul de noapte ca vezi Doamne ca moare matza. si apoi nu am nimic cu tine, tu ai crescut un copil. e randul altora sa faca acest lucru si apoi sa vorbeasca despre gesturi nobile si notate cu 10.

Posted

Mootoo,nici eu nu am nimic cu nimeni ,dar sa lamurim lucrurile ca s-au incurcat un pic...Pentru animale ,eu am cheltuit banii mei personali, insa persoana care a sarit la gitu meu din prima si apoi a-ncercat sa spele putina usurel (,,as vrea ca oamenii sa fie mai iubitori ,indiferent ca ofera dragostea ciinilor sau copiilor '' -pai daca e asa iubitoare de ce s-a mai luat de mine? ) n-a cheltuit din banii ei pentru orfani ,ca doar acolo munceste ,e simplu...

Posted

George, nu aşa se pune problema. Nu cunoşti omul, nu l-ai întâlnit niciodată, nu ştii ce merite are, deci... :!:

Din disputa asta copii vs. animale fără stăpân (adică câini vagabonzi) n-o să ajungă niciodată la un consens. Fiecare are dreptul să aleagă ce vieţuitoare îngrijeşte şi nimeni n-are dreptul să-l judece pentru alegerea făcută. Poţi cel mult să-l întrebi: „De ce ai ales să faci asta?”.

Cu sau fără voia domniilor voastre, aici se dă stingerea. Discuţiile despre animalele fără stăpân pot continua aici

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.