Jump to content

Recommended Posts

Posted

DNA Galaţi a pierdut un mandat de interceptare

* În aceste condiţii, dosarul de corupţie privind mai mulţi funcţionari din Primăria Galaţi poate fi aruncat la coş

Mandatul judecătoresc de înregistrare a convorbirilor telefonice ale unor funcţionari ai Primăriei Galaţi, bănuiţi de corupţie, a dispărut de la dosarul ajuns pe rolul Tribunalului local. La sfârşitul anului trecut, ofiţeri judiciarişti de la DNA Bucureşti au organizat un flagrant care viza funcţionari ai primăriei oraşului de la Dunăre. În urma ascultării telefoanelor celor bănuiţi, în baza unui mandat judecătoresc, şeful Serviciului Urbanism, Silviu Vlase, a fost acuzat de luare de mită. Vlase a condiţionat renunţarea la o amendă acordată firmei de construcţii Simetex – care ceruse autorizarea pentru mansardarea unor blocuri –, de retragerea unei plângeri penale a administratorului respectivei firme – Sorin Melicianu.

Plângerea penală o viza pe Gabriela Mirea, şefa Biroului Autorizări din cadrul Serviciului Urbanism, care nu eliberase la termen autorizaţii de construcţie pentru Simetex. Din înregistrările telefonice reiese că cererea de mită avea şi o tentă sentimentală, subalterna lui Vlase, Gabriela Mirea, aflându-se în relaţii mai strânse, decât cele de serviciu, cu şeful său. Pe lângă cei doi funcţionari de la Urbanism, procurorii DNA au mai ascultat şi telefonul arhitectului şef – Eleonora Marin, personaj implicat în stoparea autorizării firmei de construcţii şi care i-a sugerat administratorului Melicianu „să se întâlnească într-un cadru privat”, pentru a rezolva problema. De asemenea, în dosar este prins şi primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, cel care a semnat amenda acordată constructorului, fără a avea avizul compartimentului juridic al municipalităţii.

Ajuns în timp record în instanţă, dosarul de corupţie nu mai are substanţă, după ce a plecat de la DNA Galaţi fără actul care atesta legalitatea înregistrărilor telefonice. Procurorul de caz, Gabriela Popescu, afirmă că mandatul de ascultare a telefoanelor a plecat de la ea odată cu tot dosarul, dar documentul a dispărut înainte ca lucrarea penală să ajungă la Tribunalul Galaţi, atunci când s-a redactat opisul cu actele conţinute. În baza acestei „scăpări”, avocaţii acuzatului de luare de mită - Silviu Vlase, vor să obţină refacerea urmăririi penale din dosar.

http://www.gandul.info/actualitatea/dna ... 27;2375357

  • 11 months later...
Posted

Din Primărie la Judecătorie via DNA

La Judecătoria Galaţi a ajuns un dosar soluţionat la Serviciul Teritorial Galaţi - Direcţia Naţională Anticorupţie, în care învinuită este Mariana Ifteni (39 de ani), şeful Biroului Autorizări din cadrul Primăriei Galaţi. Persoana respectivă e acuzată de „abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin îngrădirea unor drepturi dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial în formă continuată”. Faptele incriminate sunt eliberarea de către Ifteni Mariana a nouă autorizaţii pentru executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi în favoarea SC Avromgal SRL Galaţi, cu încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare.

La momentul înregistrării cererilor de la Avromgal SRL, la nivelul municipiului Galaţi nu existau locuri disponibile pentru activităţi de taximetrie, acesta fiind şi motivul pentru care au fost întocmite liste de aşteptare. În momentul vacantării autorizaţiilor din grupa operatorilor de transport, acestea se atribuie în ordine cronologică operatorilor de transport înscrişi pe listele de aşteptare.

La data de 6 martie 2006 au fost disponibilizate cinci autorizaţii de taxi care aparţinuseră SRL-urilor de profil Albertini, Valitrans şi Ramex, întrucât aceste societăţi renunţaseră la ele. În final, au fost acordate nouă autorizaţii către Avromgal, care făcuse cerere pentru 11 autorizaţii. Dar eliberarea autorizaţiilor amintite s-a făcut fără respectarea ordinii cronologice.

Cele mai vechi cereri datau din data de 25 octombrie 2005 şi aparţineau SC Generaţii SRL Galaţi, iar cei de la Avromgal erau ultimii care depuseseră o astfel de cerere. Evident, prin atribuirea acestor autorizaţii, funcţionara de la Primăria Galaţi - care a fost numită în funcţie începând cu data de 1 iulie 2005 - a încălcat cu bună-ştiinţă dispoziţiile legale, vătămând interesele legale ale celorlalţi operatori care aşteptau pe listă încă de la data de 25 octombrie 2005.

Viza primarului n-a căzut în penal!

În jocul acesta ilegal a picat într-un fel şi primarul Dumitru Nicolae. „Analizând cererile vizate favorabil de către Primarul Municipiului Galaţi prin menţiunea DA şi executarea semnăturii - aşa cum se specifică în rechizitoriul DNA - se înţelege că Dumitru Nicolae, în calitate de şef ierarhic superior al învinuitei Iftene Mariana, a fost de acord cu cele solicitate în cererile respective. Totuşi, dispoziţia primarului nu a fost de natură a impune învinuitei I.M. eliberarea autorizaţiilor de taxi cu încălcarea ordinii cronologice.”

„Tot învinuita I.M. – se arată în rechizitoriu - a declarat că primarul Dumitru Nicolae a dispus eliberarea autorizaţiilor de taxi către SC Avromgal SRL Galaţi ca urmare a insistenţei făptuitorului Avram Răzvan Corneliu. Acesta din urmă era, în 2006, consilier local şi director general la Centrul Cultural «Dunărea de Jos». Dar, în mod indubitabil, Biroului Autorizări din cadrul Primăriei îi revine competenţa de a verifica legalitatea documentelor şi a condiţiilor pentru eliberarea autorizaţiilor de taxi, dar şi competenţa de a întocmi, de a aproba şi elibera aceste autorizaţii.”

De altfel, învinuita a şi recunoscut că eliberarea celor nouă autorizaţii s-a făcut cu încălcarea procedurilor legale. Mai departe, rezultă că prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Mariana Ifteni a determinat obţinerea de către Avromgal SRL Galaţi a unor foloase materiale în valoare de 212.959 lei. Instanţa de judecată urmează a dispune confiscarea acestei sume.

Cum nu s-a putut proba vinovăţia primarului Dumitru Nicolae şi a lui Avram Răzvan Corneliu, în instanţă va da seamă doar Ifteni Mariana.

http://www.viata-libera.ro/articol-Din_ ... DNA_2.html

  • 3 weeks later...
Posted

Primaria Galati, in vizorul DNA

» Procurorii DNA au finalizat cel de-al patrulea dosar din ultimii doi ani, in care au fost cercetati functionari din Primaria Galati » Fostul sef de la Urbanism, Silviu Vlasie, si sefa de Biroul Autorizari, Mariana Iftene, au fost trimisi in judecata, iar directoarele Palade, Vranceanu si Patruta au primit NUP.

Procurorii DNA au trims-o in judecata pe sefa Biroului Autorizari din Primaria Galati, Mariana Iftene, acuzata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Mariana Ifteni, de 39 de ani, a acordat preferential, "peste rand", 9 autorizatii de taximetrie, in conditiile in care exista o procedura care prevedea ca, in cazurile unor vacantari, noile autorizatii se acorda in ordinea solicitarii acestora de catre operatori. In ancheta a existat premisa extinderii cercetarilor si asupra primarului Galatiului, Dumitru Nicolae, pentru acuzatia de trafic de influenta, pentru ca autorizatia nu putea fi acordata fara viza primarului. Apoi, nici operatorul favorizat nu este unul oarecare, ci Avromgal SRL Galati, firma directorului Centrului Cultural Dunarea de Jos din Galati, Razvan Avram, care la momentul acordarii autorizatiilor, in 2006, era consilier municipal PC. In cursul anchetei, sefa Biroului Autorizari a declarat ca primarul Dumitru Nicolae a dispus eliberarea autorizatiilor de taxi catre SC Avromgal SRL Galati ca urmare a insistentei lui Razvan Avram. Au scapat insa de acuzatiile de trafic de influenta atat primarul Dumitru Nicolae, cat si consilierul PC, iar Mariana Ifteni a ajuns "acarul Paun", pentru ca anchetatorii au stabilit ca sefa de la "Autorizari" avea competenta in verificarea legalitatii documentelor, dar si in intocmirea si eliberarea autorizatiilor. Primarul a scapat ieftin pentru ca pe hartie a scris doar "Da" si a semnat, fara ca in apostila sa spuna ceva de "insistentele" lui Razvan Avram, iar Razvan Avram doar a cerut 11 autorizatii, din care i s-au acordat 9, dar, evident, nu a cerut sa ii fie acordate ilegal, peste rand. In rechizitoriu se spune ca Mariana Ifteni a determinat obtinerea de catre Avromgal SRL Galati a unor foloase materiale in valoare de 2,1 miliarde de lei vechi, instanta de la Judecatoria Galati urmand sa dispuna confiscarea acestei sume.

Cazuri recente

In ultimii doi ani, alti functionari din Primaria Galati au mai fost fost cercetati de procurorii DNA in alte 3 dosare. In dosarul 98/P/2007, au mai fost cercetati seful Directiei Urbanism din Primaria Galati, Silviu Vlasie, si alta sefa a Biroului de Autorizari, Gabriela Mirea. Vlasie a fost trimis in judecata pentru acuzatia de santaj si luare de mita. El l-a santajat pe Ion Melicianu, patronul unei firme de constructii, propunandu-i sa isi retraga toate actiunile in instanta in care cerea daune pentru tergiversarile unor autorizatii, pentru a fi "uitata" o amenda de 100 de milioane de lei vechi, ce ar fi urmat sa ii fie aplicata de functionarii din Primarie pentru inceperea constructiilor fara autorizatie. Banii ar fi trebuit sa fie platiti in solidar de Primaria Galati si Gabriela Mirea, concubina lui Vlasie. Intre timp, Melicianu denuntase santajul si unele din convorbiri au fost inregistrate de SRI. In alte doua dosare, solutionate cu NUP de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, au fost cercetate sefa Directiei de Administratie Publica din Primaria Galati, Viorica Palade, sefa Directiei Patrimoniu, Mariana Vranceanu, si sefa Directiei Juridice, Tincuta Patruta. In acest caz, a fost vorba de acordarea "in folosinta gratuita, pe toata durata existentei constructiei" a unei suprafete de 1,25 ha de teren, in valoare de cinci milioane euro. Beneficiara acestui cadou este Asociatia "Casa Noastra", al carui prim sediu social este inregistrat in locuinta directoarei Palade.

http://www.romanialibera.ro/a146357/pri ... l-dna.html

  • 3 weeks later...
Posted

Seful Biroului Autorizari si Licente din Primaria Galati a fost trimis in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a Marianei Ifteni, seful Biroului Autorizari, Licente din cadrul Primariei Municipiului Galati, in legatura cu emiterea unor autorizatii de taxi. Ifteni este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata, potrivit Newsin. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 6-15 martie 2006, Mariana Ifteni, in calitate de sef Birou Autorizari, Licente din cadrul Primariei Municipiului Galati, a dispus eliberarea unui numar total de noua autorizatii pentru executarea serviciului public de transport persoane in regim de taxi in favoarea unei companii de taximetrie din Galati, incalcand dispozitiile legale in vigoare. Potrivit DNA, prin atribuirea acestor autorizatii cu incalcarea ordinii cronologice din lista de asteptare, au fost vatamate interesele legale ale celorlalti operatori inscrisi in lista respectiva si in aceasta modalitate compania de taximetrie favorizata a obtinut un avantaj patrimonial in suma de 212.959 RON.

http://www.frontnews.ro/social-si-econo ... -dna-25843

  • 1 year later...
Posted

Proces de corupţie, amânat trei ani fără motiv

* Silviu Vlasie lucrează în continuare la Primăria Galaţi

Dosarul care îl priveşte pe fostul şef al Serviciului Urbanism din Primăria Galaţi, Silviu Vlasie, a intrat în al treilea an de când se judecă la Tribunalul Galaţi, dar nici până acum cercetarea judecătorească nu a fost demarată în dosar. Silviu Vlasie a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru şantaj şi luare de mită după ce i-a sugerat omului de afaceri Ion Meliceanu, administrator al unei firme de construcţii din Tecuci, să renunţe la toate procesele intentate Primăriei Galaţi. Municipalitatea nu îi acordase în termenul legal autorizaţiile de construcţie pe care le solicitase Meliceanu în vederea mansărdării unor blocuri iar Silviu Vlasie l-a lăsat să înţeleagă pe omul de afaceri că va "uita" de amenda de 10.000 de lei pe care urma să i-o aplice pentru începerea lucrărilor înainte de obţinerea autorizaţiilor.

Zecile de termene acordate până acum de judecători în procesul în care este inculpat fostul şef al Serviciului Urbanism din Primăria Galaţi sunt justificate de instanţă prin faptul că Vlasie nu avea avocat, nu era îndeplinită corect procedura de citare sau au fost invocate diverse excepţii de neconstituţionalitate. Cert este că după trei ani în care s-au cheltuit sume serioase pe citaţii şi alte acte de procedură, nici măcar un singur martor nu a fost audiat în dosar. "Un proces nu poate fi amânat la nesfârşit. Se pot acorda iniţial câteva termene pentru a-şi angaja avocat, iar apoi dacdă nu o face i se desemnează un avocat din oficiu pentru ca procesul să poată fi început", ne-a declarat judecătorul Florin Meleacă, vicepreşedintele Tribunalului Galaţi, lucru care nu se aplică totuşi în dosarul penal amintit.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Proces-coruptie-amanat-trei-motiv_0_317968280.html

  • 4 months later...
Posted

Silviu Vlasie a primit 4 ani de puşcărie

Patru ani de puşcărie, aşa sună sentinţa magistraţilor Tribunalului în ceea ce-l priveşte pe Silviu Vlasie. Decizia nu este definitivă, astfel că Vlasie va rămâne în libertate până ce instanţa superioară va judeca şi va da o hotărâre în ceea ce priveşte apelul său.

Reamintim că în toamna lui 2007, Silviu Vlasie, funcţionar în cadrul Primăriei, a fost acuzat de procurorii Anticorupţie de luare de mită. Povestea a plecat de la un om de afaceri care nu a primit autorizaţii de construire a unor mansarde. Acesta a început să se îndrepte cu o suită de procese împotriva Primăriei. Procurorii au scris în rechizitoriu că Vlasie i-ar fi cerut omului de afaceri să renunţe la toate procesele şi în schimb, „va uita” de o amendă de 10.000 de lei.

După mai bine de trei ani de judecată numai la Tribunal, judecătorii i-au dat patru ani cu executare efectivă în Penitenciar, obligându-l şi la plata a 750 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

http://www.viata-libera.ro/articol-Silviu_Vlasie_a_primit_4_ani_de_puscarie_2.html

Posted

Fost director din Primăria Galaţi, condamnat pentru luare de mită

Silviu Vlasie va sta patru ani după gratii după ce un om de afaceri tecucean l-a reclamat la DNA.Procesul celui care a coordonat Serviciul Urbanism a fost tărăganat de instanţă timp de trei ani.

Fostul director al Serviciului de Urbanism al Primăriei Galaţi s-a declarat constant nevinovat în legătură cu acuzaţiile de corupţie aduse de către procurorii DNA, dar judecătorii nu au putut trece peste interceptările convorbirilor telefonice, în care Silviu Vlasie dădea detalii despre afacerea "Simetex".

Iniţial, Silviu Vlasie a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru şantaj şi luare de mită după ce i-a cerut omului de afaceri Ion Meliceanu, administrator al firmei Simetex din Tecuci, să renunţe la toate procesele deschise împotriva Primăriei Galaţi. Municipalitatea nu îi acordase în termenul legal autorizaţiile de construcţie pe care le solicitase în vederea mansărdării unor blocuri. În schimbul retragerii acţiunilor în instanţă, Silviu Vlasie l-a lăsat să înţeleagă că ar putea "uita" de amenda de 10.000 de lei pe care urma să i-o aplice lui Meliceanu pentru începerea lucrărilor de mansardare înainte de acordarea avizului. Omul de afaceri din Tecuci l-a reclamat la DNA, iar judecătorii au aprobat interceptarea convorbirilor telefonice ale fostului director din Primărie. În paralel, Meliceanu a cerut în justiţie recunoaşterea aprobării tacite a autorizaţiilor de mansardare.

Tribunalul Galaţi a finalizat ieri dosarul şi l-a condamnat pe Silviu Vlasie la patru ani de închisoare cu executare. "Pedeapsa mi se pare exagerată. Trebuia să-i aplice cel mult o pedeapsă cu suspendare. O să facem apel. Nici nu ar fi trebuit să se ajungă aici pentru că este nevinovat. Încadrarea juridică a faptei a fost greşită de la început", ne-a declarat Radu Lupaşcu, avocatul lui Silviu Vlasie.

Miza procesului penal în care este implicat fostul director al Primăriei Galaţi este mult mai mare. Pentru că nu i-au fost acordate la timp autorizaţiile de mansardare, omul de afaceri Ion Meliceanu a cerut şi obţinut daune, cheltuieli de judecată şi penalităţi de la Primărie, care însumează peste o jumătate de milion de lei. Camera de Conturi Galaţi l-a găsit însă vinovat de această situaţie pe primarul Dumitru Nicolae şi l-a obligat să plătească toate cheltuielile generate de procesele deschise de omul de afaceri tecucean. Edilul-şef a contestat decizia inspectorilor financiari, iar procesul nu s-a finalizat încă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-Fost_director_din_Primaria_Galati-condamnat_pentru_mita_0_419358155.html

Posted

Pai.. intai de toate, din cauza ca primaria lu` peste nu i-a acordat autorizatiile, Meliceanu n-a putut sa termine, in mod legal, o parte din mansardele pentru care avea incheiate contractele la timp si asa i-a inundat pe aia in draci la prima ploaie. Mi se pare normal ca idiotul din primarie care se face vinovat sa plateasca pentru prostia facuta din propriul buzunar. Iar Camera de Conturi ar trebui sa se asigure ca asa ceva se va intampla.

  • 2 months later...
Posted

Mariana Ifteni, achitată într-un caz de corupţie

Decizie surprinzătoare a Judecătoriei Galaţi într-un dosar de corupţie. Instanţa de judecată a achitat-o pe Mariana Ifteni, şeful Biroului Autorizări şi Licenţe din Primăria Galaţi, apreciind că dovezile aduse de procurorii anticorupţie privind comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor nu sunt suficiente pentru o condamnare.

Amendă administrativă

DNA Galaţi o acuză pe Mariana Ifteni că ar fi acordat preferenţial nouă autorizaţii de taximetrie în 2006 către firma Avromgal SRL Galaţi, administrată de Răzvan Avram, fost director al Centrului Cultural "Dunărea de Jos" şi consilier local. Procurorii anticorupţie susţin că astfel firma lui Răzvan Avram a obţinut foloase necuvenite, de 210.000 de lei, şi a cerut instanţei confiscarea sumei. În colimatorul DNA a intrat şi primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, dar şi fostul consilier local, însă cei doi au scăpat de acuzaţia de trafic de influenţă după ce procurorii au stabilit că verificarea documentelor şi eliberarea autorizaţiilor revenea exclusiv şefului Biroului Autorizări şi Licenţe din Primăria Galaţi.

Judecătorii au apreciat însă că infracţiunile de care este acuzată Mariana Ifteni nu intră în sfera penalului. "Cele două fapte reţinute în sarcina inculpatei nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. Instanţa a obligat-o pe Mariana Ifteni la plata unei amenzi administrative de 1.000 de lei şi 600 de lei cheltuieli judiciare către stat", ne-a declarat judecătorul Robert Florea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi.

Contactată de Adevărul de Seară, Mariana Ifteni a refuzat să facă orice declaraţie în legătură cu dosarul în care a fost acuzată de fapte de corupţie.

DNA cere condamnarea

Ieri a avut loc la Tribunalul Galaţi primul termen de judecată după ce DNA Galaţi a atacat cu apel decizia primei instanţe de judecată. Procurorii anticorupţie sunt nemulţumiţi de hotărârea Judecătoriei Galaţi întrucât susţin că la dosar există probe suficiente din care reiese că Mariana Ifteni a comis acte de corupţie. "Am atacat cu apel decizia şi am cerut condamnarea funcţionarei la o sancţiune penală", ne-a declarat Gheorghe Ivan, procurorul-şef al DNA Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-Sef-Primarie-achitat-coruptie_0_470953384.html

  • 6 months later...
Posted

Fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Galaţi a scăpat de puşcărie

Curtea de Apel Galaţi i-a dat lui Silviu Vlasie o pedeapsă de trei ani cu suspendare, anulând decizia Tribunalului, care stabilise pentru fostul şef al Direcţiei de Urbanism patru ani de privare de libertate, cu executare.

Dosarul în care a fost judecat Silviu Vlasie scoate la iveală o poveste halucinantă. Fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce a fost acuzat de şantaj şi abuz în serviciu. Potrivit DNA, Vlasie a încercat să-i determine pe patronii unei firme de construcţii să renunţe la plângerile împotriva Primăriei, aceştia urmând să primească la schimb anularea unei amenzi. Fostul aşef al Direcţiei de Urbanism a recunoscut că aşa s-au întâmplat lucrurile, dar a precizat că tot ceea ce a făcut a fost în interes public, nu pentru a obţine avantaje personale.

Iniţial, judecătorii Tribunalului Galaţi i-au aplicat învinuitului o pedeapsă drastică: patru ani de închisoare, cu executare. Curtea de Apel a „îndulcit" însă pedeapsa, Vlasie fiind condamnat la doar trei ani, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi cu o perioadă de încercare de cinci ani. Asta înseamnă că dacă pe respectivul interval săvârşeşte o infracţiune, el va fi considerat recidivist şi va executa şi cei trei ani de închisoare aflaţi în suspendare.

adevarul.ro

  • 7 months later...
Posted

Trei ani cu suspendare pentru fostul şef al Urbanismului, Silviu Vlasie

Au trecut ani buni până ce justiţia a ajuns la un consens în ceea ce-l priveşte pe Silviu Vlasie. În patru ani de judecată, fostul şef al Urbanismului a trecut prin teama de a executa efectiv patru ani în puşcărie, după care Curtea de Apel şi instanţa supremă l-au liniştit, dându-i trei ani cu suspendare, pentru luare de mită

Dosarul de corupţie al fostului director al Urbanismului din Primărie, Silviu Vlasie, a ajuns la final, Înalta Curte păstrând verdictul dat de Curtea de Apel - trei ani cu suspendare. În patru ani de procese, cazul a trecut prin mâna a trei instanţe de judecată. Tribunalul l-a condamnat pentru luare de mită la patru ani de puşcărie cu executare, Curtea i-a micşorat pedeapsa la trei ani, schimbând modalitatea de executare şi dându-i cu suspendare, decizia fiind păstrată acum de Înalta Curte, care l-a obligat să achite 650 de lei.

Scandalul din Primărie a izbucnit în urmă cu mai bine de patru ani şi a avut ca punct de plecare celebrele mansarde din Galaţi. Firma Simetex, care executa astfel de construcţii, s-a trezit că nu mai poate lucra, pentru că nu i se mai dădeau autorizaţii. Pentru fiecare mansardă neconstruită, administratorul Simetex, Sorin Meliceanu, a deschis câte un proces în instanţă, astfel că în timp s-au adunat foarte multe. Interesant este că le-a şi câştigat, cerând municipalităţii şi Gabrielei Mirea despăgubiri de miliarde de lei vechi.

Aici a intervenit Silviu Vlasie, cu atât mai mult cu cât Mirea era, pe atunci, iubita lui. Convorbirile telefonice depuse la dosar sunt dovada faptului că relaţia dintre cei doi a fost tulburată de numeroasele înştiinţări primite pe adresa Primăriei, din care reieşea că, alături de primarul de atunci al Galaţiului, şi ea trebuia să plătească despăgubiri Simtexului. Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au arătat în rechizitoriul trimis instanţei de judecată că Vlasie a mers la Meliceanu şi i-a dat o amendă de 10.000 de lei, propunându-i apoi să renunţe la procesele cu pretenţii băneşti, iar el, în schimb, va renunţa la sancţiune. A urmat denunţul, ancheta penală şi apoi trimiterea în judecată a lui Vlasie. Deşi fostul şef al Direcţiei de Urbanism a spus tot timpul că este nevinovat, trei instanţe judecătoreşti l-au condamnat pentru luare de mită, dându-le astfel dreptate procurorilor DNA.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.