Jump to content

La Tecuci se contruiesc două grădiniţe


dcp100168

Recommended Posts

Două grădiniţe cu program prelungit vor fi construite la Tecuci

* Investiţiile de peste cinci milioane lei vor fi făcute de Ministerul Educaţiei printr-un program naţional. Beneficiarii "suflului" financiar vor fi Grădiniţa nr.17 din Zona Industrială şi Grădiniţa nr.16.

Ministerul Educaţiei vine în sprijinul micuţilor ce frecventează cursurile grădiniţelor cu program prelungit, prin lansarea unui program maternal de investiţii care vizează realizarea de grădiniţe (imobile cu săli de clasă şi dependinţe) pe proiecte tip aprobate de către Guvernul României. Şi la nivelul municipiului Tecuci acest program naţional de investiţii şi-a simţit prezenţa prin două proiecte de construcţie, consolidare şi extindere a două unităţi de învăţământ.

Unul dintre proiecte vizează consolidarea şi extinderea clădirii ce găzduieşte Grădiniţa nr.16. La acest imobil a fost întocmit studiul de fezabilitate, urmând a se realiza un spaţiu pentru trei grupe de grădiniţe cu program prelungit, valoarea investiţiei fiind de 1,5 milioane lei noi.

Cel de-al doilea proiect, mult mai amplu, are în vedere construirea din temelii a unei clădiri care urmează să găzduiască şase grupe de grădiniţe cu program prelungit pe o suprafaţă de teren de 4.000 metri pătraţi, teren pus la dispoziţia Ministerului Educaţiei de către Consiliul Local Tecuci. Această amplă lucrare se ridică la valoarea de aproximativ 4 milioane de lei noi şi se merge pe acelaşi proiect tip aprobat de către Guvernul României.

Informaţii referitoare la aceste investiţii majore ne-a oferit ing. Nona Popovici, care a precizat: ”Consiliul Local al municipiului Tecuci pune la dispoziţia autorităţilor ce urmează să facă investiţia, respectiv Ministerului Educaţiei, pentru cea de-a doua investiţie, pentru Grădiniţa nr.17, un teren liber de sarcini, cu suprafaţa de 4.000 metri pătraţi, la care vor fi racordate la final toate utilităţile. Este deosebit de important faptul că se realizează aceste unităţi de învăţământ pe raza municipiului nostru, având în vedere faptul că numărul copiilor de vârstă preşcolară este în continuă creştere, iar unităţile de acest gen, tot mai puţine. Apreciem în mod deosebit intenţia Ministerului Educaţiei de a face astfel de investiţii, ţinând cont de faptul că din bugetul local nu s-ar fi putut realiza nici măcar în viitorul îndepărtat două astfel de imobile, având în vedere situaţia actuală a bugetului local, care este destul de sărăcăcioasă".

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.