dcp100168 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 S-a terminat un semestru. A venit, din nou, vacanţaLa nicio lună de la vacanţa de Crăciun, elevii sunt puşi iar pe liber. Vacanţa intersemestrială începe astăzi şi se va termina duminică, 8 februarie. O altă perioadă de cursuri se va desfăşura între 9 februarie şi 10 aprilie. Urmează vacanţa de primăvara, 11 - 20 aprilie, apoi din nou cursuri. Anul şcolar 2008-2009 se va sfârşi pe 12 iunie. Vacanţa de vară va dura între 13 iunie şi 13 septembrie.
George Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 De ce doar o saptamana vacanta de Paste? Pe vremea cand eram eu la scoala dura 2 saptamani! Rusineee MEC! Rusine Romania! Si asa acum din cate aud ii chinuie pe bietii copii cu 8 ore/zi la scoala fata de 5 sau 6 ore/zi cum era pe cand eram eu elev.
silviudeep Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 cati ani ai?? Si eu am prins zile cu cate 7 ore, ba chiar am prins si 8 ore, cand se cumulau ore de dimneata cu programul normal de dupa amiaza (asta in gimnaziu). Daca la noi s-a putut depasi acest obstacol, se poate si la copilasii de azi, oricum nu se mai face scoala ca acum 15 ani de exemplu. Ma refer la interesul si respectul elev - profesor si invers, dar aici este deja o alta discutie si ma opresc.
flieder Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 George, nu-ti inteleg inversunarea. Care-i problema ta de fapt? Eu am reusit sa citesc printre randuri...si daca incepem cu "pe vremea mea..." atunci cred ca din start este gresit. Acum anul scolar este impartit in 2 semestre spre deosebire de "pe vremuri" cand erau 3 trimestre. Acum, ce sa zic, eu am prins perioada cand se invata sambata si nu prindeam "Gala desenului animat" Cui sa strig "Rusine"?? Banuiesc ca acest subiect s-a vrut a fi unul informational. La sf lunii ianuarie s-a incheiat primul semetru al elevilor. Acum s-au incheiat situatiile scolare. Vacanta din noiembrie (parca) este recreationala sau pt activitati extracuriculare, aia de Craciun e vacanta de Craciun, ca pentru tot muncitorul roman. Urmeaza semestrul al doilea.
George Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Eu am 22 de ani. M-am referit la vremea intre 1993 si 2005. Cand am avut primara intre 1993 si 1997 nu aveam decat 4 ore pe zi, apoi de la gimnaziu pana la terminarea liceului aveam cam 5 sau 6 ore pe zi. Incepeam la 8 dimineata si terminam la 13 sau 14, incepeam la 13 sau 14 si terminam la 19 sau 20. Si era un program destul de bun. Dar daca ar fi fost sa stau 8 ore de la 12 la 20 cred ca innebuneam. Silviule, deci pe vremea comunismului sa inteleg ca va tinea cate 8 ore la scoala.Flieder, si eu am prins jumatate din vartianta cu trimetstre, jumatate din cea cu semestre. Intotdeauna vacanta de Pasti a fost de 2 Saptamani. Doar anul asta observ ca au pus-o pe 1 saptamana.
lumy Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 la facultate (cel putin la mine)nu mai e nici macar o saptamana vacanta de paste asa ca ...si pe vremea cand erau eu la generala si la liceu au cam alternat am prins vacantele de pasti si cu 2 saptamani,dar am impresia ca si cu o singura saptamana
silviudeep Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 @George, nu sunt asa batran ... acum 14 ani, ma refer (daca am calculat eu bine), am prins si zile de cate 8 ore in gimnaziu. (dar acestea erau o data la doua saptamani) Depinde de scoala se pare...
Recommended Posts