Jump to content

Tiber, demis de Solidaritatea şi la nivel naţional


dcp100168

Recommended Posts

Război sindical cu două mize

* Lupta de la nivelul conducerii Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor (SSM) continuă şi la nivelul conducerii Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu, miza fiind aceeaşi în ambele cazuri, şi anume revocarea din funcţia de preşedinte a lui Gheorghe Tiber, care este şi liderul SSM, de către sindicaliştii care îl contestă.

Problemele din sânul sindicatului Solidaritatea, concretizate în neînţelegerile dintre preşedintele Gheorghe Tiber şi prim-vicepreşedintele coordonator Ilinca Diaconu, care s-au acuzat şi criticat reciproc în ultimele săptămâni, par a fi trase la indigo şi în cazul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu. De data aceasta contestatarul lui Gheorghe Tiber este liderul sindicatului de la Alro Slatina, Ioan Ion, care a organizat recent o şedinţă a biroului de conducere executiv al federaţiei, în care s-a decis revocarea din funcţia de preşedinte a lui Gheorghe Tiber. Acesta din urmă a susţinut că decizia de revocare a lui este ilegală, deoarece nu s-a făcut cu respectarea statutului federaţiei iar sindicatul Alro Slatina fusese exclus din federaţie deoarece nu plătise lunar cotizaţiile. Lucrurile nu s-au liniştit, astfel încât ieri Ioan Ion a convocat consiliul de conducere şi coordonare al federaţiei, pe a cărei ordine de zi se afla analizarea hotărârii luate de biroul executiv privitor la revocarea din funcţie a lui Gheorghe Tiber, stabilirea datei organizării adunării generale a federaţiei, precum şi analizarea legalităţii deciziei luate de Tiber de excludere a sindicatului Alro Slatina din federaţie.

"Şedinţa consiliului de coordonare a fost una statutară deoarece au fost prezenţi 17 din cei 27 de membri ai biroului executiv de la cele trei sindicate afiliate la federaţie, respectiv de la sindicatul Solidaritatea Alro Slatina şi Sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi, de la sindicatul de la Hunedoara nefiind prezent nimeni deşi au fost convocaţi. Avem cvorum, deci putem discuta şi aproba hotărârile aflate pe ordinea de zi. În ceea ce priveşte excluderea sindicatului Alro Slatina din federaţie, deoarece am fi avut datorii, am făcut o adresă pe 15 ianuarie către Gheorghe Tiber prin care am solicitat ca datoria de 29 de milioane de lei vechi, înregistrată de sindicat către federaţie, să fie scăzută din cei 150 de milioane de lei vechi, sumă pe care federaţia o datorează sindicatului Alro Slatina", ne-a declarat liderul sindicatului de la Alro Slatina, Ioan Ion.

"Aceşti oameni nu ştiu ce fac!"

Susţine Gheorghe Tiber, care afirmă că şi consiliul de conducere şi coordonare al federaţiei, la fel ca şi şedinţa biroului executiv de conducere, au fost convocate fără respectarea statutului federaţiei, motiv pentru care toate hotărârile luate sunt nule. "Aceste persoane, în frunte cu Ioan Ion şi Ilinca Diaconu, dau încă o dată dovadă că nu au nicio legătură cu activitatea sindicală, de nepricepere şi de faptul că nu cunosc statutul. Sindicatul Alro Slatina a fost exclus din federaţie pentru neachitarea cotizaţiilor, deci la această şedinţă nu au participat decât câţiva reprezentanţi ai unui singur sindicat, şi anume SSM. Nu am primit nicio adresă prin care să se solicite compensarea datoriilor de la cei de la Alro Slatina, care nu mai fac parte din federaţie. Sunt în continuare preşedinte al federaţiei, iar aceşti oameni nu ştiu decât să facă scandal şi să dea dovadă de nepricepere sindicală", a spus Gheorghe Tiber.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.