dcp100168 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Elena Gheorghe, câştigătoarea Eurovision RomâniaElena Gheorghe, cu piesa “The Balkan Girls”, compusă de Laurenţiu Duţă, este câştigătoarea selecţiei naţionale pentru Eurovision 2009 şi va reprezenta România în competiţia europeană de la Moscova. Cântăreaţa în vârstă de 24 de ani a fost preferata juriului de specialitate, de la care a primit şase note maxime (nota 12), însă s-a aflat pe locul al doilea la televoting cu 3503 voturi, preferatele publicului fiind Blaxy Girls ("Dear Mama") cu 4861 voturi.
adrian Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ca la noi...au avut de unde alege dar degeaba. Nu mai scapam de cadavrele muzicii din juriu ....
tomcat0 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 "marele juriu" a ales cea mai slaba si proasta piesa din cate erau in finala... consider ca aveau mai multe sanse Catalin Josan, sau Blaxy Girls (in ordinea asta)... n-am nimic cu Elena Gheorghe, are voce buna, lucrata... insa piesa e incredibil de proasta si banala... nu degeaba multi compozitori buni romani pleaca din tara, aici n-au nici o sansa sa se afirme... Moga e un plagiator, indiferent ce s-ar spune... Ionita e amator... iar ceilalti nu se pot afirma din cauza comunismului din sistem... stiu despre ce vorbesc! (la un festival de compozitie in facultate am fost clasat pe locul 4, desi meritam sa fiu pe podium, insa fara sa vreau am participat la o discutie intre membrii juriului care iesisera la o tigara pe holul de langa scena... problema nu s-a pus "cine are piesa buna, castiga" ci "daca au venit baietii de prin alte colturi ale tarii trebuie sa le dam si lor ceva" asa ca... Fuck off !). Sunt multe de spus referitor la subiectul Concursuri muzicale romanesti, insa poate dezbatem alta data subiectul, deja m-am enervat
oana6200 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Din nou, membrii juriului s-au vorbit intre ei sa dea 12 puncte la aceeasi piesa; dar daca anul trecut am trimis la Eurovision o melodie buna, de data asta s-a nimerit o piesa care n-are nimic in comun cu muzica, desi prezenta scenica a Elenei Gheorghe a incercat sa o "dreaga", n-a fost deajuns. Cel mai mult merita sa castige mai noua trupa Soundcheck; poate ar trebui sa o invitam si pe la noi, la vreun festival de scrumbii...
tomcat0 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Cel mai mult merita sa castige mai noua trupa Soundcheck; poate ar trebui sa o invitam si pe la noi, la vreun festival de scrumbii... cu tot respectul... Soundcheck a avut o melodie specifica anilor 89-90 (dar, dupa cum ai zis... e buna de un festival al scrumbiei )... dupa parerea mea aveau aceeasi sansa pe care o are Elena Gheorghe (care a fost oricum impinsa de juriu). Oricum marele festival Eurovision nu se bazeaza pe recunoasterea calitatilor pieselor, ci pe fratia dintre popoare si pe interesele economico-politico-administrative... asa ca eu zic sa stam linistit, sa ne vedem de Cerbul de Aur, de Mamaia, de Callatis...
larisa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 de ani buni nu ma mai uit la eurovision....mi se pare ca si la nivel de tara si la nivel de continent s-a pierdut adevaratul sens al eurovisionului....sunt foarte curioasa cum se va desfasura eurovisionul cu 50 % televoting si 50 % juriu de specialitate.....in schimb despre piesa E.Gheorghe......no comment!!! nu merita absolut deloc..intamplator am dat pe tvr si chiar melodia ei era....rau de tot. versuri..bleah...muzica...dans...patetic...o incercare nereusita de a impresiona si de a face ceva frumos....unde se va ajunge cu melodia asta?....ar fi un miracol daca ne ia cineva in seama...
flieder Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Melodia castigatoare este, ca de fiecare data, ceea ce ar putea sa ne reprezinte. Sa-i uram succes si sa speram ca ne vom califica pe 12 mai (eu imi rezerv dreptul de a fi sceptica ) La prima auditie a celor 24 de melodii selectate pentru Eurovisionul de anul asta...mi-au ramas doar cateva printre care cea a baietilor de la Tabassco dar si Popa's Band (care-i favorita fetei mele ) dar mizam ff mult pe faptul ca anul asta va merge in Rusia Catalin. N-a fost sa fie. Analizand in schimb ceea ce se petrece in aria Eurovisionului mi-e cam frica sa dau pronosticuri. "The Balkan Girl" mi se pare ca seamana fff tare cu cea castigatoare a Ucrainei de acum 2-3 ani si are elemente de dans cu ale grecoaicei. Nu mi se pare spectaculoasa. Preferinta mea personala: Popa's Band, Blaxy Girls, Costi (pacat de interpretarea jalnica ).
lumy Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 o fi avand voce Elena,dar melodia nu-mi place si eu sincer nu inteleg la refren decat partea cu "balkan girls like to party"restul inca ma chinui sa deslusesc ,mie mi-a placut melodia celor de la Zero-"Sunny days"
Zuzyk Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 hmm... nu am nimic cu nimeni. Nici critic mare in materie de muzica nu sunt asa ca...urez succes Elenei. A si...Catalin mie nu-mi place. Si sigur nu mi-ar fi convenit sa intre el la eurovizion. Blaxy girls, ca intotdeauna au cantat frumos, la fel si RedBlonde(au avut o interpretare frumoasa), Costi si el a fost cam varza...
dcp100168 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Elena Gheorghe s-a calificat in finala EurovisionElena Gheorghe, reprezentanta Romaniei, s-a calificat in finala Eurovision de la Moscova cu melodia "The Balkan Girls", piesa compusa de Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangal, pe versurile lui Laurentiu Duta si Alexandru Pelin. Alaturi de Romania s-au mai calificat: Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia&Hertegovina, Armenia si Islanda.In urma cu doar cateva zile, la casele de pariuri Stanleybet din Romania, Elena avea o cota de 101 pentru castigarea competitiei. De asemenea, Elena era considerata a 25-a favorita la castigarea competitiei, la egalitate cu reprezentanta Belgiei. In acest moment, melodia Elenei Gheorghe se afla pe locul 25 in preferintele utilizatorilor de internet, conform unui clasament intocmit de Google.http://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-56 ... vision.htm
busumary Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 parerea mea e ca Romania nu va castiga niciodata Eurovision.ul,pentru ca Romania nu va fi in "stare" sa sustina financiar un asemenea festival . Restul...no comment ! va merge la Eurovision sa completeze imaginea Romaniei(pe langa cersetori,hoti acum si fete care stiu sa danseze la bara). :oops:
oana6200 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Bravo ei!!! Sa-i tinem pumnii si in continuare! Intr-adevar, prestatia Elenei si a trupei ei a fost mai buna si mai "balcanica" decat la finala noastra; au muncit foarte mult, si au avut un moment bun. In rest, nicio alta piesa nu m-a "dat pe spate". ...parerea mea e ca Romania nu va castiga niciodata Eurovision.ul,pentru ca Romania nu va fi in "stare" sa sustina financiar un asemenea festival ... Tin sa te-anunt ca Romania a mai gazduit un "eurovizion": Eurovision-ul copiilor, in urma cu 2 sau 3 ani. De ce n-ar avea sanse sa mai gazduiasca inca unul?
dcp100168 Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Concursul a fost câştigat, conform aşteptărilor, de cântareţul şi violonistul norvegian (născut în Belarus) Alexander Rybak, cu melodia "Fairytale".România s-a clasat pe la locul 20, n-am reţinut exact.
tomcat0 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 locul 19... oricum asta e nivelul! nu putem sa avem pretentii... ma asteptam la asta... daca pana si Azerbaijan-ul a avut o piesa mult mai tare, ce sa mai zicem...
lumy Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 mie una nu mi-a placut de la inceput piesa Elenei,nici macar dansul nu au reusit dansatoarele alea sa-l faca ceva mai special,bv norvegianului ,imi place foarte mult melodia lui si si-a meritat locul,am inteles ca muzica si versurile ii apartin
busumary Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Bravo ei!!! Sa-i tinem pumnii si in continuare!Intr-adevar, prestatia Elenei si a trupei ei a fost mai buna si mai "balcanica" decat la finala noastra; au muncit foarte mult, si au avut un moment bun. In rest, nicio alta piesa nu m-a "dat pe spate". ...parerea mea e ca Romania nu va castiga niciodata Eurovision.ul,pentru ca Romania nu va fi in "stare" sa sustina financiar un asemenea festival ... Tin sa te-anunt ca Romania a mai gazduit un "eurovizion": Eurovision-ul copiilor, in urma cu 2 sau 3 ani. De ce n-ar avea sanse sa mai gazduiasca inca unul? parerea mea e ca nu se compara
busumary Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 poate nu ma pricep eu sa apreciez muzica,dar parca editia de anul acesta a fost mai mult spectacol decat muzica. Cateva pareri: Bosnia / herzegovina :Melodia e plagiata.Am mai auzit.o.Uf.Da nus unde.Parca e si ceva portiuni dintr.un imn?-numai la noi e corectitudine cand e vorba de plagiat(Andra&Smiley-Dracula my love) Moldova-coregrafie faina! Malta-Voce superba,dar piesa slabuta. Ukraina-O imita pe Tina Tuner(numa salbateci de vro 5ani in coace.oare de ce?) Norvegia-Jos palaria.Off.I"m in love of fairy tales .Super(de 1 an se pregateste sa organizeze eurovisionul din 2010 ) Rromania-lol ziceau ca o sa fie ceva deosebit si ceva roz rochia era galbuie si coregrafia a fost aceeasi. O certitudine- romanii canta in engleza, si moldovenii in romana stalcita... si sunt si mai bine clasati .in rest...ce stie toata lumea,nimeni nu ne place afara si nici nu vor sa auda de noi(noroc de moldoveni de suntem pe 19...altfel eram pe locul 1din coada) Spectacolul in sine a fost superb.Nota 10 Moskwa Nu mai scriu ca mi.e lene.pareri sunt multe,asta e doar o parte din a mea
Recommended Posts