Jump to content

Un gălăţean, arestat după captura de cocaină de la Agigea


dcp100168

Recommended Posts

Captura de cocaina de vineri, cea mai mare din ultimii 10 ani in Europa!

Patru suspecti au primit mandat de arestare preventiva de 29 de zile, dupa stupefianta captura facuta in Portul Agigea: peste o tona de cocaina pura. Drogurile veneau din Brazilia si aveau ca destinatie Spania. Le-ar fi adus traficantilor peste 100 de milioane de euro, pe piata neagra. Printre cei patru suspecti, trei barbati si o femeie, se pare ca se afla si capul retelei, un cetatean spaniol. Cei doi barbati implicati sunt din Galati, respectiv Bacau, iar femeia din Ramnicu Sarat. Cu totii erau filati de 48 de ore. Politistii le-au descoperit numele in documentele de insotire a celor doua containere venite din Brazilia. Acestea erau incarcate cu lemn de cedru, dar paletii fusesera decupati si in interior fusesera ascunse pachetele cu cocaina. La o perchezitie, anchetatorii au ridicat 140.000 de euro si doua masini de teren. Actiunea Rio, asa cum au numit-o anchetatorii, este cea mai mare captura din ultimii 10 ani in Europa si cea mai mare facuta pana acum la noi. Politistii au detectat cele peste 1.200 de kilograme de cocaina - care zaceau de saptamani bune in niste containere din port - cu ajutorul unor scanere. Pachetele de droguri aveau pe ele anumite insemne, care le indicau traficantilor calitatea marfii. Traficantii au organizat actiunea gandindu-se la fiecare detaliu. Astfel, doi dintre ei au infiintat o firma in Gorj, care urma sa preia incarcatura, cu care cetateanul spaniol sa plece mai departe. Apoi, din luna decembrie si pana au fost prinsi, traficantii au incercat sa racoleze o a treia persoana, angajata in port, care ar fi putut sa-i ajute. Cocaina era destinata exclusiv pietei spaniole. Daca se dovedeste ca sunt vinovati, suspectii risca 25 de ani de inchisoare, pentru trafic international.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... uropa.html

Link to comment
Share on other sites

Arestari dupa cea mai mare captura de cocaina din Romania

Judecatorii constanteni au dispus ieri arestarea preventiva a trei persoane cercetate in cazul celor doua containere care contineau 1.200 kilograme de cocaina descoperite vinerea trecuta intr-un terminal din Portul Constanta Sud-Agigea. Cano Alvarez Antonio, cetatean spaniol, banuit ca ar fi seful unei retele de trafic de cocaina, Cioroaba Ramona Elena, domiciliata in Ramnicu Sarat, si administratorul SRL-ului, prin care s-a facut importul stupefiantelor in Romania, precum si Chiribau Adrian Vasile, concubinul femeii, vor petrece 29 de zile dupa gratii. Acestia au fost arestati dupa ce lucratorii antidrog impreuna cu politistii constanteni si serviciul teritorial DIICOT au confiscat cea mai mare cantitate de droguri din ultimii zece ani, respectiv 1.200 de kilograme de cocaina. Oamenii legii sustin ca s-a lucrat la acest caz mai multe luni de zile, iar membrii retelei erau supravegheati inca de anul trecut. Cocaina a sosit in portul Constanta ascunsa in cutii de lemn de cedru, material care de altfel fusese trecut in declaratiile vamale ca provenind din Brazilia. Containerele au fost descarcate in terminalul portuar in ultima decada a lunii decembrie 2008, urmand ca in decursul lunii ianuarie marfa sa ajunga la destinatar, o firma din comuna Baia de Fier, judetul Gorj. Firma se numeste Rumaval Impex SRL si are drept asociat unic o femeie, Cioroaba Ramona Elena, care a si fost arestata in acest dosar. Potrivit datelor Registrului Comertului, societatea, care a fost infiintata in 2004 si care are obiect de activitate prelucrarea lemnului si productia de prefabricate, nu a mai raportat datele economice din anul 2007. La desigilarea containerelor, in cutiile de lemn s-au gasit 1.080 calupuri de cocaina, cu indice de puritate 90%, ambalata in folii de plastic inscriptionate cu logo-ul trifoi. Valoarea totala a cocainei este de 100 milioane de euro. Politistii i-au retinut imediat pe cei trei membri ai retelei si pe un barbat din Galati pe care concubinul patroanei l-a racolat in vederea facilitarii perfectarii documentelor vamale. Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Constanta sambata trecuta, iar dupa audieri, care au durat toata noaptea, s-a dispus masura arestului preventiv. Avocatii celor trei vor inainta in decursul zilei de astazi recurs. Pentru reusita actiunii, mai multi politisti au fost premiati, cu avansarea in grad sau cu prime, desi nu au facut altceva decat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu.

http://www.romanialibera.ro/a145126/are ... mania.html

Link to comment
Share on other sites

un barbat din Galati

La data de 30 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al D.I.I.C.O.T., sprijiniţi de poliţişti din cadrul Direcţiei Antidrog a IGPR, au prins în flagrant pe Alvarez Antonio C., de 44 de ani, cetăţean spaniol, cu domiciliul în Spania, Ramona Elena C., de 27 de ani, din Râmnicu Sărat, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj, Adrian Vasile C., de 28 de ani, din Bacău, şi Matei I., de 57 de ani, din Galaţi. Cei patru au fost monitorizaţi timp câteva luni, iar în urma cercetărilor au fost stabilite ierarhia grupului şi activităţile infracţionale ale membrilor acestuia. Astfel, a rezultat că, la sfârşitul anului 2008, prin intermediul unei societăţi comerciale din Comuna Baia de Fier, Ramona Elena C. a efectuat un import de material lemnos - lemn de cedru - marfa fiind încărcată în două containere care se aflau în terminalul de containere Agigea Port Constanţa. Activitatea era coordonată de către cetăţeanul spaniol, iar prin intermediul Ramonei Elena şi a concubinului acesteia, Adrian Vasile C., l-au racolat pe Matei I., în vederea înlesnirii efectuării operaţiunilor vamale în Portul Constanţa Sud Agigea. Cei patru au fost reţinuţi, iar percheziţiile efectuate asupra celor două containere au scos la iveală faptul că în interiorul paleţilor cu scândură de cedru se aflau compartimente în care se găseau un număr de 1080 calupuri de cocaină, având inscipţionate logo-ul „trifoi”, ambalate în folii de plastic de diferite culori, în greutate totală de 1203,9 kg, de o puritate de peste 90%, având o valoare de piaţă de peste 100.000.000 Euro.

http://www.realitatea.net/newsin--patru ... 52487.html

Link to comment
Share on other sites

Pe data de 30 ianuarie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Serviciului Teritorial Constanta al DIICOT, sprijiniti de politisti din cadrul Directiei Antidrog a IGPR, au prins în flagrant pe Alvarez Antonio Cano, de 44 de ani, cetatean spaniol, cu domiciliul în Spania, Ramona Elena Cioroaba, de 27 de ani, din Bacau, administrator al unei societati comerciale din comuna Baia de Fier, judetul Gorj, Adrian Vasile Chiribau, de 28 de ani, din Bacau, si Matei Iacob, de 57 de ani, din Galati.

http://www.observatordebacau.ro/2009/02 ... zilia.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Capul afacerii „tona de cocaina”, mut în faţa instanţei

Cetăţeanul spaniol Antonio Cano Alvarez şi complicii lui români, Adrian Vasile Chiribău şi Elena Ramona Cioroabă, judecaţi într-un nou dosar pentru tentativă de introducere în România de stupefiante, au apărut, ieri, în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa. Conform rechizitoriului, cei trei sunt acuzaţi că, pe lângă cele 1.200 de kg de cocaină aduse în ţară prin Portul Constanţa Sud Agigea în ianuarie 2009, urmau să mai introducă în România, din Brazilia, aproape patru tone de cocaină.

În vreme ce Cano şi Cioroabă au refuzat să dea vreo declaraţie, Chiribău a vrut să povestească instanţei cum a ajuns să fie implicat în afacerile cu cocaină. El a repetat declaraţia pe care a dat-o şi în primul dosar în care a fost condamnat de instanţele constănţene la 15 ani pentru introducerea în România a 1,2 tone de cocaină. „Pe Cano l-am întâlnit la sfârşitul lunii ianuarie 2009, dar nu am vorbit niciodată cu el pentru că nu ştiu limba spaniolă. Pe Ramona Cioroabă am vrut să o ajut cu importul unui container cu cherestea pentru că mi-a spus că întâmpina probleme cu comisionarii vamali. Am apelat la un prieten din Galaţi, care l-a trimis pe asociatul lui la Constanţa pentru a rezolva situaţia. Eu nu am avut nicio legătură cu drogurile. Singura mea intenţie a fost de a o ajuta pe Ramona Cioroabă. Habar nu am avut de unde provenea importul. Sunt total pe dinafara acestor dosare şi nu înţeleg de ce Parchetul are impresia că aş şti mai mult decât am declarat până acum, am spus tot ce ştiu. Nu sunt de rea credinţă”, a declarat Adrian Chiribău. El a adăugat că înţelegerea lui cu Ramona Cioroabă a fost de a o ajuta pentru un singur import, nu şi pentru altele.

Următorul termen va fi pe 18 aprilie. Amintim că Antonio Cano Alvarez a fost condamnat în primul dosar la 16 ani de detenţie, iar Cioroabă şi Chiribău la câte 15 ani.

Conform rechizitoriului, poliţiştii constănţeni au aflat că, în februarie 2009, la o lună după arestarea lui Cano, Chiribău şi Cioroabă, alte 3,8 tone de cocaină urma să fie trimise, în două containere, din Brazilia, către firma Elenei Cioroabă, SC „Rumaval Impex” SRL, din comuna gorjeană Baia de Fier. La data la care au fost descoperite, drogurile erau încărcate în containere, ascunse printre pachete cu lemn de cedru, actele vamale fuseseră întocmite şi cocaina urma să ia drumul României. Oamenii legii spun că cele două containere trebuia să tranziteze ţara noastră, destinaţia finală fiind Spania. Cazul a fost cercetat de Poliţia braziliană, care a reuşit să destructureze filiera de pe teritoriul său, şi apoi a transmis informaţiile omologilor români pentru a le servi la întocmirea unui al doilea dosar penal pe numele celor trei traficanţi de droguri.

telegrafonline.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.