Jump to content

Cât de dependenţi sunteţi de mediul on-line?


Relu
 Share

Recommended Posts

Cât timp alocaţi navigaţiei pe web? Dar jocurilor? Cât timp petrec copii voştri în faţa calculatorului? Cât de dependenţi am ajuns de forumuri, jocuri, chaturi, messenger, astfel încât de-abia mai deschidem o carte? De ce primul lucru pe care îl facem când ne trezim este să dăm drumul la computer?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Singura problema in ceea ce ma priveste ar fi ca nu prea mai am timp sa navighez atat de mult pentru ca serviciul si ocupatiile adiacente nu imi permit ...

Este o sursa importanta de informatie, de comunicare si realmente salveaza multe ........

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Cred ca in jur de 4-5 ore pe zi (de obicei). Sunt perioade cand am posibilitatea sa stau toata ziua pe net - desi incerc cu tot dinadinsul sa ma mai indepartez de ceea ce inseamna computer - pe cand alteori abia daca imi gasesc 5 minute sa intru sa verific mailul si sa trimit cate ceva.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Poate este prea mult spus "dependenti" dar internetul a devenit vital: mai mult decat televizorul sau radioul in privinta informatiilor. Personal, cum am o nelamurire (de la stiri la compozitia betonului, daca vreti) cum "ma reped" la calculator. Nu e un moft e o necesitate pentru ca este cea mai utila si mai la indemana sursa de informatii. (Uite de exemplu, acum prefer sa statu aici decat sa vizionez un film la tv care probabil a mai fost difuzat de vreo 10 ori :lol: )

Link to comment
Share on other sites

De acord cu voi: Internet = informatii.

Mai precis, citesc majoritatea ziarelor din Romania plus agentiile de presa. Comunic online cu familia, prietenii, colegii. Ma informez asupra vremii, localizare, orice informatie necesara. Imi descarc filme, muzica, jocuri, programe, si tot ceea ce imi este necesar.

Timp petrecut in fata calculatorului ? In medie 9 ore zilnic.

Link to comment
Share on other sites

dependent poate e mult spus... pasionat mai degraba... si interesat... tot ceea ce am invatat in materie de coputere si internet am invatat singur, fara vreun curs specializat pentru ca mi-a placut sa ma bag peste tot si sa testez cat pot tainele computerului si ale internetului. Petrec zilnic minim 2, 3 ore pe internet fie cautand divertisment, fie citind forumuri, mail-uri sau ascultand radio on-line

Link to comment
Share on other sites

Cu mulţi ani în urmă, citeam între-un articol: "Un computer fără modem va fi ca un birou fără telefon". Uite c-a avut al dracului de multă dreptate! Astăzi, n-aş mai putea să-mi imaginez computer care să nu aibă conexiune la internet. Ai nevoie de informaţii într-un anumit domeniu? Internetul e soluţia. Pregăteşti un articol, un referat, o lucrare de diplomă? Iarăşi, internetul te scoate din încurcătură. Ai probleme de sănătate? Sfatul medicului on-line. Planificarea de concediu? Chiar nu ştiu cum mă descurcam când n-aveam internet :d

Link to comment
Share on other sites

Internetul a devenit mai mult decat o necesitate. Eu petrec cam 15 ore zilnic pe internet. Dimineata citesc presa on-line verific mailurile si mesajele private, mai postez cate ceva pe forum de exemplu. Seara la fel. Nu am cum acoperi intr-o singura dimineata toata presa din tara asa ca mai continui si seara. In cursul ilei folosesc netul in scopuri utile. De jocuri m-am lasat de mult char foarte mult timp. A si mai ascult radio sau orivesc la tv pe net cate un film bun pe posturile care UPC-ul nu mi le ofera.

Link to comment
Share on other sites

Sheena, mi se pare enorm 15 ore pe zi. Nu e deloc OK si crede-ma, chestiile pe care spui ca le faci de-a lungul zilei, le poti face intr0un timp mult mai scurt si intr-un mod mult mai sanatos. De exemplu, chiar nu consider necesar sa citesti TOATA presa din tara. Ar fi trebuit sa-ti formezi pana acum o parere despre anumite publicatii si sa faci diferenta intre informatia de corecta si cea trunchiata (se stie ca marea majoritate a publicatiilor are cate un de opinie). Functie de asta, cititul presei si informarea ar trebui sa-ti ocupe, dupa umila mea parere, maxim o ora pe zi. In plus, postatul pe forum si alte asemenea activitati nu sunt obligatii :) si ma intreb cam cate de utile sunt celelalte scopuri. Pentru binele tau o spun: ar trebui sa diminuezi drastic statul la calculator :(

Link to comment
Share on other sites

Pai oricum va trebui sa mai raresc statul pe net. De fapt 15 or pe zi e pc-ul deschis. Eu de fapt cu ochii in momnitor mai mult de 7 ore/zi nu stau. Restul de 8 ore merge radio-ul on-line :d iar eu fac altceva. PC-ul merge de la 7.00 AM pana la 2.00 AM zilnic. Oricum foarte mult timp mai precis duipa-amiaza eu cam dorm cu radio-ul deschis. Pun un post de radio de pe net si ma pun in pat. Mai citesc o carte sau mai dorm :d Acum oricum nu voi mai avea tim prea mult de pc. Foarte mult timp va trebui sa il aloc serviciului. Sper sa ma angajeze. Sunt colaborator la un ziar local.

Link to comment
Share on other sites

Intradevar. Dar ziceam ca nu mai am timp sa navighez pe net degeaba. Ci folosesc statul la pc intr-un mod util. Si de ce ziceam ca nu prea mai am asa mult timp de pc? Pt ca acest servici pe care il am presupune multa munca de teren iar putinul timp de stat acasa, folosesc pc-ul tot pentru servici o parte net-ul pentru documentare si mai scriu si in word articolele. Uite de exemplu acum ma chinui la un articol si navighez pe net pentru gasirea unui HCL de Braila referitor la lipirea ilegala a afiselor publicitare si in paralel stau pe forumul asta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Da,internetul este o necesitate.Informatii in principal,stiri,prieteni.Am trecut exact ordinea fiindca in primii ani de internet,prietenii erau prioritatea,acum...timpul nu mai permite decat strictul in disctutiile cu prietenii.Ajung de la 2 ore pe internet la 5 ore/zi.Nu fiindca nu mi-as fi dorit mai mult!Dar cele cotidiene nu ma lasa :mrgreen:

E mult 15 ore,cred si 12 ore.

Link to comment
Share on other sites

Văd că toată lumea se documentează pe internet.. asta în primul rând :) Ceea ce nu e deloc rău.. dar n-ar spune unul că mai calcă şi strâmb în reţea din când în când :):P Asta era doar o constatare nu o acuză ca să nu sară vreo cineva ca ars :) Internetul ocupă timp, mult timp de obicei pentru că de cele mai multe ori dai din una în alta şi când te uiţi la ceas trebuia să faci altceva de ceva timp :) Deci pot afirma liniştit că dă dependenţă..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.