Relu Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Cât timp alocaţi navigaţiei pe web? Dar jocurilor? Cât timp petrec copii voştri în faţa calculatorului? Cât de dependenţi am ajuns de forumuri, jocuri, chaturi, messenger, astfel încât de-abia mai deschidem o carte? De ce primul lucru pe care îl facem când ne trezim este să dăm drumul la computer?
Voolkhan Posted February 10, 2008 Posted February 10, 2008 Singura problema in ceea ce ma priveste ar fi ca nu prea mai am timp sa navighez atat de mult pentru ca serviciul si ocupatiile adiacente nu imi permit ...Este o sursa importanta de informatie, de comunicare si realmente salveaza multe ........
tigeratlantic9945 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Eu petrec vreo 12 ore pe zi(adunate nu incontinuu),si copilul se joaca mult .Important este sa stim sa facem pauze,eu stau 4 ore la calculator dimineata,dupa aceea ma opresc timp de 3-4 ore vrand nevrand apoi iar .Nu stau incontinuu.
riaji Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Cred ca in jur de 4-5 ore pe zi (de obicei). Sunt perioade cand am posibilitatea sa stau toata ziua pe net - desi incerc cu tot dinadinsul sa ma mai indepartez de ceea ce inseamna computer - pe cand alteori abia daca imi gasesc 5 minute sa intru sa verific mailul si sa trimit cate ceva.
kos Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Poate este prea mult spus "dependenti" dar internetul a devenit vital: mai mult decat televizorul sau radioul in privinta informatiilor. Personal, cum am o nelamurire (de la stiri la compozitia betonului, daca vreti) cum "ma reped" la calculator. Nu e un moft e o necesitate pentru ca este cea mai utila si mai la indemana sursa de informatii. (Uite de exemplu, acum prefer sa statu aici decat sa vizionez un film la tv care probabil a mai fost difuzat de vreo 10 ori )
VicentiuA Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 De acord cu voi: Internet = informatii.Mai precis, citesc majoritatea ziarelor din Romania plus agentiile de presa. Comunic online cu familia, prietenii, colegii. Ma informez asupra vremii, localizare, orice informatie necesara. Imi descarc filme, muzica, jocuri, programe, si tot ceea ce imi este necesar.Timp petrecut in fata calculatorului ? In medie 9 ore zilnic.
tomcat0 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 dependent poate e mult spus... pasionat mai degraba... si interesat... tot ceea ce am invatat in materie de coputere si internet am invatat singur, fara vreun curs specializat pentru ca mi-a placut sa ma bag peste tot si sa testez cat pot tainele computerului si ale internetului. Petrec zilnic minim 2, 3 ore pe internet fie cautand divertisment, fie citind forumuri, mail-uri sau ascultand radio on-line
Relu Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Cu mulţi ani în urmă, citeam între-un articol: "Un computer fără modem va fi ca un birou fără telefon". Uite c-a avut al dracului de multă dreptate! Astăzi, n-aş mai putea să-mi imaginez computer care să nu aibă conexiune la internet. Ai nevoie de informaţii într-un anumit domeniu? Internetul e soluţia. Pregăteşti un articol, un referat, o lucrare de diplomă? Iarăşi, internetul te scoate din încurcătură. Ai probleme de sănătate? Sfatul medicului on-line. Planificarea de concediu? Chiar nu ştiu cum mă descurcam când n-aveam internet
Sheena Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Internetul a devenit mai mult decat o necesitate. Eu petrec cam 15 ore zilnic pe internet. Dimineata citesc presa on-line verific mailurile si mesajele private, mai postez cate ceva pe forum de exemplu. Seara la fel. Nu am cum acoperi intr-o singura dimineata toata presa din tara asa ca mai continui si seara. In cursul ilei folosesc netul in scopuri utile. De jocuri m-am lasat de mult char foarte mult timp. A si mai ascult radio sau orivesc la tv pe net cate un film bun pe posturile care UPC-ul nu mi le ofera.
riaji Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Sheena, mi se pare enorm 15 ore pe zi. Nu e deloc OK si crede-ma, chestiile pe care spui ca le faci de-a lungul zilei, le poti face intr0un timp mult mai scurt si intr-un mod mult mai sanatos. De exemplu, chiar nu consider necesar sa citesti TOATA presa din tara. Ar fi trebuit sa-ti formezi pana acum o parere despre anumite publicatii si sa faci diferenta intre informatia de corecta si cea trunchiata (se stie ca marea majoritate a publicatiilor are cate un de opinie). Functie de asta, cititul presei si informarea ar trebui sa-ti ocupe, dupa umila mea parere, maxim o ora pe zi. In plus, postatul pe forum si alte asemenea activitati nu sunt obligatii si ma intreb cam cate de utile sunt celelalte scopuri. Pentru binele tau o spun: ar trebui sa diminuezi drastic statul la calculator
Sheena Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Pai oricum va trebui sa mai raresc statul pe net. De fapt 15 or pe zi e pc-ul deschis. Eu de fapt cu ochii in momnitor mai mult de 7 ore/zi nu stau. Restul de 8 ore merge radio-ul on-line iar eu fac altceva. PC-ul merge de la 7.00 AM pana la 2.00 AM zilnic. Oricum foarte mult timp mai precis duipa-amiaza eu cam dorm cu radio-ul deschis. Pun un post de radio de pe net si ma pun in pat. Mai citesc o carte sau mai dorm Acum oricum nu voi mai avea tim prea mult de pc. Foarte mult timp va trebui sa il aloc serviciului. Sper sa ma angajeze. Sunt colaborator la un ziar local.
riaji Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Felictitari! Ai o sansa sa transmiti pasurile tale si celorlalti cetateni. Insa, din pacate, si meseria aia presupune cateva ore de stat cu nasu-n monitor
Sheena Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Intradevar. Dar ziceam ca nu mai am timp sa navighez pe net degeaba. Ci folosesc statul la pc intr-un mod util. Si de ce ziceam ca nu prea mai am asa mult timp de pc? Pt ca acest servici pe care il am presupune multa munca de teren iar putinul timp de stat acasa, folosesc pc-ul tot pentru servici o parte net-ul pentru documentare si mai scriu si in word articolele. Uite de exemplu acum ma chinui la un articol si navighez pe net pentru gasirea unui HCL de Braila referitor la lipirea ilegala a afiselor publicitare si in paralel stau pe forumul asta.
Rami Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 dintotdeauna,internet-ul a fost o sursa de informare ( si asta nu inseamna doar a citi presa). Sau contact cu oameni. Niciodata jocuri sau alte asemanatoare activitati.
SAMUR1 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 documentare ,comunicare...in general cunoastere... fara jocuri.totusi recunosc, o oarecare dependenta am :oops:
lilliana Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Da,internetul este o necesitate.Informatii in principal,stiri,prieteni.Am trecut exact ordinea fiindca in primii ani de internet,prietenii erau prioritatea,acum...timpul nu mai permite decat strictul in disctutiile cu prietenii.Ajung de la 2 ore pe internet la 5 ore/zi.Nu fiindca nu mi-as fi dorit mai mult!Dar cele cotidiene nu ma lasa :mrgreen: E mult 15 ore,cred si 12 ore.
Claudel Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 1995-2009, de la 24h/zi am reusit sa ajung la o cifra record de 5h/zi timp aglomerat cu movies/tvshows/design/gaming/blogging/chatting&surfing
floriano Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Văd că toată lumea se documentează pe internet.. asta în primul rând Ceea ce nu e deloc rău.. dar n-ar spune unul că mai calcă şi strâmb în reţea din când în când Asta era doar o constatare nu o acuză ca să nu sară vreo cineva ca ars Internetul ocupă timp, mult timp de obicei pentru că de cele mai multe ori dai din una în alta şi când te uiţi la ceas trebuia să faci altceva de ceva timp Deci pot afirma liniştit că dă dependenţă..
chirac Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 e un ,,drog ''mai usor dar cind captiveaza mai ca nu ai timp, nici, de somn dara-mi-te de munca
paulgabor Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 navighez din cand in cand, am descoperit si galateni.net, felicitari lui dcp pentru performanta de a aduna oamenii aici.....un efort extraordinar...felicitari Dane si un salut, Paul Gabor
danielatontsch Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Eu petrec 13, 14 ore in fata calculatorului, le vorbesc oamenilor despre ecologie sau publicatiile online cu specific ecologic. Daca nu am net intru in depresie, nu am oxigen, ma cert cu furnizorii.
mirned3 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Eu sunt destul de dependenta de net, in general. Imi place sa ma informez, in primul rand, despre noutatile legislative si... nu pot incheia ziua pana cand nu CITESC GALATENI. NET.Felicitari, dcp100138!
AndreiM Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dependent de www.galateni.net si depedent de internet evident. Este " vital " in mediul in care lucrez. Jocuri.. nu prea ma mai joc si cand o fac e foarte rar .
Recommended Posts