Jump to content

Reglare de conturi pe strada Portului


dcp100168

Recommended Posts

Brăilenii contraatcă

* Doi tineri din judeţul vecin au pus în alertă poliţia din Galaţi după ce au dat foc, în plină noapte, unui autoturism parcat în faţa unui bloc de pe strada Portului. Inţial, observaţi de o patrulă a Poliţiei Comunitare, cei doi au reuşit să fugă dar au fost reţinuţi în mai puţin de o oră, la ieşirea spre Tecuci. În maşina cu care aceştia încercau să scape au fost găsite o armă, muniţie şi un număr de înmatriculare de rezervă.

Patrula de poliţişti comunitari aflată în misiune în noaptea de sâmbătă spre duminică a observat cum, în jurul orei 02.50, un autoturism Logan cu numere de Bucureşti şi inscripţionat cu însemnele unei firme de taximetrie a oprit în faţa restaurantului Serapis, din port. Din maşină, a coborât un individ, care a golit conţinutul unei sticle ce o avea în mână peste un Mercedes parcat în apropiere. A scos mai apoi din buzunar o brichetă şi a dat foc limuzinei iar la somarea poliţiştilor a urcat rapid în Loganul care a demarat în trombă. Toate echipajele aflate de serviciu au fost puse în alertă, poliţiştii bănuind că indivizii care au acţionat cel mai probabil în vederea unei reglări de conturi, ar fi putut fi înarmaţi şi periculoşi. ”S-a procedat la urmărirea acestuia (n.r. Loganului) şi în paralel au fost anunţate prin dispeceratul instituţiei toate echipajele disponibile de pe raza municipiului şi serviciul apel unic de urgenţă 112, în vederea reţinerii autoturismului respectiv. Între timp s-a luat legătura cu toate firmele de taxi autorizate din Galaţi pentru identificarea acestuia însă nu figurează înregistrat la nici una din firmele gălăţene. Au fost mobilizate toate echipajele mobile, astfel că în jurul orei 03.30, agenţii unui echipaj auto, au reuşit blocarea în trafic, la ieşirea din Galaţi, înspre Tecuci, a autoturismului sus menţionat”, a precizat directorul Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gâscă. Cei doi ocupanţi ai maşinii au fost identificaţi în persoana unui cetăţean turc, de 26 de ani şi a unui român de 21 de ani, ambii cu domiciliul în Brăila. La controlul corporal, poliţiştii au găsit pe lângă o sumă de bani şi 10 cartuşe cu glonţ de cauciuc iar în urma verificării interiorului maşinii, au mai descoperit un pistol marca ROHM RG 88, calibru 10x22 T, fabricat în Germania, cu încărcător metalic, ce conţinea un număr de 6 cartuşe cu glonţ de cauciuc, pentru care turcul deţinea acte. ”Cireaşa de pe tort” a constituit-o o plăcuţă de înmatriculare cu numărul BR.40.DAV, care ar fi putut fi folosită, în caz de nevoie, pentru schimbarea identităţii autoturismului. Cei doi indivizi, împreună cu bunurile găsite asupra lor şi autoturismul folosit pentru deplasarea la Galaţi şi incendierea Mercedesului au ajuns la Secţia 1 Poliţie, în vederea încadrării faptelor şi a continuării cercetărilor.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Turcii brăileni pun Mercedesul la foc mic

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2,50, echipajul de intervenţie rapidă al poliţiei Comunitare de serviciu pe strada Portului s-a sesizat în legătură cu faptul că, în faţa restaurantului „Serapis” din zonă, a oprit un Logan B 65 VAZ, având însemnele de taxi ale firmei „Geany-Mar”. Din maşină a coborât un individ cu o sticlă tip pet în mână, cu al cărei conţinut a stropit un Mercedes GL 66 RAZ, aflat în parcarea aferentă blocului Olt 3, după care a scos din buzunar o brichetă şi l-a incendiat.

La somaţia agenţilor comunitari, individul a urcat în Logan, demarând în trombă. Toate echipajele disponibile de pe raza municipiului au fost anunţate prin dispeceratul instituţiei şi prin apelul unic de urgenţă 112, în vederea reţinerii maşinii.

Între timp, s-a luat legătura cu toate firmele de taxi autorizate din Galaţi pentru identificarea taxiului, dar acesta nu figura nicăieri. Au fost mobilizate toate echipajele mobile, astfel că, în jurul orei 3,30 un echipaj auto a reuşit oprirea maşinii respective în trafic, la ieşirea din Galaţi spre Tecuci.

Şoferul, K.V., de 26 ani, s-a dovedit a fi cetăţean turc, dar, ca şi M.T., de 21 ani, ocupantul locului din dreapta, are domiciliul în Brăila. Asupra lui M.T. a fost găsit un mobil Nokia şi o brichetă, iar asupra lui K.V. - suma de 300 lei şi, în buzunarul stâng al pantalonilor, 10 cartuşe cu glonţ de cauciuc.

În urma verificării interiorului autoturismului, în buzunarul portierei stânga faţă, s-a găsit un pistol marca Rohm RG 88, calibru 10x22 T, made în Germany, cu încărcător metalic, ce conţinea şase cartuşe cu glonţ de cauciuc, pentru care bărbatul deţinea certificat de deţinător arme neletale. În portbagajul autoturismului, sub roata de rezervă, a fost găsită şi o plăcuţă cu numărul de înmatriculare BR 40 DAV.

Indivizii au ajuns la Secţia 1 Poliţie, împreună cu bunurile găsite asupra lor, pentru continuarea cercetărilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Turc ... c___2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.