Jump to content

A murit după ce a fost tratat de leucemie cu aspirină


dcp100168

Recommended Posts

A murit după ce a fost tratat de leucemie cu aspirină

Sistemul sanitar romanesc e in coma si are nevoie de resuscitare urgenta! Un baietel de numai doi ani si noua luni, din Tecuci, a murit dupa ce a fost tratat de leucemie cu aspirina. Initial, baiatul a fost diagnosticat, la Iasi, cu alergie, apoi cu urticarie. Parintii lui Alexandru Eugen Groza au aflat ca micutul suferea de leucemie abia dupa ce l-au dus la un spital din Galati. Apoi, copilul a fost transferat la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, de unde a fost externat pe 19 decembrie. O luna mai tarziu, pe 19 ianuarie, Alexandru a facut o criza si a murit, anunta Antena3.

http://www.ziua.ro/news.php?id=20430&data=2009-02-03

L-au tratat de cancer cu aspirină

“Te rog frumos, gata. Mă doare”. Acestea au fost cuvintele cu care Alexandru Eugen Groza, un băieţel din Tecuci, i-a implorat pe medici să îl lase să se stingă. Diagnosticat cu cancer la Galaţi şi transferat la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, băieţelul de doi ani şi nouă luni a primit ca tratament doar aspirină şi a fost externat. O lună mai târziu, Alexandru a făcut o criză şi a murit, în noaptea de 19 ianuarie. Micuţul Alexandru a murit la numai doi ani, pentru că medicii i-au tratat cancerul cu aspirină.

În iulie 2008, Alexandru a fost internat prima dată la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu alergodermie cronică din cauza petelor roşii de pe piele şi a inflamării ganglionilor. După două luni, doctorii s-au sucit, stabilind că este o urticarie acută şi l-au tratat cu aspirină tamponată.

«De la început am simţit indiferenţa medicilor»

Disperaţi, părinţii l-au dus pe Alex la Galaţi, unde medicii au descoperit că băieţelul are leucemie acută şi l-au transferat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Aici, cazul lui a fost preluat de prof. dr. Luminiţa Dumitrache, care a specificat în caietul de internare al băieţelului: “S-a efectuat biopsie ganglionară inghinală (limfoganglion mărit de volum prezentând arhistructură parţial remaniată cu structura histopatologică de limfom malign non-Hodgkin) cu celule de talie mică şi s-au recomandat teste”. Totuşi, Alex a primit doar un tratament medicamentos, după care a fost externat pe 19 decembrie.

Dr. Dumitrache încearcă să se apere!

Deşi necropsia a demonstrat că Alex a pierit din cauza unei forme de cancer ganglionar, prof. dr. Luminiţa Dumitrache, de la Institutul Clinic Fundeni, care s-a ocupat de băieţel, susţine cu totul altceva: “Conform biopsiei ganglionare, el nu avea cancer, astfel că nu i s-a făcut nici un tratament specific”. Pe 14 ianuarie, starea copilului s-a agravat, iar părinţii au sunat-o pe prof. dr. Dumitrache. “Ne-a spus că biopsia arată o adenopatie reactivă (n.r. - afecţiune ganglionară, de cele mai multe ori asociată cancerului la nivelul sistemului limfatic) ce nu necesită internarea de urgenţă. Nu ne-am mirat. De când am mers prima dată la Bucureşti, am simţit indiferenţa doctoriţei, care probabil şi-a dat seama că nu putem da şpaga cuvenită”, susţine mama, Julieta Groza. Cinci zile mai târziu, micuţul a făcut o criză şi a murit la Spitalul “Sf. Ioan” din Iaşi. Rezultatul necropsiei: limfom malign non-Hodgkin - cancer ganglionar. Părinţii au făcut sesizare la Colegiul Medicilor.

http://www.libertatea.ro/stire/l-au-tra ... 28741.html

Link to comment
Share on other sites

«Vreau ca medicii vinovaţi să plătească»

Moartea micuţului Alexandru Groza din Tecuci, decedat pe 19 ianuarie, continuă să ridice semne de intrebare. Prof. dr. Aurel Nechita, secretar de stat in Ministerul Sănătăţii, este unul dintre cei care au transferat copilul de la Galaţi la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. El a promis ieri familiei că se va demara o anchetă, iar medicii vinovaţi de moartea băieţelului vor fi pedepsiţi.

Între medicii care l-au consultat pe Alexandru la Galaţi s-a aflat şi prof. dr. Aurel Nechita, actualmente secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Echipa condusă de el a stabilit în toamna anului trecut că băieţelul are leucemie acută şi l-a transferat la Institutul Fundeni. Diagnosticul gălăţenilor a fost infirmat însă de analizele coordonate de prof. dr. Luminiţa Dumitrache de la Fundeni. Aici, conform spuselor familiei, după un tratament medicamentos uşor, incluzând şi aspenter (n. r. - aspirină), copilul a fost externat, murind după doar o lună.

“Am vorbit de dimineaţă (n.r. - ieri) cu domnul Nechita, care mi-a spus că sesizarea mea a fost preluată de comisia de specialitate, dar şi că va urmări personal acest caz. Singurul lucru pe care îl mai doresc acum este ca vinovaţii să fie pedepsiţi pentru moartea lui Alexuţu”, ne-a declarat mama, Iulieta Groza, care vrea o anchetă ministerială în cazul băieţelului ei.

Aurel Nechita, secretar de stat, a promis că se implică

Prof. dr. Vladimir Beliş, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, ne-a explicat ieri că adenopatia reactivă (afecţiunea depistată la Spitalul Fundeni) nu poate fi considerată un diagnostic. Ea se asociază altor afecţiuni, cum ar fi cancerul ganglionar, boala depistată la autopsia băieţelului de doi ani. “Aşteptăm ca mama să depună plângerea la noi, sau ca sesizarea ei să ne fie trimisă de la Colegiul Medicilor din România. Vom verifica tot ce s-a întâmplat exact cu acest pacient”, ne-a declarat Vladimir Beliş.

http://www.libertatea.ro/?section=artic ... &id=228859

Link to comment
Share on other sites

«Doctoriţa mi-a dat şpaga înapoi»

Şase sute de lei. Atât au îndesat părinţii Iulieta şi Iulian Groza în buzunarul oncologului pediatru Luminiţa Dumitrache pentru a se asigura că fiul lor, Alexandru Eugen (doi ani şi nouă luni), va fi tratat în cadrul Institutului Fundeni din Capitală. Chiar şi cu şpaga luată, doctorul a trimis acasă copilul fără a-i pune un diagnostic final. La o lună după ce Alexandru a murit de cancer, medicul le-a dat şpaga înapoi părinţilor. Ieri dimineaţă, Iulieta şi Iulian Groza din Tecuci, Galaţi, au venit la Bucureşti să ceară socoteală doctorului pe care îl consideră vinovat de moartea copilului lor de doi ani şi nouă luni. “Deşi la autopsia efectuată la Galaţi a reieşit că Alexuţu a avut cancer la nivelul sistemului limfatic, doctoriţa Dumitrache mi-a spus azi (n.r. - ieri) că a murit de la o gripă galopantă. La fel ne-a zis şi prof. dr. Arion de la Fundeni. Ne-au dat şi nişte rezultate medicale din care reiese că fiul nostru era perfect sănătos”, ne-a povestit mama îndurerată, care i-a cerut medicului şpaga înapoi. “M-a chemat în cabinet. Acolo, m-a întrebat cât vreau şi a ieşit. S-a întors şi mi-a pus în mână cei 600 de lei pe care i-am dat să aibă grijă de Alexuţu. N-a comentat.”, a mai spus Iulieta Groza.

«Mi-a pus în mână cei 600 de lei fără să comenteze»

Pe 3 februarie, Libertatea vă prezenta în exclusivitate cazul micuţului Alexandru Eugen Groza. Diagnosticat la Galaţi cu leucemie, copilul a fost transferat la Fundeni. Deşi în caietul de internare, dr. Dumitrache identifica un “limfoganglion mărit (…) cu structura histopatologică de limfom malign non-Hodgkin” şi recomanda teste, Alexandru a primit doar un tratament medicamentos cu aspirină şi a fost externat pe 19 decembrie, fără un diagnostic final. După exact o lună, băieţelul a murit la Galaţi, iar autopsia a arătat că suferea de limfom malign non-Hodgkin - cancer ganglionar. Ieri, părinţii au depus o sesizare la Colegiul Medicilor din Capitală.

http://www.libertatea.ro/?section=artic ... &id=229753

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A pornit ancheta medicală!

O rază de soare, pe cerul plin de durere al unor părinţi îndoliaţi! Mama băieţelului din Tecuci, răpus pe 19 ianuarie 2009 de un cancer diagnosticat incorect, a fost înştiinţată că s-a demarat o anchetă medicală în cazul decesului fiului ei. Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) analizează motivele pentru care afecţiunea copilului a fost tratată superficial la Institutul Clinic Fundeni din Capitală.

«Într-o lună, mama va fi chemată la Bucureşti»

Alexandru Groza, de numai doi ani şi nouă luni, a murit, la începutul acestui an, de cancer. Băieţelul, diagnosticat cu leucemie, a fost transferat de la Galaţi la Institutul Fundeni, unde i s-a administrat un tratament cu aspirină. “Am primit o recomandată de la Colegiul Medicilor Bucureşti în care eu şi soţul meu am fost înştiinţaţi că s-a declanşat o anchetă la Institutul Fundeni pentru a se stabili dacă dr. Luminiţa Dumitrache se face vinovată de moartea fiului meu”, ne-a spus mama Iulieta Groza. Demersul ne-a fost confirmat de vicepreşedintele CMB, prof. dr. Vladimir Beliş: “Într-o lună, maximum două, mama va fi chemată la Bucureşti pentru finalizarea anchetei profesionale”. Cu rezultatele autopsiei pe care le deţine, dr. Luminiţa Dumitrache susţine în continuare că băieţelul nu avea cancer şi că a fost răpus de o “gripă galopantă”. Mai mult, pe 11 februarie, ea le-a returnat părinţilor toată şpaga primită de la aceştia: 600 de lei.

Pe 3 februarie, Libertatea vă prezenta, în exclusivitate, cazul lui Alexandru Groza, diagnosticat cu leucemie şi tratat cu aspirină. Articolele publicate de cotidianul nostru nu au rămas fără răspuns din partea autorităţilor. Pentru că ne-am luat un angajament faţă de părinţii îndoliaţi, vom urmări ancheta şi vom lupta ca medicii vinovaţi să-şi primească pedeapsa.

http://www.libertatea.ro/?section=artic ... &id=233501

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.