Jump to content

Strada Basarabiei va fi complet modernizată


dcp100168

Recommended Posts

Cu bani europeni

Strada Basarabiei va fi complet modernizată

Consiliul Local Galaţi a aprobat în şedinţa de marţi finanţarea temporară (banii urmează să fie recuperaţi de la finanţatorul european) a lucrărilor de modernizare a străzii Basarabiei, între Piaţa Energiei şi bulevardul George Coşbuc. Astfel, strada ar urma să fie complet modernizată. Valoarea totală a lucrărilor va fi de peste 13.200.000 lei. Cofinanţarea Consiliului Local este de peste 222.600 lei (fără TVA), reprezentând doi la sută din totalul valorii cheltuielilor eligibile. De asemenea, CL asigură şi cheltuielile neeligibile conexe de peste 17.000 lei. Finanţarea a fost câştigată de Primărie prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 2.

http://www.viata-libera.ro/articol-Stra ... ata_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ar fluidiza mult traficul acea portiune din strada Basarabiei.

Asteptam insa sa se termine (sau sa se inceapa de fapt) si lucrarile la strada Traian.

Adevar graieste djabar 523!

cat de mult ar insemna o strada traian asfaltata din piata pana in bariera,si basarabiei de la p-ta energiei in cosbuc,nu am cuvinte sa ma exprim...muuuuult de tot

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Strada Basarabiei intră în reparaţii capitale

Şoferii care sunt nevoiţi, zilnic, să circule pe strada Basarabiei (din Coşbuc, în Piaţa Energiei) şi care s-au plictisit de câte roţi şi-au tăiat mergând pe liniile de tramvai sau de câte bucşe au schimbat din cauza gropilor de pe traseu au, în sfârşit, parte, de o veste bună: strada va intra în reparaţii capitale şi nu doar de suprafaţă. Se va lucra atât la adâncime – sistemul de apă şi canalizare – cât şi la suprafaţă – liniile de tramvai vor fi modernizate, strada asfaltată, mă rog, tot tacâmul.

Cum orice veste bună în privinţa infrastructurii din România este însoţită de una proastă, şoferii trebuie să mai ştie să nu se bulucească de mâine pe bucata de stradă respectivă; până ca traseul să fie ca în palmă, vor trece doi ani. Şi gălăţenii fără maşină vor avea parte de ceva probleme – circulaţia tramvaiului va fi, la un moment dat, oprită.

Lucrări complexe

Joi, în prezenţa directorului Direcţiei de Programe Europene, Costel Hanţă şi a consilierului local Ion Dumitru, dar şi a reprezentanţilor Direcţiei de Dezvoltare Regională Brăila, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae a semnat contractul „Modernizarea străzii Basarabiei” cu Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Proiectul, în valoare totală de 13,269 milioane lei prevede modernizarea a 1,15 km de stradă şi va dura 24 de luni, din care lucrările propriu-zise se vor desfăşura timp de 18 luni. În afara modernizării liniilor de tramvai, reabilitarea va permite circulaţia pe trei benzi de mers în porţiunea Piaţa Energiei-Piaţa Aurel Vlaicu şi pe două, în zona Piaţa Aurel Vlaicu-G. Coşbuc. Proiectul mai prevede reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, a celor electrice, de termoficare şi de gaze. „Urmează să facem licitaţia, sunt 14 zile pentru contestaţii, după care îi dăm drumul. Noi sperăm ca în termen de patru luni să semnăm contractul cu antreprenorul”, a declarat city-managerul Florin Popa, felicitat de Răzvan Murgeanu, pentru cunoştinţele sale în domeniul accesării proiectelor europene. „Eu sunt foarte fericit că vom începe, în sfârşit, această bucată de stradă, lucrare pe care mi-au cerut-o mulţi gălăţeni. Din păcate, noi nu am dispus de fonduri, aşa că am aşteptat şi am sperat că vom obţine finanţare europeană, ceea ce am şi făcut. Vom avea câteva probleme cu construcţiile de acolo, dar le vom rezolva”, a declarat Dumitru Nicolae.

http://www.viata-libera.ro/articol-Stra ... ____2.html

Link to comment
Share on other sites

Daca nu ma insel, reparatia strazii Basarabiei de la Cosbuc pina in piata a durat vreo 7 ani.

Eu sint curios la ce le trebuie 2 ani ca sa desfaca o strada (jumatate de treaba e deja facuta de-a lungul timpului :twisted: ) sa faca o fundatie ca lumea si sa puna apoi un asfalt? Oricit socotesc, nu vad de ce ar dura mai mult de (max) 3 -4 luni.

Sau e datorita faptului ca se apuca in octombrie, vine iarna (nu se lucreaza) primavara e prea dulce sa muncesti cu spor (nu se lucreaza), vara e prea cald (nu se lucreaza), se face iar octombrie, vine iarna (nu se lucreaza) si tot asa?

Sint mai mult de 2 km? sau firma care face lucrarea nu are decit 3 oameni (unul sapa, altul cara si inca unul da cu asfaltul).

In fine, poate nu pricep eu... Dar totusi, 2 ani?? Si mai vrem sa se repare Traian? Pai aia e de vreo 5 ori mai mare...

Link to comment
Share on other sites

Katman aici intervine "lenea Romaneasca" sa stii ca la noi in Braila, o portiune din str Comuna din Paris, nu mai mare de statii de autobuz, aproximativ 800 de metri Intre Sos Focsani si Sos Baldovinesti, a durat 9 ani sa o repare. Acum aceeasi strada au decoperatat-o pe portiunea intre Sos Focsani si strada Deva (3 statii de autobuz) s-a afisat o placuta galbena pe care scrie doar atat: "Strada Comuna din Paris inchisa. Ocoliti pe strada Deva, str moldovei, sos Focsani"

Nema pancarta cu nr de autorizatie, durata santier etc.

Parca vad ca ne apuca 21 decembrie 2012 cu strada Comuna din paris decoperata :lol:

Prevad ca pentru refacere va dura 2-3 mandate :lol:

Link to comment
Share on other sites

aici intervine "lenea Romaneasca"

Cred ca e vorba si de spagile care se dau la incheierea contractelor. Care contracte au durata nedeterminata, nu ofera garantie dupa lucrare si nu se incadreaza intr-un buget dat.

De asta lungesc lucrarea cit se poate, sa traga cit mai multi bani. Iar la 2 luni sint gauri in asfalt pina la genunchi.

Parerea mea, la cum vad ca merg treburile in tara asta... Poate gresesc, bine ar fi...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Proiect Operaţional Regional în valoare de 3,6 milioane de euro

Primul proiect din municipiul Galaţi, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), a fost lansat, joi, în prezenţa oficialităţilor locale. Valoarea totală a proiectului este de 13.269.690 de lei, din care 2% reprezintă cofinanţare locală, transmite corespondentul Informaţia. ro (AMOS News). Prin acest proiect, a cărui perioadă de implementare este de 24 luni, din care 18 luni reprezintă perioada de execuţie a lucrării, se urmăreşte fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere. Lungimea tronsonului ce urmează a fi reabilitat şi modernizat este de 1,15 kilometri din strada Basarabiei, a doua arteră de circulaţie din municipiul Galaţi, ca mărime şi trafic. Lucrările de modernizare au în vedere reprofilarea străzii, înlocuirea sistemului rutier existent, executarea de spaţiu verde, menţinerea linei de tramvai centrală, trotuare şi piste de biciclete pe ambele sensuri ale străzii.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Lucrări de modernizare pe Strada Basarabiei

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a anunţat că începând din 15 iulie, pe Strada Basarabiei, pe tronsonul Bd. George Coşbuc-Piaţa Energiei, vor fi demarate lucrări de modernizare. ”În total vor fi înlocuiţi 1.250 metri liniari din reţeaua de canalizare, 2.053 metri liniari din reţeaua de apă, 9,7 km din reţelele electrice şi 2,5 km din reţeaua de contact. De asemenea, vor fi refăcute liniile de tramvai pe 2,3 km şi vor fi reparaţi 4.090 mp trotuare şi 12.400 mp carosabil”, a declarat viceprimarul. Acesta a precizat că termenul de execuţie a lucrărilor este de 10 luni. În ceea ce priveşte fondurile alocate modernizării Străzii Basarabiei, Nicuşor Ciumcenco, a spus că lucrarea are o valoare totală de 10.390.557 lei şi este finanţată din fonduri structurale şi de la bugetul local şi va fi executată de societatea de construcţii SC Mari - Vila COM Bucureşti.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=14

Link to comment
Share on other sites

eu stiu ca lucrarea a fost castigata la licitatie cu vreo 6,5 milioane ron nu cu 10,4 milioane. ciumacenco stie ceva ce noi nu stim?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Modernizarea străzii Basarabiei va fi realizată de Vâlceana

Deşi licitaţia pentru modernizarea străzii Basarabiei a fost câştigată de firma bucureşteană Mari-Villa, potrivit anunţului făcut în cadrul unei conferinţe de presă de viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, lucrările vor fi executate de firma gălăţeană Vâlceana, care le-a subcontractat de la câştigătoarea licitaţiei.

Subcontractarea lucrărilor de către unele firme care câştigă licitaţii se poate spune că este pe cale de a deveni o modă în Galaţi. După ce firma turcească Yappy Sistem a subcontractat unor firme unele lucrări derulate la staţia de tratare a apei, care se construieşte în afara oraşului, aceeaşi strategie a adoptat-o firma bucureşteană Mari-Villa, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru modernizarea străzii Basarabiei, pe porţiunea cuprinsă între strada George Coşbuc şi Piaţa Energiei. Dacă ar fi să ţinem seama de ceea ce declară viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute acum câteva săptămâni, firma bucureşteană care a câştigat competiţia pentru executarea lucrărilor ar fi urmat ca în termen de zece luni să înlocuiască 1.250 metri de reţea de canalizare, 2.053 metri de reţea de apă, 9,7 kilometri de conducte, 2,3 kilometri de reţea de contact. Pe lista lucrărilor mai figurează refacerea a 2,3 kilometri de linie de tramvai, repararea a 4.090 metri de trotuar.

"Valoarea lucrărilor este de 10.390.557 lei, în care este inclus şi TVA. La licitaţie s-au înscris şi alte societăţi, cum ar fi Vâlceana, Vega'93, Arcada. Lucrările de modernizare a străzii Basarabiei vor începe pe 15 iulie şi vor fi finalizate în termen de zece luni", declara acum câteva săptămâni viceprimarul Ciumacenco. Întrebat atunci de noi dacă firma bucureşteană poate realiza lucrările de modernizare şi dacă municipalitatea nu poate găsi nişte soluţii legale pentru ca lucrările de construcţii să fie făcute de firmele gălăţene, ceea ce ar da de lucru angajaţilor din Galaţi, viceprimarul Galaţiului a spus că licitaţia s-a făcut cu respectarea legii şi că nu există pârghii legale care să permită municipalităţii să încrediţeze lucrările sau măcar o parte dintre ele societăţilor gălăţene. Întrebarea noastră a fost una firească şi cu oarecare temei, am putea spune noi, dacă ţinem cont că angajaţii firmei bucureştene nu şi-au făcut apariţia pentru a lucra pe strada Basarabiei, lucrarea fiind subcontractată firmei gălăţene Vâlceana, aşa cum ne-a informat miercurea trecută viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco. În condiţiile în care o firmă câştigă o licitaţie pe care apoi o subcontractează, nu putem să nu ne întrebăm care este câştigul acestei firme şi de ce se mai înscrie la o licitaţie? Întrebat dacă este normală soluţia aleasă de firma bucureşteană, care se practică şi de alte firme, viceprimarul Galaţiul ne-a spus: "Poate nu este normal, dar este perfect legal, iar firma Vâlceana va respecta toate prevederile contractuale, iar lucrările vor fi finalizate la termen", a mai spus viceprimarul Ciumacenco.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.