dcp100168 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Transurb face apel la civilizaţia călătorilor„S.C.TRANSURB S.A.” aduce la cunoştinţa tuturor călătorilor care beneficiază de mijloace de transport în comun că prin eforturi deosebite şi cu sprijinul nemijlocit al Primăriei Galaţi s-au achiziţionat 30 autobuze şi 10 troleibuze noi, marca MAZ, în vederea realizării unei activităţi de transport la standarde moderne şi cu asigurarea unui confort deosebit al călătorilor. Cu toate acestea s-a constatat că s-au întreprins acţiuni de distrugere a acestor mijloace de transport, prin deteriorarea băncilor, tapiţerie distrusă şi de cele mai multe ori inscripţionări cu diverse substanţe a interiorului saloanelor. Din acest motiv, SC TRANSURB S.A. face un apel către toţi călătorii în vederea păstrării ţinutei corespunzătoare a acestor mijloace de transport, precum şi luarea de atitudine atunci când apar astfel de comportamente în timpul activităţii de transport”, menţionează un comunicat de presă remis de TRANSURB.http://www.viata-libera.ro/articol-Tran ... lor_2.html
toto Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Poate o sa avem "ceva" civilizatie cand mijloacele de transport vor fi dotate cu mini camere de luat vederi.Vor fi utile si la identificarea hotilor de buzunare...
George Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ce pot sa zic: Transurb face apel la civilizatia calatorilor, mai bine zis face apel la pereti
katman Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ce e aia civilizatia calatorilor? daca sint 47 civilizati si al 48-ulea e un dobitoc care taie tapiteria cu lama, care e cistigul? O sa-i atraga cineva atentia? ei, as...Trebuie 2-3 zdrahoni la 100 de kile si 1.90 care sa circule in fiecare autobuz si cind prinde cite un de-asta sa ii arda niste palme "civilizate" de sa-l dea de-a dura.Ce, nu se gasesc zdrahonii? Pai e criza, se pierd locuri de munca, ar trebui sa fie vreo citiva disponibili. Nu merg cu autobuzul pentru ca vreau sa ajung cu portofelul acasa... dar daca as face-o, as plati un bilet mai scump sa stiu ca merg in siguranta si... civilizatie.
silviudeep Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 sa se monteze sisteme de supraveghere in fiecare mijloc de transport. Si vom vedea cati isi vor mai permite sa strice. Iar cine o va face, sigur se va linisti cand ii va veni nota de plata . Nu mai vorbim ca s-ar putea reduce si infractiunile comise de diversi boschetari in mijloacele de transport. Trebuie doar sa existe interes, solutii sunt...
George Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Oare cum se face ca nu am vazut pana acum nici un microbuz vandalizat? Oare pentru ca sunt mai mici si soferii le pot supraveghea mai usor? Oricum si in autobuze indiferent ca sunt DAB-uri, MAZ-uri, Isuzu, Cobra, Prestiji sau DAC soferul poate vedea ce se intampla in autobuz. Singua explicatie pe care o vad e doar indiferenta soferilor. Daca soferii cand ar vedea ca niste derbedei se pun pe vandalizat s-ar opri din mers si ar veni in spatrele autobuzului si i-ar da jos si cu niste palme peste fata, de sa-i tina minte si pe lumea ailalta, sunt sigur ca nimeni nu ar mai indrazni sa vandalizeze. Imi amintesc de o intamplare aici la Braila cand un mosnegut incerca sa isis stearga nasul folosind perdeaua microbuzului. L-a dat soferul jos imediat.
katman Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Daca soferii cand ar vedea ca niste derbedei se pun pe vandalizat s-ar opri din mers si ar veni in spatrele autobuzului si i-ar da jos si cu niste palme peste fata, de sa-i tina minte si pe lumea ailalta, sunt sigur ca nimeni nu ar mai indrazni sa vandalizeze.Soferii sint doar soferi. Cine are curaj sa se duca sa certe 2-3 handralai pusi pe scandal? Nu este sarcina lui si nici nu trebuie sa fie. Sa anunte un echipaj de interventie, asta da. Sa se puna in pericol, ar fi in cele mai multe cazuri inutil.Imi amintesc de o intamplare aici la Braila cand un mosnegut incerca sa isis stearga nasul folosind perdeaua microbuzului. L-a dat soferul jos imediat.Pai pe un mosnegut, da... Ia sa fi fost un de-la de se lasa Isuzu pe o parte cind se urca... Se putea sterge cu toate perdelele si nu cred ca se lega de el...Da' observati, cumva, oamenii legii sint in general foarte curajosi cind e vorba de batrini, copii... Dar daca dau de unul mai suparat, se intorc cu spatele si se fac ca e ceva foarte interesant in directia opusa. Stau destul prin parcuri cu fetita ca sa vad de cine se leaga gardienii pu(b)lici. Desigur, exceptiile intaresc regula.
katman Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 gardienii pu(b)lici.Am ceva experiente cu domnii gardieni... Nu ma enervez asa ca sa ma aflu in treaba...1. Gardian la intrarea pe faleza care a dat jos de pe bicicleta o fetita de vreo 7 ani, insotita fiind si de mama ei. La 15 min dupa aceea, 3-4 scutere trec in viteza maxima printre cei care se plimbau si pe sub nasul asa zisului gardian. Cind il intreb ce si cum, zice ca nu i-a vazut :?: dar ii opreste el cind se intorc.2. Tot pe faleza, ciumpalaci cu javre ce-alea cit vitelul, scoase la pascut (fara lant, fara botnita). Cind ii atrag atentia gardianului, el zice ca nu e treaba lui, ca e pus sa pazeasca barca lui Stefan si atit (proprietate privata pazita pe bani publici, da?)3. cazul celui mai nesimtit dintre toti gardienii, un nenorocit care s-a luat de fiica-mea pentru ca se juca la bazinelul din parcul Eminescu. In timpul asta vreo 6 tigani faceau baie la propriu la fintina de linga Biserica Greaca. Nu era sectorul lui, desigur. M-am dus pe Traian la sediul lor sa ii fac reclamatie, fiica-mea inca nu se potolise din plins... Au fost sefii lui amabili, si-au cerut scuze in numele capcaunului si am renuntat sa mai depun plingere.Subliniez inca o data, exista si exceptii. Probabil.Postul e off-topic, da. Ma opresc aici.
Recommended Posts