Jump to content

Se scumpesc biletele la teatru


dcp100168

Recommended Posts

Consiliul Local Galaţi scumpeşte biletele la teatre

Preţul pentru public al spectacolelor a luat-o înaintea preţului pâinii! Să sperăm că acest lucru nu va descuraja publicul, până acum credincios teatrelor.

Astfel, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, preţul unui bilet va fi de 18 lei (faţă de 16,8 lei în prezent), 8 lei (faţă de 6 lei) pentru studenţi şi pensionari şi 5 lei (faţă de 4,20) pentru grupuri de minim 40 de persoane.

Teatrul liric „Nae Leonard” va vinde biletele către adulţi (elevii, studenţii şi pensionarii primesc reducere la jumătate, dar în limita locurilor disponibile) cu 20 lei, mai puţin la spectacolele de balet şi concertele simfonice, unde preţul va fi de 15 lei. 5 lei costă intrarea pentru grupuri organizate de minim 20 persoane. La spectacolele pentru copii, în funcţie de vârstă, se vând bilete cu preţuri între 1,50 şi 5 lei.

Teatrul de păpuşi „Gulliver” va oferi bilete la preţul de 4,50 lei copiilor şi 5 lei adulţilor, 4 lei pentru grupurile de copii în cursul săptămânii şi 3,50 lei pentru grădiniţele din zone defavorizate.

Iniţiator al hotărârilor cu pricina (în funcţie de propunerile teatrelor pentru 2009), primarul Dumitru Nicolae a vorbit însă presei despre veniturile din închirierea sălilor de spectacole, aprobate prin aceleaşi trei hotărâri, venituri din care jumătate ajunge la bugetul local. Preţul biletelor a intrat, se pare, la... pierderi colaterale. Hotărârea a trecut cu unanimitate. Şi aşa, preţul unui bilet la teatru nu acoperă decât o foarte mică parte costurile de producţie, dar dă o imagine a interesului public: vine sau nu publicul la teatru, merită deci sau nu merită subvenţia CL?

http://www.viata-libera.ro/articol-Cons ... tre_2.html

Link to comment
Share on other sites

Preţul pentru public al spectacolelor a luat-o înaintea preţului pâinii!
Ceva suna cretin aici..

Ca idee insa, nu mi se par niste preturi mari. Oricum, salariile celor implicati efectiv in actul teatral sunt de nimic..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.