Jump to content

Greva foamei în faţa Poliţiei


dcp100168

Recommended Posts

Un bărbat face greva foamei în faţa Poliţiei Galaţi, nemulţumit că nu i-a fost găsită maşina furată

Un gălăţean a intrat, luni, în greva foamei, în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, el reclamând că poliţiştii tergiversează de câteva luni ancheta în cazul furtului maşinii sale, transmite corespondentul MEDIAFAX. Valentin Costea (32 de ani) susţine că în luna octombrie i-a fost furat microbuzul Mercedes Sprinter pe care îl achiziţionase în leasing pentru transport de persoane. Bărbatul afirmă că maşina, în care se aflau toate documentele acesteia, inclusiv poliţa de asigurare, a dispărut din parcarea unui supermarket, pe timpul nopţii, iar de atunci el continuă să plătească ratele, în valoare de 2.000 de euro pe lună. "În noaptea de 10 spre 11 octombrie 2008 mi-a fost furat microbuzul din parcarea supermarketului. Hoţii au fost surprinşi de către camerele de filmat ale magazinului. Începând din acel moment am făcut toate demersurile pentru a afla adevărul şi pentru a-mi recupera maşina. M-am adresat Poliţiei, am pus la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile pe care le aveam, însă nici până în prezent nu s-a făcut nimic în soluţionarea cazului meu. În plus, am sesizat mai multe nereguli în ce priveşte cercetările făcute. Spre exemplu, deşi furtul s-a produs pe 10 octombrie 2008, procesul-verbal de constatare este datat cu 15 august 2008", a declarat bărbatul, care face greva foamei în faţa sediului Poliţiei Judeţene Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici, în acest caz se fac în continuare cercetări pentru identificarea autorilor şi pentru o eventuală recuperare a microbuzului. Florinel Huianu, poliţistul care se ocupă de acest caz, a susţinut că ancheta este în plină desfăşurare şi că atitudinea păgubitului nu ajută în niciun fel. "Maşina respectivă este achiziţionată în leasing de către firma de transport persoane la care domnul Costea este şi acţionar. În momentul în care a fost furată, maşina avea toate documentele în torpedou, iar din acest motiv nu îşi poate recupera paguba, nevând poliţa de asigurare casco. S-au respectat toate procedurile fireşti în astfel de cazuri, iar cercetările continuă. Demersurile pe care le face, însă, păgubitul nu fac decât să îngreuneze cursul anchetei", a spus Huianu.

Link to comment
Share on other sites

Pagubit in greva foamei

» Greva foamei este ultima forma de protest a unui galatean tratat ca un infractor de politisti, in timp ce principalul suspect de furtul unei masini de 70.000 euro sta la taclale cu achetatorii.

Un galatean a intrat in greva foamei in fata IPJ Galati, protestand astfel impotriva modului in care au actionat in cazul sau politistii de la Furturi Auto. Lui Valentin Costea, asociat la o societate de transport persoane, i-a fost furat un microbuz Mercedes Sprinter 518 CDI in noaptea de 10 spre 11 octombrie 2008. Desi furtul a avut loc in octombrie, in mod ciudat, politistii Mihai Nita si Dorin Andrei, de la Compartimentul Trafic si Furturi de Auto au incheiat procesul verbal cu data de... 15 august 2008! Cercetarile la fata locului s-au facut formal, printr-o vizionare de la distanta, fara sa se incerce cautarea unor probe. Apoi, desi microbuzul fusese furat din parcarea unui supermarket, care era supraveghetata cu camere video, politistii au solicitat inregistrarea dupa vreo doua saptamani. Pe inregistrare, la ora 0 si 2 minute, chiar se vedeau siluetele unor persoane si momentul in care microbuzul a parasit parcarea. Cu toate ca era o proba esentiala, politistii de la Furturi Auto au ignorat-o la inceputul anchetei. Desi Valentin Costea le-a stat la dispozitie pentru a le oferi indicii, politistii l-au tratat nu numai cu o crasa indiferenta, ci chiar cu agresivitate, cu amenintari si expresii vulgare. Unul dintre acestia este chiar seful de la Furturi Auto, agentul-sef principal Florinel Huianu. Fostul sef al Politiei Romane Gheorghe Plai a trimis la Galati oameni care sa verifice cum stau lucrurile in acest caz, dar Costea a fost audiat in prezenta unui reprezentant al IPJ Galati. "Am decis aceasta ultima forma de protest, pentru ca, in opinia mea, se incearca musamalizarea acestui caz. Fara bani si relatii nu te baga nimeni in seama. In momentul in care am incercat sa fac anumite demersuri, s-a incercat intimidarea mea. Am devenit inamicul public nr 1. Nu generalizez. Au fost si oameni din politie care au incercat sa ma ajute, cum ar fi seful de la Investigatii Criminale, comisarul-sef stefan Capatan", ne-a declarat Valentin Costea. Mercedesul Sprinter fusese cumparat in luna februarie 2008 si avea dotari de ultima ora, valoarea sa fiind de peste 70.000 de euro. Fusese cumparat in leasing, era asigurat, dar asigurarea nu poate fi incasata din cauza ca soferul microbuzului, Daniel Padurescu, a lasat in masina toate documentele. Altfel spus, Mercedesul de 70.000 de euro a fost "livrat" la pachet. In opinia lui Costea, Padurescu este principalul suspect, dar nu i s-a intamplat nimic pentru ca este prieten cu politistii de la Furturi Auto.

Purtatoarea de cuvant a IJP Galati, subcomisar Cristina Tatulici, ne-a declarat ca in acest caz "politistii au instrumentat probele in dosar, au dat autovehiculul in urmarire generala, iar cercetarile continua".

http://www.romanialibera.ro/a145827/pag ... oamei.html

Link to comment
Share on other sites

Valentin Costea a solicitat monitorizare medicală

Valentin Costea, grevistul foamei din faţa sediului Poliţiei judeţene, s-a prezentat şi marţi dimineaţă, pentru a doua oară, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost reechilibrat hidroelectrolitic (prin perfuzare), ocazie cu care şi-a exprimat intenţia de a-şi continua protestul beneficiind de dreptul de a fi asistat medical. Conform procedurii uzuale în astfel de situaţii, monitorizarea stării lui Valentin Costea (şi implicit confirmarea veridicităţii protestului prin înfometare) va fi realizată zilnic de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vale ... ala_2.html

Link to comment
Share on other sites

Bărbatul aflat în greva foamei în faţa Poliţiei Galaţi a renunţat la protest

Bărbatul care a intrat, luni, în greva foamei, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Galaţi, reclamând faptul că poliţiştii tergiversează ancheta în cazul furtului maşinii sale, a renunţat la protest, transmite corespondentul MEDIAFAX. Valentin Costea a spus că după cele patru zile de grevă a foamei a fost informat că Inspectoratul General al Poliţiei Române a declanşat o anchetă în legătură cu faptele semnalate, iar un reprezentant al Poliţiei din Galaţi i-a dat asigurări că se va face tot ce este posibil pentru rezolvarea urgentă a cazului. "În această dimineaţă (n.r. vineri) am decis să renunţ la grevă. Am hotărât asta după ce am discutat cu domnul Ştefan Căpătan (şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi), care mi-a spus că poliţia va face tot ce este posibil pentru rezolvarea cazului meu. În plus, am primit semnale că Inspectoratul General al Poliţiei Române a declanşat o anchetă în legătură cu faptele petrecute de-a lungul anchetei, asupra cărora am atras atenţia când am început protestul", a declarat, vineri, Valentin Costea.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Cine mi-a furat Mercedesul?

* Ancheta e în curs la Poliţie şi Parchet *

Gălăţeanul Valentin Costea reaminteşte că nu a fost soluţionat încă un dosar de către poliţişti şi procurori, de vreo zece luni. La data de 11 octombrie 2008, el a făcut o sesizare la Poliţie prin care reclama că persoane necunoscute i-au furat microbuzul Mercedes Benz Sprinter, care valora aproximativ 70.000 euro şi pe care-l achiziţionase în leasing. Maşina îi dispăruse, pur şi simplu, din parcarea supermarketului Penny din Galaţi.

Furt la indigo, mai mulţi suspecţi

De la procurorul Virgil Luparu, şef secţie penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care supraveghează cercetările făcute de poliţişti în această cauză, am aflat că principalul suspect în cauză este chiar şoferul de la acea dată de pe maşină - Păduraru Daniel. În plus, în dosarul respectiv se fac cercetări şi faţă de Zamoştean Gheorghe, cetăţean din Republica Moldova, Pînzare Vladislav - cu dublă cetăţenie (bulgar şi moldovean), precum şi faţă de Gârleanu Robert - român şi moldovean în acelaşi timp. Cei trei sunt de altfel arestaţi în prezent pentru furtul altui microbuz Mercedes Benz Sprinter nou-nouţ, infracţiune săvârşită în ziua de 11 martie 2009, în aceeaşi zonă, la o distanţă de câteva sute de metri, tot în timpul nopţii, pe la ora 2,30. Maşina respectivă a fost găsită în cele din urmă la Buzău.

Apropo de acuzaţia că în acest furt ar fi implicaţi şi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, procurorul Virgil Luparu ne-a declarat: „la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au fost cercetate acuzaţiile formulate şi s-a dispus în cele din urmă neînceperea urmăririi penale împotriva lui Florin Huian, şeful biroului furturi auto, care era cel vizat”.

De ce n-a fost soluţionată până în prezent această cauză? Tot de la procurorul şef de secţie Virgil Luparu am aflat că în dosarul cauzei mai trebuie ataşate alte mijloace de probă, întârzierea având cauze obiective. S-a solicitat, de exemplu, şi o expertiză a unui computer de bord şi a unui imobilizator, componente ce au fost găsite într-un autoturism Audi cu care circulau la un moment dat (3 martie a.c.) cei trei cetăţeni pe care i-am amintit anterior. Expertiza a fost solicitată chiar la firma Mercedes din Germania, iar rezultatul acesteia încă n-a sosit.

De la Poliţie am aflat că maşina a fost dată în urmărire şi că n-ar fi ieşit din ţară.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine ... sul_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hoţii de microbuze Mercedes Benz, trimişi în judecată

Cei trei indivizi care sunt suspecţi în cazul grevistului Valentin Costea au fost trimişi în judecată. Din nefericire, într-un alt dosar decât cel al gălăţeanului nostru. Gheorghe Zamoştean, Robert Gîrleanu şi Vladislav Pînzari au ajuns în instanţă, ultimii doi pentru furtul unui Microbuz, marca Mercedes Benz Sprinter, în valoare de 51.906,75 euro, iar primul pentru complicitate la această infracţiune. De asemenea, Pînzari mai are şi o acuzaţie de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare false. Procurorul de caz arată în rechizitoriul întocmit faptul că în această cauză s-au efectuat mai multe percheziţii domiciliare care însă nu au dat niciun rezultat. "De asemenea, instanţa de judecată a autorizat transmiterea datelor reţinute de către operatorul de telefonie mobilă (... ) cu privire la posturile telefonice deţinute de către învinuiţii Gîrleanu Robert şi Pînzari Vladislav. Aceste date sunt necesare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, întrucât cei doi învinuiţi şi inculpatul Zamoşteanu Gheorghe sunt suspecţi şi în Dosarul cu numărul 638/P/2008 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, având ca obiect sustragerea unui microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, bun care aparţinea părţii vătămate Costea Valentin, iar fapta a fost comisă la data de 10/11.10.2008 în parcarea supermarketului Penny, din municipiul Galaţi", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Valentin Costea, gălăţeanul care a făcut greva foamei, după ce nu i s-a rezolvat dosarul furtului unui Mercedes pentru care încă mai plăteşte rate, a fost în repetate rânduri în audienţă la procurori. Cazul lui a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Acum, dacă cei trei au fost trimişi în judecată în acest dosar, cazul lui Costea a rămas în aşteptarea unei expertize care ar putea face legătura între cei trei şi furtul maşinii lui. Expertiza se face în Germania şi este una de durată din cauză că acolo vin din toată Europa şi se ia în ordinea în care au venit solicitările.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hoţii de microbuze Mercedes Benz, liberi

Cei trei indivizi care sunt suspecţi în cazul furtului maşinii lui Valentin Costea au fost trimişi în judecată în stare de arest, numai că luna trecută magistraţii le-au înlocuit această măsură cu obligarea de a nu părăsi ţara. Gheorghe Zamoştean, Robert Gîrleanu şi Vladislav Pînzari au ajuns în instanţă, ultimii doi pentru furtul unui microbuz marca Mercedes Benz Sprinter în valoare de 51.906,75 euro, iar primul pentru complicitate la această infracţiune. De asemenea, Pînzari mai are şi o acuzaţie de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare false. Procurorul de caz a trecut în rechizitoriu faptul că instanţa de judecată le-a dat autorizaţii pentru cercetarea listing-urilor telefoanelor celor trei. "De asemenea, instanţa de judecată a autorizat transmiterea datelor reţinute de către operatorul de telefonie mobilă (...) cu privire la posturile telefonice deţinute de către învinuiţii Gîrleanu Robert şi Pînzari Vladislav. Aceste date sunt necesare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, întrucât cei doi învinuiţi şi inculpatul Zamoşteanu Gheorghe sunt suspecţi şi în Dosarul cu numărul 638/P/2008 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, având ca obiect sustragerea unui microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, bun care aparţinea părţii vătămate Costea Valentin, iar fapta a fost comisă la data de 10/11.10.2008 în parcarea supermarketului Penny, din municipiul Galaţi", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Surse din apropierea dosarului ne-au spus că este vorba de nu mai puţin de 16 telefoane mobile pentru care s-au cerut listing-urile pe ultimele şase luni de dinaintea arestării inculpaţilor. Anchetatorii au cerut comisii rogatorii în toată ţara, care să cerceteze toate legăturile telefonice făcute de cei trei pe cele 16 mobile. Interesant este că, dacă iniţial bărbaţii nu au recunoscut că telefoanele ar fi ale lor, de curând au început să facă solicitări de restituire a mobilelor. Cererile le-au fost respinse pe motiv că la începutul cercetărilor ei au declarat că mobilele nu sunt ale lor, ci le-au fost aduse de nişte persoane necunoscute. De asemenea, am mai aflat că expertiza care se face în Germania încă nu a ajuns pe masa de lucru a celor care anchetează acest dosar.

Valentin Costea, gălăţeanul care a făcut greva foamei pentru că nu a primit niciun răspuns la plângerea penală prin care reclama furtul unui Mercedes pentru care încă mai plăteşte rate, a fost în repetate rânduri în audienţă la procurori. Aşa cum ziarul nostru a mai scris, cazul lui a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. După trimiterea în judecată a celor trei, procurorii au făcut referire la faptul că ei ar fi suspecţi în cazul lui Costea, dar expertiza este singura care poate face legătura între cei trei şi furtul maşinii lui. Expertiza se face în Germania şi este una de durată din cauză că acolo vin cazuri din toată Europa şi se rezolvă în ordinea în care au venit solicitările.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Microbuzul Mercedes Sprinter, găsit după doi ani de la dispariţie

Acum doi ani, furtul unui microbuz Mercedes Benz Sprinter a făcut mare-mare vâlvă. Ditamai autoturismul nou-nouţ dispăruse fără urmă, în noaptea de 10/11 octombrie 2008, în jurul orei 0,20, dintr-o parcare a Penny Market, din Micro 17. Mercedesul Sprinter 518 DCI, de culoare argintie, cu numărul de înmatriculare B-79-HXH, aparţinea la vremea respectivă SC Romstal Leasing I.F.N. SA Bucureşti. Maşina era asigurată la Societatea de Asigurări Alianz Ţiriac SA, societate care, la data de 2 iulie 2009, a comunicat că, „prin plata despăgubirii, se subroga în toate drepturile asiguratorului, solicitând Poliţiei recuperarea autoturismului furat”.

Ei bine, bomba e că, în sfârşit, la doi ani de zile de la furt, maşina a fost găsită. Florin Huian, şeful Compartimentului Trafic şi Furturi din Auto din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, ne-a confirmat această ştire, după ce, în 22 septembrie, Biroul Naţional Interpol a comunicat că maşina a fost găsită. Cei de la Interpol Kiev – Ucraina comunicaseră la rându-le că microbuzul a fost găsit şi că se află indisponibilizat în garajul Autorităţii Vamale din Odesa.

După cum ne-au asigurat poliţiştii gălăţeni, se fac în prezent demersurile necesare şi, în funcţie de legislaţia ucraineană în domeniu, autoturismul va fi adus în ţară. În continuare, se fac cercetări pentru identificarea autorilor furtului şi a modului de operare, ţinând cont că, totuşi, seria şasiului maşinii nu a fost modificată. „Mai multe date despre modul în care au acţionat autorii furtului vom putea strânge în momentul în care maşina va adusă în ţară”, ne-a spus Florin Huian.

http://www.viata-libera.ro/articol-Microbuz_Mercedes_Sprinter_gasit_dupa_doi_ani_de_la_disparitie_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

S-a oprit pentru o escală în România şi a rămas trei ani!

„Mascaţii” de Bucureşti păzeau, joi, la Curtea de Apel, boxa arestaţilor. De fapt, ei îl aduseseră în faţa instanţei pe Robert Gârleanu, un individ arestat într-un dosar de trafic de persoane, instrumentat de procurorii bucureşteni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

La Galaţi, omul a fost adus doar pentru un banal furt de maşină, în care mai este implicat şi un anume Vladislav Pânzari, judecat în libertate. Numele lui Gârleanu ne este cunoscut nouă, gălăţenilor, pentru că în urmă cu trei ani s-a aflat şi sub ancheta procurorilor noştri, tot pentru nişte furturi de maşini scumpe.

Joi, însă, Robert Gârleanu a fost adus pentru a i se judeca recursul împotriva unei condamnări de patru ani. La fel a primit şi Pânzari, numai că acesta din urmă a povestit că singura lui greşeală a fost că în 2009 s-a întors din Italia şi a făcut un drum în România, pentru că trebuia să-şi întâlnească un cunoscut. „Am venit acum trei ani şi am rămas aici. Acum stau în Iaşi, împreună cu soţia şi fetiţa care ni s-a născut între timp. Am plecat din Italia ca să ajung în Moldova şi de trei ani sunt blocat aici, că nu am voie să plec”, a spus omul, cu un vădit accent moldovenesc. Maşina, foarte scumpă de altfel, a fost luată de Gârleanu şi adusă înapoi după şase ore, prejudiciu nu există, motiv pentru care avocaţii au cerut diminuarea pedepselor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.